conqueror06 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2015 Καλησπέρα στην παρέα! Θέλω να αναβαθμίσω το laptop μου που αγόρασα το 2012 αλλά το έχω χρησιμοποιήσει ελάχιστα (σχεδόν καινούργιο), HP Probook 4530s, windows7, Intel Celeron B840 1.9 GHz (τραγικός επεξεργαστής...) αλλάζοντας τον παλιό HDD σε έναν νέο 128 GB SSD. Πρόκειται για ένα τρομερά αργό laptop και με δεδομένο ότι σκοπεύω να το χρησιμοποιώ καθημερινά πλέον, ευελπιστώ ότι με αυτή την αλλαγή θα γίνει μερικά δευτερόλεπτα πιο γρήγορο κυρίως στην έναρξη και στο άνοιγμα αρχείων-εφαρμογών κλπ. Δεν ενδιαφέρομαι να κρατήσω κανένα από τα αρχεία του HDD (άλλωστε δεν έχω σχεδόν τίποτα σε αυτό) και σκοπεύω να τον αφαιρέσω χωρίς να κάνω κανένα backup ούτε "κλωνοποίηση" στον νέο δίσκο. Έχω αγοράσει καινούργιο αντίτυπο των windows 8.1 pro σε retail box με CD. Επειδή δεν έχω εμπειρία στο θέμα, το ερώτημα είναι μπορώ απλά να αφαιρέσω τον παλιό σκληρό δίσκο, να εγκαταστήσω στην θέση του τον SSD (έχω τσεκάρει συμβασιμότητα του hardware και είμαστε οκ) και μετά απλά να κάνω clean install των νέων windows στον SSD και στην συνέχεια να κατεβάσω τους drivers από το σάιτ της hp? Ή χρειάζεται και κάτι άλλο που παραλείπω ή πρέπει να προσέξω? Επίσης έχει κανείς εμπειρία σε παρόμοια αναβάθμιση σε laptop με τον συγκεκριμένο επεξεργαστή? Αντιμετώπισε κάποια προβλήματα μετά?
SPANK Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2015 Όχι δεν χρειάζεται κατι ιδιαίτερο βγάζεις τον ενα δίσκο και βάζεις τον ssd , μια πρόταση απο εμένα http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=42591&cat=6&sub=318&pmanuf=12&sort=undefined&step=undefined
xristoforos89 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2015 Το λαπτοπ δέχεται οποιονδήποτε ssd 2.5'' sata. Υπόψιν ότι με κανένα 40άρι αναβαθμίζεις εύκολα σε i5 cpu. ή με ένα 20άρι (και πολλά λέω) σε i3-2310/2330m κλπ. 1
conqueror06 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2015 Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Οπότε προχωρώ! Για αναβάθμιση σε i5 το σκεφτόμουν και εγώ. Θα κάνω πρώτα την εγκατάσταση του SSD και αν δεν δω δραστική αλλαγή στην ταχύτητα θα αλλάξω και επεξεργαστή (πραγματικά έχουν απόλυτο δίκιο όσοι κράζουν τους intel celeron).
xristoforos89 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2015 Με την αλλαγή δίσκου θα είσαι η μέρα με την νύχτα. Αλλά 20ευρώ είναι αυτά..πάνε σε i3 τουλάχιστον να βρεις την υγειά σου.
darkdragon Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2015 Το τραγικό του πράγματος δεν αλλάζει με ένα δίσκο ssd. Απαραίτητος ο καλύτερος επεξεργαστής αλλιώς απλά τα εύκολα θα εμφανίζονται άμεσα αλλά εκεί που θα ήθελες το κάτι παραπάνω βίντεο multitasking δεν.. και θα έλεγα αν έχεις κατά νου να βάζεις data στο δίσκο μιας και θα το χρησιμοποιείς πλέον κοίτα για κάποιον τουλάχιστον 180 gb για να μη πω 240 gb υπάρχουν καλές και φθηνές επιλογές σήμερα και ο φορητός σου sata 2 είναι δεν θα τερματίζει τον δίσκο κοίτα προς χωρητικότητα και mlc
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα