Joshua21 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2015 Εχω γνωστη νε συνοικιακο μαγαζι και δεχεται καρτες χωρις να εχει Internet . Επισης δικο μου ατομο δουλευει σε help desk 24ωρης βασης σε Τραπεζα και μου το επιβεβαιωσε. Και πως ακριβώς συνδέεται το pos με την τράπεζα αν όχι μέσω ίντερνετ?
Γιάννης Platano Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2015 Και πως ακριβώς συνδέεται το pos με την τράπεζα αν όχι μέσω ίντερνετ? Μολις ρωτησα το προσωπο που προανεφερα στο help desk Μεσω τηλεφωνικηε γραμμης συνδέεται με την Τράπεζα .Εξ αλλου ειπα ότι εχω και γνωστη που δουλευει καρτες εδώ και χρονια και Internet εχει κανα δυο χρονια τωρα. Επισης η προμηθεια της Τράπεζας εχει να καναι και με τον πελατη και την πολιτικη της .
Joshua21 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2015 Μολις ρωτησα το προσωπο που προανεφερα στο help desk Μεσω τηλεφωνικηε γραμμης συνδέεται με την Τράπεζα .Εξ αλλου ειπα ότι εχω και γνωστη που δουλευει καρτες εδώ και χρονια και Internet εχει κανα δυο χρονια τωρα. Επισης η προμηθεια της Τράπεζας εχει να καναι και με τον πελατη και την πολιτικη της . Κάτσε γιατί τα έχεις μπερδέψει. Το pos συνδέεται μέσω τηλεφωνικής γραμμής μέσω τράπεζας πως? Κάνει το pos κλήση ομιλίας στην τράπεζα και παίρνει έγκριση για τη συναλλαγή? Τα pos χρειάζονται ίντερνετ για να συνδεθούν με την τράπεζα, και πρόσβαση στο ίντερνετ μπορούν να έχουν με πολλούς τρόπους. Dial up modem, adsl modem, ενσύρματη/ασύρματη κάρτα δικτύου για σύνδεση σε τοπικό δίκτυο, GPRS, 3G και δε ξέρω τι άλλο. Όσο για τη γνωστή δεν μας τα λες καλά, πριν είπες ότι δεν έχει ίντερνετ, τώρα λες ότι έχει ίντερνετ εδώ και κανά δυο χρόνια.
haris_216 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2015 Αναφορικά με αυτό που ειπώθηκε παραπάνω σχετικά με το αν η επιχείρηση (που κάνει άτοκες δόσεις) πληρώνεται "σε δόσεις" ή εφάπαξ, να πω ότι ισχύουν και τα δύο. Το στάνταρ είναι να πληρώνεται σε δόσεις. Δηλαδή έκανες 10 δόσεις στον πελάτη σου, θα πληρωθείς σε 10 δόσεις από την τράπεζα (άσχετα βέβαια αν ο πελάτης πληρώσει τελικά ή όχι). Υπάρχει και η δυνατότητα της εφάπαξ πληρωμής της επιχείρησης από την τράπεζα (ουσιαστικά προεξόφληση) αλλά αυτό έχει ένα penalty. Κάποιο ποσό δηλαδή που θα κρατήσει η τράπεζα για αυτή τη διαδικασία. 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2015 Κάτσε γιατί τα έχεις μπερδέψει. Το pos συνδέεται μέσω τηλεφωνικής γραμμής μέσω τράπεζας πως? Κάνει το pos κλήση ομιλίας στην τράπεζα και παίρνει έγκριση για τη συναλλαγή? Τα pos χρειάζονται ίντερνετ για να συνδεθούν με την τράπεζα, και πρόσβαση στο ίντερνετ μπορούν να έχουν με πολλούς τρόπους. Dial up modem, adsl modem, ενσύρματη/ασύρματη κάρτα δικτύου για σύνδεση σε τοπικό δίκτυο, GPRS, 3G και δε ξέρω τι άλλο. Όσο για τη γνωστή δεν μας τα λες καλά, πριν είπες ότι δεν έχει ίντερνετ, τώρα λες ότι έχει ίντερνετ εδώ και κανά δυο χρόνια. Είπα ότι χρησιμοποιει χρονια καρτες χωρις να εχει Internet και τα τελευταια δυο χρονια εβαλε Internet αλλα δεν της είναι απαραιτητο για τις καρτες. Ρωτησα παλι για την συνδεση χωρις Internet και μου ειπε ότι γινεται μεσω τηλεφωνικης γραμμης χωρις μεσολαβηση κανενος modem.Δεν ξερω το ειδος της κλισης . Επισης υπαρχουν και καποια σε καραβια κλπ που δουλευουν μεσω δορυφορου
TheAccountant Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2015 Επειδή λέτε ανακρίβειες μερικοι... ο έντιμος εμπορος θα σου πει, θα πληρώσεις και τόσα επειδή θες συναλλαγή με κάρτα. Εσυ την θες, και αυτο που θες εχει ΚΟΣΤΟΣ. Γιατι να το πληρώσει ο εμπορος απο την τσέπη του? Ο πονηρός εμπορος θα σου τα βάλει ΟΛΑ μεσα στην τιμη, πληρώσεις δεν πληρώσεις με κάρτα (βλεπε ΠΛΑΙΣΙΟ) και μάλιστα θα σου διαφημισει απάτη περι ατοκων και καλά δόσεων... τις οποιες τις χρυσοπληρωνεις. Τα κινητρα για την χρήση των καρτών τα δίνει το κράτος και οι ιδιες οι τράπεζες. Οχι οι τελικοι χρήστες. Αν δε θελετε να έχετε αυξημένο κόστος ζητηστε απο το κράτος/τράπεζες να μειώσουν τις προμηθειες τους. Σκεφτόμαστε λιγάκι προτού μιλήσουμε και βάζουμε και τον κώλο μας λίγο στην θέση του αλλου προτού πουμε την εξυπνάδα μας με τρομακτική ευκολία. 2
Γιάννης Platano Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2015 Επειδή λέτε ανακρίβειες μερικοι... ο έντιμος εμπορος θα σου πει, θα πληρώσεις και τόσα επειδή θες συναλλαγή με κάρτα. Εσυ την θες, και αυτο που θες εχει ΚΟΣΤΟΣ. Γιατι να το πληρώσει ο εμπορος απο την τσέπη του? Ο πονηρός εμπορος θα σου τα βάλει ΟΛΑ μεσα στην τιμη, πληρώσεις δεν πληρώσεις με κάρτα (βλεπε ΠΛΑΙΣΙΟ) και μάλιστα θα σου διαφημισει απάτη περι ατοκων και καλά δόσεων... τις οποιες τις χρυσοπληρωνεις. Τα κινητρα για την χρήση των καρτών τα δίνει το κράτος και οι ιδιες οι τράπεζες. Οχι οι τελικοι χρήστες. Αν δε θελετε να έχετε αυξημένο κόστος ζητηστε απο το κράτος/τράπεζες να μειώσουν τις προμηθειες τους. Σκεφτόμαστε λιγάκι προτού μιλήσουμε και βάζουμε και τον κώλο μας λίγο στην θέση του αλλου προτού πουμε την εξυπνάδα μας με τρομακτική ευκολία. Αν δεν κανω λαθος Πλαισιο κα μεγαλες γενικα αλυσιδες εχουν πολύ μικρη προμηθεια για τις Τράπεζες που στο μεγαλο κερδος που εχουν είναι αμελητεα για αυτους .Το πρόβλημα είναι υπαρκτο σε μικρα μαγαζια και εκει πρεπει καποιος να πιεσει τις Τράπεζες .
Joshua21 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2015 Αναφορικά με αυτό που ειπώθηκε παραπάνω σχετικά με το αν η επιχείρηση (που κάνει άτοκες δόσεις) πληρώνεται "σε δόσεις" ή εφάπαξ, να πω ότι ισχύουν και τα δύο. Το στάνταρ είναι να πληρώνεται σε δόσεις. Δηλαδή έκανες 10 δόσεις στον πελάτη σου, θα πληρωθείς σε 10 δόσεις από την τράπεζα (άσχετα βέβαια αν ο πελάτης πληρώσει τελικά ή όχι). Υπάρχει και η δυνατότητα της εφάπαξ πληρωμής της επιχείρησης από την τράπεζα (ουσιαστικά προεξόφληση) αλλά αυτό έχει ένα penalty. Κάποιο ποσό δηλαδή που θα κρατήσει η τράπεζα για αυτή τη διαδικασία. Για το "στάνταρ" μίλησα και εγώ παραπάνω. Αυτό που αναφέρεις ως "δυνατότητα εφάπαξ πληρωμής της επιχείρησης από την τράπεζα" στην ουσία είναι δάνειο της τράπεζας προς την επιχείρηση, και αυτό που αναφέρεις ως "penalty" στην ουσία είναι τόκοι για αυτό το δάνειο. Αν ο έμπορος έχει την οικονομική άνεση απλά εισπράττει τις δόσεις όταν πρέπει, αν ζορίζεται οικονομικά δανείζεται από την τράπεζα με ενέχυρο τις δόσεις που κάνει να λαβαίνει. Είπα ότι χρησιμοποιει χρονια καρτες χωρις να εχει Internet και τα τελευταια δυο χρονια εβαλε Internet αλλα δεν της είναι απαραιτητο για τις καρτες. Ρωτησα παλι για την συνδεση χωρις Internet και μου ειπε ότι γινεται μεσω τηλεφωνικης γραμμης χωρις μεσολαβηση κανενος modem.Δεν ξερω το ειδος της κλισης . Ε αυτά τα POS έχουν ενσωματωμένο modem, με dial up γίνεται όλη η ιστορία, απλά αντί να γίνει dial up κλήση σε κάποιον internet provider γίνεται απευθείας στη τράπεζα. 3 είναι οι τύποι POS σήμερα από όσο ξέρω, dial up, ethernet και gprs/3g. Τα κινητρα για την χρήση των καρτών τα δίνει το κράτος και οι ιδιες οι τράπεζες. Οχι οι τελικοι χρήστες. Αν δε θελετε να έχετε αυξημένο κόστος ζητηστε απο το κράτος/τράπεζες να μειώσουν τις προμηθειες τους. Προς το παρόν οι τράπεζες δεν κάνουν και πολλά, και γιατί να κάνουν άλλωστε αφού το Ελληνικό κράτος προσπαθεί να επιβάλλει με το ζόρι τη χρήση καρτών. Το κράτος από την άλλη, όπως έχω γράψει και σε άλλο θέμα, μάλλον αντικίνητρα δίνει για τη χρήση καρτών. Πχ στο παρελθόν έχει υπολογίσει ως τεκμήριο τα ποσά που ξοδεύτηκαν με κάρτες. 1
Super Moderators billdanos Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2015 Super Moderators Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2015 Ο κατοχος του ναι αλλα ο πελατης τι φταει να μην μπορει να παρει αποδειξη αν δεν εχει email ? Μου χρεωσε και 2 ευρω προμηθεια ... Να φροντίσει να έχει και email από τη στιγμή που θέλει να κάνει ηλεκτρονικές συναλλαγές! Χρόνια τώρα στα apple stores του εξωτερικού έτσι ψωνίζεις μέσα στα καταστήματά τους (είτε αγοράζοντας κάτι που κάνει 10 ευρώ, είτε 3000) και η απόδειξη έρχεται με email.
TheAccountant Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2015 Αν δεν κανω λαθος Πλαισιο κα μεγαλες γενικα αλυσιδες εχουν πολύ μικρη προμηθεια για τις Τράπεζες που στο μεγαλο κερδος που εχουν είναι αμελητεα για αυτους .Το πρόβλημα είναι υπαρκτο σε μικρα μαγαζια και εκει πρεπει καποιος να πιεσει τις Τράπεζες . Καλα κοιτα... οταν εχεις να κανεις με μεγαλους τζίρους καποια πράγματα φυσικα ειναι διαπραγματεύσιμα. Σιγουρα το Πλαισιο εχει καλυτερη συμφωνια απο τον υδραυλικο της γειτονιας σου. Παντως ειναι χαρακτηριστικό στο Πλαισιο οτι μπορεί κανεις να πάει με μετρητά και χωρίς δόσεις και να απαιτήσει καλυτερη τιμή απο αυτή του καταλόγου. Νταξει, δεν μιλώ για μολύβια και ημερολογια... αλλα αν πχ πάρεις μια οθονη για το PC σου, να εχει καποια αξία η αγορά δλδ... το πράγμα παζαρεύεται. Στην ουσία σου αφαιρούνε το κόστος των προμηθειών και των "ατοκων" δοσεων. Ποσοι ανθρωποι σκέφτονται να κάνουν παζάρια με το Πλαίσιο? Μάλλον ελάχιστοι. Εγώ το κάνω επι σειρά ετών. 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2015 Να φροντίσει να έχει και email από τη στιγμή που θέλει να κάνει ηλεκτρονικές συναλλαγές! Χρόνια τώρα στα apple stores του εξωτερικού έτσι ψωνίζεις μέσα στα καταστήματά τους (είτε αγοράζοντας κάτι που κάνει 10 ευρώ, είτε 3000) και η απόδειξη έρχεται με email. Εκει είναι επιλογή τους και καλα κανουν .Εδώ με την τεχνικη υποδομη είναι πολύ πιο δυσκολα και με τα Capital control σχεδόν υποχρεωτικα . Εδώ είναι Ελλας !!!!Με τα στραβα αλλα και τα καλα της .
speedman_26 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2015 ποιος ο λογος να προτιμήσεις κατι τετοιο απο το να εχεις καρτα χρεωστικη απο εθνικη η αλλη τραπεζα ?
Γιάννης Platano Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2015 ποιος ο λογος να προτιμήσεις κατι τετοιο απο το να εχεις καρτα χρεωστικη απο εθνικη η αλλη τραπεζα ? Κατι τετοιο τι εννοεις ? Με χρεωστικες και πιστωτικες δουλευουν και αυτα .
ProponitisTouKanape Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2015 Δεν ειπα εγω ότι φταιει το pos αλλα όπως και να εχει αυξανει το κοστος .Θα μπορουσε να μου πει 67-68 ευρω από τη αρχη και να την ενσωματωσει την προμηθεια. Τι viva φταιει που εκανε καπου 20 λεπτα για να ολοκληρωσει την συναλλγη .Επισης το θεμα εκτυπωσης απόδειξης είναι ένα πρόβλημα αν καποιος δεν εχει email . Κατα τη γνωμη μου πρεπει να το ξεκαθαρισει εξ αρχης οτι οι πληρωμες με καρτα επιβαρυνονται εξτρα. Στην πλειοψηφια των καταστηματων την προμηθεια την φορτωνεται ο εμπορος... 1
speedman_26 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2015 Κατι τετοιο τι εννοεις ? Με χρεωστικες και πιστωτικες δουλευουν και αυτα . Ενοω γιατι viva wallet και οχι χρεωστική ;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα