Joshua21 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2015 Ερώτηση ρε παιδιά... Εάν κάποιος μου έρθει και μου πει θέλω τρεις δόσεις. Το ποσό που το χρεώνω το παίρνω. Ή το παίρνω κάθε μήνα? κανονικά δεν πρέπει να πιστώνετε στον έμπορα?Και να έχει να κάνει ο πελάτης αποκλειστικά με την τράπεζα? Αλλιώς ποιος ο λόγος της πιστωτικής και των δόσεων μέσω αυτής? Δεν συμφέρει τον έμπορα. Αν είναι 300€ να τα παίρνω σε τρεις μήνες 100€/μηνα πχ. δεν συμφέρει. Πρώτα από όλα ποτέ δεν παίρνεις το ακριβές ποσό, πάντα σου κρατάει η τράπεζα προμήθεια. Στην περίπτωση 3 άτοκων δόσεων, παίρνεις το ποσό σε 3 μηνιαίες δόσεις. Ο πελάτης έχει να κάνει με την τράπεζα, εσύ θα εισπράξεις τις δόσεις σου ούτως ή άλλως. Αν κρίνεις πως δεν σε συμφέρει, απλά δεν το κάνεις. 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2015 Πρώτα από όλα ποτέ δεν παίρνεις το ακριβές ποσό, πάντα σου κρατάει η τράπεζα προμήθεια. Στην περίπτωση 3 άτοκων δόσεων, παίρνεις το ποσό σε 3 μηνιαίες δόσεις. Ο πελάτης έχει να κάνει με την τράπεζα, εσύ θα εισπράξεις τις δόσεις σου ούτως ή άλλως. Αν κρίνεις πως δεν σε συμφέρει, απλά δεν το κάνεις. Αυτο ισχυει και σε καταστηματα που κανουν 20 και 30 δοσεις ατοκες ??
kgian Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2015 Το θέμα είναι πως είτε έτσι είτε αλλιώς το παίρνεις το ποσό. Εμένα δεν με πειράζει να το πάρω σε 10 δόσεις πχ, αρκεί να ξέρω πως θα το πάρω σίγουρα. Εσένα μπορεί να μην σε συμφέρει. Όσον αφορά την απόδειξη, είναι για να μην νομίζει ο πελάτης ότι του είπες πως τράβηξες πχ 50€ απο την κάρτα και του τράβηξες 100€. Εγώ κόβω και κανονική απόδειξη. Δεν υπάρχει θέμα. Άλλωστε όσοι ε΄χουν μεγάλο τζίρο σε κάρτες παίρνουν μηχάνημα από την τράπεζα. Το σύστημα της viva από την σελίδα τους είναι για περιστασιακή χρήση κάρτας.
Joshua21 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2015 Αυτο ισχυει και σε καταστηματα που κανουν 20 και 30 δοσεις ατοκες ?? Ακριβώς. 1
eddie1996 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2015 Νομίζω ότι η τράπεζα δίνει επιτόπου το ποσό στον εμπόρα και μετά ο πελάτης έχει σχέση με την τράπεζα για το εάν πληρώσει δόσεις κτλ κτλ. Γιατί εάν το σκεφτείτε απλά εμείς ζητάμε το δάνειο μέσω των δόσεων από την τράπεζα και όχι ο εμπόρας από εμάς και από την τράπεζα.
Joshua21 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2015 Νομίζω ότι η τράπεζα δίνει επιτόπου το ποσό στον εμπόρα και μετά ο πελάτης έχει σχέση με την τράπεζα για το εάν πληρώσει δόσεις κτλ κτλ. Γιατί εάν το σκεφτείτε απλά εμείς ζητάμε το δάνειο μέσω των δόσεων από την τράπεζα και όχι ο εμπόρας από εμάς και από την τράπεζα. Λάθος κάνεις. Σκέψου το ακόμα πιο απλά, μια και ο έμπορος είναι αυτός που προσφέρει το εμπόρευμα με άτοκες δόσεις, λογικό δεν είναι ο έμπορος να πληρωθεί με άτοκες δόσεις? Η τράπεζα απλά εισπράττει από τον πελάτη και τα αποδίδει στον έμπορο. 1
Silverage Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2015 Λάθος κάνεις. Σκέψου το ακόμα πιο απλά, μια και ο έμπορος είναι αυτός που προσφέρει το εμπόρευμα με άτοκες δόσεις, λογικό δεν είναι ο έμπορος να πληρωθεί με άτοκες δόσεις? Η τράπεζα απλά εισπράττει από τον πελάτη και τα αποδίδει στον έμπορο. Εγώ ξέρω οτι ο έμπορος τα παίρνει όλα κατευθείαν και μετά εσύ κάνεις με την τράπεζα. Όταν χρωστάς στην κάρτα σε παίρνουν τηλέφωνααπο την τράπεζα όχι απο τον Κωτσόβολο. 1
Joshua21 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2015 Εγώ ξέρω οτι ο έμπορος τα παίρνει όλα κατευθείαν και μετά εσύ κάνεις με την τράπεζα. Όταν χρωστάς στην κάρτα σε παίρνουν τηλέφωνααπο την τράπεζα όχι απο τον Κωτσόβολο. Ε δεν τα ξέρεις καλά. Η πιστωτική κάρτα για τον πελάτη είναι στην ουσία ένα ανοικτό δάνειο, το οποίο έχει εγκριθεί από την τράπεζα και τον περιμένει να το χρησιμοποιήσει όταν χρειαστεί. Εφόσον ο πελάτης πληρώνει τις άτοκες δόσεις στην ώρα τους, η τράπεζα με τη σειρά της πληρώνει τις δόσεις στον έμπορο και το δάνειο δεν ενεργοποιείται(δεν φορτώνεται η κάρτα). Αν ο πελάτης δεν πληρώσει έστω και μία από τις άτοκες δόσεις, τότε η τράπεζα ενεργοποιεί το δάνειο(φορτώνει την κάρτα) ώστε να πληρώσει τη δόση στον έμπορο. Και φυσικά η τράπεζα είναι αυτή που θα ενοχλήσει μετά τον πελάτη, στην τράπεζα χρωστάει ο πελάτης. 1
ProponitisTouKanape Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2015 Το κοστος ηταν 65 ευρω και μου ειπε ότι λογω χρησης του pos εχει επιβαρυνση 2 ευρω. Δεν θυμαμαι αλλα θα τοι κοιτάξω σπιτι η αποδειξη που μου ηρθε με email αν γραφει 65 ή 67 αλλα 90% γραφει 65 ευρω. Αρα δεν φταιει το Viva αλλα ο εμπορος. Κλασικες γυφτιες για να γλιτωσουν την προμηθεια. 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2015 Αρα δεν φταιει το Viva αλλα ο εμπορος. Κλασικες γυφτιες για να γλιτωσουν την προμηθεια. Δεν ειπα εγω ότι φταιει το pos αλλα όπως και να εχει αυξανει το κοστος .Θα μπορουσε να μου πει 67-68 ευρω από τη αρχη και να την ενσωματωσει την προμηθεια. Τι viva φταιει που εκανε καπου 20 λεπτα για να ολοκληρωσει την συναλλγη .Επισης το θεμα εκτυπωσης απόδειξης είναι ένα πρόβλημα αν καποιος δεν εχει email .
Moderators Spect~ Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2015 Moderators Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2015 Τι viva φταιει που εκανε καπου 20 λεπτα για να ολοκληρωσει την συναλλγη .Επισης το θεμα εκτυπωσης απόδειξης είναι ένα πρόβλημα αν καποιος δεν εχει email . οταν πληρωνεις με καρτα αυτο συνδεεται μεσω ιντερνετ για επιβεβαιωση στοιχειων κτλ αν το ιντερνετ που δουλευει το μηχανημα ειναι για σκατα δεν φταιει η εταιρεια που παρεχει το POS αλλα η συνδεση στο ιντερνετ. Εδω που ειμαι ειδικα σε καποιες περιπτωσεις οπως σουπερ μαρκετ κτλ το POS δεν κανει πανω απο 3-4 δευτερολπετα να ολοκληρωσει την διαδικασια
Γιάννης Platano Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2015 οταν πληρωνεις με καρτα αυτο συνδεεται μεσω ιντερνετ για επιβεβαιωση στοιχειων κτλ αν το ιντερνετ που δουλευει το μηχανημα ειναι για σκατα δεν φταιει η εταιρεια που παρεχει το POS αλλα η συνδεση στο ιντερνετ. Εδω που ειμαι ειδικα σε καποιες περιπτωσεις οπως σουπερ μαρκετ κτλ το POS δεν κανει πανω απο 3-4 δευτερολπετα να ολοκληρωσει την διαδικασια Τα ενσύρματα φυσικα είναι πιο γρηγορα όπως κάθε ενσυρματο δικτυο αλλα τα φορητα όπως δειχνει η διαφημηση τον ταξιτζή που δεν εχει ρεστα είναι πρόβλημα και στην συνδεση και στην μη δυνατοτητα εκτυπωσης απόδειξης από τον επαγγελματια . Αν δεν κανω λαθος στα καταστήματα συνδεοντε μεσω τηλεφωνικης γραμμης και όχι Internet .
Moderators Spect~ Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2015 Moderators Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2015 Νομίζω ίντερνετ αλλά όπως και να έχει δεν Είναι πρόβλημα αυτού που παρέχει το ποσ αλλά σύνδεσης αυτό είναι το ποιντ μου
Γιάννης Platano Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2015 Νομίζω ίντερνετ αλλά όπως και να έχει δεν Είναι πρόβλημα αυτού που παρέχει το ποσ αλλά σύνδεσης αυτό είναι το ποιντ μου Εχω γνωστη νε συνοικιακο μαγαζι και δεχεται καρτες χωρις να εχει Internet . Επισης δικο μου ατομο δουλευει σε help desk 24ωρης βασης σε Τραπεζα και μου το επιβεβαιωσε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα