Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η Sony ανακοίνωσε επίσημα στην ιστοσελίδα της ότι θα σταματήσει να πουλάει βιντεοκασέτες Betamax τον Μάρτιο του 2016.

Επιπλέον, δήλωσε ότι θα διακόψει και την πώληση της κασέτας Micro MV που χρησιμοποιείται σε παλιές βιντεοκάμερες. Μάλιστα, η τελευταία κάμερα της Sony που ήταν συμβατή με κασέτες Micro MV, κυκλοφόρησε το 2005.

Οι βιντεοκασέτες Betamax κυκλοφόρησαν το 1975, έναν χρόνο ακριβώς πριν από τον ανταγωνιστή τους, τις κασέτες VHS της JVC οι οποίες εν τέλει επικράτησαν στην αγορά, μετά από μεγάλη «μάχη» μεταξύ των δύο.

Σε γενικές γραμμές, η Betamax θεωρείτο ανώτερη, ωστόσο το χαμηλότερο κόστος συσκευών αναπαραγωγής VHS καθώς και ο χρόνος εγγραφής της VHS (3 ώρες σε αντίθεση με τη 1 ώρα της Betamax) την έκαναν να επικρατήσει τελικά.

Το BBC διαθέτει ακόμη ορισμένες κασέτες Betamax στο αρχείο του, ωστόσο είχε σταματήσει να τις χρησιμοποιεί από το 2000.

Δημοσιευμένη Εικόνα

Με αφορμή τη συγκεκριμένη διακοπή κυκλοφορίας, αρκετοί θυμούνται νοσταλγικά τα χρόνια που χρησιμοποιούσαν βιντεοκασέτες Betamax αναφέροντας, μεταξύ άλλων, την αρχή προβολής προγραμμάτων on demand καθώς και τη μαγνητοσκόπηση τηλεοπτικών προγραμμάτων.

Link.png Site: BBC

Δημοσ.

Ναι καλά δεν ξέρω τι λέει η wikipedia το bbc κτλ... ο λόγος που το VHS επικράτησε του betamax  και του video 8 το DVD έναντι του videocd και divX και του BR έναντι του HD DVD είναι ένας: Οι πορνό ταινίες, δηλαδή όποιο φορμάτ υιοθετούσε η βιομηχανία πορνό (σε όποιο φορμάτ δηλαδή βγαίνανε παραπάνω ταινίες με πορνό) αυτό έχει επικρατήσει ανέκαθεν και ας ήταν ο αντίπαλος καλύτερος.

Welcome to the desert of the real

morpheus.jpg

• Like 24
Δημοσ.

μαλλον πουλαει ακομα καποια κοματια!

οι νοσταλγοι του παρελθοντος και οι αρνητες της προοδου

ειναι αρκετοι και μαλλον αυξανονται!

• Like 2
Δημοσ.

.. μάλλον η βιομηχανία πορνό επέλεξε το πιο εμπορικό φορμα και όχι το ανάποδο.

και αυτό γιατι; γιατι σου ακούγεται καλύτερα στο αφτί; ο άλλος είπε κάτι επειδή έτσι του κατέβηκε... ε; αυτό δεν σκέφτηκες; ωραία λογική :P

πχ στην περίπτωση betamax η sony δεν επέτρεπε αρχικά την χρήση της για πορνογραφία ενώ η VHS έκανε και καλύτερες τιμές σε bulk παραγγελίες απο τα συγκεκριμένα studio καθώς εκπτώσεις σε εξοπλισμό για να γράφουν σε κασέτες VHS

και έτσι ενώ τα της sony ήταν στην αρχή σε περισσότερα σπίτια και είχαν καλύτερη ποιότητα με το που σκάσανε οι τσόντες νασου ο κυρ Μίτος να πουλήσει το betamax player για να πάρει βίντεο :P βέβαια όταν γίνανε νόρμα αυτά στην ελλάδα το παιχνίδι είχε είδη κριθεί απλά τώρα δεν μου πήγαινε να πω ο κυρJim

και τα ίδια γίνανε με τα υπόλοιπα φορμάτ ειδικά BR VS HDDVD (αν και προσωπικά πίστευα το BR ήταν έτσι και αλλιώς το καλύτερο) εγώ ήμουν σίγουρος ότι θα επικρατήσει και ας είχε ο dvorak του PC Magazine άλλη άποψη...

• Like 7
Δημοσ.

και αυτό γιατι; γιατι σου ακούγεται καλύτερα στο αφτί; ο άλλος είπε κάτι επειδή έτσι του κατέβηκε... ε; αυτό δεν σκέφτηκες; ωραία λογική  :P

πχ στην περίπτωση betamax η sony δεν επέτρεπε αρχικά την χρήση της για πορνογραφία ενώ η VHS έκανε και καλύτερες τιμές σε bulk παραγγελίες απο τα συγκεκριμένα studio καθώς εκπτώσεις σε εξοπλισμό για να γράφουν σε κασέτες VHS

και έτσι ενώ τα της sony ήταν στην αρχή σε περισσότερα σπίτια και είχαν καλύτερη ποιότητα με το που σκάσανε οι τσόντες νασου ο κυρ Μίτος να πουλήσει το betamax player για να πάρει βίντεο  :P βέβαια όταν γίνανε νόρμα αυτά στην ελλάδα το παιχνίδι είχε είδη κριθεί απλά τώρα δεν μου πήγαινε να πω ο κυρJim

και τα ίδια γίνανε με τα υπόλοιπα φορμάτ ειδικά BR VS HDDVD (αν και προσωπικά πίστευα το BR ήταν έτσι και αλλιώς το καλύτερο) εγώ ήμουν σίγουρος ότι θα επικρατήσει και ας είχε ο dvorak του PC Magazine άλλη άποψη...

όχι φίλε μου ακόμα και να ισχύει η ιστορία (δεν το αμφισβητώ) δεν είναι η αιτία που επικράτησε το VHS. Απλά συνέβει και αυτό που λες.

Οι λόγοι είναι το κόστος (δικαιώματα και μονάδας) και η διάρκεια εγγραφής (vhs 3 ώρες είναι πολύ πιο πρακτικό).

Δημοσ.

Δεν ήξερα ότι κυκλοφορούσαν ακόμη. Είχα Betamax την δεκαετία του 80'. Ήδη είχε επικρατήσει το VHS και μετά από μερικά χρονια και η SONY προσχώρησε σε αυτό.

Δημοσ.

Η κασέτες Betamax ήταν ανώτερες από τις αντίστοιχες VHS γι' αυτό και χρησιμοποιήθηκαν κατά κόρον από τους επαγγελματίες. Χρησιμοποιούνται ακόμη από τα Ελληνικά κανάλια κυρίως τα μικρά. Τώρα που θα σταματήσουν πολλοί θα πονέσουν γιατί πρέπει να αλλάξουν εξοπλισμό.

• Like 2
Δημοσ.

Η κασέτες Betamax ήταν ανώτερες από τις αντίστοιχες VHS γι' αυτό και χρησιμοποιήθηκαν κατά κόρον από τους επαγγελματίες. Χρησιμοποιούνται ακόμη από τα Ελληνικά κανάλια κυρίως τα μικρά. Τώρα που θα σταματήσουν πολλοί θα πονέσουν γιατί πρέπει να αλλάξουν εξοπλισμό.

αυτές είναι οι betacam όχι οι betamax

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...