zacharias99 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2015 Καλησπέρα! Θα ήθελα να κάνω μια "απλή" ερώτηση! Για Gaming ποιός από τους 2 παραπάνω επεξεργαστές είναι γρηγορότερος? Γενικότερα διαβάζω ότι οι Xeon είναι πιο αργεί για gaming, αλλά ψάχνοντας λίγο έβγαλα το συμπέρασμα ότι ο συγκεκριμένος Xeon πρέπει να είναι αρκετά γρηγορότερος. Μπορεί κάποιος να μου το επιβεβαιώσει με σιγουριά? Θα του ήμουν ευγνώμων! Και τέλος ο e5420 από τον e5450 έχουν μεγάλη διαφορά? Θέλω να πω ότι αν κάνω κάνω overclock τον 5420 στα 3Ghz, δε θα έχουν ακριβώς τις ίδιες επιδόσεις? Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων! Ζάχος
Bender83 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2015 Ο Xeon εχει λιγο πιο μεγαλη συχνοτητα και ειναι μικροτερης λιθογραφιας. Αρα εχει μικροτερη καταναλωση και καλυτερες θερμοκρασιες. Στα παιχνιδια το ιδιο πραγμα ειναι εφοσον εχουν και οι δυο επεξεργαστες την ιδια συχνοτητα και αριθμο πυρηνων. Οι συγκεκριμενοι που γραφεις ειναι σε διαφορετικο σοκετ απο τον 6600. Οσο για τον 5450, ειναι απλα μισο γκιγκα πιο γρηγορος. Για το overlclocking που αναφερεις ,στους Xeon δεν γινεται να κανεις. 1
NT1G Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2015 Γίνεται να κάνεις OC στους Xeons αλλά πρέπει να κάνεις mod σε μητρικές 775 για να μπουν. 2
zacharias99 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2015 Τελικά κατέληξα σε Q6600.. Ίσως είναι πιο αδύναμος, αλλά θα έχω το κεφάλι μου ήσυχο αν και το Mod φαίνεται να είναι πολύ εύκολο! Ευχαριστώ!
Sheogorath Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2015 Εχει ετοιμους μονταρισμενους ΧΕΟΝ που μπαινουν σε 775 απ'ευθειας. Ιδιο σοκετ ειναι πρακτικα, και oc σηκωνουν παρα πολυ. Αν δεν γνωριζουμε σιγουρα μην πουλαμε τρελα παρακαλω 4
BlueBlood7 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2015 Αν βρεις τον Ε5450 πάρε τον χωρίς συζήτηση. 1
xbalanque Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2015 κοίταξε δεν καταλήγω ούτε στον ενα ούτε στον άλλο ο xeon είναι πολύ δυνατός σε εφαρμογές και ποιο μακρόχρονη εργασία με λιγότερη κατανάλωση και θερμοκρασία + ότι αντέχει περισσότερο από έναν core 2 ο core 2 quad όμως είναι ποιο δυνατός στο gaming και ποιο συμβατός με αποτέλεσμα να έχει καλύτερη επίδοση στο gaming + ότι overclockάρετε πολύ καλά σε σχέση με έναν xeon πάντως να ξέρεις σαν επεξεργαστές είναι ισοδύναμοι απλά διαλέγεις ανάμεσα στο τι τον θέλεις server ή gaming και αφού θέλεις gaming θα πάρεις τον quad core q6600 1
Thanos1972 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2015 εγω γιατι εχω την εντυπωση οτι ο xeon ανεβαινει πιο καλα και ειναι πιο κρυος?ενταξει θα μου πεις ειναι αναλογα το τσιπακι.στην ουσια την ιδια ταχυτητα θα εχουν στα ιδια ρολογια. 2
eliasjuve Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2015 Έχω τον xeon L5420 που είναι "χειρότερος" από τον Ε και δεν έχω παράπονο. Σε socket 775. Δεν έχω κάνει overclocking αλλά απ'ότι λένε ανεβαίνουν περισσότερο από τους quad και είναι πιο κρύοι. Επίσης έχουν μεγαλύτερη L2 cache. Ο μικρός μου L5420 έχει 12 MB παρακαλώ οπότε δεν τίθεται θέμα σύγκρισης με quad core. 2
Sheogorath Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2015 κοίταξε δεν καταλήγω ούτε στον ενα ούτε στον άλλο ο xeon είναι πολύ δυνατός σε εφαρμογές και ποιο μακρόχρονη εργασία με λιγότερη κατανάλωση και θερμοκρασία + ότι αντέχει περισσότερο από έναν core 2 ο core 2 quad όμως είναι ποιο δυνατός στο gaming και ποιο συμβατός με αποτέλεσμα να έχει καλύτερη επίδοση στο gaming + ότι overclockάρετε πολύ καλά σε σχέση με έναν xeon πάντως να ξέρεις σαν επεξεργαστές είναι ισοδύναμοι απλά διαλέγεις ανάμεσα στο τι τον θέλεις server ή gaming και αφού θέλεις gaming θα πάρεις τον quad core q6600 Αφού το ίδιο τσιπ είναι τις ίδιες επιδόσεις έχεις στα ίδια clocks. Oλα αυτά μετά το socket 775/1366. Μέχρι εκεί ήταν πολύ καλύτεροι σε OC. Παράδειγμα έχεις δεί πολλούς Core 2 Quad να πάνε 4.4ghz με 1.26?? 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα