suruklemes Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2015 Σορρυ, ο τιτλος ειναι αυτοσχέδιος, και λιγο πιασαρικος για να λάβω απαντήσεις Είχα ένα σκληρό 150 GB τον οποίο είχα επιφορτήσει με το δύσκολο έργο να τρέχει τα windows7, είχα κι άλλο έναν σκληρό 1Τ στον οποίο αποθηκευα. αποφάσισα να βάλω έναν ssd για να βελτιώσω τη "γκαζιέρα" μου. μου φάνηκε λογικη σειρά να εγκαταστήσω στον SSD τα windows 7, να αντιγράψω ότι αρχείο χρειάζομαι απο τον 150αρη δισκο στον Τέρα και έπειτα να φορμάρω τον 150άρη για να τον έχω για backup. ε, λοιπόν, κάτι δεν πήγε καλά. Τώρα έχω δύο φορές περασμένα τα windows με αποτέλεσμα να μπουτάρει το πισι όπως να 'ναι απο όπου να 'ναι και τελικά να μην με αφήνει να κάνω φορμάτ στον 150άρη (που ειναι και το κύριο ερώτημά μου) Τώρα, τι κάνω για να αποφύγω να κάνω τη διαδικασια απο την αρχή;;;
jek20 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2015 Διαλέγεις απο το bios να μπαίνει ο υπολογιστής σου απο τον SSD, μετά μετέφερε τα αρχεία σου απο τον 150 στον SSD και κάνε format τον 150. 1
suruklemes Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2015 σε ευχαριστώ πολυ για την απάντηση μάλλον δεν έγινα απολυτα κατανοητός, αυτά που αναφέρεις τα έχω κάνει, όμως τώρα δεν με αφήνει να κάνω φορμάτ τον 150άρη. (δεν ξέρω γιατι) α, και κάτι που ξέχασα, όταν μπαίνω στο bios δεν έχω επιλογή να μπουτάρει ο υπολογιστής απο τον ssd παρότι στην πράξη το κάνει
Επισκέπτης Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2015 καλησπέρα, κατεβασε ατη τη διανομη και βαλτο να κανει εκκινηση απο το cd που θα τη περασεις και μετα κανε φορματ μονο το σωστο δισκο αλλ θα χασεις αρχεια αν τα μπερδευσεις... κατεβαζεις απο εδω http://gparted.org/ καλή επιτυχια!
dancer_69 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2015 Μάλλον δεν γίνεται format γιατί οι εγκαταστάσεις των windows τον χρησιμοποιούν για το boot. Αν γίνει format του δίσκου αυτού τα windows πιθανότατα δεν θα ξεκινούν και θα χρειαστεί repair απ' το dvd τους. 1
dragonborn Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2015 Κάνε μια "μπακαλιά" (να άλλη μια αυτοσχέδια λέξη) και αποσύνδεσε τους δυο άλλους δίσκους, άσε μόνο τον SSD, και κάνε μια επιδιόρθωση των Windows(από το DVD/USB ότι έχεις). Αν στον SSD δεν έχει δημιουργηθεί partition 100ΜΒ , τότε κατά την διάρκεια της εγκατάστασης (και αφού είχες τους άλλους δίσκους συνδεδεμένους) τα "έξυπνα" Windows χρησιμοποίησαν κάποιον από αυτούς για να εγκαταστήσουν (ή να κάνουν μπάχαλο) τα αρχεία εκκίνησης συστήματος. Για το BIOS πιθανόν να χρειαστεί να ενεργοποιήσεις το AHCI mode για να δει τον δίσκο σωστά, όπως επίσης να χρησιμοποιείς(αν έχεις) SATAIII και όχι II για καλύτερες (αρκετά καλύτερες) επιδόσεις. Αν τα καταφέρεις τελικά, έχεις "δουλειά" να κάνεις με τα 7αρια ώστε να γίνουν SSD optimized και να μη σου πηδ... τον δίσκο. Υπάρχουν πολλά tuts στο web, ψάξε πχ. με "Windows 7 ssd optimization".
suruklemes Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2015 οκ! μολις επιστρέψω σπίτι στώνομαι στη δουλειά και αργότερα ενημερώνω για τα καθέκαστα. Η λέξη "μπακαλιά" με κέρδισε, αρχίζω τις δοκιμές ξυλώνοντας δίσκους! Θανκς
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα