Προς το περιεχόμενο

Desktop Game Streaming - Δουλεύει;

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Windows - Miracast & Gaming: Αξίζει;

Χαιρεται, νομιζω ο τιτλος τα λεει ολα. Σκεφτομαι να αγορασω καποιον ανταπτορα για μια 1080p τηλεοραση που εχω η οποια δεν ειναι σμαρτ οπως οι νεας γενιας, για να μπορω να εχω ασυρματη συνδεση μεταξυ pc και τηλεορασης μεσω miracast.

Αλλα δεν γνωριζω καθολου εαν θα μπορω μεσω του screen mirroring να παιζω παιχνιδια σε αυτη τη τηλεοραση. Μηπως δλδ το lag ειναι μεγαλο.

Υπαρχει καποιος με εμπειρια στο θεμα να με βοηθησει;

Ευχαριστω

• Απαντ. 39
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Χαιρεται, νομιζω ο τιτλος τα λεει ολα. Σκεφτομαι να αγορασω καποιον ανταπτορα για μια 1080p τηλεοραση που εχω η οποια δεν ειναι σμαρτ οπως οι νεας γενιας, για να μπορω να εχω ασυρματη συνδεση μεταξυ pc και τηλεορασης μεσω miracast.

Αλλα δεν γνωριζω καθολου εαν θα μπορω μεσω του screen mirroring να παιζω παιχνιδια σε αυτη τη τηλεοραση. Μηπως δλδ το lag ειναι μεγαλο.

Υπαρχει καποιος με εμπειρια στο θεμα να με βοηθησει;

Ευχαριστω

έχω χρησιμοποιήσει σχετική δυνατότητα μέσω του steam και του laptop μου (το desktop έπαιζε το παιχνίδι σε διπλανό δωμάτιο) 

Λοιπόν..  από wifi είναι EMETOΣ δεν το συζητάμε κάν και δεν είναι μόνο το lag αλλά και το ότι τα textures γίνονται N64

και επίσης το έχω δοκιμάσει και ενσύρματα (μέσω powerline) που είναι λιγότερο μεν εμετός, αλλά εμετός όπως και να΄χει 

γενικά το απομακρυσμένο gaming απλά δεν παίζει και αυτοί που ονειρεύονται ότι θα γίνεται και μέσω internet μάλλον θα ονειρεύονται για πολύ ακόμα αν σκεφτούμε ότι σε εσωτερικό δίκτυο σπιτιού με μεγάλη ταχύτητα το αποτέλεσμα είναι στην καλύτερη μέτριο 

αν θες τηλεόραση να την βάλεις κοντά στο pc

• Moderators
Δημοσ.

To Steam in-home streaming, που θέλει laptop ή Steam Link ή PC χαμηλών δυνατοτήτων (σχετικά πάντα) κοντά στην τηλεόραση, παίζει περισσότερο από ok σε μένα, με ethernet LAN δίκτυο. Που σημαίνει ότι στα παιχνίδια που παίζω δεν καταλαβαίνω αισθητό lag. Δηλαδή, δεν έχω δοκιμάσει CounterStrike ή Beat'em up (πχ Mortal Kombat X), αλλά ήταν μια χαρά σε παιχνίδια που απαιτούν σχετικά γρήγορα αντανακλαστικά πχ Binding of Isaac (Afterbirth+), Pixeljunk Eden, BIT.TRIP Runner2, The Talos Principle κλπ. Και σίγουρα ήταν ok για πιο χαλαρής φύσης παιχνίδια (point'n'click adventures, The Witness, A Tale of two Brothers, XCOM κλπ ).

Το πρόβλημα είναι ότι δεν υποστηρίζει όλα τα παιχνίδια, ακόμα και από τη βιβλιοθήκη του Steam, αλλά αυτό έχει βελτιωθεί πολυ από την κατάσταση που επικρατούσε παλιότερα. Επίσης μπορείς να προσθέσεις non-steam τίτλους, αλλά και πάλι ειδικά οι παλιοί παρουσιάζουν θέματα.

Δεν έχω πλέον setup με powerlines γιατί γενικότερα δεν ήταν τόσο αξιόπιστο.

• Like 1
Δημοσ.

Εγω αναφερομαι αποκλειστικα σε ασυρματη συνδεση (5Ghz αν ειναι δυνατον) και σε αποσταση απο την τιβι 2-6 μετρα. Αρα απο οτι καταλαβαινω αξιζει μονο για βιντεο; δεν θα υπαρχει καθυστερηση μεταξυ ηχου και εικονας;

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Nvidia Shield PC Gaming

Το χει κανεις να μας πει, αν μπορω να στριμαρω οικιακα παιχνιδια τα οποια δεν βρισκω σε steam library. Σκεφτομουν απλα μια υλοποιηση ωστε να στελνω απο desktop pc στο shield Και το shield να το μετακινω πχ σε τηλεοραση στο σαλονι υπνοδωματιο κτλ, και να μην πρεπει να ειμαι καθηλωμενος στο PC

• Moderators
Δημοσ.
Στις 21/11/2018 στις 10:44 ΠΜ, therock είπε

Nvidia Shield PC Gaming

Το χει κανεις να μας πει, αν μπορω να στριμαρω οικιακα παιχνιδια τα οποια δεν βρισκω σε steam library. Σκεφτομουν απλα μια υλοποιηση ωστε να στελνω απο desktop pc στο shield Και το shield να το μετακινω πχ σε τηλεοραση στο σαλονι υπνοδωματιο κτλ, και να μην πρεπει να ειμαι καθηλωμενος στο PC

Εδώ (λίγο παλιό νήμα) ο @Malthador προτείνει το Moonlight (τότε λεγόταν Limelight).

Λογικά θα παίζει και το επίσημο Gamestream της Nvidia που είναι μέρος το GeForce Experience app.  (αλλά αυτό ίσως απαιτεί GeForce GPU, δεν είμαι σίγουρος).

• 3 μήνες μετά...
  • Moderators
Δημοσ.

Καλησπέρα, δοκίμασα το Moonlight με το παρακάτω hardware:

1)Stream source: PC1 υπογραφής (2700x/32GB/1080Ti) Latest Nvidia GeForce experience driver

2)Stream to: i3-2120/R7 240 2GB/8GB DDR3 @1920x1080
   και
   Samsung Galaxy Tab 3 10.1 @1280x720 1GB RAM Android 4.4
   και 
   P20 Lite @ 1920x1080 και 1280x720

Κατ αρχάς για streaming στο ίδιο δίκτυο δεν χρειάζεται κάτι, απλά ενεργοποιείτε το geforce experience (προσθέτετε όποια εφαρμογή θέλετε διαλέγοντας το .exe αν κάτι δεν βρει αυτόματα) και κατόπιν εγκαθιστάτε το moonlight όπου θέλετε (android, ios, windows, chromeOS, linux). Υποστηρίζονται κάρτες στο host pc από 1050 και πάνω, δεν χρειάζετε να έχετε 1080 Ti όπως εγώ. Για παλαιότερες σειρές δεν γνωρίζω.

Στο i3, η R7 240 δεν μπορεί να κάνει h265 decoding, γι' αυτό και διάλεξα h264. Αντέχει μέχρι περίπου 50mbps stream, μετά μπουκώνει (100% gpu usage). Είναι αρκετό για 1080p60 χωρίς προβλήματα. Αποτελέσματα ΑΨΟΓΑ. Δεν παρατήρησα σπασίματα στο stream ούτε λάγκες. Ήταν σα να έπαιζα στο PC κανονικά. Προφανώς τα κάποια ms καθυστέρησης για stream encode/decode υπάρχουν, άρα δε μπορείτε να παίξετε online ανταγωνιστικά, αλλά για casual gaming είναι μια χαρά.

Στο tablet 6ετίας τώρα, συνέδεσα το χειριστήριο του xbox one s με bluetooth. Επίσης υποστηρίζει decode μόνο h264, άρα επέλεξα αυτό το stream, στα 5mbps bitrate και ανάλυση 720p (τόση έχει η οθόνη του tablet). Αποτέλεσμα? ΜΑΓΕΥΤΙΚΟ! Έβαλα λίγο Ori and the Blind forest να παίξω στο κρεβάτι και έκατσα 2 ώρες πριν προλάβω να το καταλάβω...! :o 

Στο κινητό τώρα, το αποτέλεσμα με h265 στο wifi του σπιτιού ήταν το ίδιο μαγευτικό και κρυστάλλινο, αν και η μικρή οθόνη ζόριζε τα πράγματα.
Εγκαθιστώντας το moonlight companion app, μπορείτε να στριμάρετε από τον υπολογιστή σας οπουδήποτε στον κόσμο μέσω internet! Για 720p/60 είναι αρκετά τα 2-3mbps upload. Επειδή έχω vdsl 50ρα (5mbps upload), δοκίμασα και με 1080p/60 5mbps stream στο κινητό μέσω data. Απίστευτο το γεγονός ότι μπορείς να παίξεις! :o Περίμενα σπασίματα και απεριόριστη λάγκα, αλλά πάει πολύ ομαλά παραδόξως!

Γενικά, οπουδήποτε στον κόσμο βρεθείτε με ένα wifi και downstream τουλάχιστον 5mbps μπορείτε να απολαύσετε παιχνίδι σχεδόν σα να ήσασταν στον υπολογιστή σας.

Τέλος να αναφέρω ότι η κατανάλωση της μπαταρίας είναι ακριβώς όση θα ήταν αν σερφάρατε στο ιντερνετ για την ίδια ώρα με bluetooth ανοιχτό (λόγω του gamepad). Δεν καταναλώνει τρομακτικά ποσά ενέργειας για να χρειάζεται πρίζα και φορτιστής στο μισάωρο :-) 

PS: Το software decoding μέσω CPU είναι χάλια, πρακτικά χρειάζεστε hardware νεότερο από ~10ετία για client pc/κινητό για να μπορεί έστω να κάνει h264 decoding.

Απίστευτα πράγματα!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το κινητό το τέσταρες μόνο με wifi ή και 4G? Πως ήταν το input lag σε 4G?

Επεξ/σία από ilos
  • Moderators
Δημοσ.
2 hours ago, ilos said:

Το κινητό το τέσταρες μόνο με wifi ή και 4G? Πως ήταν το input lag σε 4G?

Κινητό με wifi και 4G (data, το αναφέρω). Μια χαρά playable ήταν. Απλώς δεν την παλεύω να χειριστώ σωστά παιχνίδι που φτιάχτηκε για keyb/mouse ή gamepad με touch controls :D 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...