Προς το περιεχόμενο

Desktop Game Streaming - Δουλεύει;

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το πρόβλημα με το Steam Link (το οποίο ζαχάρωνα κι εγώ) είναι ότι δεν στριμάρει desktop, αλλά μόνο steam (αν δεν κάνω λάθος). Βέβαια το 80% της library μου είναι στο Steam, αλλά και πάλι, είναι κάπως περιοριστικό αυτό. Ευελπιστώ σε μία πιο ολοκληρωμένη και λειτουργική streaming λύση στο μέλλον...

Σε αυτό κανείς λάθος μπορείς να κανείς stream και οποιοδήποτε παιχνίδι κανείς "add as non steam game" . Ψάξε στο you tube και θα βρεις video που παίζουν Starcraft . Επίσης χρήστες που γράφουν την εμπειρία τους στα forum του steam γράφουν ότι έχουν προσθέσει με τον παραπάνω τροπο browser και κάνουν serfing ....

• Απαντ. 39
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Σε αυτό κανείς λάθος μπορείς να κανείς stream και οποιοδήποτε παιχνίδι κανείς "add as non steam game" . Ψάξε στο you tube και θα βρεις video που παίζουν Starcraft . Επίσης χρήστες που γράφουν την εμπειρία τους στα forum του steam γράφουν ότι έχουν προσθέσει με τον παραπάνω τροπο browser και κάνουν serfing ....

Πολύ καλή εξέλιξη αυτή, δεν είχα ιδέα!

Δημοσ.

εγώ μέσα από το steam για δοκιμή έβαλα να στριμαρω το Diablo 3 από το Pc στο Tablet μου μέσο του Home Streaming

το έκανα μέσα από wifi g/n γιατί δυστυχώς το tablet μου δεν έχει ethernet θύρα 

το game παίζετε άνετα με γραφικά όμως χαμηλωμένα και το input lag είναι πολύ μικρο σχεδόν ανεπαίσθητο 

θα ήθελα να είχα και ethernet θύρα για να δοκιμάσω και με ethernet αλλά δυστυχώς ....

με το που έρθει το steam link ευρωπη το τσίμπησα στεγνά .. όμως 

Δημοσ.

tablet nexus 7 2012 στριμάρει από Steam μια χαρά, δοκίμασα πριν μερικές μέρες το Trine 2

θα ακολουθήσει δοκιμή και σε άλλα παιχνίδια (κυρίως ραλάκια) 

το επόμενο βήμα είναι να streamάρω στο raspberry pi 2 που έχω στην τηλεόραση, και ένα ακόμα παιχνίδι που ΠΡΕΠΕΙ να βρω λύση (προς το παρόν δεν μπορώ να το δω στο τάμπλετ) το PRO 2015!!

Δημοσ.

Εγώ πρόσθεσα το Witcher 2 στη library του Steam μέσω της σχετικής επιλογής που μου υπέδειξε ο φίλος dartmed. Μετά πήγα να το στριμάρω στο σκατολάπτοπ μου. Το φόρτωσε κανονικά, αλλά αναβόσβηνε συνεχώς η οθόνη (μαύρο) ανά ένα δευτερόλεπτο περίπου. Το ψάχνω μπας και γίνει δουλειά...

Δημοσ.

Είχα κι εγώ τις ίδιες ανησυχίες γι αυτό και είχα δημιουργήσει ένα θέμα προσπαθόντας να βγάλω άκρη με το steam streaming.

Όποιος δεν βαριέται πολύ ας ρίξει μία ματιά.

http://www.insomnia.gr/topic/567023-steam-streaming-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AC-router/

• Moderators
Δημοσ.

Εγώ πρόσθεσα το Witcher 2 στη library του Steam μέσω της σχετικής επιλογής που μου υπέδειξε ο φίλος dartmed. Μετά πήγα να το στριμάρω στο σκατολάπτοπ μου. Το φόρτωσε κανονικά, αλλά αναβόσβηνε συνεχώς η οθόνη (μαύρο) ανά ένα δευτερόλεπτο περίπου. Το ψάχνω μπας και γίνει δουλειά...

Το blinking το έκανε σε μένα με το hardware decoding enabled στο Laptop (ένα Dell με Intel HD 3000 series).

Με disabled hardware deconding στο laptop παίζει ok-ish. Πάντα με κάποιους συμβιβασμούς στην ποιότητα, αλλά γενικά δεν έχω παράπονο.

Παλιότερα έπαιζε χωρίς θέμα το hardware acceleration. Κάτι έκαναν στα τελευταία patches (εδω και 1-2 μήνες) και το "χάλασαν" για κάποιες κάρτες. 

Επίσης έχουν θέμα και με τo encoding των AMD καρτών από όσο γνωρίζω. 

Δημοσ.

Υπόψη ότι εγώ προσωπικά δεν το έχω χρησιμοποιήσει και ότι απλά έχω διαβάσει ότι δουλεύει στο Steam Link, δεν ξέρω για το κατά πόσο γίνεται και με πόση επιτυχία εάν γίνει χρήσει της δυνατότητας χωρίς το Steam Link. Αν και φαντάζομαι ότι με πειραματισμό κάτι θα είναι δυνατό καθώς η βασική τεχνολογία είναι η ίδια .

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα μπορούσες π.χ. να δοκιμάσεις το limelight για android. => https://play.google.com/store/apps/details?id=com.limelight.root

Με την λογική οτι έχεις ασύρματο ποντίκι/πληκτρολόγιο (bluetooth) στο android και το ενώνεις με την TV με MHL (miniUSB σε HDMI).

Θέλεις καλό ασύρματο ρούτερ όμως μιας και τα "συμβατικά" των 300mbit είναι λίγα για τέτοια δουλειά.

Κατα τα άλλα έχω δοκιμάσει WoW και Witcher3 και έχω μείνει πολύ ικανοποιημένος :)

Από ό,τι βλέπω είναι καλή λύση αυτή, αλλά δεν έχω κάρτα γραφικών της NVidia (έχω AMD Radeon HD 7870). Ξέρεις αν υπάρχει κάποια αντίστοιχη λύση για αυτή ή τέλος πάντων πώς μπορούμε να στριμάρουμε σε Android όσοι δεν έχουμε NVidia;

Ενημέρωση: Δοκιμάζω τώρα το remotr. Απογοητευτική η πρώτη δοκιμή στο κινητό, αλλά θα δω αν τα πάει καλύτερα στο tablet μου.

Επεξ/σία από ektelion
  • Moderators
Δημοσ.

Επειδή, έχω δοκιμάσει τα άπειρα apps γύρω από το streaming, μερικές παρατηρήσεις:

- Υπάρχουν πλέον πάρα πολλά android apps που κάνουν αυτή τη δουλειά. Το καλύτερο παραμένει ακόμα και σήμερα το limelight. Είναι το μόνο που χρησιμοποιεί ατόφιο το Gamestream της nVidia, η οποία είναι και η εταιρεία που ευφηύρε ουσιαστικά το local pc streaming.

- Γίνεται και παραγίνεται να streamάρει κάποιος ασύρματα. Για να γίνεται όμως, απαιτείται 5 Ghz router, χωρίς την μπάντα των 5 Ghz δεν πάει κανείς πουθενά. Αλλά ακόμα και σε αυτή την περίπτωση το input lag είναι αρκετό ώστε να απορρίπτονται τα παιχνίδια που θέλουν μηδαμινό input lag (π.χ. Counterstrike).

- Δεν έχω δοκιμάσει ακόμα το Steam link (αύριο θα βάλω παραγγελία από game.co.uk), αλλά έχω δοκιμάσει το in-home-streaming του Steam από το gaming PC μου στο macbook air μου. Το in-home-streaming μέσω ethernet (ή ακόμα και ασύρματα) είναι με διαφορά ο καλύτερος τρόπος να streamάρει κάποιος παιχνίδια και σίγουρα είναι αποδοτικότερο από τα διάφορα android apps.

- Δυστυχώς, το Gamestream (πάνω στο οποίο «πατάει» και το in-home-streaming αν δεν κάνω λάθος, μακάρι να κάνω) έχει ένα enormous αρνητικό: κάποια παιχνίδια είναι «ασύμβατα» με το Gamestream υπό την έννοια ότι δεν αναγνωρίσουν το gamepad. Ενδεικτικά τα Mark of the ninja και Shank: παιχνίδια που θα παίζουν σφαίρα με gamepad, δυστυχώς δεν αναγνωρίζουν το gamepad στο streamάρισμα.

- Το ότι streamάρεται μόνο το Steam και όχι το desktop δεν είναι τόσο χάλια όσο ακούγεται. Μπορούν να streamαριστούν και non-Steam apps εφόσον έχουν περαστεί στο Steam. Για παράδειγμα ο Dolphin, ο ePSXe ή ακόμα και το Popcorn time τρέχουν με αυτόν τον τρόπο. Το αισιόδοξο της υπόθεσης είναι ότι μπορεί και το Xpadder να γίνει launch μέσω του Steam και άρα να ξεπεραστεί κατά κάποιον τρόπο το προηγούμενο πρόβλημα που ανέφερα.

Αυτά.

• Like 3
Δημοσ.

- Δεν έχω δοκιμάσει ακόμα το Steam link (αύριο θα βάλω παραγγελία από game.co.uk), αλλά έχω δοκιμάσει το in-home-streaming του Steam από το gaming PC μου στο macbook air μου. Το in-home-streaming μέσω ethernet (ή ακόμα και ασύρματα) είναι με διαφορά ο καλύτερος τρόπος να streamάρει κάποιος παιχνίδια και σίγουρα είναι αποδοτικότερο από τα διάφορα android apps.

Υπάρχει τρόπος να αγοράσουμε το Steam Link από κάπου αλλά χωρίς το Bundle ...? Δεν νομίζω ότι θα μου αρέσει ιδιαίτερα το Steam Controller ......

• Moderators
Δημοσ.

Υπάρχει τρόπος να αγοράσουμε το Steam Link από κάπου αλλά χωρίς το Bundle ...? Δεν νομίζω ότι θα μου αρέσει ιδιαίτερα το Steam Controller ......

Στο game.co.uk μόνο bundle μαζί με το Steam controller υπάρχει.

Σκέτο μόνο από Steam για την ώρα, αλλά με αυτά τα μεταφορικά συμφέρει το bundle.

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Το blinking το έκανε σε μένα με το hardware decoding enabled στο Laptop (ένα Dell με Intel HD 3000 series).

Με disabled hardware deconding στο laptop παίζει ok-ish. Πάντα με κάποιους συμβιβασμούς στην ποιότητα, αλλά γενικά δεν έχω παράπονο.

Παλιότερα έπαιζε χωρίς θέμα το hardware acceleration. Κάτι έκαναν στα τελευταία patches (εδω και 1-2 μήνες) και το "χάλασαν" για κάποιες κάρτες. 

Επίσης έχουν θέμα και με τo encoding των AMD καρτών από όσο γνωρίζω. 

Σαν update ως προς αυτό το θέμα, φαίνεται ότι το ψάχνουν (αν και όσο αφορά το δικό μου setup τουλάχιστον το θέμα δεν έχει λυθεί στην τρέχουσα beta του steam client). 

Known issue: the specific combination of AMD hardware encoding + client-side hardware decoding still results in black frames/flickering. We are still investigating along with AMD, but for now we recommend that you disable either hardware encoding or client-side hardware decoding as a workaround.

http://steamcommunity.com/groups/SteamClientBeta#announcements/detail/48774243075736858

• 9 μήνες μετά...
  • Moderators
Δημοσ.

Σαν update ως προς αυτό το θέμα, φαίνεται ότι το ψάχνουν (αν και όσο αφορά το δικό μου setup τουλάχιστον το θέμα δεν έχει λυθεί στην τρέχουσα beta του steam client). 

http://steamcommunity.com/groups/SteamClientBeta#announcements/detail/48774243075736858

Και λίγο πριν κλείσει χρόνος από την εμφάνιση του, το bug έχει φτιαχτεί (επιτέλους!). 

Πλέον το in-home streaming δουλεύει όπως πρέπει, και χωρίς "blinking" (το bug το αναφέρουν βασικά ως flickering) με ενεργοποιημένο hardware encoding στο host μηνάχημα και hardware decoding στο client μηχάνημα, όταν ένα από τα δύο μηχανήματα ή και τα δύο έχουν σύγχρονη AMD GPU -- σύγχρονη όταν λέμε, εννοούμε τις γενιές που υποστηρίζουν το VCE

Δεν ξέρω αν τα bug fixes έχουν ενσωματωθεί στη stable του Steam Client, και ακόμα βλέπω σε κάποια builds της beta να βελτιστοποιούν το AMF encoding, αλλά στο δικό μου setup έχω τον τρέχων beta Steam client στο Host PC και στο client PC. Τα δύο PC τρέχουν Windows 10 x64. Στο host PC με την AMD GPU έχω τους πρόσφατους drivers της AMD (16.9.1 Sep 13) -- δεν έχω περάσει το χθεσινό 16.9.2 hotfix).

Χρειάζεται επίσης να επιβεβαιώσετε από το in-home streaming menu ότι το AMD hardware enabled encoding/decoding είναι ενεργοποιημένο -- γιατί η Valve μερικούς μήνες αφότου παρουσιάστηκε το πρόβλημα, απενεργοποίησε by default αυτή τη ρύθμιση μόνο για AMD GPUs. Και για την ώρα, αυτή την αλλαγή πρέπει να την ελέγχετε με κάθε update του Steam Client (γιατί τουλάχιστον στην beta, αλλάζει από μόνη της σε "απενεργοποιημένο" μετά από κάθε update). 

*Νομίζω* ότι το θέμα αυτό είχε λυθεί νωρίτερα για το Steam Link, αλλά ενίοτε έβλεπα και αναφορές για αυτό, οπότε ίσως απλά "εξαφανίστηκε" το θέμα γιατί η ρύθμιση ήταν απενεργοποιημένη (; ). 

Σε κάθε περίπτωση τώρα δείχνει να παίζει ok και πάλι το streaming. 

Σε σχετική σημείωση, από την εμπειρία μου, παίζει πολύ καλύτερα με wired connection των μηχανημάτων (host και client) στον router.

Και, αν δεν έχει ήδη αναφερθεί, εισάγοντας ένα 3rd party παιχνίδι στη Steam βιβλιοθήκη σας (βασικά φτιάχνει ένα shortcut στον launcher του παιχνιδιού), μπορείτε να χρησιμοποιείτε το in-home streaming για παιχνίδια εκτός Steam (πχ από GOG) :)

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...