Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

το προηγούμενο σύστημα μου ήταν i7 920/dfi lanparty t3eh6/hd4890 1gb vaporx/10gb ram.

Επειδή ήταν αγορασμένο το 2009 θεώρησα σωστό να το πουλήσω, για να μην βγω ζημιωμένος αν χαλάσει κάτι. Μου κάηκε το τροφοδοτικό και αυτό ήταν το έναυσμα.

Με τη βοήθεια ενός φίλους αφού τα πούλησα όλα μου έμειναν 230 ευρώ, η ραμ και το νέο τροφοδοτικό.

Η παρούσα σύνθεση έχει ως εξής:

CPU: AMD Athlon x4 860k

MOBO: Biostar TA70U3-LSP

Ram: Corsair Vengeance CMZ4GX3M1A1600C9

PSU: AeroCool KCAS-700W

VGA: MSI R7 260x 2GB

SSD: Vertex 4 128GB

Tower: NZXT Lexa Blackline

Monitor: LG Flatron e2350V

Ηχεία: Logitech X530

Το desktop το χρησιμοποιώ κυρίως για προγραμματισμό (python, java, matlab), VM(διάφορα linux distro),browsing, ms office. Δευτερευόντως για ταινίες, μουσική και κανένα παιχνιδάκι (σπάνια κατεβάζω και δεν έχω τρελές απαιτήσεις).

Τα θέματα που αντιμετωπίζω είναι τα εξής:

1) Η cpu με stock fan φτάνει 91 βαθμούς αν τη ζωρίσω λίγο.

2) Έχω ξεμείνει από μνήμη (είχα 3x2gb +4gb στο παλιό)

Τι ψάχνω:

1)Ψήκτρα για επεξεργαστή και RAM 

2) Wireless card 

3) Καινούριο μόνιτορ

4) Case, ηχεία

Τι έχω σκεφτεί:

1) Evo 212. Να αγοράσω ένα στικ στα 1866 8GB και να πουλήσω την 4άρα που είναι high profile.

Σκεπτόμουν κάτι σε kingston fury 1866 8gb μαύρη.

2)Τώρα χρησιμοποιώ ένα linksys router με custom firmware για bridge. Η απόσταση από το router δεν είναι μεγάλη (5 μέτρα με έναν τοίχο ενδιάμεσα. δε θέλω να απλώσω καλώδιο)

3)Πήρα για κάποιον ένα μονιτορ με Ips panel 23 ίντσες lg και είδα μεγάλη διαφορά στα χρώματα σε σχέση με το δικό μου. Πόσο θα μπορούσα να πουλήσω αυτό που έχω και τι προτείνετε να πάρω σε vfm;

4)Αυτό θα γίνει αργότερα λογικά. Κάποιο μεταχειρισμένο case, ίσως μικρότερο από Mid tower.

Για ηχεία δεν έχω ιδέα. Αυτά που έχω είναι 5.1. Τα δουλεύω 2.1 και έχουν πάρα πολύ μπάσο, κάτι το οποίο ενοχλεί στο σπίτι.

Με συγχωρείτε για την έκταση του ποστ. Περιμένω τις προτάσεις σας.

Γιώργος

Δημοσ.

Οι προτάσεις μου (όχι τελείως βοηθητικές):

1. Βάλε μνήμη, παραπάνω απ' όση σκέφτεσαι.

2. βάλε SSD να δεις άσπρη μέρα.

Υ.Γ.: Εγώ έχω ακόμα τον I7 920 και μια χαρά την παλεύει με προγραμματισμό/VMs. Μνήμη να υπάρχει..

Δημοσ.

Συγγνώμη, παράλειψής μου..

1) Έχω ssd, μόλις το συμπλήρωσα.

2) Δεν έχω τα χρήματα και πιστεύω πως μπορούν να με καλύψουν 8gb για αρχή.

Είναι βασικότερο να μην γίνει ψητή η cpu από τα 16gb.

ΥΓ. ο 920 ήταν σκυλί. Απλώς αν χαλούσε η μητρική, το κόστος καινούριας, λόγω socket, θα ήταν 160 ευρώ στην καλύτερη.

Δημοσ.

Και ποιός ο λόγος που έδωσες τον 920 για amd και δη athlon αυτό ήταν υποβάθμιση και σημαντική, το να χαλούσε η μητρική σαν πιθανότητα δε λέει κάτι κανένας δεν αλλάζει πλατφόρμα με τόσο χειρότερη μόνο και μόνο μην χαλάσει έτσι και αλλιώς με τα χρήματα που έδωσες για athlon και μητρική έπαιρνες μια 1366 ΑΝ σου χαλούσε και σου έμεναν και ρέστα

• Like 1
Δημοσ.

έδωσες την φεράρι για να πάρεις φιατ που ζεσταίνεται?

το παλιό σου σύστημα γιατί μας το ανέφερες για να εισπράξεις τέτοια σχόλια?

• Like 1
Δημοσ.

Ρε παιδιά, τι σας νοιάζει τι έκανε το παλικάρι; Αν είναι δυνατόν με αυτά τα ποστ κριτικής, μηδέν ουσίας. Γούσταρε κι έκανε μετάβαση. Λογαριασμό θα δώσει στον καθένα μας; Για όνομα δλδ.

Φίλε τα stock coolers δεν είναι και τα καλύτερα πόσο μάλλον σε απαιτητικούς επεξεργαστές. Η επιλογή σου να πας στο evo 212 είναι πολύ καλή καθώς είναι απ'τα πιο αξιοπιστα budget air coolers. Συνδύασε όμως αυτή τη μετάβαση με κάποια καλή πάστα όπως πχ την arctic silver 5. Μην την απλώσεις σε όλο τον επεξεργαστή, βάλε μία μικρή ποσότητα στο κέντρο και το άπλωμα θα το κάνει το αλουμίνιο/χαλκός του cooler που θα βάλεις από πάνω.Δες εδώ

Mη μπεις στη διαδικασία να φορτώνεις το κουτί με ραμ Coolers. Πιάνουν χώρο και τρομερή αλλαγή δε θα δείς. Άλλαξε τα παλιά με το Kingston που σκέφτεσαι. Έχω το ίδιο μοντέλο, αξιόπιστο-καλό είναι.

Πολύ σημαντικό θα ήταν να προσπαθήσεις να κάνεις πιο "αεράτο" το κουτί σου. Κάνε κάποια οικονομία στο χώρο με τα καλώδια, βάλτους πλαστικά δεματικά και προσπάθησε τα καλώδια να μην ακουμπάνε πάνω σε ΡΑΜ, μητρική, κάρτα γραφικών. Επίσης, τα καλά fans βοηθάνε πάντα. Με 3 συνολικά μέσα στο κουτί θα είσαι καλά.

• Like 1
Δημοσ.

Και ποιός ο λόγος που έδωσες τον 920 για amd και δη athlon αυτό ήταν υποβάθμιση και σημαντική, το να χαλούσε η μητρική σαν πιθανότητα δε λέει κάτι κανένας δεν αλλάζει πλατφόρμα με τόσο χειρότερη μόνο και μόνο μην χαλάσει έτσι και αλλιώς με τα χρήματα που έδωσες για athlon και μητρική έπαιρνες μια 1366 ΑΝ σου χαλούσε και σου έμεναν και ρέστα

έδωσες την φεράρι για να πάρεις φιατ που ζεσταίνεται?

το παλιό σου σύστημα γιατί μας το ανέφερες για να εισπράξεις τέτοια σχόλια?

Θες να σου πω γιατί;

Ξεκινάμε:

Την vga την έδωσα γιατί είχαν περάσει χρόνια, έπαιζα games όσο ήμουν φοιτητής και την είχα λιώσει.

Δεν υποστήριζε dx11, οι latest drivers του 13 και μετά από 2 μήνες που την πούλησα, ο αγοραστής ανέφερε πως υπερθερμένεται και είχε προβλήματα. Ως εκ τούτου με έβαλε σε σκέψεις και για το υπόλοιπο σύστημα.

Την είχα πάρει 200, την έδωσα 50 ευρώ. Αγόρασα την 260x 100euro με 2 χρόνια υπόλοιπο εγγύησης και κάλυψα τις ανάγκες μου.

Mobo μεταχειρισμένη δεν υπάρχει για 1366(εξαφανίζονται με το που μουν σε αγγελία. δείτε πόσοι ι7 κάθονται). Καινούρια, αν βρεις, 160+ ευρώ. Με sata2, usb2, pci προηγούμενης version και chip ήχου που μου εμφάνιζε θεματάκια. Επίσης drivers του 12 γιατί η εταιρία έκλεισε το τμήμα με τις μητρικές της.

Ναι, έδωσα τη φεράρι γιατί θα χαλούσα περισσότερα σε ενδεχόμενο πρόβλημα.

Πήρα έναν επεξεργαστή που στα benchmark θεωρείται καλύτερος. Έχει λιγότερα threads και cache, οκ, αλλά μπορεί να θεωρηθεί εφάμιλλος με επεξεργαστή του 2008.

Πήρα μητρική που έχει έχει απίστευτη ποιότητα (ελάχιστος αριθμός rma στις biostar), usb3, sata3 μπλα μπλα..

Τη δεδομένη χρονική στιγμή, με την παρούσα οικονομική μου κατάσταση, το θεωρώ καλή κίνηση για τα επόμενα 3 χρόνια.

Καλύπτει τις ανάγκες μου πιστεύω για τη χρήση που του κάνω. Άλλωστε για πιο απαιτητικές εφαρμογές υπάρχει σερβερ από το grnet.

Δημοσ.

Η VGA σου ήταν μια καλή performance range gpu πριν 7 χρόνια που δεν ήταν στο επίπεδο της πλατφόρμας x58/i7 που ήταν high end και την αντικατεστησες με μια υποτυπώδη ασθενική entry level gpu όπως η 260 που απλά αποδίδει κάτι παραπάνω απο μια τυπική on board και φυσικά δεν έκανε για gaming τουλάχιστον αξιοπρεπές και ειναι λίγη ακόμα και για τον ασθενική Athlon πολύ δε περισσότερο για τον i7.

Και ερχόμαστε στο κυρίως θέμα, δική σου η τσέπη προφανώς και δικές σου οι επιλογές αλλά δεν θα ξεχάσουμε αυτά που ξέρουμε μην στενοχωρηθεις απο αυτά που γράφεις και εξηγούμαι

·Σε κανένα πλανήτη δεν συγκρίνεται η απόδοση του 920 με τον Athlon σε απόδοση είτε single είτε multi και επίσης και σε κανένα bench

·η πλατφόρμα που λες ότι αναβαθμιστηκες το μόνο αξιόλογο έναντι του x58 ειναι το data 3 αν είχες ssd και το usb3 δεν αναφέρω αυτονόητα όπως pcix. 3 ειδικά για κάρτες γραφικών όπως η 260

·Οι επεξεργαστές δεν ειναι γαλατά με ημερομηνία λήξης το ότι ο 920 βγήκε το 2008 δεν λέει απολύτως τίποτε σε single thread απόδοση ειναι ανώτερος απο ότι εχει να προσφέρει η amd το 2015 και υπερχρονιαμενος ειναι εξίσου ικανός σε multi και μιλώ σε σύγκριση με τους fx και όχι με τον Athlon φυσικά

·Δεν έκανες καμία αναβάθμιση λοιπόν απλά πηγές σε κάτι πολύ υποδεέστερο

·Το επιχείρημα για το ποσο εύκολα βρίσκεις μητρική δεν το σχολιάζω βρίσκεις αλλά θελει υπομονή, επίσης η biostar που αναφέρεις δεν ειναι τίποτα το ιδιαίτερο σε μητρικες

·Αν χρειαζοσουν επιδόσεις στη 1366 μητρική εβαζες ένα Xeon x56..(6core) και υπερχρονιαμενος ήσουν στο επίπεδο της χ79 πλατφόρμας και φυσικά ανώτερος απο οτιδήποτε απο amd

·Τέλος είδα στα specs που ανέφελες για το 1366 σύστημα που είχες ποσότητα ram 10 gb ΑΡΑ δεν είχες σωστές triple Chanel μνήμες αλλά είχες πάνω ότι να ναι συνδυασμό με τον κακόμοιρους mic του 920 να προσπαθεί να μαζέψει τα ασυμμάζευτα

ΑΥΤΑ στα έγραψα όχι για να στην πω αλλά οταν κάνουμε μια επιλογή με κάποιο χ αποτέλεσμα αν δεν βγει μην παραπληροφορούσε κόσμο που διαβάζει για να μαθει

Πληροφοριακά χαλασες περισσότερα χρήματα με windows 8.1/ 10 δεν χρειαζοσουν κάποιο driver για την μητρική σε κάλυπταν οι οδηγοί των windows

Ένας Xeon ένα 50αρικο και μια καλύτερη VGA ήταν η πιο vfm επιλογη

Δημοσ.

romanzo Πάρε μια καλή ψύκτρα 212 Evo,Raijintek Themis,ή και τη Aidos που χω δοκιμάσει του κάνει άνετα.Δες και αυτά που λέει ο scatman.

Η 260Χ στα 100ε ήταν πολύ τίμια αγορά αν παίζεις λίγα ελαφριά πράγματα.

Γράψε και τι χρήματα δίνεις για τα άλλα.

Το θέμα της οθόνης πάρτο ξεχωριστά.Αν θες καμμιά ιδέα εδώ είμαστε.

Σύγκριση σε θερμοκρασίες μεταξύ 920 και 860Κ δεν υφίστανται.

Δημοσ.

Arrows ή vga που πήρα, μια χαρά παίζει τα games σε high details. Ή μόνη διάφορα με την 4890 είναι ο δίαυλος όπου υστερεί ή νέα. Πιστεύω πως ήταν τίμια επιλογή.

Σχετικα με το 3 Channel το χαλασα όταν χρειάσθηκε όγκος μνήμης. Δεν είχα τη δυνατότητα να δώσω χρήματα για άλλο κιτ.

Ξέρεις τι δεν καταλαβαινω; Γιατί, ενώ ή ονομαστική συχνότητα σε single core είναι μεγαλύτερη στον amd σε σχέση με τον 920, ο πρώτος πιάνει για πλάκα το 100% ενώ ο δεύτερος δεν ανέβαινε ποτέ πάνω από 80%. Γενικα το έχω απορία αυτό.

Οπότε εσύ πιστεύεις ότι ή νέα σύνθεση δεν καλύπτει τις ανάγκες που ανέφερα;

Αφού πάρω Ραμ/ψήκτρα για τα οποία θα δώσω γύρω στα 88 ευρώ, οθόνη σε κανα μήνα λογικά. Κάτι σε ips 23" vfm. Μπάτζετ 170 μαξ.

Δημοσ.

Ονομαστική συχνότητα εννοείς την συχνότητα λειτουργίας απο οτι καταλαβαίνω, σαν απόλυτο μέγεθος η συχνότητα λειτουργιάς ενος επεξεργαστή για να κρίνουμε τις επιδόσεις του λαμβάνεται υπ' όψιν μόνο όταν πάρεις δύο επεξεργαστές που έχουν την ίδια αρχιτεκτονικη τον ίδιο πυρήνα δηλαδή θα έκρινες τον athlonx4 τον δικό σου με εναν ίδιο athlon π.χ. ο ι7 920 με πυρήνα bloomfield στα 2,66 θα τον σύνέκρινες με εναν ι7 π.χ. 950 bloomfield επίσης, σε καμία περίπτωση όμως με εναν ι7 με πυρήνα sandybridge ;h ivy κοκ, Δηλαδή μπορεί ενας ποιο σύγχρονος πυρήνας με αποδοτικότερη αρχιτεκτονική στα 2,66ghz να είναι γρηγορότερος απο κάποιον άλλο στα 4,00ghz, Eπίσης μπορεί ενας επεξεργαστής μεταγενέστερος λόγω υποδεεστερης αρχιτεκτονικής να έχι χαμηλότερες επιδόσεις απο εναν παλαιότερο αποδοτικότερης όμως αρχιτεκτονικής, ΑΥΤΗ είναι η περίπτωση σου και το πρόβλημα της amd που εμφανίζει χαμηλότερες επιδόσεις σε σχέση με την intel δηλαδή η αρχιτεκτονική της amd σε απόδοση single core βρίσκεται στα επίπεδα των core 2 duo toy 2006-7, ενω σε multithread λίγο παραπάνω απο core 2 quad,σίγουρα πίσω απο τον ι7 920 που είχες και μιλάμε για τους fx και όχι τον athlon που έχεις που είναι ακόμη πιο χαμηλά

Δημοσ.

Ναι. Τώρα με κατατόπισες.

Οπότε τώρα καταλαβαίνω το ρόλο που παίζει η αρχιτεκτονική.

Εντάξει, τώρα είναι αργά και δεν αξίζει να πουλήσω το συστηματάκι.

Πιστεύω πως για τα επόμενα 1-2 χρόνια θα με βολέψει.

Το θέμα είναι τι μπορώ να κάνω ώστε να εκμεταλλευτώ στο έπακρο τις επιδόσεις που μπορεί να μου προσφέρει το σύστημα και όχι να μοιρολογώ που έδωσα το παλιό σύστημα.

• Like 1
Δημοσ.

Κανένας δεν μπερδεύει κάτι αν δεις έγραψα για single core performance και οι επιδόσεις των fx ειναι σε αυτό το επίπεδο περίπου πάντως πολύ πισω απο τον nahalem και σε singe και σε multi που ειναι και η συζητηση

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...