xaikman Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2015 Καλημέρα σας, ειμαι κατοχος pc με -cpu FX 6300 -mobo gigabyte 970A-ds3p -8gb ram 1833 Προσπαθω λοιπον να κανω ενα μικρο oc στον επεξεργαστη (ξερω οτι η mobo δεν ειναι για παρα πολλα) αλλα το προβλημα μου ειναι οτι στο bios, ενω μπορω να αλλαξω το multiplier, δεν με αφηνει να αλλαξω καθολου το V core. Ειναι στο auto, κλικαρω, με τα βελακια δεν αλλαζει τιποτα, γραφω με νουμερα το vcore (πχ 1.350) παταω enter παλι παει στο auto... Επειδη δεν εχω ασχοληθει με OC αλλη φορα, μπορει να εχω κανει κ εγω καποιο λαθος, αλλα απο μερικους οδηγους που κοιταξα δεν εχω κανει κατι διαφορετικο... Επεισης προσπαθησα να ανεβασω ταχυτητα χωρις να αλλαξω vcore αλλα στα 4.0 που προσπαθησα κρασαρει το pc. Βαζω μερικες εικονες απο το BIOS http://i1111.photobucket.com/albums/h476/xaikman/151110121702.png http://i1111.photobucket.com/albums/h476/xaikman/151110121724.png http://i1111.photobucket.com/albums/h476/xaikman/151110121736.png http://i1111.photobucket.com/albums/h476/xaikman/151110121747.png επεισης μερικες φορες στο core temp μου δειχνει οτι μονο οι 2 πυρηνες τρεχουν σε φουλ ταχυτητα http://i1111.photobucket.com/albums/h476/xaikman/Untitled_1.jpg Οποιαδηποτε συμβουλη και βοηθεια ευπροσδεκτη, ευχαριστω πολυ! ***μετα απο 1-2 restart και load optimized defaults φαινεται να τρεχουν ολοι οι πηρυνες σωστα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ChimairaX Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2015 Να αλλάξεις την τιμή με page up - page down δοκίμασες στο vcore; Γράψε 0, πάτα enter, και μετά με page up - page down παίξε με τις τάσεις (κατά προτίμηση ανέβασέ το 0.025 έως 0.050V... πρόσεχε με τα μηδενικά) Και βάλε HPC Enabled. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xaikman Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2015 Τι λες ρε φιλε..... παιζει να ειχα πατησει ολα τα υπολοιπα πληκτρα... Ευχαριστω παρα πολυ! η δουλεια εγινε. βεβαια για oc επρεπε να ανεβασω το vcore αρκετα (απο 1.180 στα 3.5 σε 1.380 στα 4.2). Με λιγοτερο μου το κολλαγε στο intelburn.Τωρα φαινεται σταθερο. Στη φωτο φαινεται τι εχω κανει μεχρι τωρα. πως βλεπεται το αποτελεσμα? με παιρνει για κατι παραπανω? ευχαριστω! http://i1111.photobucket.com/albums/h476/xaikman/Untitled.png Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
solaufein Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2015 Νομίζω είσαι αρκετά καλά, μην περάσεις τους 70 βαθμούς, για να εισαι σίγουρος. Ο επεξεργαστής παίρνει και άλλα volt αλλά πρέπει να τον ψύξεις και άλλο για να τα πάρεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xaikman Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2015 Προσπαθησα να τον ανεβασω λιγο ακομα χωρίς να αυξησω το vcore αλλα δεν παει. Επειδή μου φαίνεται κ εμένα λιγο μεγάλη η θερμοκρασία λεω να μην του δωσω αλλο προσωρινά... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PunishedSnake Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2015 Παντως 1.380 για 4.2 είναι πολλά ,βέβαια δέν σηκώνει πολλα πολλα η μητρική με 4+2 phase vrm.Το LLC τι ρύθμιση του έχεις δώσει; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xaikman Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2015 δεν εχω βρει καποια ρυθμιση για LLC, σε ποιο tab πρεπει να ειναι αυτο? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ChimairaX Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2015 δεν εχω βρει καποια ρυθμιση για LLC, σε ποιο tab πρεπει να ειναι αυτο? Advanced Voltage Settings -> Vcore Loadline Calibration (βάλτο Ultra High) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xaikman Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2015 οκ θα το τσεκαρω. με τις ιδιες ρυθμισεις στα υπολοιπα ετσι? και τι κανει αυτο? για να μαθαινω κιολας Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PunishedSnake Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2015 Advanced Voltage Settings -> Vcore Loadline Calibration (βάλτο Ultra High) Ultra High δεν είμαι σίγουρος αν έχει ,αλλα αν κρίνω απο την δικη μου μητρική θα του δίνει πολύ παραπάνω τάση όταν στρεσσάρεται. Η πιό καλή επιλογή στο LLC κατ'εμέ είναι το Medium κρατάει την τάση πολύ κοντά στην τιμή που δίνεις στο BIOS κατα το στρεσσάρισμα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xaikman Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2015 μαλιστα, ναι αλλα δινοντας μεγαλυτερη ταση δεν ανεβαζει κι αλλο τη θερμοκρασια? θεωρω οτι ειναι υψηλη ηδη, γι αυτο δεν ανεβαζω αλλο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PunishedSnake Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2015 Ναι ,προφανως ζεσταίνεται παραπάνω.Γιαυτό το medium κρατάει την τάση κοντά στην τιμή που έδωσες.(Σε εμένα δίνει λίγο λιγότερο ~ 0.010 Volt) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xaikman Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2015 οκ θα το δοκιμασω. παντως οι τιμες της θερμοκρασιας ειναι πιστευω πολυ ψηλα, παρα τη ψυχτρα που εχω πανω, (arctic cooling freezer 7) και με ανοιχτο κουτι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PunishedSnake Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2015 άμα δεις ότι χτυπάει 62 ο πυρήνας κλείσε το stress-test και ρίξε την τάση και την συχνότητα.Η ψύξη που έχεις δεν επαρκεί για πάνω από 1.35v - 1.4v.Εκεί φτάνεις το cpu στα θερμικά όρια και δεν ενδείκνυται. Πάντως κρίμα γιατί το κομμάτι σου πρέπει να είναι καλό(1.18v για στοκ ενώ για μένα 1.26v) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xaikman Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2015 κοιτα αυτο που βλεπω οτι μπορει να επηρρεαζει αρκετα τη θερμοκρασια ειναι οτι ολος ο ζεστος αερας απο τη gpu αλλα και απο το psu (ειναι στην πανω μερια του κουτιου) πεφτει πανω στην ψυκτρα του επεξεργαστη. δυστυχως ομως δεν μπορω να το αλλαξω αυτο... οποτε μεχρι να αλλαξω κουτι (ή και ψυξτρα) μενω μεχρι εδω! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα