Προς το περιεχόμενο

windows 7 συνεχομενα reboot.....?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

παιδια, εχω ενα θεματακι με συνεχομενα reboot σε win 7 64bit, σε συστημα ενος φιλου.   

SYSTEM:

Athlon II X3 425

Gigabyte me 785 chipset (δεν θυμαμαι ακριβως το μοντελο, θα το δω και θα το διορθωσω αργοτερα)

Graphics onboard

4 Gb DDR3

HDD   IDE 80GB με τα windows 7 64bit ultimate

HDD IDE 40gb αποθηκη.

το συστημα κανει δουλειες γραφειου, δεν κανει τιποτα βαρυ..!

επειδη οι δισκοι λοιπον ειναι αρχαιολογια, και για να δουλεψεις γρηγορα, απλως ΔΕΝ......., ειχαμε πει με τον φιλο, οποτε μπορεσει, να του βαλουμε εναν SSD, τωρα που εχουν φθηνυνει  αρκετα..! 

ετσι την προηγουμενη βδομαδα του πηρα εναν Intenso 128GB. προχτες λοιπον που ειχαμε ελευθερο χρονο, πηγα να τον εγκαταστησω και να κανω απλα "copy" με το acronis, τα ηδη στημενα windows απο τον παλιο 80αρη στον SSD.  

το εκανα λοιπον. ολα ΟΚ. αφου ανοιξα το συστημα, απο τον SSD πια, ηθελα να κανω καποιο προγραμμα εγκατασταση, αλλα το antivirus (Avira) ειχε καποιες "αντιρρησεις"..!   ετσι λοιπον, ειπα να το απενεργοποιησω, μεχρι να κανω την δουλεια μου και επειτα το ξαναενεργοποιουσα.  

αλλα..... μολις πατησα το εικονιδιο κατω δεξια στην οθονη, εκανα δεξι κλικ, και πατησα να ξετσεκαρω το "enable real time protection", αντι να απενεργοποιησει το antivirus, αρχισαν τα συνεχομενα reboot των windows....!!!!!   

εκανα start up repair με το cd των windows, αλλα ...τζιφος..!  εξακολουθει και το κανει...!!  

τι μπορει να φταιει ?  ριξτε αποψεις, γιατι θα ηθελα να αποφυγω ολες τις εγκαταστασεις απο την αρχη..!  

δισταζω να ξανακανω copy,  μπας και ξανακανει παλι τα ιδια..!! 

Δημοσ.

Νάχει σκάσει κανένας πυκνωτής;

και κάπου αλλού βρήκα αυτό

http://www.tomshardware.co.uk/answers/id-2226117/build-restarting.html

μεταφρασμένο από google:

τελευταίο πράγμα που λαμβάνουν μόνο PSU mobo σας με τον επεξεργαστή σας σε αυτό και να αφαιρέσετε το σκληρό δίσκο μνήμης RAM και κάθε άλλη σύνδεση .... τώρα βάλτε το βύσμα 24 ακίδων και ATX 8 ακίδων ή 4 ακίδων για μικρό χρονικό ξεκινήσετε τη μητρική πλακέτα από ένα κλειδί ή ένα κατσαβίδι τρίβοντας τα (+ & -) πάνελ από την πρίζα, αν εξακολουθεί να μην ξεκινά και στη συνέχεια u μπορεί να είναι σίγουρος για το motherboard είναι ελαττωματικό ..

Δημοσ.

σιγουρα δεν ειναι τεχνικο θεμα...!!  

παρελαβα τον νεο SSD, και εκατσα και περασα τα 7 χ64 και δουλευει σφαιρα.....!!!!  αρα...θεωρω οτι, τεχνικα δεν εχουμε θεμα, αλλιως θα το εκανε και στον καινουριο δισκο..!

αυτο που παρατηρησα, ομως ειναι οτι και στην καθαρη εγκατασταση, μου εκανε καποια reboot (οχι συνεχομενα, ομως)  οταν κλικαριζα πανω σε καποιες συγκεκριμενες εφαρμογες-προγραμματα.  

πιο συγκεκριμενα, εβαλα το XP MODE πανω στα 7αρια, για να δουλευει ενα παλιο προγραμμα σχεδιασμου επιπλων.  το 1992 Infowood. το οποιο δεν μπαινει απευθειας στα 7..!!!  

αυτο το εχω σε 2 εκδοσεις. μια οριτζιναλ η οποια εχει serial και ενα "κλειδι", το οποιο τοποθετειται σε parallel port, για να δουλεψει το προγραμμα..!  αυτο δεν μπορω να το κανω να δουλεψει, καθως δεν βλεπει το κλειδι, υποθετω..., λογω XP Mode. 

εχω και αλλη εκδοση, απο τον "θειο", με την οποια δουλευε στον προηγουμενο δισκο...! παλι στα 7 χ64 με το XP mode...!   

οταν εγκαθιστω αυτη την εκδοση και παω να την ανοιξω, τοτε μου κανει reboot...!!! καθε φορα..!! 

επισης μου εκανε reboot. οταν μπηκα στον φακελο που εχω αυτη την εκδοση και προσπαθησα να την ξεζιπαρω (το εχω σε zip)......!!! 

Δημοσ.

Κοίταξε στο event log το τι critical errors καταγράφονται την στιγμή που κάνει reboot.

Μπορεί να σε προσανατολίσουν σχετικά με το πρόβλημα που δημιουργεί τα reboots.

Αν είσαι τυχερός, μπορεί να έχει καταγράψει και τον λόγο για τον οποίο έκανε reboot.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

αν είχες ιό, δε θα παρουσίαζε πρόβλημα επιλεκτικά...

Αλλά αν θες, κατέβασε το superantispyware

κάν του update

γύρνα τον υπολογιστή σε safe mode και σκάναρέ τον. το ίδιο και με το malwarebites

Βγάλε ξαναβάλε το σκληρό

Επεξ/σία από kyriakh
Δημοσ.

Κυριακη,  μιλαω για φρεσκοεγκατεστημενα windows ολιγων ημερων σε ολοκαινουριο SSD...!  θεωρω λιγο απιθανο να προλαβε να πιασει κατι...!!  

αλλα καλου-κακου θα κανω ενα σκαναρισμα..!!   

απλα παρατηρωντας, πιστευω θα καταλαβω τι το προκαλει, καθως οπως ειπα, το θεματακι αυτο, δεν εμφανιζεται ουτε στα καλα καθουμενα, ουτε σε συνηθεις εργασιες..!  

τωρα που εκανα πολλες εγκαταστασεις μαζεμενες μου  το εκανε..! θα το παρακολουθησω...!! 

Δημοσ.

Γιατί αποκλείεις το hardware? Μπορεί αυτό να μην σχετίζεται με την αλαγή σε ssd. Απλά έτυχε να γίνει. Γι αυτό καλού κακού άλλαξε τροφοδοτικό.

Δημοσ.

χωρις να θελω να ειμαι απολυτος, ειμαι κατα 99,9% σιγουρος οτι δεν ειναι τεχνικο θεμα..!!!  

το ειχα μια βδομαδα στα χερια μου, μεχρι να κανω τις εγκαταστασεις, ενημερωσεις, ρυθμισεις, κλπ, και δεν εκανε ουτε ενα τυχαιο reboot..!  οταν εχει τεχνικο θεμα τα "Random reboots" ειναι πραγματικα random...!!  θα το κανει δλδ και οταν ειναι idle το συστημα, πραγμα που δεν το κανει..! 

ομως.. το εκανε σε συγκεκριμενες εφαρμογες και προγραμματα. εξηγησα παραπανω σε ποιες.   οταν δεν ασχολιομουν με τις συγκεκριμενες εφαρμογες, δεν εκανε κανενα reboot.

αρα, τι σημαινει αυτο? οτι καποιο θεμα software υπαρχει με τις συγκεκριμενες εφαρμογες, καποιο conflict ισως...., και κανει reboot..!

Euklides, στο event log βλεπω το restart manager με event ID 10000 και 10001.  λιγο που κοιταξα στο microsoft support για τα συγκεκριμενα ID,  λεει  no further action required...! το θεωρει μαλλον φυσιολογικο...!!!!!

Δημοσ.

Euklides, στο event log βλεπω το restart manager με event ID 10000 και 10001.  λιγο που κοιταξα στο microsoft support για τα συγκεκριμενα ID,  λεει  no further action required...! το θεωρει μαλλον φυσιολογικο...!!!!!

Αυτό είναι το αποτέλεσμα.

Μελέτησε τα events αμέσως πριν από αυτό.

• Like 1
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

σορρυ για την καθυστερηση....!  

το κρατησα λιγες μερες, εκανα σκαναρισματα με antivirus, malware, adware, spyware  και διαφορα αλλα... και τελικα βλεπω οτι εχει στρωσει....! πιθανοτατα λοιπον ηταν κατι απο αυτα....!  

η επομενη μου κινηση θα ηταν να ξαναεκανα φορματ....!!!   

απλα καθολη την διαρκεια που το ειχα στα χερια μου, παρατηρησα οτι επειδη εκανα μεταφορες αρχειων-εφαρμογων με ενα συγκεκριμενο φλασακι, πρεπει να ειχε "αρπαξει" κατι (malware, virus.....?), το οποιο το μετεφερε και στα 2 πισι, γιατι απο τοτε που εκανα τις μεταφορες, το εκανε και το δικο μου...!!  

οποτε... φορμαρισα το φλασακι, για να καθαρισει, και επειτα εκανα σκαναρισματα και στα 2 πισι με AVG, spybot, malwarebytes, adw cleaner, κ.α....!!

απο τοτε, δεν εχουν ξανακανει τιποτα...!  δουλευουν μια χαρα...!!!     

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...