Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν ξέρω τι λέτε εσείς αλλά εγώ λέω ότι ο 8320 ήταν ο καλύτερος cpu που πέρασε από τα χέρια μου σε θέματα multi tasking. Είχα τον Q6600 πριν στα 3.8 (υποτίθεται ότι ήταν παρόμοια η απόδοση ανα core) και η διαφορά με τον 8320 ήταν μεγάλη. Όσες εφαρμογές και να έτρεχα ταυτόχρονα δεν καταλάβαινε τίποτα ενώ σε παρόμοιες περιπτώσεις ο Q6600 έπιανε ταβάνι.

Το μοναδικό πρόβλημα που είχα ήταν το bottleneck σε ορισμένα games χωρίς να σημαίνει ότι δεν μπορεί κάποιος να παίξει παιχνίδια με έναν FX.

Η μοναδική διαφορά που είδα με τον 6700Κ που έχω τώρα, είναι μόνο σε ορισμένα cpu bound παιχνίδια (λογικό αφού οι intel έχουν καλύτερο single core).

Πέρα από την απόδοση σε ορισμένα games δεν είχα άλλο παράπονο από τον 8320 και μπορώ να πω ότι για 124ε που τον πήρα ήταν κάτι παραπάνω από VFM.

Χμμ..Ναι κοίτα αν Δεν έβλεπες διαφορά ανάμεσα σε έναν 4πύρηνο του 2007 και έναν "8πυρηνο" του 2012 η AMD θα είχε κλείσει εδώ και χρόνια. Μην συγκρίνουμε μήλα με πορτοκάλια..

φίλε οι περισσότεροι εδώ ενδιαφερονται για 3δ , gaming - surfing - office - ταινιες. Σε αυτές λοιπον τις εφαρμογές ο τετραπύρηνος ι5 που στοιχίζει όσο ένας 8320 με πρόσθετη ψύκτρα είναι πολύ ποιο γρήγορος.

αν με ρώταγε η αμερικάνικη NSA για κρυπτογράφηση θα τους έλεγα ότι οι μονάδες ακεραίων παίζουν ρόλο στην δουλειά τους οπότε θα έπρεπε να εξετάσουν την απόδοση των AMD στις εφαρμογές τους.

εσύ δουλεύεις στην NSA?

Εσύ ρώτησες έναν έναν όλους εδώ μέσα για το τι χρήση κάνουν και έβγαλες τα συμπεράσματα σου ;

Btw αν κάποιος ενδιαφέρεται για surfing, office, ταινίες, δεν χρειάζεται ούτες i5 ουτε 8320. Και με εναν 6300 κάνει τη δουλειά του.

Επίσης τελευταία φορά που κοίταξα, ο 6300 ήταν 70Ε φθηνότερος απο τον φθηνότερο -κλειδωμενο- ι5. Και στο 90% των παιχνιδιών έχει ίσες/καλύτερες επιδόσεις...

• Απαντ. 109
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Επίσης τελευταία φορά που κοίταξα, ο 6300 ήταν 70Ε φθηνότερος απο τον φθηνότερο -κλειδωμενο- ι5. Και στο 90% των παιχνιδιών έχει ίσες/καλύτερες επιδόσεις...

Αυτό πότε το ονειρεύτηκες;
Δημοσ.

Συγνώμη για το "προσωπικό" (ακούγεται αλλά ουσία δεν είναι`) της υπόθεσης,αλλά τα πιστεύεις όλα αυτά που έγραψες ?

..και αν τα πιστεύεις κατηγορείς άλλους για Intel-ακηδες ?

Δηλαδή ένας Εθνικός Ύμνος της AMD τι άλλο θα μπορούσε να εμπεριέχει ?

..και πως δικαιολογείς τις επιδόσεις της ?

Δηλαδή αφού είναι τόσο Φανταπληκτικοί επεξεργαστές,και αφού έχει 2 υπάλληλους να κάνουν την δουλειά γιατί έρχονται σχεδόν παντού πάντα δεύτεροι ?

Κατ' αρχήν δεν κατηγόρησα κανέναν προσωπικά ως Ιντελάκια.

Όσο μίλησα για Ιντελάκηδες άλλο τόσο μίλησα και για AMDάκηδες.

Δεν υπάρχει κανένας Εθνικός 'Υμνος της AMD,  ούτε και της Intel επίσης. Η κάθε εταιρεία προσφέρει κάποια πράγματα και καθένας είναι ελεύθερος να αποφασίζει τι τον ικανοποιεί και τι θέλει να αγοράσει. Απλά βλέπω μονίμως μια περίεργη, ίσως και ακατανόητη εμπάθεια κατά της AMD.

Αντί να αναρωτηθούν οι Ιντελάκηδες γιατί μια άλλη εταιρεία προσφέρει παραπλήσιες επιδόσεις στην μισή τιμή, καυχιούνται ότι αυτό που πλήρωσαν σε διπλάσια τιμή ρίχνει 5-15 FPS περισσότερο...Σιγά τα ουά...κάτι τρέχει στα γύφτικα.

Ο έχων την μύγα μυγιάζεται θα μου πεις...

Σωστά...και στην παρούσα φάση μάλλον η Intel την έχει την μύγα, αφού την ενοχλούν οι Bulldozer της AMD.

Κιαν ήταν να χρησιμοποιήσουν παρόμοια λογική και οι AMDάκηδες, ε τότε πρέπει να μυνήσουν κι αυτοί την Intel, ότι παραπλανεί τον κόσμο της παράγοντας τοστιέρες, σόμπες και ψησταριές και τις λανσάρει ως επεξεργαστές. Προς του λόγου το αληθές και τα παρακάτω πινακάκια.

https://www.techpowerup.com/reviews/Intel/Core_i5_4670K_and_i7_4770K_Comparison/9.html

Ακόμα και με Watercooling δεν μπορούν να ψυχθούν επαρκώς...!!!

'Οσο αναφορά τις επιδόσεις που αναφέρθηκες, εξαρτάται όχι μόνο πως τις μετράει κανείς, αλλά και τι είδους συγκρίσεις κάνει.

Για παράδειγμα...Ένας φίλος μου έχει ένα Golf GTI 16V δίλιτρο κι εγώ ένα Peugeot Rallye 1.6 16V.

Στον Εθνικό σε τελικές μου ρίχνει 10-20 χιλιόμετρα, άλλα όταν θα πάμε κάπου όπου έχει μεικτή διαδρομή τον αφήνω πάντα πίσω.

Ε δεν είναι όλα τα ταξίδια μόνο ευθείες...και ούτε ένα αυτοκίνητο κρίνεται σαν σύνολο ως καλύτερο όταν θα περάσει πρώτο την γέφυρα στην βούτα.

Δεν θα ασχοληθώ περαιτέρω με το θέμα, νομίζω έχει γίνει πια κουραστικό να ακούμε μια ζωή τα παράπονα της Intel για την AMD.

Αντί η Intel να κοιτάξει το δικό της ανάκτορο,  κοιτάει τι πάρτυ γίνεται στην έπαυλη της AMD.

Λογικό μέχρι ενός σημείου βέβαια, γιατί στα πάρτυ γνωρίζεις γκόμενες που δεν σου στοιχίζουν ένα σωρό λεφτά  για να τις βγάλεις μια βόλτα!

• Like 1
Δημοσ.

Με λίγα λόγια εσύ πιστεύεις λοιπόν,στην καλή πολυεθνική εταιρία που σε σκέφτεται και σου προσφέρει εφάμιλλες επιδόσεις στην μισή τιμή,και όχι ότι τις τιμές τις ορίζει η αγορά και το αγοραστικό ενδιαφέρον. Δηλαδή όταν η AMD κυκλοφορεί κάτι καινούριο και ανταγωνιστικό στο προσφέρει από την αρχή στην μισή τιμή γιατί σε σκέφτεται,και δεν ρίχνει την τιμή στο μισό μόλις φάει την σφαλιάρα από απέναντι και πιάσει σχεδόν ένα δάχτυλο σκόνη στο ράφι,και ότι τελικά είναι θύμα των forums το ότι δεν πουλάει όσο η Intel.

Είναι και αυτό μια λογική,και όπως κατάλαβες τουλάχιστον εγώ δεν είμαι εδώ για να αλλάξω κανενός την λογική μιας και πιστεύω ακράδαντα αυτό που έγραψες, "Η κάθε εταιρεία προσφέρει κάποια πράγματα και καθένας είναι ελεύθερος να αποφασίζει τι τον ικανοποιεί και τι θέλει να αγοράσει." όπως και ότι ο καθένας τελικά πέρα από το ανθρώπινο κομμάτι του τι μπορεί να πληρώσει,είναι και άξιος των επιλογών του.

Από εκεί και πέρα όμως στην πληροφορική υπάρχει Ιστορία,υπάρχουν και μετρήσεις,πέρα όμως και πάνω και από αυτό εγώ πιστεύω στην συνείδηση του κόσμου,και πολύ περισσότερο την εμπειρία,αυτή ναι την υποστηρίζω,δεν υποστηρίζω όμως και ούτε θα το κάνω πότε μια πολυεθνική ως "καλή" επειδή χρησιμοποιώ το προϊών της το θεωρώ αναγκαίο κακό,και ναι θεωρώ ότι ως μονοπώλιο σχεδόν, υπερτιμολογει τα προϊόντα της.. όπως και το ίδιο κάνει η AMD σε κάθε ευκαιρία της να αρπάξει κάτι τις παραπάνω από τον καταναλωτή.

Η AMD όμως κάνει και ένα δεύτερο λάθος,δεν υποστηρίζει επαρκώς η ίδια τα προϊόντα της και αυτούς που την εμπιστεύτηκαν,όπως και δεν τα δοκιμάζει επαρκώς αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μην υπάρχουν drivers π.χ για laptops μετά από ένα σύντομο χρονικό διάστημα και σχεδόν πάντα δημιουργεί μια ειδική συνθήκη για να λειτουργούν και αν απρόσκοπτα οι επεξεργαστές της,γι'αυτο - και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα από το απλό α) τόσα χρόνια να μην μπορεί να συνοδεύσει τους επεξεργαστές της από μια αθόρυβη ικανή ψήκτρα, μέχρι το σύνθετο B) να βλέπουμε μηχανήματα σχεδόν χωρίς καν το απαραίτητο καθάρισμα να λειτουργούν μετά από 10ετια,και απο αυτά τα 9.5 να είναι μόνο Intel. c) το αρχικά φτηνότερο τελικά να σου βγαίνει κατά πολύ ακριβότερο.

Τώρα αν με πας στην λογική των μανάδων μας "μην μιλάς και χάσουμε τον ανταγωνιστή (γαμπρό)",άρα η Intel θα κυριαρχήσει λες και δεν το έχει κάνει,με συγχωρείς δεν θα ακολουθήσω..

Αυτή λοιπόν είναι η δική μου λογική - οπτική ,ενός Ανθρώπου που παρακολουθεί τους υπολογιστές από τότε που η Στουρνάρα (Στουρνάρη τώρα) δεν είχε ούτε ένα μαγαζί Πληροφορικής και τα πρώτα 2 είχαν ανοίξει στην Σολωμού (παράλληλος της). όπως και του φυσικά της έδωσα 2-3 ευκαιρίες και προδόθηκα κανονικά από την AMD (όχι δεν μου 'κάηκε" κανείς απλά τα chipset της ήταν για πέταμα και έπρεπε να έχω το κουτί ανοιχτό συνέχεια για να βρω τι φταίει) ,ενώ στις υπόλοιπες ευκαιρίες ως σήμερα από την Intel δεν έχω προδοθεί ποτέ,με εξαίρεση το USB 3 όταν πρωτοκυκλοφόρησε και με έπαιζαν μπαλάκι με την Microsoft για το ποιος πρέπει να κυκλοφορήσει τους Drivers,φυσικά και ξέραμε ποιος.. 

.και κλείνω (επιτέλους :P ) εγώ θέλω να διερευνηθεί δικαστικά το θέμα,το ίδιο θα ήθελα και για κάθε πολυεθνική αν και αν έχει εξαπατήσει έστω και στο ελάχιστο τον καταναλωτή,γιατί αυτός είμαι (καταναλωτής) και ναι με αυτόν και χωρίς κόπο θα ταυτιστώ.. .

Δημοσ.

To thread πιο χαμηλα δεν γινεται να παει. Η συζητηση αφορα το αν οι bulldozer εχουν οντως 8πυρηνες και ο βαμμενος Ιντελας ποσταρει BENCHMARKS απο παιχνιδια!!! Πιο εκτος θεματος πεθαινεις. 

Δηλαδη με λιγα λογια, το επιχειρημα του Intelakia (και γω Intelakiaς ειμαι btw) ειναι πως, αφου οι Intel βγαζουν περισσοτερα frames, αρα η ΑMD δεν εχει 8πυρηνες και καλα της εκαναν μηνυση. I rest my case

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...