tasoslamprinos Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2015 Καλημέρα σε όλους,Θα ήθελα την βοήθεια σας για την δημιουργία ενός προγράμματος για την κατανομη των 24ωρων υπηρεσιών στον στρατό.Στις φωτο φαινονται περισσότερες πληροφορίες.Οποιος μπορει να βοηθήσει.Ευχαριστώ.
DDevil Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2015 Σε χώσανε να τους φτιάξεις τα προγραμματα του στρατού φιλε τους ειπες οτι σπουδασες πληροφορική? Ειναι λάθη αυτα στο στρατο 1
defacer Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2015 Εγώ πάντως είχα κάνει ένα ψιλό που έκανε ακριβώς αυτή τη δουλειά -- το βασικό appeal ήταν ότι βγάζει μόνο του τις υπηρεσίες οπότε ντεμεκ πιο δίκαιο, φυσικά στο τέλος δε χρησιμοποιήθηκε γιατί καλή η θεωρία αλλά στην πράξη ήθελαν να τις βγάζουν μόνοι τους. Αυτό που ευχαριστήθηκα περισσότερο ήταν πως αν δε μπορούσε να βγάλει υπηρεσίες επειδή δεν έβγαιναν οι περιορισμοί είχα βάλει να βγαίνει ένα τεράστιο κόκκινο "ΕΜΠΛΟΚΗ" 1
tasoslamprinos Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2015 sundance_kid Για Windows είναι. DDevil Δεν με χωσανε να φτιαξω προγραμμα απλά θα είναι μια διευκόληνση για εμένα εγω ασχολούμαι. defacer Κάλη φάση αυτό με την "ΕΜΠΛΟΚΗ", εχεις κρατησει τπτ από αυτο? Κάποιος άλλος???
Lanike71 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2015 Δύσκολο πρόβλημα έπιασες για λύση... https://en.wikipedia.org/wiki/Nurse_scheduling_problem Εξαρτάται από το πόσους περιορισμούς έχεις για τις βάρδιες, πχ ο 22.00-00.00, δε μπορεί να ξαναείναι καπάκι 0200-0400 την επόμενη μέρα, να μην έχει κάποιος σερί 3 μέρες υπηρεσία κλπ. Αν έχεις πολλά μέλη με λίγες υπηρεσίες, δε θα δυσκολευτεί το πρόγραμμα, ας είναι και απλό, θα βρίσκει εύκολα τη λύση.Αν όμως είστε μετρημένοι θα χρειαστεί να πας σε αλγόριθμο, πχ γενετικό για να το παλέψεις. Είχα πετύχει ένα σε java αλλά δε μπορώ να το βρω. 1
defacer Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2015 defacer Κάλη φάση αυτό με την "ΕΜΠΛΟΚΗ", εχεις κρατησει τπτ από αυτο? Εννοείται όχι. Στρατός είναι, έκανα εγώ ότι δούλευα για να φτιάξω κάτι χρήσιμο και μετά έκαναν οι άλλοι ότι το χρησιμοποιούσαν. Πέρασε ο καιρός, δεν έγινε τίποτα ουσιαστικό, τα έφαγε η μαρμάγκα, ευχαριστημένοι όλοι. 1
hestia Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2015 Τι μου θυμησες τωρα να ηξερες.Αυτος ηταν ο λογος που κανω αυτο το επαγγελμα ο στρατος 1) Υποτιθετε οτι εχεις ολο το στρατευμα πχ σε εναν Πινακα με IDS. Για καθε φανταρο , ας πουμε οτι εχεις 1000 φανταρους. Θα αρχισεις να κανεις υπολογισμους ΕΝΑ ΕΝΑ το τονιζω ΕΝΑ ΕΝΑ τα φιλτρα που θες αλλιώς δεν θα τελιώσει ποτε. Αλλωστε 2000 και 3000 και 20000 data ειναι γαι γελια με τις ταχυτητες που εχουν σημερα τα pc. Παραδειγμα. 1 Φιλτρο. Σβησε απο τους 1000 φανταρους οσους δεν μπορουν να ειναι σε υπηρεσια λογω υγειας ( που υποτιθετε θα τους βαστας καπου) μας μεινανε 990 2 Φιλτρο Σβησε απο τους 990 οσους ηταν σε αυτη την υπηρεσια τις 3,4,5 προηγουμενες ημερες μεχρι και εχθες. μεινανε 950 3 Φιλτρο. ................... .................. ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, τελικο Φιλτρο. Παρε μου 20 Τυχαια ID φανταρων για την ΥΠΗΡΕΣΙΑ Χ που ειναι γερμανικο πχ 2.00-4.00 αν το κανεις ετσι σε 1-3 μερες εχεις τελειώσει αν ξερεις να κανεις Save σε file τα Data κ λ π.
Lanike71 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2015 Τι μου θυμησες τωρα να ηξερες.Αυτος ηταν ο λογος που κανω αυτο το επαγγελμα ο στρατος 1) Υποτιθετε οτι εχεις ολο το στρατευμα πχ σε εναν Πινακα με IDS. Για καθε φανταρο , ας πουμε οτι εχεις 1000 φανταρους. Θα αρχισεις να κανεις υπολογισμους ΕΝΑ ΕΝΑ το τονιζω ΕΝΑ ΕΝΑ τα φιλτρα που θες αλλιώς δεν θα τελιώσει ποτε. Αλλωστε 2000 και 3000 και 20000 data ειναι γαι γελια με τις ταχυτητες που εχουν σημερα τα pc. Παραδειγμα. 1 Φιλτρο. Σβησε απο τους 1000 φανταρους οσους δεν μπορουν να ειναι σε υπηρεσια λογω υγειας ( που υποτιθετε θα τους βαστας καπου) μας μεινανε 990 2 Φιλτρο Σβησε απο τους 990 οσους ηταν σε αυτη την υπηρεσια τις 3,4,5 προηγουμενες ημερες μεχρι και εχθες. μεινανε 950 3 Φιλτρο. ................... .................. ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, τελικο Φιλτρο. Παρε μου 20 Τυχαια ID φανταρων για την ΥΠΗΡΕΣΙΑ Χ που ειναι γερμανικο πχ 2.00-4.00 αν το κανεις ετσι σε 1-3 μερες εχεις τελειώσει αν ξερεις να κανεις Save σε file τα Data κ λ π. Έχεις απόλυτο δίκιο.Αφού πρόκειται για τον ΕΣ, θα πρέπει να είναι και στα πρότυπα του ΕΣ...(εγώ πλάκα κάνω, εσύ δεν ξέρω αν κάνεις πλάκα...)
hestia Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2015 Έχεις απόλυτο δίκιο.Αφού πρόκειται για τον ΕΣ, θα πρέπει να είναι και στα πρότυπα του ΕΣ...(εγώ πλάκα κάνω, εσύ δεν ξέρω αν κάνεις πλάκα...) οχι δεν κανω πλακα γιατι το θεωρεις δυσκολο αυτο που περιεγραψα ???? αν ναι τοτε ριξε μια ματια στο andromeda by artemis ( το κατεβαζεις δωρεαν ) και δες πως πετυχαιανετε υπολογισμος δισεκατομυριων στηλων σε χρονους DT και ισως αλλαξεις γνώμη.
Lanike71 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2015 οχι δεν κανω πλακα γιατι το θεωρεις δυσκολο αυτο που περιεγραψα ???? αν ναι τοτε ριξε μια ματια στο andromeda by artemis ( το κατεβαζεις δωρεαν ) και δες πως πετυχαιανετε υπολογισμος δισεκατομυριων στηλων σε χρονους DT και ισως αλλαξεις γνώμη. Δε διαφωνώ ότι θα βρεθεί μία λύση που θα υπακούει (ή όχι) στους περιοριστικούς κανόνες.Το θέμα είναι ότι παύει να λέγεται "πρόγραμμα" και αμφιβάλλω αν μπορεί να λυθεί έτσι σε 1-3 μέρες με φίλτρα για ένα πρόγραμμα μηνιαίο.Καλά, δεν το συζητάω αν έχουμε μπόλικους περιορισμούς (οι οποίοι αυξάνονται συνεχώς διότι έχουμε να υπολογίσουμε 30 μέρες μπροστά) και επίσης αν έχεις 15 φαντάρους (και όχι 1000) για 8 υπηρεσίες, που σημαίνει ότι η λύση πιθανό να είναι και μοναδική.
hestia Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2015 Δε διαφωνώ ότι θα βρεθεί μία λύση που θα υπακούει (ή όχι) στους περιοριστικούς κανόνες.Το θέμα είναι ότι παύει να λέγεται "πρόγραμμα" και αμφιβάλλω αν μπορεί να λυθεί έτσι σε 1-3 μέρες με φίλτρα για ένα πρόγραμμα μηνιαίο.Καλά, δεν το συζητάω αν έχουμε μπόλικους περιορισμούς (οι οποίοι αυξάνονται συνεχώς διότι έχουμε να υπολογίσουμε 30 μέρες μπροστά) και επίσης αν έχεις 15 φαντάρους (και όχι 1000) για 8 υπηρεσίες, που σημαίνει ότι η λύση πιθανό να είναι και μοναδική. δεν ειχα δει οτι ειναι Μηνιαιο εμεις βγαζαμε υπηρεσιες καθημερινα. ισως θελει τοτε και αλλες παραμετρους.
tasoslamprinos Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2015 Ευχαριστω όλους αλλα το βλεπω πολυ δυσκολο τελικα.
Aztec Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2015 Μια πρωτη σκέψη είναι με πόντους για να μπει κάποιος υπηρεσία Ξεκινάνε όλοι με 0 πόντους Κάθε ημέρα χωρίς υπηρεσία +1 Ημέρα υπηρεσίας επιστροφή των πόντων σε 0 Άδεια διαρκείας +1 ποντος για κάθε μέρα + 10 πόντους ποινή Random επιλογή των φαντάρων με περισσότερους πόντους για τις βάρδιες Για τον τύπο υπηρεσίας βάσει του ιστορικού υπηρεσιών. Ε και κανα conflict δεν πειράζει ... στρατός είναι ΠΧ. ΦΑ1 ΦΑ2 ΦΑ3 1 ημέρα 0 0 0 ΦΑ1 υπηρεσία 2 ημέρα 0 1 1 ΦΑ3 υπηρεσία 3 ημέρα 1 2 0 Ανάλογα τους κανόνες και τι θεωρείς δίκαιο παίζεις με τους πόντους και that's it Το τρέχεις αναδρομικά για ένα μήνα και τέλος 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα