panos_6 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2015 Καλησπερα παιδια! Στο συστημα μου εχω εναν 8320 και 8 gb ram. OI ram που εχω ειναι οι εξεις: Στο πρωτο dimm https://www.skroutz.gr/s/2828970/Crucial-Ballistix-4GB-DDR3-1600MHz-PC3-12800-DIMM.html και στο τριτο dimm ειναι αυτη https://www.skroutz.gr/s/300460/Corsair-Vengeance-4GB-DDR3-1600MHz-CMZ4GX3M1A1600C9.html Υπαρχει καποιο προβλημα που ειναι διαφοτερικης εταιρειας? Η απλα πρεπει να ειναι και οι 4 gb στα 1600? Επισης οταν ανοιγω στο FB flash παιχνιδια οπως το top eleven ψιλο κολλαει ο υπολογιστης οσο φορτωνει το παιχνιδι και αυτο με προβλιματιζει. Φταινε οι ραμ? Γιατι ο επεξεργαστης δεν νομιζω να φταιει... Ουτε ο σκληρος παιζει να φταιει γιατι εχω ssd τον samsung 850 evo.
teo20net Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2015 Αφού ανοίγει, μάλλον οι ram είναι οκ. Τσέκαρε πίνακα ελέγχουν δείς πόση ram βλέπει το σύστημα. Για τα flash παιχνίδια, μπορεί να είναι θέμα software (flash player κλπ). Την τελευταία φορά που μου συνέβη αυτό (έπαιζε ο ανηψιός μου παιχνίδια στο fb) και κολλούσε/έσβηνε το pc, ήταν γιατί ήθελα αλλαγή πάστας στον επεξεργαστή, μιας και είχε εξατμιστεί τελείως η παλιά. Οπότε κατέβασε το speedfan και τσέκαρε τις θερμοκρασίες των υποσυστημάτων σου. http://www.almico.com/sfdownload.php Και πες μας τι έχεις.
panos_6 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2015 Αφού ανοίγει, μάλλον οι ram είναι οκ. Τσέκαρε πίνακα ελέγχουν δείς πόση ram βλέπει το σύστημα. Για τα flash παιχνίδια, μπορεί να είναι θέμα software (flash player κλπ). Την τελευταία φορά που μου συνέβη αυτό (έπαιζε ο ανηψιός μου παιχνίδια στο fb) και κολλούσε/έσβηνε το pc, ήταν γιατί ήθελα αλλαγή πάστας στον επεξεργαστή, μιας και είχε εξατμιστεί τελείως η παλιά. Οπότε κατέβασε το speedfan και τσέκαρε τις θερμοκρασίες των υποσυστημάτων σου. http://www.almico.com/sfdownload.php Και πες μας τι έχεις. δεν εχει ουτε μια βδομαδα που ανοιξα ολο το pc και εβγαλα μεχρι και ψυκτρα και αλλαξα και παστα και καθαρισα σκονη. Δες θερμοκρασιες. Ανοιγει κανονικα το παιχνιδι η οποιοδηποτε παιχνιδι απλα θα κανει 1 λεπτο να ανοιξει και κολλαει ολος ο υπολογιστης οσο κολλαει. Και τα 8 διαβαζει το pc. Στο παλιο μου pc που εχω με ι3 και 4αρα ραμ ανοιγει ολα τα παιχνιδι οσο πιο σμουθ γινεται. Γενικα δεν εχω αλλο προβλημα. Ολα τα κανονικα παιχνιδι(gta, CoD κλπ). Στο flash player εχω την τελευταια εκδοση. Επισης ουτε o browser φταιει γιατι σε ολους το ιδιο γινεται.. Οι ραμ σιγουρα δεν εχουν ασυμβατοτητα γιατι εχουν διαφορατικα timinigs?
GeorgeSmirlis Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2015 10 βαθμους στο 8320? Τι ψυκτρα εχεις?
teo20net Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2015 Το specy για παρακολούθηση θερμοκρασιών είναι σκουπίδι απο όσο έχω ακούσει. Έχω ίδια mobo με 8350 cpu και το Specy είναι "ότι του φανεί του Λολοστεφανή". Επίσης την Corsair που παραθέτεις χρησιμοποιώ κι εγώ σε 2χ4gb sticks. Καταρχήν δες απο τον πίνακα ελέγχου στο σύστημα, πόση ram βλέπει εκεί και όχι απο το Speccy. Παρατήρησες ότι η ram σου λειτουργεί στα 700Mhz; Mπορείς μέσα απο το bios να αλλάξεις profile και να την ανεβάσεις στην κανονική ταχύτητα (δηλαδή 1600Mhz)
panos_6 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2015 10 βαθμους στο 8320? Τι ψυκτρα εχεις?Fortis 2 λέγεται. Του έκανα overclock στα 3.7 και η θερμοκρασία δε ξεπερνάει τους 13 βαθμούς. Και έβαλα το gta v και με το ζόρι έφτανε στους 25. Και το θέμα είναι ότι έχω και το cpu-z και άλλο ένα πρόγραμμα π δε θυμάμαι και όλα λένε την ίδια θερμοκρασία. Το specy για παρακολούθηση θερμοκρασιών είναι σκουπίδι απο όσο έχω ακούσει. Έχω ίδια mobo με 8350 cpu και το Specy είναι "ότι του φανεί του Λολοστεφανή". Επίσης την Corsair που παραθέτεις χρησιμοποιώ κι εγώ σε 2χ4gb sticks. Καταρχήν δες απο τον πίνακα ελέγχου στο σύστημα, πόση ram βλέπει εκεί και όχι απο το Speccy. Παρατήρησες ότι η ram σου λειτουργεί στα 700Mhz; Mπορείς μέσα απο το bios να αλλάξεις profile και να την ανεβάσεις στην κανονική ταχύτητα (δηλαδή 1600Mhz) https://www.youtube.com/watch?v=tYQCBGLRbNw Εψαξα λίγα πράγματα το μεσημέρι και είδα ότι οι Ραμ μου λειτουργούσαν στα 1333. Είδα οτι πορω να τις κάνω oc και ειπα να πειραματιστω και τις ανεβασω στα 2100. Και τον επεξεργαστή τον πήγα 3.7. Μετά από αυτές τις αλλαγές έστρωσε αρκετά αλλά όχι τελείως. Γ αυτό κ με την πρώτη ευκαιρία θα Παρβ μια ολόιδια Ραμ με αυτή στο πρώτο λινκ να της βάλω στο 1 3 dimm και την άλλη στο 2. Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω. Όσο για τις θερμοκρασίες ισχύουν αυτά που έγραψα πιο πάνω. Αν θέλετε βάζω και φωτογραφίες αύριο.
blitzNikos Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2015 Και οι δύο μνήμες σου είναι double sided, 1600άρες και λειτουργούν default στο 1,5 volt (το σημαντικότερο). Είναι από τις μνήμες που δεν παρουσιάζουν ιδιαίτερες ιδιοτροπίες, αντίθετα λειτουργούν και σε παλαιότερα συστήματα (775) Η διαφορά στους χρονισμούς (cl8 crucial ballistix-cl9 corsair vengeance) είναι χωρίς σημασία, οποιοσδήποτε ελεγκτής μνήμης θα τις παίξει αυτόματα και τις δύο με cl9, χωρίς καμία δυσκολία... Ούτε το ότι έπαιζαν στα 1333 Mhz δημιουργεί κάποιο θέμα. Κανονικά η μητρική σου έπρεπε να τις παίξει μαζί, χωρίς κανένα πρόβλημα. Τσέκαρες μήπως κάποια από τις μνήμες είναι ελαττωματική? Διαφορετικά, πρέπει να υπάρχει κάποιο θέμα ασυμβατότητας μεταξύ των συγκεκριμένων μνημών ή/και της μητρικής, μάλλον είναι θέμα τσιπ, δηλαδη δεν συνεργάζονται καλά μεταξύ τους τα συγκεκριμένα τσιπ, οπότε αυτό δεν διορθώνεται με κάποιες ρυθμίσεις από bios, η μόνη λύση είναι να αλλάξεις τη μία μνήμη... Αν δεν είναι τίποτα από αυτά, θα έψαχνα για κάποια άλλη αιτία...
panos_6 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2015 Και οι δύο μνήμες σου είναι double sided, 1600άρες και λειτουργούν default στο 1,5 volt (το σημαντικότερο). Είναι από τις μνήμες που δεν παρουσιάζουν ιδιαίτερες ιδιοτροπίες, αντίθετα λειτουργούν και σε παλαιότερα συστήματα (775) Η διαφορά στους χρονισμούς (cl8 crucial ballistix-cl9 corsair vengeance) είναι χωρίς σημασία, οποιοσδήποτε ελεγκτής μνήμης θα τις παίξει αυτόματα και τις δύο με cl9, χωρίς καμία δυσκολία... Ούτε το ότι έπαιζαν στα 1333 Mhz δημιουργεί κάποιο θέμα. Κανονικά η μητρική σου έπρεπε να τις παίξει μαζί, χωρίς κανένα πρόβλημα. Τσέκαρες μήπως κάποια από τις μνήμες είναι ελαττωματική? Διαφορετικά, πρέπει να υπάρχει κάποιο θέμα ασυμβατότητας μεταξύ των συγκεκριμένων μνημών ή/και της μητρικής, μάλλον είναι θέμα τσιπ, δηλαδη δεν συνεργάζονται καλά μεταξύ τους τα συγκεκριμένα τσιπ, οπότε αυτό δεν διορθώνεται με κάποιες ρυθμίσεις από bios, η μόνη λύση είναι να αλλάξεις τη μία μνήμη... Αν δεν είναι τίποτα από αυτά, θα έψαχνα για κάποια άλλη αιτία... Αυτο θα κανω αλλα πρωτα θα παρω την καρτα γραφικων που εχω στοχο και μετα θα βαλω μια ιδια ακριβως ραμ με την πρωτη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα