seskou Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2015 Καλησπερα στο φορουμ.λοιπον εχω στο λαπτομ μου vista(ετσι αγοραστηκε) και ειχα βαλει και linux να τα δουλευω και ολα μια χαρα.τωρα θελω να αλλαξω απο vista σε xp για προσωπικο λογο(δεν ειναι της παρουσης η εξηγηση) οποτε τα περασα σε φλασακι με το rufus για ειναι bootable και κει ειναι που αρχιζει το προβλημα.(με δικσακι δεν γινεται γιατι εχει προβλημα το drive) Παταω f12 κατα το ανοιγμα ωστε να μπω στο boot menu και να επιλεξω το flash drive και μετα ειναι που δεν γινεται τιποτα και εμφανιζεται το grub menu που πρεπει να επιλεξω με ποιο λειτουργικο θα γινει η εκκινηση.κατι κανω λαθος προφανως και μου διεφευγει κατι.γνωριζει κανεις τι μπορει ή τι μπορω να κανω;μηπως φταιει που εχω και linux και το grub menu χαλαει τη δουλεια;δωστε μου σας παρακαλω τα φωτα σας. Συγνωμη που τα γραφω ολα ετσι αναλυτικα αλλα θελω να προλαβω καποιες ερωτησεις σας και να εξηγησω οσο μπορω καλυετρα. Το λαπτοπ ειναι της acer της σειρας e-machines το Ε525.δεν ξερω αν βοηθαει σε κατι αλλα το γραφω και αυτο. Ευχαριστω εκ των προτερων για τον χρονο σας. ΥΓ. δεν με πειραζει να γινει ολικο format και να χαθει και το linux.
dancer_69 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2015 Μα αφού ΧΡ θέλει να βάλει. Το linux υπάρχει ήδη όπως γράφει. λοιπον εχω στο λαπτομ μου vista(ετσι αγοραστηκε) και ειχα βαλει και linux να τα δουλευω και ολα μια χαρα.τωρα θελω να αλλαξω απο vista σε xp μάλλον δεν είναι boot το στικακι, γι' αυτό και εμφανίζεται πάλι ο grub. Το επιλέγεις από το boot menou, προσπαθεί να εκκινήσει από εκεί, δε βρίσκει boot sector και ξεκινάει από το σκληρό όπου βρίσκεται ο grub. Δοκίμασε κάποιο άλλο πρόγραμμα ή άλλο φλασάκι.
TheELF Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2015 Πολύ πιθανόν να είναι μια χαρά το stick αλλά να είναι παράξενο το bios, στα laptop συχνά υπάρχει ένα θέμα με το boot. Μπορεί να θέλει να γίνει και uefi όμως το usb,έχει και τέτοια επιλογή το rufus.
seskou Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2015 Ευχαριστω για τις απαντησεις σας.θα δοκιμασω με αλλο προγραμμα και με αλλο στικακι οπως επισης θα ψαξω να βρω και αυτη την επιλογη για uefi.Αν δεν δουλεψει ομως τιποτε απο αυτα τι αλλο μπορω να κανω;εννοω οτι πηγαινει το μυαλο στα linux που μπαινουν παντα τελευταια σαν λειτουργικο και ισως χαλαει εκει η δουλεια.μπορω να τα σβησω τα παντα;ή να σβησω μονο το grub menu για να μην μου κανει προβλημα;τελος παντων πως μπορω να το επαναφερω στην αρχικη του κατασταση χωρις δευτερο λειτουργικο;Ισως να ρωταω πολλα αλλα θελω να αποφυγω να το παω σε καποιο μαγαζι αν δεν ειναι κατι δυκολο. Ευχαριστωκαι παλι οπως και να χει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα