Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά,

Επειδή το υπνοδωμάτιο της αδερφής μου δε πιάνει με τίποτα WiFi που της είναι απαραίτητο για τη σχολή της, και το router βρίσκεται στο γραφείο μου μιας και θέλω να είμαι συνδεδεμένος με ethernet αλλά και διότι είναι το μόνο σημείο του σπιτιού που υπάρχει πρίζα τηλεφώνου, θέλω να βρω μια λύση ώστε να καλύψω κι'αυτή. Η σύνδεση είναι 50άρα VDSL, το router το παρεχόμενο speedport του ΟΤΕ.

Τι προτείνετε γι'αυτή τη χρήση; Εγώ κοιτάω κάτι σε powerline. Δε με νοιάζει η ταχύτητα που θα έχει στο υπνοδωμάτιο, αρκεί να είναι ικανοποιητική (~10mbps), αλλά δε θέλω να έχω χτύπημα αισθητό στο κύριο router/ethernet στο PC. (Δε μιλάω για την περίπτωση που η αδερφή μου κατεβάζει torrents, αλλά γενικά δε ξέρω αν υπάρχει οποιοδήποτε delay μόνο και μόνο λόγω ύπαρξης του powerline).

Απλά να ενημερώσω, ότι κοντά στο router υπάρχει μόνο μια διαθέσιμη πρίζα ρεύματος, η οποία είναι κατειλημμένη από δυο πολύπριζα/extensions για το PC μου. Θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα λόγω πολύπριζων ή πρέπει να μπει απευθείας μόνο του σε πρίζα; 

Τέλος, περιμένω τις προτάσεις για ένα powerline (ή αν έχετε κάποια διαφορετική λύση στο πρόβλημα μου).

Budget ας πούμε 30 έως 40 ευρώ, μιας και εκεί βλέπω ότι κυμαίνονται αρκετά επώνυμα powerline kits.Δε μας νοίαζει τόσο το WiFi, αν βγαίνει να συνδέετε η αδερφή μου με ethernet φθηνότερα. Αλλά πάντα κοιτάμε για την φθηνότερη λύση, μιας και δε μας νοιάζει τόσο το latency ή τις γενικές αποδόσεις που θα έχει εκεί.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δημοσ.

Ευχαριστώ. Απ'ότι κατάλαβα όμως είναι hit or miss αυτό με το πολύπριζο, και δεν έχω να πάρω ρεύμα από αλλού κοντά στο router.

Υπάρχει κάποια άλλη λύση πλην του powerline;

Δημοσ.

ισως με κατι σαν αυτο εκανες τελικα την δουλεια σου

http://www.e-shop.gr/tp-link-tl-ant2408c-8dbi-24ghz-indoor-omni-directional-antenna-p-PER.612393

η στην τελικη αλλαγη του ρουτερ... εχω δει τεραστιες διαφορες στον ιδιο χωρο απο router σε router

επισης πρεπει να κανεις και μια καλη ερευνα αναποδα... τι εχει η αδελφη σου; μαλλον λαπτοπ

γιατι δεν πιανει; πιανει καλα στον ιδιο χωρο που ειναι το ρουτερ; στο δωματιο της μηπως αλλο λαπτοπ η κινητο

πιανει κανονικα; ... και αν εκει δεν πιανει τι το εμποδιζει; θελουν λιγο δοκιμες και πειραματα αυτα με μεθοδικο τροπο

Δημοσ.

Αυτό δυστυχώς δε μπαίνει στο router που έχω, δεν έχει κεραία εξωτερική.

Το σήμα περνάει ένα τοίχο μεγάλο για να φτάσει στο δωμάτιο (πάχους ~1.5m, μήκος 3m), και αφού περάσει τον τοίχο αυτό, πρέπει να φτάσει στο γραφείο της σε μια απόσταση ~4m. Η αλήθεια είναι ότι 2 λαπτοπ που έχουμε δοκιμάσει, έπιαναν (ναι μεν 1 γραμμή wifi) σταθερό internet, και με καλές download ταχύτητες. Κινητά άλλα πιάνουν στο μισό δωμάτιο, άλλα και στο μπαλκόνι. Το tablet της πιάνει στο μισό δωμάτιο. Το λάπτοπ της πιάνει  (ASUS X554LJ) μόνο στην αρχή του δωματίου της, όπου εκεί δε βολεύει καθόλου να βάλει το γραφείο της. Σε όλα τα υπόλοιπα μέρη του σπιτιού το λάπτοπ της αλλά και όλες οι συσκευές πιάνουν άριστα.

Όλα αυτά αν έχουμε ανοιχτές τις πόρτες στο διάδρομο που χωρίζει τα δυο δωμάτια. Με κλειστές τις πόρτες όλες αυτές οι συνδέσεις είναι εφικτές αλλά με αποσυνδέσεις σε ενοχλητικό βαθμό. Το λάπτοπ της δε πιάνει καθόλου, πουθενά στο δωμάτιο της με κλειστές τις πόρτες. Οι πόρτες πρέπει να κλείνουν και για να μην ενοχλεί ο ένας τον άλλο από άποψη φασαρίας (μηχανικό πληκτρολόγιο :D) αλλά κυρίως για να ζεσταίνει το σπίτι πιο εύκολα τώρα το χειμώνα.

Έχω σκεφτεί την αγορά router, που ίσως λύσει το πρόβλημα, αλλά δυστυχώς τα VDSL routers είναι πανάκριβα ακόμη στην Ελλάδα, και με ΕΝΦΙΑ, αγορές laptop της αδερφής μου και άλλα έξοδα που τυχαίνουν στην οικογένεια, δε μπορούμε να διαθέσουμε τόσο μεγάλο ποσό, ειδικά εφόσον δε μπορούμε να ξέρουμε κατά πόσο θα κάνει και τη δουλειά μας.

Δημοσ.

powerline με wifi βγαίνει με 65€ οπότε πάμε στη λύση καλώδιο.

Χτυπάς ένα τέτοιο το βάζεις στην πρίζα και βάζεις σε αυτό τα πολύπριζα σου. Έτσι το έχω στο σπίτι μου (από τον πάνω όροφο στον κάτω) και δουλεύει άψογα πάνω από ένα χρόνο

Δημοσ.

μπορεις να πας και εδω που εχει δικια του πριζα ωστε να γλυτωσεις το επιπλεον πολυπριζο και τις τυχον απωλειες.

Και ειναι και μεσα στο budget σου

Καλυτερα να το συνδεσει με καλωδιο η αδερφη σου παρα με wifi. Γνωμη μου

https://www.skroutz.gr/s/2929722/D-Link-DHP-P309AV-Kit.html

Δεν τα εχω δουλεψει τα d-link. Σε αντιθεση με τα tp-pink (που λεει ο φιλος), zyxel, raidsonic οπου εχω προσωπικη εμπειρια και ειμαι ευχαριστημενος.

Αν μπορεις να κανεις την υπερβαση πηγαινε στα tp-lnik. Αλλα θεωρω οτι και με τα "φτηνα" θα κανεις τη δουλεια σου. 

Δημοσ.

Τα πολύπριζα δε τα γλιτώνω, χρειάζομαι 8 outlets τουλάχιστον στο γραφείο μου (οθόνη, PC, ηχεία, 1 το router, 1 το τηλέφωνο, 2 φορτιστές και μια κενή για λαπτοπ επισκέπτες/lanάκια).

Αν κατάλαβα καλά, αν το βάλω στην κεντρική πρίζα, και μετά πάνω σ'αυτή τα πολύπριζα μου δε θα έχω θέμα;

Αν είναι να δώσω άλλα τόσα για WiFi δε το συζητώ, θα παίξει με ethernet, έτσι κι αλλιώς το tablet της πιάνει WiFi.

Υπάρχει κάποια ουσιαστική διαφορά των 2 που μου προτείνατε πέρα από την τιμή, την εγγύηση και τα 200vs500mbps θεωρητικό μαξ σήμα;

Δημοσ.

Αν κατάλαβα καλά, αν το βάλω στην κεντρική πρίζα, και μετά πάνω σ'αυτή τα πολύπριζα μου δε θα έχω θέμα

Ναι

Υπάρχει κάποια ουσιαστική διαφορά των 2 που μου προτείνατε πέρα από την τιμή, την εγγύηση και τα 200vs500mbps θεωρητικό μαξ σήμα;

Και τα 2 που σου προτεινουμε ειναι 500αρια. Θεωρητικα παντα. Οχι οτι θα πιασεις αυτα που λεει, αλλα σιγουρα με τα 500αρια θα εισαι καλυτερα απο τα 200αρια (τα οποια δεν προταθηκαν)

Δημοσ.

Τα tplink τα που σου πρότεινα τα έχω και είναι άριστα ως τώρα. Πατάς ένα κουμπάκι που έχουν από κάτω και συνδέονται αυτόματα. Δοκίμασα μέχρι και σε πολύπριζο που ήταν συνδεδεμένο σε άλλο πολύπριζο να το βάλω και έπαιξε κανονικά! Αλλά καλύτερα βάλτο στην πρίζα και βάλε εκεί το πολύπριζο όπως είπα και παραπάνω

Δημοσ.

Ωραία. Θα κοιτάξω και εδώ στις αγγελίες μπας και παίζει κάτι.

200άρι είναι http://www.dlink.com/gr/el/home-solutions/connect/powerline/dhp-p309av-powerline-av-passthrough-mini-adapter-starter-kitαπλά το skroutz έχει γράψει πατάτα.

Αλλά και πάλι, πάνω στη 50VDSL δε θα έχω θέμα, δε σκοπεύω να μεταφέρω αρχεία από pc σε pc για να με νοιάζει το 200vs500, σωστά;

Τα tplink τα που σου πρότεινα τα έχω και είναι άριστα ως τώρα. Πατάς ένα κουμπάκι που έχουν από κάτω και συνδέονται αυτόματα. Δοκίμασα μέχρι και σε πολύπριζο που ήταν συνδεδεμένο σε άλλο πολύπριζο να το βάλω και έπαιξε κανονικά! Αλλά καλύτερα βάλτο στην πρίζα και βάλε εκεί το πολύπριζο όπως είπα και παραπάνω

Να πω την αλήθεια μου την TP-Link στα δικτυακά την εμπιστεύομαι όσο δε πάει, αλλά η τιμή της είναι αρκετά μεγάλη θεωρώ, μιας και δε με νοιάζει τόσο το Performance στο άλλο δωμάτιο, παρά μόνο η αξιοπιστία και η σταθερότητα του δικτύου.

Δημοσ.

Μάλλον θα πάω στα tp-link τότε. Είδα και στο Manual ότι η TP-Link προτείνει να μπει πριν τα πολύπριζα και άρα δε θα υπάρχει πρόβλημα. 
Επειδή θα μπορούσα μιας και είναι μικρά να τα κατεβάζω και επαρχεία, για να έχουμε επιτέλους internet στο σαλόνι, σε WiFi να πάω σε αυτά ή έχετε να προτείνετε κάτι καλύτερο; http://www.skroutz.gr/s/4661553/TP-LINK-TL-WPA4226-Kit.htmlπου από ότι βλέπω είναι και σε προσφορά.

Ευχαριστώ για τη βοήθεια σας.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...