FuglyMafaka Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2015 Καλησπέρα στην παρέα!!Ας μπω αμέσως στο ψητό χωρίς να χρονοτριβώ.Έχει ο αδερφός μου μια μητρική eMachines EL 1850 και για κάποιο περίεργο λόγω το βύσμα του vga δεν λειτουργεί.Αυτό το πρόβλημα εμφανίστηκε αφού αγόρασε μια κάρτα γραφικών και ο τεχνικός δεν ξέρω τι έκανε και απλά δεν λειτουργεί αλλά δεν ασχολήθηκε ξανά γιατί συνδεόταν πλέον με dvi της κάρτας γραφικών.Τώρα όμως θέλει να κάνει dual monitor και δεν μπορεί λόγω αυτού του προβλήματος! Όλα τα σχόλια δεκτά και πιστεύω να βρεθεί μια λύση! Ευχαριστώ για το χρόνος σας!!
Lifehacker Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2015 Απ' ότι καταλαβαίνω δεν έχει drivers για την ενσωματωμένη κάρτα (on board)
FuglyMafaka Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2015 Απ' ότι καταλαβαίνω δεν έχει drivers για την ενσωματωμένη κάρτα (on board) Η μητρική δεν έχει ενσωματωμένη κάρτα γραφικών αν εννοείς αυτό!
arrows Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2015 Κατ αρχάς αν βάλεις άλλη ξεχωριστή gpu η ενσωματωμένη κάρτα γραφικών που βρίσκεται στο τσιπσετ της μητρικής μιας και μιλάμε για g41 και lga 775 δεν λειτουργεί φυσικά και δουλεύει μόνο η ξεχωριστή gpu, σε ορισμένες μητρικές όταν έβαζες ξεχωριστή γπθ έπρεπε να ορίσεις πρώτα χειροκίνητα απο το bios pci-x primary, να έκανες seve settings και μετά να έβαζες την ξεχωριστή gpu, dual view μόνο απο την κάρτα γραφικών την ξεχριστή ανάλογα με τις δυνατότητες της όχι την on board, Αν σε μπερδεύρι ή έχεις ακούσει για συνεργασία του on board Κυκλώματος με την ξεχωριστή κάρτα γραφικών αυτό λεγόταν hybrid crossfire και γινόταν με συγκεκριμένα τσιπσετ της amd και συνεργαζόταν το υποτυπώδες κυκλωματάκι με την κάρτα γραφικών και απέδιδε ενα τίποτα παραπάνω, h Ιντελ δεν έδωσε ποτέ αυτή την δυνατότητα @fuglymafaka, ή συγκεκριμένη μητρική έχει ενσωματωμένη κάρτα γραφικών στο τσίπσετ τηε μητρικής g41 όπου g=graphics
FuglyMafaka Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2015 Κατ αρχάς αν βάλεις άλλη ξεχωριστή gpu η ενσωματωμένη κάρτα γραφικών που βρίσκεται στο τσιπσετ της μητρικής μιας και μιλάμε για g41 και lga 775 δεν λειτουργεί φυσικά και δουλεύει μόνο η ξεχωριστή gpu, σε ορισμένες μητρικές όταν έβαζες ξεχωριστή γπθ έπρεπε να ορίσεις πρώτα χειροκίνητα απο το bios pci-x primary, να έκανες seve settings και μετά να έβαζες την ξεχωριστή gpu, dual view μόνο απο την κάρτα γραφικών την ξεχριστή ανάλογα με τις δυνατότητες της όχι την on board, Αν σε μπερδεύρι ή έχεις ακούσει για συνεργασία του on board Κυκλώματος με την ξεχωριστή κάρτα γραφικών αυτό λεγόταν hybrid crossfire και γινόταν με συγκεκριμένα τσιπσετ της amd και συνεργαζόταν το υποτυπώδες κυκλωματάκι με την κάρτα γραφικών και απέδιδε ενα τίποτα παραπάνω, h Ιντελ δεν έδωσε ποτέ αυτή την δυνατότητα @fuglymafaka, ή συγκεκριμένη μητρική έχει ενσωματωμένη κάρτα γραφικών στο τσίπσετ τηε μητρικής g41 όπου g=graphics Γεια σου @Arrows!Το ότι δεν έχει κάρτα γραφικών η συγκεκριμένη μητρική το είπα γιατί μπαίνοντας στα BIOS δεν μου δίνει καν επιλογή για το αλλάξω σε enable/disable απλά το προσπερνάει χωρίς να μπορώ να κάνω κάτι σε αυτή την επιλογή!Τώρα αυτό που θέλω να κάνω εγώ είναι να βάλω dual monitor στην συγκεκριμένη μητρική.Υπάρχει περίπτωση να γίνει κάτι τέτοιο?Πριν 2 μέρες κιόλας έβαλα αυτή την μητρική στον αδερφό μου γιατί η δικιά του ήταν συμβατή μόνο με DDR2 RAM και γενικά ήταν πιο παλιά.Αν υπάρχει δυνατότητα να γίνει κάτι τέτοιο και μπορείτε να βοηθήσετε καλώς!Ευχαριστώ πάντως!
arrows Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2015 Καλησπέρα φίλε, στο bios πρέπει να έχει ρύθμιση κατι σαν init display primary κάπως έτσι μπορεί να μην είναι enable disable αλλά όταν ορίσεις pci-x πρώτο αυτόματα απενεργοποιεί την on board, Τώρα γιαdual monitor σε g41 βρήκα αυτά http://www.experts-exchange.com/OS/Microsoft_Operating_Systems/Windows/Windows_7/Q_28315265.html https://communities.intel.com/message/177963 λένε ουσιαστικά οτι με vga splitter μπορείς να κάνεις clone(να έχεις την ίδια εικόνα σε 2 μόνιτορ δηλαδή) την επιφάνεια εργασίας όχι όμως etended desktop klp
FuglyMafaka Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2015 Καλησπέρα φίλε, στο bios πρέπει να έχει ρύθμιση κατι σαν init display primary κάπως έτσι μπορεί να μην είναι enable disable αλλά όταν ορίσεις pci-x πρώτο αυτόματα απενεργοποιεί την on board, Τώρα γιαdual monitor σε g41 βρήκα αυτά http://www.experts-exchange.com/OS/Microsoft_Operating_Systems/Windows/Windows_7/Q_28315265.html https://communities.intel.com/message/177963 λένε ουσιαστικά οτι με vga splitter μπορείς να κάνεις clone(να έχεις την ίδια εικόνα σε 2 μόνιτορ δηλαδή) την επιφάνεια εργασίας όχι όμως etended desktop klp Θα προσπαθήσω να δω τι μπορώ να κάνω σχετικά με το BIOS και αν βγάλω άκρη θα ενημερώσω!Ευχαριστώ και πάλι!
FuglyMafaka Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2015 Εξακολουθώ να μην βγάζω άκρη.Μπήκα στα BIOS προσπάθησα να βρω αυτό που μου είπες αλλά δεν βρήκα κάτι.Συνεχίζει να είναι απενεργοποιημένη η onborard card.Επίσης το να έχω 2 οθόνες με την ίδια εικόνα μπορώ να το κάνω.Απλά συνδέω στην κάρτα γραφικών το vga και το dvi αλλά δεν θέλω αυτό.Θέλω να έχω δύο διαφορετικές οθόνες στην ουσία!
arrows Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2015 Για να έχεις εικόνα και να μπαίνεις στο bios προφανώς χρησιμοποιείς ξεχωριστή κάρτα γραφικών οπότε η ενσωματωμένη στην μητρική κάρτα γραφικών είναι απενεργοποιημένη, αν σε μπερδεύω ανέβασε μια φωτο του πίσω μέρους του υπολογιστή πού έχεις συνδεδεμένο το καλώδιο της οθόνης, Εγραψα ποιο πάνω οτι δεν υπάρχει τρόπος να λειτουργούν και οι δύο ταυτόχρονα, αν δεν έχεις ξεχωριστή κάρτα γραφικών τότε παίζεις με την on board και σε αυτήν ΔΕΝ υπάρχει τρόπος να έχεις συνδεδεμένα πολλαπλά μονιτορς
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα