Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Πριν από λίγο καιρό πήρα καινούριο ρούτερ γιατί γενικά το ZTE 108 που μου χε δώσει η forthnet ήταν απαράδεκτο(αποσυνδέσεις κ μέτρια ταχύτητα).

Το λοιπόν,αγόρασα το 8980 το σέταρα κανονικά και η ταχύτητα μου από το 1mb/s σε download είχε ανέβει στο 1.4-1.6 ,τεράστια βελτίωση.Μετά από λίγο καιρό παρατήρησα κάτι κουλό,εκεί που ήμουν συνδεδεμένος στο ίντερνετ θα παρατηρούσα να πηγαίνει πιο αργά,πιο υψηλό ping σε games κτλπ..το τσέκαρα στο speedtest και η ταχύτητα από τα 13.5-14 έδειχνε στα 2-4 και σερνόταν,καμία αποσύνδεση όμως ή κάποιο άλλο πρόβλημα.(ούτε κατέβαζα κάτι εκείνη τη στιγμή)

Κάνω ένα restart το router και η ταχύτητα ξαναγυρίζει στο 13.5-14.Άλλες φορές φτιάχνει μόνο του χωρίς restart.

Δεν ξέρω πόση ώρα θα περάσει για να το ξανακάνει αυτό το πρόβλημα,άλλες φορές γίνεται μετά από ώρες άλλες μετά από μέρες,έχω μπει στην άσχημη θέση να πηγαίνω συνέχεια στο speedtest να τσεκάρω αν μπορώ να παίξω κανά παιχνίδι γιατί όταν πέφτει στα 4 δεν..

Έχετε καμιά ιδέα τι φταίει?Δεν νομίζω πως στο παλιό ρούτερ κάτι τέτοιο γινόταν αλλά δεν κάθισα κ να ασχοληθώ-τσεκάρω πολύ,το χρησιμοποιούσα καμιά βδομάδα κ κάτι.

Παίζει να χω βάλει κάποια ρύθμιση λάθος??

Υπόψην το ρούτερ είναι σχετικά μακριά από το pc κ δεν υπάρχει η δυνατότητα καλώδιου,συνδέομαι με usb μέσω wireless.

Έχει το τελευταίο firmware.

Παραθέτω και τις αντίστοιχες φωτογραφίες.

Ευχαριστώ για το χρόνο σας

Υ.Γ Poulinos-sensei τα φώτα σου παρακαλώ που βλέπω πάντα δίνεις λύσεις(και οποιοσδήποτε άλλος ευπρόσδεκτος)

post-314167-0-19589200-1446922081_thumb.jpg

post-314167-0-00510700-1446922084_thumb.jpg

post-314167-0-55873800-1446922088_thumb.jpg

post-314167-0-97564300-1446922090_thumb.jpg

Δημοσ.

Είχα το channel width στο 40,το άλλαξα στο 20 και εκεί που ήταν χαμηλή η ταχύτητα ανέβηκε πάλι στο κανονικό.Είναι δυνατόν να πείραζε αυτό?Νόμιζα ότι το 40άρι ήταν καλύτερο..Μακάρι να ταν τόσο απλό γτ μ χει βγει η πίστη 3 μέρες τώρα κ κλαίω τα 80ευρώ..

Δημοσ.

α.αν και απαντησες ηδη πηγα να σου πω δυο πραγματα.

α.δοκιμασε αλλο καναλι.

β.πιο νεους drivers για την ασυρματη καρτα.

γ.αυτο που εκανες απο 20/40 σε σκετο 20 γιατι πολλες φορες ειναι θεμα παρεμβολων.για αυτο και σου ειπα αλλαξε καναλι.

δ.οταν εχεις τετοια θεματα κανεις δοκιμη με καλωδιο πρωτα απο ολα να δεις αν ειναι θεμα ρουτερ θεμα γραμμης ή θεμα wireless.

Δημοσ.

Χρησιμοποιώ repeater και από το repeater στο pc ethernet,δεν έχω παράπονο τώρα να πω την αλήθεια.Δεν μου είχε 20/40 μόνο 20 ή 40 ή auto.Το βαλα στο 20 και από τότε δεν έχει ανεβοκατέβει καθόλου η ταχύτητα.Θα τσεκάρω κ σε κανά παιχνίδι το ping τώρα.

Αυτό με την ισχύ που λέει το παλικάρι από κάτω που βοηθάει?Δεν θα ρίξει την ταχύτητα?Την ισχύ την έχω στο 100% αυτή τη στιγμή

α.αν και απαντησες ηδη πηγα να σου πω δυο πραγματα.

α.δοκιμασε αλλο καναλι.

β.πιο νεους drivers για την ασυρματη καρτα.

γ.αυτο που εκανες απο 20/40 σε σκετο 20 γιατι πολλες φορες ειναι θεμα παρεμβολων.για αυτο και σου ειπα αλλαξε καναλι.

δ.οταν εχεις τετοια θεματα κανεις δοκιμη με καλωδιο πρωτα απο ολα να δεις αν ειναι θεμα ρουτερ θεμα γραμμης ή θεμα wireless.

Δημοσ.

επίσης δοκίμασε και με την ισχυ στο 50% να δεις εαν έχεις καλύτερη συμπεριφορά στο ασύρματο.

αν το ριξει πολυ χαμηλα μετα απλα μπορει να εχει μονιμο θεμα.

Δημοσ.

Προσωπικά το 100% σε σχέση με το 50% είδα οτι το δεύτερο είχε καλύτερο  bitrate οταν ειχε πτώση το σημα σε σχέση με το πρώτο.

Ας δοκιμάσει και βλέπει.

Προσωπικά στο ΣΗΜΑ διαφορά δεν ειδα,να πω οτι φτάνει εως εκει και με το 100% φτάνει 5 μετρα ακόμα πχ.

Δημοσ.

Χρησιμοποιώ repeater και από το repeater στο pc ethernet,δεν έχω παράπονο τώρα να πω την αλήθεια.Δεν μου είχε 20/40 μόνο 20 ή 40 ή auto.Το βαλα στο 20 και από τότε δεν έχει ανεβοκατέβει καθόλου η ταχύτητα.Θα τσεκάρω κ σε κανά παιχνίδι το ping τώρα.

Αυτό με την ισχύ που λέει το παλικάρι από κάτω που βοηθάει?Δεν θα ρίξει την ταχύτητα?Την ισχύ την έχω στο 100% αυτή τη στιγμή

μισο λεπτο.πανω ελεγες οτι εισαι με usb wifi και τωρα οτι εισαι με Repeater.

παραθετω λυσεις απο την καλυτερη στυην χειροτερη.

α.καλωδιο ethernet.

β,.powerline.

γ.Usb wifi.

δ.repeater που ειναι η χειροτερη.πολλες φορες στο 40 υπαρχουν διαφορα θεματα ειτε παρεμβολων ειτε δεν ξερω τι οποτε βλεπεις ατομα να πηγαινουν στο 20 μονο για πιο σταθερα.εφοσον το ελυσες ετσι δεν υπαρχει λογος να ριξεις την ισχυ απλα παιζεις με την χειροτερη λυση.

και αν θες καλυτερο Ping ζητας απο τον παροχο και Fast path. αλλα γενικα gaming και wireless δεν παει μαζι αλλο τοσο gaming και repeater αν και σε σωζει που παιζεις με ethernet απο το Repeater οποτε ειναι σαν να εχεις καρτα ασυρματη κατα καποιο τροπο.οτι παιζεις σε bridge client

Προσωπικά το 100% σε σχέση με το 50% είδα οτι το δεύτερο είχε καλύτερο  bitrate οταν ειχε πτώση το σημα σε σχέση με το πρώτο.

Ας δοκιμάσει και βλέπει.

Προσωπικά στο ΣΗΜΑ διαφορά δεν ειδα,να πω οτι φτάνει εως εκει και με το 100% φτάνει 5 μετρα ακόμα πχ.

ναι σε εμβελεια θα σου δωσει λιγο ακομα αλλα εξαρτατε και η συσκευη απο την αλλη πλευρα.

Δημοσ.

μισο λεπτο.πανω ελεγες οτι εισαι με usb wifi και τωρα οτι εισαι με Repeater.

παραθετω λυσεις απο την καλυτερη στυην χειροτερη.

α.καλωδιο ethernet.

β,.powerline.

γ.Usb wifi.

δ.repeater που ειναι η χειροτερη.πολλες φορες στο 40 υπαρχουν διαφορα θεματα ειτε παρεμβολων ειτε δεν ξερω τι οποτε βλεπεις ατομα να πηγαινουν στο 20 μονο για πιο σταθερα.εφοσον το ελυσες ετσι δεν υπαρχει λογος να ριξεις την ισχυ απλα παιζεις με την χειροτερη λυση.

και αν θες καλυτερο Ping ζητας απο τον παροχο και Fast path. αλλα γενικα gaming και wireless δεν παει μαζι αλλο τοσο gaming και repeater αν και σε σωζει που παιζεις με ethernet απο το Repeater οποτε ειναι σαν να εχεις καρτα ασυρματη κατα καποιο τροπο.οτι παιζεις σε bridge client

ναι σε εμβελεια θα σου δωσει λιγο ακομα αλλα εξαρτατε και η συσκευη απο την αλλη πλευρα.

όταν λειτουργώ με usb wireless πέφτει το mb μου στα 13 από 14.Με το repeater είναι μόνιμα στο 14.

Καλώδιο ethernet δεν μπορώ να περάσω γτ είναι σε τελείως άλλο δωμάτιο και θα ναι πολύ πακέτο να τρυπάω 4 τοίχους ξέρω γω.

Το powerline πρώτη φορά το ακούω,ενδιαφέρον φαίνεται,αυτό μάλλον θα πρεπε να χω πάρει κ όχι booster γτ δεν έχω θέμα με το σήμα.Αν κατάλαβα καλά βάζεις ένα στην μπρίζα δίπλα από το router κ το συνδέεις με ethernet στο router κ άλλο ένα στο pc κ το συνδέεις κ εκεί με ethernet κ ρυθμίζεις κ λειτουργεί?

Πολύ περίεργο μου φάινεται όλο αυτό το σύστημα,σαν το booster που χω μου θυμίζει.

Δοκίμασα να παίξω lol κ τα πράγματα ήταν πολύ καλύτερα αλλά κάποιες στιγμές πάλι έτρωγα spikes,στα 200ms από τα 50 κ εκεί έστω κ κάτι δεύτερα παγώματος μπορούν να σου χαλάσουν όλο το game,ίσως να φταίει κ ο repeater για τα spikes.

Αν πάρω powerline θα δω διαφορά?

Υ.Γ έχω fastpath.

Ευχαριστώ για το χρόνο σας παιδιά

Δημοσ.

ναι σωστα καταλαβες για το powerline.μπορεις να παρεις καποιο της devolo που ειναι απο τα καλα και να ειναι και passthrough δηλαδη να εχει πριζα επανω.παιζει και σε τριφασικο.υπαρχουν και μοντελα με ενσωματωμενο wifi κιολας εκτος αν θες να βαλεις ενα δικο σου access point πανω στο powerline.
to powerline θα πρεπει να παιξει πολυ καλυτερα χωρις spikes.το repeater ειναι κακη επιλογη απο την αρχη.δηλαδη καποια στιγμη ολο καποιο spike ή κατι αλλο θα κανει με αποτελεσμα στο Game να ειναι σπαστικο.για αυτο λεμε ουτε καν wireless για game.το νακανει ενα spike στο youtube ή σε καποιο site δεν ειναι θεμα αλλα το να κανει spike
στο παιχνιδι ειναι.μια χαρα που εισαι και fast path.
τωρα αυτο που γραφεις στην πρωτη προταση.
αν εννοεις οτι κατεβαζεις πιο αργα με usb wireless απο οτι με repeater αυτο δεν ειναι θεμα.το βασικο ειναι αν ειναι πιο stable απο οτι με το repeater.

Δημοσ.

ναι σωστα καταλαβες για το powerline.μπορεις να παρεις καποιο της devolo που ειναι απο τα καλα και να ειναι και passthrough δηλαδη να εχει πριζα επανω.παιζει και σε τριφασικο.υπαρχουν και μοντελα με ενσωματωμενο wifi κιολας εκτος αν θες να βαλεις ενα δικο σου access point πανω στο powerline.

to powerline θα πρεπει να παιξει πολυ καλυτερα χωρις spikes.το repeater ειναι κακη επιλογη απο την αρχη.δηλαδη καποια στιγμη ολο καποιο spike ή κατι αλλο θα κανει με αποτελεσμα στο Game να ειναι σπαστικο.για αυτο λεμε ουτε καν wireless για game.το νακανει ενα spike στο youtube ή σε καποιο site δεν ειναι θεμα αλλα το να κανει spike

στο παιχνιδι ειναι.μια χαρα που εισαι και fast path.

τωρα αυτο που γραφεις στην πρωτη προταση.

αν εννοεις οτι κατεβαζεις πιο αργα με usb wireless απο οτι με repeater αυτο δεν ειναι θεμα.το βασικο ειναι αν ειναι πιο stable απο οτι με το repeater.

Που θα μου χρησιμέψει η μπρίζα πάνω?σε φάση το βάζω στο πολύμπριζο βάζω το powerline κ μετά βάζω το καλώδιο του ρούτερ?Απλά μία παραπάνω θέση ξέρω γω από το να βαζα μεγαλύτερο πολύμπριζο?Η κερδίζω κάτι?

Η φάση είναι αυτή,έχω το adsl-modem router στην πόρτα με το που μπαίνω σπίτι με το τηλέφωνο παρέα κ ο υπολογιστής είναι 2 δωμάτια μακριά,υπάρχει Powerline με wifi λες,έτσι όπως το καταλαβαίνω εγώ θα ναι σαν το booster?Δλδ θα το χρησιμοποιώ σαν AP δίπλα στο pc μου?Γιατί να τραβήξω καλώδιο από το router στο pc μου δεν γίνεται με τίποτα.

Βρήκα αυτό εδώ http://www.skroutz.gr/s/4441614/TP-LINK-TL-PA411-Nano-Kit-V2-0.htmlαλλά αν θες και δεν σε κουράζω επειδή δεν έχω ιδέα πρότεινε μου 1-2 μέχρι 50 ευρώ άντε 70 αν είναι τόσο πολύ καλύτερο μέσα από το skroutz.

Υγ κ το wireless κ το repeater το ίδιο μου φαίνεται κ με τα 2 κάνει spikes αραιά και που.

Ευχαριστώ κ πάλι κ συγγνώμη που είμαι τόσοοο άσχετος πάνω σε αυτό το θέμα.

Δημοσ.

η πριζα πανω ειναι για να βαλεις το powerline στην πριζα του τοιχου ΜΟΝΟ του και πανω στην πριζα του το υπολοιπο
πολυπριζο σου.ετσι εχεις λιγοτερα παρασιτα να το πω απλα στο powerline αφου οι συσκευες περνανε μεσα απο αυτο και δεν ειναι παραλληλα
οποτε παιζεις καλυτερα.
το powerline με wifi παιζει σαν να εχεις ριξει καλωδιο μεχρι το δωματιο μεσα και μετα να εχεις βαλει ενα
access point.δεν ειναι οπως το repeater που πιανει ασυρματα και δινει ασυρματα και εχεις παραπανω απωλειες.
εκει παιρνει το data απο τα καλωδια του ρευματος (καποιες φορες πολυ καλυτερο απο repeater) και μετα δινει στο κομματι του wifi.
αν εχεις καποιο παλιο ρουτερ μπορει να μπει απλο powerline και εκει να συνδεθει το παλιο adsl router σαν
access point με μια δυο αλλαγες.
τα tp link ειναι value for money αλλα παλι αν εχεις πραγματα διπλα στο pc οπως και το ιδιο το pc που εχεις θα ηταν καλυτερα να ειναι passthrough με πριζα επανω.επισης σαν μαρκα δες για devolo κοντα στα λεφτα που θες.
δεν ειναι υποχρεωτικο το wifi αν δεν σεενδιαφερει να εχεις καλο wifi εκει.μπορεις να μεινεις με το wifi
απο το αρχικο ρουτερ για να ριξεις το κοστος εκτος οπως ειπα αν εχεις κανα δευτερο adsl router να περισσευει.

αυτο που γραφεις
Υγ κ το wireless κ το repeater το ίδιο μου φαίνεται κ με τα 2 κάνει spikes αραιά και που.

το wireless stick μπορει να σου κανει spikes.
το να βαλεις repeater και να παιζεις wireless ακομα περισσοτερα spikes.
το να βαλεις repeter και να δινεις με καλωδιο θα σου κανει οσα spikes σχεδον το να εισαι απλα με wireless stick.
το ethernet ειναι οτι καλυτερο.
το powerline θα παιξει μια χαρα αν δεν παιζει καποιο παραξενο θεμα.
το να βαλεις wifi powerline θα ειναι λιγο καλυτερα απο το να μπαινεις με wireless με την εννοια οτι εχεις μικροτερη αποσταση απο το ρουτερ.
και τελευτεια λυση εκτος αν μπορεις το ρουτερ να το πας στο δωματιο σου και να παιξεις με καλωδιο

Δημοσ.

η πριζα πανω ειναι για να βαλεις το powerline στην πριζα του τοιχου ΜΟΝΟ του και πανω στην πριζα του το υπολοιπο

πολυπριζο σου.ετσι εχεις λιγοτερα παρασιτα να το πω απλα στο powerline αφου οι συσκευες περνανε μεσα απο αυτο και δεν ειναι παραλληλα

οποτε παιζεις καλυτερα.

το powerline με wifi παιζει σαν να εχεις ριξει καλωδιο μεχρι το δωματιο μεσα και μετα να εχεις βαλει ενα

access point.δεν ειναι οπως το repeater που πιανει ασυρματα και δινει ασυρματα και εχεις παραπανω απωλειες.

εκει παιρνει το data απο τα καλωδια του ρευματος (καποιες φορες πολυ καλυτερο απο repeater) και μετα δινει στο κομματι του wifi.

αν εχεις καποιο παλιο ρουτερ μπορει να μπει απλο powerline και εκει να συνδεθει το παλιο adsl router σαν

access point με μια δυο αλλαγες.

τα tp link ειναι value for money αλλα παλι αν εχεις πραγματα διπλα στο pc οπως και το ιδιο το pc που εχεις θα ηταν καλυτερα να ειναι passthrough με πριζα επανω.επισης σαν μαρκα δες για devolo κοντα στα λεφτα που θες.

δεν ειναι υποχρεωτικο το wifi αν δεν σεενδιαφερει να εχεις καλο wifi εκει.μπορεις να μεινεις με το wifi

απο το αρχικο ρουτερ για να ριξεις το κοστος εκτος οπως ειπα αν εχεις κανα δευτερο adsl router να περισσευει.

αυτο που γραφεις

το wireless stick μπορει να σου κανει spikes.

το να βαλεις repeater και να παιζεις wireless ακομα περισσοτερα spikes.

το να βαλεις repeter και να δινεις με καλωδιο θα σου κανει οσα spikes σχεδον το να εισαι απλα με wireless stick.

το ethernet ειναι οτι καλυτερο.

το powerline θα παιξει μια χαρα αν δεν παιζει καποιο παραξενο θεμα.

το να βαλεις wifi powerline θα ειναι λιγο καλυτερα απο το να μπαινεις με wireless με την εννοια οτι εχεις μικροτερη αποσταση απο το ρουτερ.

και τελευτεια λυση εκτος αν μπορεις το ρουτερ να το πας στο δωματιο σου και να παιξεις με καλωδιο

Οπότε καταλήγω σε αυτά τα 3 

http://www.skroutz.gr/s/4661553/TP-LINK-TL-WPA4226-Kit.html

http://www.skroutz.gr/s/7835642/TP-LINK-TL-WPA4230P.html

http://www.skroutz.gr/s/2760169/Devolo-dLAN-500-AV-Wireless.htmlτο devulo είναι πανάκριβο οπότε το ξεχνάμε :P,το βαλα για να μην νομίζεις ότι σε γράφω.Ποιο από τα άλλα 2 σου φαίνεται καλύτερο?

Δημοσ.

το πρωτο ειναι kit το δευτερο ειναι μονο του αλλα σχεδον ιδιες δυνατοτητες.εσυ θες kit.to devolo με wifi θα βγει πανακριβο πανω απο 100+.το tp link οποτε ειναι η επομενη σου λυση.γραφει 500mbps απλα στην πραξη πανω απο 100 δεν πας αφου ειναι fast ethernet:P και οχι gigabit.οποτε στα λεφτα που θες παμε στο πρωτο.αν δεν ηθελες wifi θα ηταν λιγο πιο φτηνα.

Δημοσ.

το πρωτο ειναι kit το δευτερο ειναι μονο του αλλα σχεδον ιδιες δυνατοτητες.εσυ θες kit.to devolo με wifi θα βγει πανακριβο πανω απο 100+.το tp link οποτε ειναι η επομενη σου λυση.γραφει 500mbps απλα στην πραξη πανω απο 100 δεν πας αφου ειναι fast ethernet:P και οχι gigabit.οποτε στα λεφτα που θες παμε στο πρωτο.αν δεν ηθελες wifi θα ηταν λιγο πιο φτηνα.

Συμφωνώ για το πρώτο αλλά γιατί θέλω kit αφού δουλεύουν ασύρματα με το wifi?Όπως και να χει θέλει 2 πάντα?Το θέμα είναι ότι κ στα 2 μέρη έχω πολύμπριζα οπότε με αυτή τη λογική θα θελα 2 με passthrough :/

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...