FREEMO74 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2003 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2003 APOFASISA NA AGORASO KAINOYRIO MONITOR GIATI TO PALIO SONY SFII MOY EXEI PETAKSEI TA MATIA EXO :roll: TA OIKONOMIKA MOY EINAI PERIORISMENA :? 350 € POIA H GNOMI SAS GIA TA : SAMSUNG 959 NF LG 995 FT+ LG 915 FT+ LG F900P XERETE KATI KALITERO ME AYTA TA XRIMATA ???? HELP RE MAGES GIATI DEN KSERO TI NA PARO :!: :? KALO THA EINAI NA EXEI 3 XRONIA ONSITE.
gbras Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2003 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2003 Min pareis crt.Pare tft 15'' me auta ta lefta.
epote Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2003 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2003 gbras, δεν σοβαρολογεις τωρα προφανος? με αυτα τα λευτα θα παρει μια τοπ 19αρα crt με καλυτερη ποιοτιτα απο την tft και μεγαλυτερη οπτικη διαγωνιο! αν δεν εχει προβλημα χωρου ειναι πολυ καλυτερη επιλογη
Tsino Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2003 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2003 checkare kai tis Philips ego exo meinei para poli euxaristimenos
madboy Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2003 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2003 Koita kai apo Nec meria, O xaderfos mou psinetai gia 19ara kai mallon gia ekei paei. Ego exo thn Hyundai P910+ edo kai 2 xronia kai den exo kapoio problhma.An kai tha protimousa na einai flat.
HamerZ Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2003 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2003 ths Iiyama thn 454 mporeis na thn pareis? Akseizei ola ta lefta ths. (zygizei bebaia 20-23 kila)
cinefreak66 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2003 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2003 Σ' αυτά τα λεφτά που αναφέρεις και από τις συγκεκρεμένες μάρκες λίγο καλύτερη απ' όλες είναι η Samsung 959NF. Συγκεκριμένα το έχω ψάξει το θέμα γιατί και εγώ μόλις πριν λίγο καιρό αγόρασα 19crt σ' αυτά τα λεφτά. Εγώ τελικά κατέληξα όμως στην LGF900P γιατί υπήρχε άμεσα διαθέσιμη στην αγορά και αφού πρώτα αναγκάστηκα ν' ακυρώσω την παραγγελία για τη Samsung αφού αργούσε πάρα μα πάρα πολύ να έρθει (κοντά 1 μήνα!). Προσωπικά είμαι προς το παρόν ευχαριστημένος με την LG η οποία είναι και με διαφορά η πιο όμορφη από πλευράς σχεδίασης.Αν θες μπορώ να σου γράψω και τεχνικά χαρακτηριστικά και τις διαφορές μεταξύ τους.
deathlok Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2003 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2003 Σ' αυτά τα λεφτά που αναφέρεις και από τις συγκεκρεμένες μάρκες λίγο καλύτερη απ' όλες είναι η Samsung 959NF. Συγκεκριμένα το έχω ψάξει το θέμα γιατί και εγώ μόλις πριν λίγο καιρό αγόρασα 19crt σ' αυτά τα λεφτά. Εγώ τελικά κατέληξα όμως στην LGF900P γιατί υπήρχε άμεσα διαθέσιμη στην αγορά και αφού πρώτα αναγκάστηκα ν' ακυρώσω την παραγγελία για τη Samsung αφού αργούσε πάρα μα πάρα πολύ να έρθει (κοντά 1 μήνα!). Προσωπικά είμαι προς το παρόν ευχαριστημένος με την LG η οποία είναι και με διαφορά η πιο όμορφη από πλευράς σχεδίασης.Αν θες μπορώ να σου γράψω και τεχνικά χαρακτηριστικά και τις διαφορές μεταξύ τους. an borouses na grapsis refresh rate sta 1024 kai sta 1280 tha sou imoun evgnomon mia kai ego endiaferomai gia 19' monitor.an ta xereis kai gia tin samsung grapsta kai afta/den exo probl na perimeno ena mina!
cinefreak66 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2003 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2003 Dot Pitch Ορ.συχν. Καθ. συχν. 1600Χ1200 1280Χ1024 Pixel Freq 0.24-----30-110----50-160--------85hz--------101hz-------290Mhz :959ΝF 0.24-----30-111----50-160--------85hz--------100hz-------235Mhz :F900P Για refresh rate στα 1024x768 δεν το συζητάω καν σε 19αρα H Samsung διαθέτει καθοδικό σωλήνα Mitsubishi Diamondtron, ενώ η LG τον LG Flatron. Για την LG στην ουσία μιλάμε για stripe pitch και όχι για dot pitch.Eπίσης αναφέρεται για την lg ως προτεινόμενη ανάλυση τα 1280x1024 στα 85hz, αλλά πάει μέχρι τα 100hz. Eπίσης και οι δύο οθόνες είναι flat. Kαι τις δύο στη Θεσσαλονίκη τις βρήκα στην τιμή των 275Ε+ΦΠΑ. Από τις άλλες οθόνες που κοίταξα εγώ είναι και οι δύο τεχνικά καλύτερες από AOC 9A+, HITACHI 721FET,MITSUBISHI Diamond Plus 93SB και το μόνο σίγουρο για μένα είναι να ΜΗΝ πάρεις Philips γιατί είναι ποιοτικά λίγο καλύτερες από SAMPO, PROVIEW και VIBRANT που είναι οι πιο φτηνιάρικες λύσεις με όλη τη σημασία της λέξεως. Aπό τις άλλες μάρκες είναι γνωστές για την ποιότητά τους εταιρίες όπως ΕΙΖΟ, SONY,IIYAMA, αλλά αισθητά πιο ακριβές, ενώ ίσως θ' άξιζαν της προσοχής σου η CTX PR960F που φορά καθοδικό σωλήνα FD Trinitron της Sony, η DEll Ultrascan P992 (καθοδικός Μitsubishi Diamondtron NF). Τέλος σου παραθέτω και κάποια τεστ ανάμεσα σε 19αρες οθόνες αν και στα γερμανικά http://www.tomshardware.de/display/20021206/index.html αλλά και πάλι από εκεί μπορείς να δεις τα benchmarks αν δε γνωρίζεις γερμανικά
GT1807 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2003 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2003 Εγω έχω Philips 109Β40.Eιναι CRT 19" επίπεδη με προτεινόμενη ανάλυση 1280*1024@90 Hz και πιάνει και καλύτερες αναλύσεις απο hitachi,siemens.Πριν 8 μήνες που την πήρα εκανε 320 ευρω,τώρα θα είναι φθηνότερη φαντάζομαι.Και εγώ την 959 NF ήθελα να πάρω αλλά άλλαξα γνώμη τελευταία στιγμη.Αυτά τα ολίγα. Υ.Γ.Ο Θωμάκος δεν είναι και ο πιο αμερόληπτος απο άποψη benchmarks. Τα σέβη μου.
cinefreak66 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2003 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2003 Εγω έχω Philips 109Β40.Eιναι CRT 19" επίπεδη με προτεινόμενη ανάλυση 1280*1024@90 Hz και πιάνει και καλύτερες αναλύσεις απο hitachi' date='siemens.Πριν 8 μήνες που την πήρα εκανε 320 ευρω,τώρα θα είναι φθηνότερη φαντάζομαι.Και εγώ την 959 NF ήθελα να πάρω αλλά άλλαξα γνώμη τελευταία στιγμη.Αυτά τα ολίγα. Υ.Γ.Ο Θωμάκος δεν είναι και ο πιο αμερόληπτος απο άποψη benchmarks. Τα σέβη μου.[/quote'] Όντως η Philips η P40 και όχι η Β απλώς πιανει 104hz στα 1280x1024. Κατά τα άλλα που υπερτερεί; Aλλά η κύρια ένσταση μου για τις Philips είναι σε επίπεδο ποιότητας. Εδώ και πολλά χρόνια η Phillips φτιάχνει ψιλομέτρια μοντέλα (ένα απ' αυτά αγόρασα και εγώ κάποτε Philips 105MB και το σκυλομετάνιωσα), που μόνο τα ελληνικά περιοδικά εξυμνούν. Εν αντιθέσει Samsung kai LG μπορεί αυτή τη στιγμή να μην βρίσκονται στις πρωτοκλασάτες εταιρίες, αλλά σίγουρα είναι ταχύτατα αναπτυσσόμενες και τα μοντέλα τους έχουν διακριθεί και σε άλλα site και όχι μόνο στο Θωμάκο που δυστυχώς αυτή τη στιγμή αυτό έχω μόνο να παραθέσω στο παιδί. Επίσης οι αναλύσεις που αναφέρω παραπάνω δεν είναι οι μέγιστες που πιάνουν οι οθόνες, αλλά οι πιο συνηθισμένες για 19αρες και τα αντίστοιχα refresh rate τους. Αν έχεις κάνει και εσύ κάποια έρευνα καλό θα ήταν να μας πεις με ποιο σκεπτικό κατέληξες στην Philips και κυρίως τα τεχνικά χαρακτηριστικά της οθόνης σου.
deathlok Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2003 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2003 cinefreak66 kane mou mia xari kai diefkrinise mou kati sta 1280 i lg les pos paizei sta 100hz otan omos anagasteis na tin baleis se alli analisi px gia ena paixnidi se 1024 pou trexei se 85 hz prepei na rithizis me tis ores to plaisio i ola ok??kai giati i etaeiria na protini sto site tis 85 afou doulevei sta 100.rotao giati ta 85 kala einai alla ta 100 kalitera! a kai kati telefteo otan les flat pistevo flat kai oxi san kati ftiniarikes pou kanoun kilia pros ta mes:( se efxaristo idi para poli gia tis plirofories.
Soth Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2003 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2003 Εγώ NEC σου προτείνω... τις έχω δουλέψει στη δουλειά μέχρι 22" και είναι ΑΨΟΓΕΣ! Φοράνε Mitsubishi Diamondtron και είναι flat. Ετοιμάζομαι ήδη να "χτυπήσω" μια 17αρα για το σπίτι. Για check this... http://www.ram-shop.gr/showproduct.php?prodid=3247 NEC FE 991 SB 19 Τιμή: 304,38 (+φάπα) ... 360 τελική.
cinefreak66 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2003 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2003 cinefreak66 kane mou mia xari kai diefkrinise mou kati sta 1280 i lg les pos paizei sta 100hz otan omos anagasteis na tin baleis se alli analisi px gia ena paixnidi se 1024 pou trexei se 85 hz prepei na rithizis me tis ores to plaisio i ola ok??kai giati i etaeiria na protini sto site tis 85 afou doulevei sta 100.rotao giati ta 85 kala einai alla ta 100 kalitera! a kai kati telefteo otan les flat pistevo flat kai oxi san kati ftiniarikes pou kanoun kilia pros ta mes:( se efxaristo idi para poli gia tis plirofories. Στο ΜαxPayne και ένα άλλο παιχνίδι (δε θυμάμαι όνομα) δε χρειάστηκε ν' αλλάξω ρυθμίσεις όταν άλλαζα ανάλυση. Αυτό συνέβη μόνο όταν έκανα το ίδιο για το Fifa2004. Πάντως είναι αλήθεια ότι παρ' όλο που η οθόνη προσφέρει ένα εύχρηστο πάνελ, έφαγα αρκετή ώρα ώστε να ρυθμίσω την εικόνα στα ακριβή πλαίσια της οθόνης Πάντως είναι πραγματικά flat η οθόνη της. Όσο για την προτροπή της εταιρίας για τα 85hz μπορώ μόνο εικασίες να κάνω.Πάντως εγώ αυτή τη στιγμή τη δουλεύω στα 100hz (1280x1024) Συνοψίζοντας πάντως έχω να σου πω τα εξής. Κοντά στα λεφτά που ζητάς αρκετές οθόνες δίνουν αναλύσεις και refresh rates +- 4hz σε σχέση με Samsung και LG (Νομίζω λίγο πιο υψηλά απ' όλες έβγαζαν κάτι μοντέλα της Hyundai). Από εκεί και πέρα πρέπει να δεις άλλα πράγματα όπως αξιοπιστία εταιρίας και ποιότητα κατασκευής. Η πλειονότητα πάντως των οθονών φοράει καθοδικό σωλήνα Mitsubishi Diamondtron (δηλαδή τεχνολογία aperture grill) με εξαίρεση απ' όσες έχω δει εγώ τη CTX που σου ανέφερα πιο πάνω(FD Trinitron--aperture grill) για την οποία όμως δε γνωρίζω τη στυβαρότητά της ως εταιρία και την LG που φοράει τον LG Flatron και είναι η μόνη απ' όσες είδα εγώ που υιοθέτησε την υβριδική τεχνολογία Slotted Mask(Shadow Mask+Aperture grill) που πρώτη φορά εισήγαγε η NEC. Θεωρητικά σε σχέση με το aperture grill που υιοθετεί η πλειοψηφία των οθονών έχει το πλεονέκτημα της μεγαλύτερης σταθερότητας και το μειονέκτημα των λιγότερο έντονων και ζωηρών χρωμάτων. Από εκεί και πέρα θα σε συμβούλευα για τα μοντέλα που θα καταλήξεις να διαβάσεις κάποια άρθρα στο internet για να εξακριβώσεις τυχόν προβλήμτα ή ατέλειες. Καλή ιδέα θα ήταν να δεις και από κοντά όσες οθόνες μπορείς στα μαγαζιά ή ακόμα καλύτερα σε κάποιο internet cafe. Εγώ πάντως θεωρώ από τη δική μου έρευνα σαν πιο ισορροπημένη τη λύση της Samsung με μεγάλο όμως ερωτηματικό αν υπάρχει πρόβλημα διαθεσιμότητας ή γιατί καθυστερούν τόσο να έρθουν κάτι που μπορεί να αποδειχτεί και πολύ σοβαρό σε περίπτωση αντικατάστασης της οθόνης.(Εγώ συγκεκριμένα την είχα παραγγείλει στις 12 Οκτωβρίου για να μου πουν περίπου μετά 3 βδομάδες ότι θα εκτελονιζόταν στις 15 Νοεμβρίου και θα την είχα στις 19 Νοεμβρίου..Οπότε εδώ και 1,5 βδομάδα περίπου είμαι κάτοχος της F900P)
panaitolas Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2003 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2003 Proteino Philips 109P40 me poly kales analiseis
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.