Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

1. Δεν κυκλοφορούμε με μετρητά στο εξωτερικό (μόνο λίγα ψιλά) - κανόνας απαράβατος. :mad:

2. Πάντα έχουμε ποικιλία απο κάρτες (ελληνικές και μη) και φυσικά διάσπαρτες σε διαφορετικές τσέπες - πορτοφόλια. :mad:

3. Τέλος δυστυχώς λησμονείς πως έχουμε ακόμη CC και συνεπώς αν έχεις την ατυχία η ελληνική σου κάρτα να πιάσει το επιτρεπτό όριο του μήνα θα γίνεις ρεζίλι ....καθώς δεν θα γίνεται αποδεκτή  :cry:

1. δεν καταλαβαίνω απο που προκυπτει αυτός ο κανόνας;

2.....

3. Αυτο που θες να γραψεις ισχύει μόνο για τα εμβασματα.. οι κάρτες έχουν ενα συγκεκριμένο οριο αγορών το οποίο ορίζεται από τους κατόχους τους ενω τα cc ορίζουν τις κατηγορίες συναλλαγών (π.χ. απαγορέυονται οι χρηματοοικονομικες συναλλάγες με εταιρέίες εξωτρικού με χρήση κάρτών) δες λίγο το λινκ που σου παραθέτω απο ΠΕΙΡΑΙΩΣ το οποίο ισχύει και για ολες τις τράπεζες για να έχεις γνώση και εσύ http://www.piraeusbank.gr/el/Idiwtes/Kartes/epitrepomenes-synallages

• Απαντ. 12,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλησπερα παιδες.

Εχουν γινει αλλαγες?

Γιατι απο την τελευταια φορα που εστειλα εμβασμα απο την Πειραιως στην revolut μου,βλεπω οτι το ΙΒΑΝ απο το Euro Current Account ας πουμε ειναι διαφορετικο.

Δεν ειναι δηλαδη αυτο που ειχα αποθηκευσει εγω στο Winbank της Πειραιως ως φιλικη ονομασια-λογαριασμο και εκανα το εμβασμα ετσι.

Εχουν χαθει τα λεφτα?

Δημοσ.

Για ποιά λεφτά μιλάς?

Εχεις,δικιο λαθος μου,παρελειψα να πω οτι χθες το βραδυ εστειλα ενα εμβασμα 160 ευρω απο λογαριασμο της Πειραιως,στον αποθηκευμενο λογαριασμο μου στην Revolut.

Aλλα το iban Εuro που βλεπω τωρα στην revolut ειναι διαφορετικo απο αυτο που ειχα αποθηκευσει στο winbank της Πειραιως.

Δημοσ.

Εχεις,δικιο λαθος μου,παρελειψα να πω οτι χθες το βραδυ εστειλα ενα εμβασμα 160 ευρω απο λογαριασμο της Πειραιως,στον αποθηκευμενο λογαριασμο μου στην Revolut.

Aλλα το iban Εuro που βλεπω τωρα στην revolut ειναι διαφορετικo απο αυτο που ειχα αποθηκευσει στο winbank της Πειραιως.

Αλλαξαν τα iban, λογικά στην πειραιώς είχες αποθηκευσει τα iban που εδωσαν τα παλιά, μας γύρισαν όλους σε GB iban. μπες στην revo στο account του ευρώ να δεις το iban σου για σίγουρα!!!

• Like 1
Δημοσ.

Αλλαξαν τα iban, λογικά στην πειραιώς είχες αποθηκευσει τα iban που εδωσαν τα παλιά, μας γύρισαν όλους σε GB iban. μπες στην revo στο account του ευρώ να δεις το iban σου για σίγουρα!!!

To θεμα ειναι οτι το εμβασμα εγω το εχω κανει ομως...τα λεφτα εχουν βγει απο το λογαριασμο μου.

Τι γινεται τωρα?

Δημοσ.

To θεμα ειναι οτι το εμβασμα εγω το εχω κανει ομως...τα λεφτα εχουν βγει απο το λογαριασμο μου.

Τι γινεται τωρα?

Nομίζω θα στα πιστώσουν κανονικά. Φαντάζομαι μιλάς για τα Λιθουανικά iban?

Δημοσ.

Nομίζω θα στα πιστώσουν κανονικά. Φαντάζομαι μιλάς για τα Λιθουανικά iban?

Δεν ξερω ποια ειναι τα Λιθουανικα iban.Ισως εχω χασει κ επεισοδια.

Τον Ιουνιο εφτιαξα την καρτα και ειχα βαλει για τις αγορες μου το Euro iban ...και αυτο ειχα αποθηκευσει στην Πειραιως,στο οποιο και εστειλα τωρα το νεο εμβασμα.

Το support τους δεν απανταει,φανταζομαι ειναι εκτος ωραριου,απο αυριο.

Δημοσ.

Δεν ξερω ποια ειναι τα Λιθουανικα iban.Ισως εχω χασει κ επεισοδια.

Τον Ιουνιο εφτιαξα την καρτα και ειχα βαλει για τις αγορες μου το Euro iban ...και αυτο ειχα αποθηκευσει στην Πειραιως,στο οποιο και εστειλα τωρα το νεο εμβασμα.

Το support τους δεν απανταει,φανταζομαι ειναι εκτος ωραριου,απο αυριο.

Πανε στην winbank και δες σε ποιον λογαριασμό στάλθηκε το εμβασμα και ενημέρωσε μας για ποια τράπεζα είναι.Μαλλον θα ειναι η Lloyds.Ελπιζω τουλάχιστον να εβαλες το reference αν τα εστειλες σε εκείνων τον λογαριασμο...

Δημοσ.

Revolut applied for a European Banking Licence!

Που σημαίνει εφόσον πάρουν το ΟΚ θα είναι κανονική τράπεζα όπως η Ν26. 

Θεωρητικά θα χρειαστεί εκ νέου verification του λογαριασμού μας, όπου ίσως παίξει διαβατήριο ή το Ευρωπαικό δίπλωμα οδήγησης. 

Δημοσ.

Revolut applied for a European Banking Licence!

Που σημαίνει εφόσον πάρουν το ΟΚ θα είναι κανονική τράπεζα όπως η Ν26. 

Θεωρητικά θα χρειαστεί εκ νέου verification του λογαριασμού μας, όπου ίσως παίξει διαβατήριο ή το Ευρωπαικό δίπλωμα οδήγησης. 

Ακριβώς, το θέμα ειναι να μην αλλάξουν χρεώσεις...αναμενόμενη πάντως κίνηση, η άδεια που είχαν τους περιόριζε σε σχέση με τις υπηρεσίες που ήθελα να δώσουν πλέον

Δημοσ.

Πανε στην winbank και δες σε ποιον λογαριασμό στάλθηκε το εμβασμα και ενημέρωσε μας για ποια τράπεζα είναι.Μαλλον θα ειναι η Lloyds.Ελπιζω τουλάχιστον να εβαλες το reference αν τα εστειλες σε εκείνων τον λογαριασμο...

Koμπλε παιδες,μεταφερθηκαν σημερα τα λεφτα.

Το support μου ειπε οτι δεν υπαρχει θεμα κ που τα εστειλα στο προηγουμενο iban(loyds ναι)...και παλι λεει ενεργος ειναι ο λογαριασμος.

Λοιπον,τωρα που θελω να αγορασει κατι απο το gearbest,ποιο iban θα βαλω,αυτο που λεει στο Euro Account ή αυτο που αναγραφεται πανω στην virtual καρτα που εχω στη Revolut?

Γραψτε ακυρο για το απο πανω παιδες.

Απλα εχω καει τον τελευταιο καιρο. :P

Δημοσ.

Ακριβώς, το θέμα ειναι να μην αλλάξουν χρεώσεις...αναμενόμενη πάντως κίνηση, η άδεια που είχαν τους περιόριζε σε σχέση με τις υπηρεσίες που ήθελα να δώσουν πλέον

Αργήσαν....υπερβολικά, και έχασαν πολυτιμο χρόνο με λάθος κίνηση με τη Λιθουανία (LT IBAN) που δεν τους βγήκε (ήρθε και το Brexit)

Η Γερμανική Ν26 ήδη μπηκε στα χωράφια τους (UK) και συνεχώς τους κλέβει πελάτες .... για να μην αναφέρω και την Βουλγαρική Leupay.

Απο τις τρεις μόνο η Ν26 έχει τραπεζική άδεια προς το παρόν.

1. δεν καταλαβαίνω απο που προκυπτει αυτός ο κανόνας;

2.....

3. Αυτο που θες να γραψεις ισχύει μόνο για τα εμβασματα.. οι κάρτες έχουν ενα συγκεκριμένο οριο αγορών το οποίο ορίζεται από τους κατόχους τους ενω τα cc ορίζουν τις κατηγορίες συναλλαγών (π.χ. απαγορέυονται οι χρηματοοικονομικες συναλλάγες με εταιρέίες εξωτρικού με χρήση κάρτών) δες λίγο το λινκ που σου παραθέτω απο ΠΕΙΡΑΙΩΣ το οποίο ισχύει και για ολες τις τράπεζες για να έχεις γνώση και εσύ http://www.piraeusbank.gr/el/Idiwtes/Kartes/epitrepomenes-synallages

1. Αν είχες ζήσει εξωτερικό θα τον είχες μάθει τον κανόνα  :fear:  

2. Αυτό λέγεται .... διασπορά κινδύνου  :P  

3. Εδω πάω πάσο, νόμιζα πως υπήρχε έξτρα όριο λόγω CC και στις κάρτες . :confused:   Anyway ας είναι καλά το διαδίκτυο που καταργεί τα σύνορα και μπορεί εύκολα ο καθένας να αποκτήσει κάρτα χρεωστική εξωτερικού (και ας μην έχει τα εκατομμύρια στην Ελβετία) για να κάνει χωρίς άγχος τις αγορές του και να μην σπαζοκεφαλιάζει κάθε φορά που κάνει συναλλαγή με ελληνική κάρτα αν θα περάσει ή όχι λογω CC.  B)  Aλήθεια γιατί τα κρατάνε ακόμα σε ισχύ;  

• Like 1
Δημοσ.

Aλήθεια γιατί τα κρατάνε ακόμα σε ισχύ;

Γιατί προτρέπουν τον κόσμο στην στροφή προς την αποκλειστική χρήση ηλεκτρονικών συναλλαγών και μάλιστα με πολύ γρήγορους ρυθμούς.

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...