Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα παιδιά .μια ερώτηση σχετικά με την φόρτωση χρημάτων.Μιας και πλέον έχει ο καθένας το δικό του ΙΒΑΝ ισχύει ακόμα ότι η μεταφορά χρημάτων πρέπει να γίνει από λογαριασμό που έχει ίδιο όνομα με αυτό της ρεβολουτ η μπορείς απ'οποιοδηποτε λογαριασμό; Πχ να δώσω το Ιβάν μου και να μου βάλει φίλος χρήματα;;;

Η.γ. και με εθνική πάντως δεν είχα θέμα στάλθηκαν κανονικά τα χρήματα

• Απαντ. 12,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλημέρα παιδιά .μια ερώτηση σχετικά με την φόρτωση χρημάτων.Μιας και πλέον έχει ο καθένας το δικό του ΙΒΑΝ ισχύει ακόμα ότι η μεταφορά χρημάτων πρέπει να γίνει από λογαριασμό που έχει ίδιο όνομα με αυτό της ρεβολουτ η μπορείς απ'οποιοδηποτε λογαριασμό; Πχ να δώσω το Ιβάν μου και να μου βάλει φίλος χρήματα;;;

Η.γ. και με εθνική πάντως δεν είχα θέμα στάλθηκαν κανονικά τα χρήματα

Μπορεί να σου βάλει και άλλος στο προσωπικό Iban

αγορά απο gearbest με paypal και κάρτα της revolut.

43,56 ευρώ απο paypal, και απο τη revolut βγήκαν 45,28 ευρώ. :huh:

Προφανώς έκανε τη μετατροπή το Paypal και όχι η κάρτα γιαυτο και η παραπάνω χρέωση. Είναι θέμα paypal αυτό

Δημοσ.

Σε ευρώ αγόρασα.Στο PayPal μόνο ευρώ δείχνει. Και η revolut έκανε τα ευρώ λίρες και πάλι ευρώ, με αποτέλεσμα να ανεβάσει το τελικό ποσό που βγήκε από την κάρτα. Wtf δηλαδή.

Δημοσ.

Σε ευρώ αγόρασα.Στο PayPal μόνο ευρώ δείχνει. Και η revolut έκανε τα ευρώ λίρες και πάλι ευρώ, με αποτέλεσμα να ανεβάσει το τελικό ποσό που βγήκε από την κάρτα. Wtf δηλαδή.

Είσαι βέβαιος ότι το Gearbest τιμολόγησε σε ευρω και όχι σε άλλο νόμισμα;

Δημοσ.

Ξεκάθαρα. Ευρώ εβαλα στο καλάθι, ευρώ πλήρωσα με Paypal. Μόνο στη revolut γίνονται οι μετατροπες.

βρήκα αυτό για όποιον αλλον ενδιαφερεται

If the merchant recognises that it's a UK card then they will convert it to £ and then back to € again which is why you may have been charged more. This is known as Dynamic Currency Conversion (DCC)

https://community.revolut.com/t/spent-in-euro-but-transaction-converted-to-gbp-and-charged-4-more/5013

Το οποίο δεν πολυστέκει γιατί θα επρεπε να εβλεπα την ανεβασμένη τιμή στο paypal και όχι στην revolut. 

Δημοσ.

Ξεκάθαρα. Ευρώ εβαλα στο καλάθι, ευρώ πλήρωσα με Paypal. Μόνο στη revolut γίνονται οι μετατροπες.

βρήκα αυτό για όποιον αλλον ενδιαφερεται

If the merchant recognises that it's a UK card then they will convert it to £ and then back to € again which is why you may have been charged more. This is known as Dynamic Currency Conversion (DCC)

https://community.revolut.com/t/spent-in-euro-but-transaction-converted-to-gbp-and-charged-4-more/5013

Το οποίο δεν πολυστέκει γιατί θα επρεπε να εβλεπα την ανεβασμένη τιμή στο paypal και όχι στην revolut. 

Μπορείς να βάλεις screenshot από το paypal κρύβοντας τα προσωπικά στοιχεία;

Δημοσ.

Τα 43,56 εγιναν gbp με ένα τραγικό rate, και μετά με τις ισοτιμίες της Revolut μου ηρθε χρέωση σε ευρώ 45,28

Εχει να κάνει με το Dynamic Currency Conversion, που λέει το αρθο πιο πάνω.

Capture.jpg 

επειδή η καρτα της revolut είναι αγγλική, επρεπε να είχα κάνει την αγορά σε gbp να ερχοταν η χρέωση στο paypal σε gbp και μετά με τις ισοτιμίες της revolut να μου εβγαζε ευρώ, 

τώρα έκανα την αγορά σε ευρώ, εκανε μετατροπή σε λίρες και μετά το revolut ευρώ. βεβαια αυτή την προμήθεια δεν ξέρω ποιος πραγματικά την εβγαλε απο όλους, 

αφου το transaction είναι

gearbest --> paypal --> revolut card

Βεβαια αυτό που μου έκανε τώρα θα επρεπε να συμβαίνει και στις συναλλαγές που κάνουμε με τη revolut και εδώ σε pos στην ελλάδα που είναι ευρώ. 

Δημοσ.

Τα 43,56 εγιναν gbp με ένα τραγικό rate, και μετά με τις ισοτιμίες της Revolut μου ηρθε χρέωση σε ευρώ 45,28

Εχει να κάνει με το Dynamic Currency Conversion, που λέει το αρθο πιο πάνω.

Capture.jpg 

Νομίζω το Paypal έστειλε λίρες στη revolut, συγκεκριμένα 40,42. Η ισοτιμία αυτων, είναι αυτο που χρεώθηκες. Δε ζητησε ευρω το paypal, Λίρες ζήτησε και τις ζήτησε με τη δική του ασύμφορη ισοτιμία.

• Like 1
Δημοσ.

Νομίζω το Paypal έστειλε λίρες στη revolut, συγκεκριμένα 40,42. Η ισοτιμία αυτων, είναι αυτο που χρεώθηκες. Δε ζητησε ευρω το paypal, Λίρες ζήτησε και τις ζήτησε με τη δική του ασύμφροη ισοτιμία.

Εχεις δίκιο. του paypal πρεπει να είναι η μ@λ@κία. αυτό έβγαλε την προμήθεια, γιατί το paypal είδε κάρτα αγγλίας (revolut). αρα σου λέει θα τους στείλω χρέωση σε λίρες. 

Εν κατακλείδι, αν κάποιος θέλει να χρησιμοποιήσει revolut καρτα στο paypal, καλό θα είναι η αγορά να γίνει σε gbp.

Δημοσ.

Ότι αγορά έχω κάνει από Κίνα με Revolut την έχω κάνει σε δολάρια. Οι κανονικές τιμές των Κινέζων είναι σε δολάρια. Οι τιμές σε Ευρώ είναι μετά από μετατροπή που έχουν κάνει τα καταστήματα (πάντα χειρότερη από την Revolut).

Δεν υπάρχει λόγος να αγοράσεις σε Ευρώ. Αγοράζεις σε δολάρια, το Paypal χρεώνει σε δολάρια, η Revolut στέλνει δολάρια και σε εμάς χρεώνει σε Ευρώ με την καλύτερη ισοτιμία που υπάρχει. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να αγοράσεις σε Ευρώ ή σε Στερλίνες. Πάντα θα βγαίνεις πιο χαμένος καθώς είτε τα καταστήματα είτε το Paypal έχουν χειρότερες ισοτιμίες από την Revolut.

• Like 1
Δημοσ.

Εχεις δίκιο. του paypal πρεπει να είναι η μ@λ@κία. αυτό έβγαλε την προμήθεια, γιατί το paypal είδε κάρτα αγγλίας (revolut). αρα σου λέει θα τους στείλω χρέωση σε λίρες. 

Εν κατακλείδι, αν κάποιος θέλει να χρησιμοποιήσει revolut καρτα στο paypal, καλό θα είναι η αγορά να γίνει σε gbp.

Το paypal λανθασμένα/σκόπιμα βλέπει κάποιες κάρτες ως GBP, αν και είναι EUR.

Όχι μόνο της revolut, αυτό συμβαίνει και με άλλες.

Εν κατακλείδι λοιπόν, προσέχουμε πριν πατήσουμε pay now, την μετατροπή να την κάνει ο εκδότης της κάρτας (revolut) και όχι η pp.

Ούτε έχει νόημα να αγοράζεις σε GBP. Πάλι θα έχεις την ληστρική μετατροπή.

Αγοράζουμε πάντα στο νόμισμα του πωλητή, συνήθως USD.

Θυμάμαι παλιά μόνο το banggood χρέωνε EUR, το gearbest εμφάνιζε EUR αλλά τελικά τα μετέτρεπε απο USD.

Και να έχει αλλάξει αυτό τώρα, και πάλι δεν έχει νόημα η αγορά σε EUR μιας και συνήθως τα κινεζομάγαζα έχουν λίγο τσιμπημένες τιμές, ενώ με την revolut θα έχεις την καλύτερη δυνατή τιμή. 

Δημοσ.

To Paypal αλλάζει πολλές φορές μόνο του την επιλογή αλλαγής συναλλάγματος και επιλέγει να το κάνει το PayPal.Πριν από κάθε αγορά να ελέγχετε εάν είναι γυρισμένο στη Revolut.

Δημοσ.

Ότι αγορά έχω κάνει από Κίνα με Revolut την έχω κάνει σε δολάρια. Οι κανονικές τιμές των Κινέζων είναι σε δολάρια. Οι τιμές σε Ευρώ είναι μετά από μετατροπή που έχουν κάνει τα καταστήματα (πάντα χειρότερη από την Revolut).

Δεν υπάρχει λόγος να αγοράσεις σε Ευρώ. Αγοράζεις σε δολάρια, το Paypal χρεώνει σε δολάρια, η Revolut στέλνει δολάρια και σε εμάς χρεώνει σε Ευρώ με την καλύτερη ισοτιμία που υπάρχει. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να αγοράσεις σε Ευρώ ή σε Στερλίνες. Πάντα θα βγαίνεις πιο χαμένος καθώς είτε τα καταστήματα είτε το Paypal έχουν χειρότερες ισοτιμίες από την Revolut.

με βάση αυτά που διαβάζω στο ιντερνετ, το paypal θα δει ότι εχεις αγοράσει δολαρια και θα δει οτι πας να πληρώσεις με κάρτα uk. οπότε θα σου μετατρέψει τα δολάρια σε λίρες για να τα στειλει στη revolut, η revolut με τη σειρά της θα πάρει τις λίρες του paypal και θα τα κάνει ευρώ. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...