Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

μπα ουτε καν...

εδω δεν πηρα ακομα απαντηση απο εθνικη....

Με το νεο update η revolut γραφει στο EUR IBAN: Only SEPA transfers are accepted. SWIFT payments will be automatically rejected. οποτε μαλλον θα πρεπει να περιμενεις να γυρισουν πισω...

• Απαντ. 12,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Με το νεο update η revolut γραφει στο EUR IBAN: Only SEPA transfers are accepted. SWIFT payments will be automatically rejected. οποτε μαλλον θα πρεπει να περιμενεις να γυρισουν πισω...

Ναι το ξερω....

το θεμα ειναι γιατι τα εστειλε η εθνικη με swift....και οχι SEPA ως συνηθως...

Δημοσ.

Ναι το ξερω....

Βρισκομαι στην ιδια κατάσταση και περιμενω το αποτέλεσμα της ανιχνευσης εμβάσματος καθως και την απαντηση γιατι δοθηκε εντολη μεσω swift και οχι SEPA.

Δημοσ.

παιδια καλησπερα 

εχω καιρο να στειλω λεφτα στην revolut αλλα τωρα που πηγα να το κανω οταν πηγαινω top up -> bank transfer  -> eur -> μου βγαζει μονο iban και bic. το reference number που το βρισκω ?

επισης σκοπευω να παω στην Αγγλια και θελω να βαλω χρηματα. οταν ακολουθω την ιδια διαδρομη με παραπανω και μετα στο gbp account εχει επιλογη "IBAN"  οπου εμφανιζει κανονικα το reference number. Μηπως να τα στειλω εκει κατευθειαν ? συμφερει λογω συναλλαγματος ?

ευχαριστω πολυ 

Δημοσ.

Ναι το ξερω....

Προφανως βιαζονται να πεταξουν εξω απο την EU τους Αγγλους ! Πρωτοπορα η Εθνικη :)

Χωρις πλακα δεν ξερω αν εχει ληφθει καποια αποφαση απο ΕU η απο το Ελληνικο Κρατος αλλα εαν ΔΕΝ κανατε καποια γκαφα στην αποστολη του εμβασματος και αν αυτο γενικευθει και απο τις αλλες τραπεζες δηλ. Swift αντι για Sepa οταν στελνεις Αγγλια την πατησαμε...Θα δειξει

Γκουγκλαρετε την διαφορα αναμεσα σε swift και Sepa και θα δειτε πως εχει βαση το σχολιο σχετικα με την εναρξη της διαδικασιας αποχωρησης της Αγγλιας απο την ΕU.

παιδια καλησπερα

εχω καιρο να στειλω λεφτα στην revolut αλλα τωρα που πηγα να το κανω οταν πηγαινω top up -> bank transfer -> eur -> μου βγαζει μονο iban και bic. το reference number που το βρισκω ?

επισης σκοπευω να παω στην Αγγλια και θελω να βαλω χρηματα. οταν ακολουθω την ιδια διαδρομη με παραπανω και μετα στο gbp account εχει επιλογη "IBAN" οπου εμφανιζει κανονικα το reference number. Μηπως να τα στειλω εκει κατευθειαν ? συμφερει λογω συναλλαγματος ?

ευχαριστω πολυ

Kανε τον κοπο να διαβασεις κανα post παραπανω, η revolut εχει δωσει πλεον προσωπικα ΙΒΑΝ για ευρω (για αυτο δεν βλεπεις reference number), εντουτοις πολλοι ακομα εχουν προβλημα στην αποστολη εμβασματος με το νεο τροπο...ενημερωσου φιλτατε, για το δευτερο ΟΧΙ κατηγορηματικα δεν συμφερει να στειλεις σε λιρες αγγλιας εμβασμα απο Ελλαδα σε Revolut θα χασεις στην προμηθεια μετατροπης.

• Like 1
Δημοσ.

Kανε τον κοπο να διαβασεις κανα post παραπανω, η revolut εχει δωσει πλεον προσωπικα ΙΒΑΝ για ευρω (για αυτο δεν βλεπεις reference number), εντουτοις πολλοι ακομα εχουν προβλημα στην αποστολη εμβασματος με το νεο τροπο...ενημερωσου φιλτατε, για το δευτερο ΟΧΙ κατηγορηματικα δεν συμφερει να στειλεις σε λιρες αγγλιας εμβασμα απο Ελλαδα σε Revolut θα χασεις στην προμηθεια μετατροπης.

σε ευχαριστω πολυ

*edit*   παιδια παω να στειλε απο eurobank και οταν βαζω σαν "BIC" αυτο που μου βγαζει η εφαρμογη μου γραφει "Δεν βρέθηκε ο Κωδικός Τράπεζας (BIC) που εισάγατε."  επισης τραπεζα δικαουχο τι βαζω???

ευχαριστω πολυ 

Δημοσ.

σε ευχαριστω πολυ

*edit*   παιδια παω να στειλε απο eurobank και οταν βαζω σαν "BIC" αυτο που μου βγαζει η εφαρμογη μου γραφει "Δεν βρέθηκε ο Κωδικός Τράπεζας (BIC) που εισάγατε."  επισης τραπεζα δικαουχο τι βαζω???

ευχαριστω πολυ 

Απο Eurobank  προσπαθεις να στειλεις εμβασμα; Αν, ναι τοτε την πατησες...ειναι η μοναδικη τραπεζα που δεν αναγνωριζει το iban της revolut...δοκιμασε αλλη τραπεζα. Επισης απεφυγε και την εθνικη προς το παρων, αλλιως θα την πατησεις σαν εμας μαλλον.

Για να εισαι πιο σιγουρος πες το support του revolut  να σου επαναφερουν το reference number.

Δημοσ.

ναι φιλε μου απο eurobank

θα δοκιμασω απο Πειραιως

σε ευχαριστω

*edit* μαγκες κατι ακομα μηπως εχει κανενας το screenshot για το ποια πεδια  συμπληρωνουμε για winbank?

ευχαριστω 

Δημοσ.

ναι φιλε μου απο eurobank

θα δοκιμασω απο Πειραιως

σε ευχαριστω

*edit* μαγκες κατι ακομα μηπως εχει κανενας το screenshot για το ποια πεδια  συμπληρωνουμε για winbank?

ευχαριστω 

googlare windbank revolut και ολο και κατι θα βρεις

Δημοσ.

Στη λίστα αυτών που έστειλαν χρήματα έξω και περιμένουν αν και πότε θα μπουν, προσθέστε και μένα....

Κλασσικά Εθνική, ίδια περίπτωση με τα υπόλοιπα παιδιά.

Στο Ρεβολούτ δε βλέπουν τίποτα, η Εθνική μου λέει να στείλω αίτημα διευρεύνησης.

Μάλλον στείλανε με SWIFT αφού και στο pdf της μεταφοράς γράφει "ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ SWIFT ΤΗΝ ΧΧ-ΧΧ-ΧΧ"

Ωστόσο στο support της Εθνικής μου είπαν ότι το έστειλα σωστά (ώστε να φύγει με SEPA) και ότι υπαρχουν αρκετά cases αντίστοιχα για τη συγκεκριμένη τράπεζα (Revolut).

Και ΟΚ ας μη πάνε, πότε θα γυρίσουν όμως;;

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλα τα μέλη, νέος στο insomnia :-D και ομοιοπαθής με το θέμα της Εθνικής...

11-09 έγινε η μεταφορά στο GB IBAN. ΤΡΑΠΕΖΑ ΛΗΨΗΣ: DEUTDEFFXXX  :whistle:

Από Revolut μου πρότειναν να μιλήσω με τη τράπεζα μου. Η αγαπητή Εθνική δεν γνώριζε τί είναι ακριβώς η Revolut, αλλά μετά από διευκρινίσεις φάνηκε ότι από αυτούς δεν υπάρχει πρόβλημα με την αποστολή. Σε ερώτηση μου για το αν έχει γίνει ως SEPA, η απάντηση ήταν ότι το σύστημα τους αναγνωρίζει σωστά το BIC REVOGB21  :wacko:. Όταν πίεσα να μου ξεκαθαρίσουν τη κατάσταση γιατί σε εμένα εμφανίζεται ως ανενεργό, η απάντηση ήταν ότι σε περίπτωση που ο αποδέκτης δεν δεχθεί τη συναλλαγή απλά θα γυρίσουν τα χρήματα πίσω χωρίς τη προμήθεια (βεβαίως βεβαίως)...

Το σίγουρο είναι ότι το ποσό δεν χάνεται αλλά είναι άγνωστο πότε και πού θα καταλήξουν.

:shifty: Θα πρότεινα σε όσους αντιμετωπίζουν το ίδιο, να μην κάνουν αίτηση για trace του εμβάσματος καθώς δεν έχει νόημα και θα σας χρεώσουν επιπλέον, ούτε να ζητήσετε ακύρωση (θα τα δείτε ξανά το 2018 ...).

Να σημειώσω ότι σε προηγούμενη μεταφορά στην οποία είχα χρησιμοποιήσει το pooled ΙΒΑΝ, είχα ΤΡΑΠΕΖΑ ΛΗΨΗΣ: LOYDGB2LXXX και η μεταφορά είχε ολοκληρωθεί, έστω και με μία μικρή καθυστέρηση αλλά για διαφορετικό λόγο (ήταν τη περίοδο που είχε πρόβλημα ο payment processor της Revolut).

Για να μην κουράζω, θεωρώ -άποψη μου- ότι το λάθος είναι και από τις 2 μεριές. Η Revolut θα έπρεπε τουλάχιστον σαν επιλογή να έχει τα στοιχεία του pooled account διαθέσιμα για topup και να ενημερώνει συχνότερα για προβλήματα. Δεν δικαιολογώ ότι είναι startup, πλέον μετά από 1 χρόνο και τόση χρηματοδότηση που έχουν είναι απαράδεκτο να έχουν τέτοια service.Το support παραμένει κονσέρβα και τo προσωπικό IBAN δεν δουλεύει όπως θα έπρεπε και εννοώ για το GB IBAN, όχι το λιθουανικό. Οι δε Ελληνικές τράπεζες από την άλλη, έχουν μητρώο IBAN από το οποίο προφανώς ενημερώνονται (πόσο τακτικά δεν το γνωρίζω). Από ότι φαίνεται  υπάρχει θέμα με την ενημέρωση καθώς δεν είναι λογικό η μία Ελληνική τράπεζα να στέλνει κανονικά και η άλλη όχι. 

Σίγουρα μετά και από αυτό θα κοιτάξω σοβαρά εναλλακτικές :mellow: .

Δημοσ.

Έχουμε καμιά ιδέα για το κόστος της διερεύνησης;

Στο e-mail που έστειλα απλά αναφέρω το γεγονός σαν γεγονός, τις υποψίες μου και ότι αναμένω νεότερα από αυτούς.

Στη τηλεφωνική επικοινωνία με το support της Εθνικής μου είπαν ότι δεν υπάρχει κάποια χρέωση για αυτό το mail (προφανώς και δε θα χρεωθώ το e-mail αλλά δε πρέπει κάπου να ενημερωθώ και να συμφωνήσω για οποιαδήποτε χρέωση "διερεύνησης";).

@nikosthegreat

Στη Γερμανία τα στείλανε και μένα... εντελώς συμπτωματικά τα στείλαμε/στείλανε την ίδια μέρα. Πότε πιστεύεις θα τα ξαναδούμε; Υπάρχει καμιά ενημέρωση;

Άσχετο αλλά πως καταφέρανε το REVOGB21 / SEPA και το κάνανε convert σε DEUTDEFFXXX / SWIFT...  :blink:  :ph34r:  

Δημοσ.

@chocorello

Ωραίο avatar ! Για trace εμβάσματος θα τους στείλεις email στο οποίο θα αναφέρεις τον αριθμό εμβάσματος και να σε ενημερώσουν για το κόστος τη διερεύνησης πριν δώσεις την έγκριση σου για να ξεκινήσουν. Αυτό μου είπαν εμένα σήμερα.

Ειλικρινά δεν ξέρω πόσο θα διαρκέσει η μεταφορά αλλά το βλέπω να καθυστερεί...

Δημοσ.

Έστειλα το e-mail στο οποίο έχω επισυνάψει το pdf του εμβάσματος, δεν έχω ζητήσει να με ενημερώσουν για κάποιο κόστος. Δε θα πρέπει να το κάνουν από μόνοι τους αυτό; Λες να στείλω συμπληρωματικό ή θα έπρεπε (που πιστεύω ότι θα έπρεπε) να με ενημερώσουν από μόνοι τους πριν δώσω το ΟΚ;

Βασικά, τσάμπα η συζήτηση, ποτέ δεν είναι αργά για ένα τηλέφωνο ακόμα στην Εθνική...  :mellow:

Στο τέλος τα τηλέφωνα στην Εθνική θα πάνε κάπως έτσι:

- Έλα Μαρία σύνδεσέ με με τον Κώστα

- Έλα Κώστα...

- Ωχ Γιάννη εσύ είσαι ρε μαν, σε μπέρδεψα με τον Κωστή.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...