Προς το περιεχόμενο

Revolut: Οδηγός επιβίωσης [Διαβάστε τα 3 πρώτα posts πριν ρωτήσετε]

mary

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μόλις έκανα μεταφορά από Πειραιώς στη Revoltu με τα νέα στοιχεία της τράπεζας της. Μου δέχτηκε το BIC code, όλα ΟΚ, αλλά στο τέλος στο overview μου βγάζει διεύθυνση 11-15 MONUMENT STREET. 

Μπορεί να επιβεβαιώσει κάποιος που έκανε μεταφορά με τα νέα στοιχεία και του μπήκαν τα χρήματα ότι όντως η διεύθυνση ισχύει? Ευχαριστώ

Μην ασχολείστε με αυτά τα πράγματα. Στις μεταφορές ειδικά εντός SEPA, το μόνο στοιχείο που πραγματικά χρειάζεται (και αρκεί) είναι το ΙΒΑΝ. Αυτό προσδιορίζει μοναδικά έναν λογαριασμό παγκοσμίως. Τίποτα άλλο. Ούτε διευθύνσεις, ούτε ονόματα δικαιούχου, ούτε BIC. Καταχρηστικά τα ζητάνε όλα αυτά οι τράπεζες και είναι απομεινάρια παλιών εποχών που δεν υπήρχε ΙΒΑΝ.

Αν έχεις βάλει σωστά και το Reference (οπωσδήποτε για τη Revolut) το έμβασμα θα πιστωθεί χωρίς πρόβλημα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 12,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Μην ασχολείστε με αυτά τα πράγματα. Στις μεταφορές ειδικά εντός SEPA, το μόνο στοιχείο που πραγματικά χρειάζεται (και αρκεί) είναι το ΙΒΑΝ. Αυτό προσδιορίζει μοναδικά έναν λογαριασμό παγκοσμίως. Τίποτα άλλο. Ούτε διευθύνσεις, ούτε ονόματα δικαιούχου, ούτε BIC. Καταχρηστικά τα ζητάνε όλα αυτά οι τράπεζες και είναι απομεινάρια παλιών εποχών που δεν υπήρχε ΙΒΑΝ.

Αν έχεις βάλει σωστά και το Reference (οπωσδήποτε για τη Revolut) το έμβασμα θα πιστωθεί χωρίς πρόβλημα.

Ένα χρόνο τώρα βγάζω τα χρήματα 'έξω' με αυτόν τον τρόπο και όσο να 'ναι μια τέτοια αλλαγή επιφέρει αναστάτωση. Η διαδικασία ακολουθήθηκε όπως ακριβώς σε όλες τις προηγούμενες, οπότε αναμένουμε αύριο βράδυ, το αργότερο μεθαύριο να πιστωθούν.

Ευχαριστώ για τη διευκρίνιση.

Ένα χρόνο τώρα βγάζω τα χρήματα 'έξω' με αυτόν τον τρόπο και όσο να 'ναι μια τέτοια αλλαγή επιφέρει αναστάτωση. Η διαδικασία ακολουθήθηκε όπως ακριβώς σε όλες τις προηγούμενες, οπότε αναμένουμε αύριο βράδυ, το αργότερο μεθαύριο να πιστωθούν.

Ευχαριστώ για τη διευκρίνιση.

Φανταζομαι επελεξες το IBAN για μεταφορα σε EUR και οχι σε αλλο νομισμα.

Eδω και δυο ημερες προσπαθω να κανω μια μικρης αξιας συναλλαγη αλλα δεν τα καταφερνω καθως βγαζει σφαλμα. Η καρτα εχει περιπου 10 ευρω και η αγορα να γινει απο aliexpress.

Eδω και δυο ημερες προσπαθω να κανω μια μικρης αξιας συναλλαγη αλλα δεν τα καταφερνω καθως βγαζει σφαλμα. Η καρτα εχει περιπου 10 ευρω και η αγορα να γινει απο aliexpress.

Διάβασε το νήμα του aliexpress,

ΥΓ

Φταίνε τα windows, πλήρωσε απο το τηλεφωνώ σου

Εχω στειλει και εγω απο τις 14 ενα εμβασμα στο νεο λογαριασμο και δεν εχει μπει ακομα.

Επειδη ειδα και καποιους αλλους να εχουν κανει σε αντιστοιχη ημερομηνια,

εχουν εμφανιστει τα χρηματα σε καποιον; 

Ακύρωση εμβάσματος σε τέτοιες περιπτώσεις δεν κάνουμε ποτέ! Είναι σίγουρη συνταγή για μπλέξιμο και καθυστερήσεις! Καμιά 300αριά σελίδες πίσω πριν 1 χρόνο περίπου σε αυτό το topic, περιγράφω δική μου περιπέτεια που πέρασα όταν βλακωδώς έκανα το ίδιο με εσένα.

Ένα έμβασμα ή θα φτάσει στον αποδέκτη ή θα γυρίσει χωρίς να κάνουμε τίποτα. Ενδιάμεση περίπτωση (να "χαθούν" τα λεφτά δεν υπάρχει). Καλή τύχη τώρα που έκανες ακύρωση...

Καλημερα.το καταλαβα αφου εκανα την ακυρωση.Το κουλο στην ολη υποθεση ειναι οτι την ημερα που εκανα την ακυρωση τα χρηματα εφτασαν στον λογαριασμο της revolut........δυστυχως  το support της revolut με αυτα που μου ελεγε με αναγκασε να κανω ακυρωση και τωρα εχω ξανακανει αιτημα ανακλησης της ακυρωσης χαχαχαχαχαχαχαχχα(τουλαχιστον δεν χαθηκαν τα λεφτα).Ο/η απο το support αν και του εδεινα ολα τα στοιχεια που εβαλα μου ελεγε οτι το bic ηταν λαθος...του εγραφα οτι βγηκε αυτοματα απο την τραπεζα ,αρχισε να μου γραφει δεν βλεπω καμια κινηση και ισως θα επρεπε να ακυρωσετε το αιτημα και ετσι εκανα........και αφου εκανα την ακυρωση μου γραφει ο θεος συγγνωμη στο bic στο τελος εχει ΧΧΧ? ναι του απανταω σας εχω γραψει τα στοιχεια πιο πανω......και μου λεει σορρυ δεν το ειχα προσεξει ισως φτασουν τα χρηματα στον λογαριασμο...................

Τωρα εκανα αλλη μια μεταφορα με τα στοιχεια της εφαρμογης(οχι με το BIC που βγαζει αυτοματα η τραπεζα) δευτερα πρωι και ακομα  να φανουν!!!!!!!

Καλημερα.το καταλαβα αφου εκανα την ακυρωση.Το κουλο στην ολη υποθεση ειναι οτι την ημερα που εκανα την ακυρωση τα χρηματα εφτασαν στον λογαριασμο της revolut........δυστυχως  το support της revolut με αυτα που μου ελεγε με αναγκασε να κανω ακυρωση και τωρα εχω ξανακανει αιτημα ανακλησης της ακυρωσης χαχαχαχαχαχαχαχχα(τουλαχιστον δεν χαθηκαν τα λεφτα).Ο/η απο το support αν και του εδεινα ολα τα στοιχεια που εβαλα μου ελεγε οτι το bic ηταν λαθος...του εγραφα οτι βγηκε αυτοματα απο την τραπεζα ,αρχισε να μου γραφει δεν βλεπω καμια κινηση και ισως θα επρεπε να ακυρωσετε το αιτημα και ετσι εκανα........και αφου εκανα την ακυρωση μου γραφει ο θεος συγγνωμη στο bic στο τελος εχει ΧΧΧ? ναι του απανταω σας εχω γραψει τα στοιχεια πιο πανω......και μου λεει σορρυ δεν το ειχα προσεξει ισως φτασουν τα χρηματα στον λογαριασμο...................

Τωρα εκανα αλλη μια μεταφορα με τα στοιχεια της εφαρμογης(οχι με το BIC που βγαζει αυτοματα η τραπεζα) δευτερα πρωι και ακομα  να φανουν!!!!!!!

Ακριβώς τα ίδια λάθη που είχα κάνει κι εγώ. Σε 2-3 μέρες θα δεις να σου ξανα αφαιρεί τα λεφτά η Revolut (γιατί θα πάρει -καθυστερημένα- την εντολή ανάκλησης του εμβάσματος από την τράπεζα) για να τα επιστρέψει. Και μετά θα ψάχνεσαι μεταξύ support της Revolut, support της εδώ τράπεζάς σου για κανα μήνα καθώς τα λεφτά θα είναι -φαινομενικά- χαμένα κάπου στο πουθενά... Ακριβώς 1 μήνα είχα κάνει εγώ τότε να ξεμπλέξω. Ελπίζω να μην είναι μεγάλο το ποσό...

Τα λεφτά τα έχω χαλάσει από την ρεβολουτ.και ήταν αρκετά τα χρήματα 600€....Λες γι αυτό να μην εμφανίζεται το καινούριο έμβασμα;
Ma οταν το ιδιο το support σου λεει να κανεις ακυρωση τι του λες???

Καλημέρα σε όλους.Θα ήθελα να καταθέσω και την δική μου εμπειρία με την revolut. Την χρησιμοποιώ από τότε που βγήκε και μέχρι τώρα έχω στείλει αρκετά χρήματα χωρίς να αντιμετωπίσω απολύτως πότε κανένα πρόβλημα.

Στις αγορές μέσω ίντερνετ (aliexpress, merimobiles, chinavasion κτλ) πότε δεν έχω αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα.Αυτό που έχω παρατηρήσει σε κάποια κινεζομαγαζα είναι πως συμφέρει να αγοράσεις το προϊόν σε δολλάρια αντι σε ευρω αφού η διαφορά μπορεί να φτάνει και τα δύο ευρω πολλές φορές.

Έχω κάνει αναλυψη απο atm εδώ στην Ελλάδα μικροποσα από eurobank και εθνικη,χωρίς πρόβλημα και χωρίς προμήθειες.

Πρόσφατα έστειλα χρήματα προκειμένου να ταξιδέψω Λονδίνο.Την χρησιμοποίησα σε αγορές πληρωνοντας φυσικά σε λίρες με πάρα πολύ καλή ισοτιμία.Φανταστείτε για 200 ευρω σε ανταλλακτήριο μου δίνανε 153 λίρες και η revolut 170. Σε οποίο atm και να έκανα αναλυψη σε κανένα δεν μου κρατεισε έξοδα.Γενικά η καρτούλα δεν παίζετε.Να σημειώσω δε, ότι πριν φύγω έστειλα δοκιμαστικά 20 ευρω με τα νέα στοιχεία βάζοντας το νέο IBAN της Lloyd και χρησιμοποιώντας φυσικά το reference code (δεν ασχολήθηκα με κανένα άλλο στοιχείο)μέσω winbank Πέμπτη απόγευμα, και Δευτέρα βράδυ τα είδα...

• Like 2

Αυτό που έχω παρατηρήσει σε κάποια κινεζομαγαζα είναι πως συμφέρει να αγοράσεις το προϊόν σε δολλάρια αντι σε ευρω αφού η διαφορά μπορεί να φτάνει και τα δύο ευρω πολλές φορές.

Έτσι πληροφοριακά -αν και όχι εντελώς θέματος- αυτό τελευταία έχει αλλάξει σε πολλά από αυτά τα μαγαζιά και πλέον συμφέρει να επιλέγεις σαν νόμισμα το ευρώ γιατί αυτά άρχισαν να τιμολογούν και σε ευρώ.

• Like 1

Κάνω προσπάθεια να στειλω χρηματα από eurobank και οταν συμπληρώνω το SWIFT/BIC η eurobank βγαζει αυτοματα άλλη Δν/ση απο αυτή που γραφει η revolut (δειτε συνημένο παρακάτω).Το θεμα ειναι ότι δε με αφήνει η eurobank να αλλάξω τη διεύθυνση.
Να προχωρήσω με τα στοιχεία που έχει η Eurobank και να μη δωσω βαση στη διευθυνση?

post-384552-0-30210600-1487421552_thumb.png

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...