Προς το περιεχόμενο

Revolut: Οδηγός επιβίωσης [Διαβάστε τα 3 πρώτα posts πριν ρωτήσετε]

mary

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Λοιπόν, 2 μήνες σχεδόν εκτός Ελλάδας και με βασική πηγή πληρωμής τη Revolut. Άλλαξα και την διεύθυνση του σπιτιού (μέσω επικοινωνίας στο τσατ) και με το bank statement της revolut ως δικαιολογητικο κατοικίας πήγα χθες στη συνέντευξη για national insurance number. Με έχει κυριολεκτικά σώσει!

Τώρα βλέπω ότι μπορώ να ανοίξω (ήδη έχω δλδ) και λογαριασμό σε αγγλική τράπεζα! Ε τι άλλο να ζητήσω! Τουλάχιστον θα μπορώ να τον δηλώσω για να μπει ο πρώτος μισθός όταν με το καλό βρω δουλειά.

Στο UK δεν σου δίνουν αριθμό IBAN όταν ανοίγεις λογαριασμό αλλά έναν 8ψηφιο αριθμό και sort code, της μορφής 00-00-00. Όλες οι αγγλικές τράπεζες τέτοιο λογαριασμό δίνουν.

• Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 12,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Στο UK δεν σου δίνουν αριθμό IBAN όταν ανοίγεις λογαριασμό αλλά έναν 8ψηφιο αριθμό και sort code, της μορφής 00-00-00. Όλες οι αγγλικές τράπεζες τέτοιο λογαριασμό δίνουν.

Ok χρήσιμη πληροφορία αυτο, το θέμα ομως ειναι αμα θέλει καποιος να στείλει εμβασμα απο εξωτερικό σε ένα τέτοιο λογαριασμό πως γίνεται? ή δν γινεται καθόλου?

Λοιπόν, 2 μήνες σχεδόν εκτός Ελλάδας και με βασική πηγή πληρωμής τη Revolut. Άλλαξα και την διεύθυνση του σπιτιού (μέσω επικοινωνίας στο τσατ) και με το bank statement της revolut ως δικαιολογητικο κατοικίας πήγα χθες στη συνέντευξη για national insurance number. Με έχει κυριολεκτικά σώσει!

Τώρα βλέπω ότι μπορώ να ανοίξω (ήδη έχω δλδ) και λογαριασμό σε αγγλική τράπεζα! Ε τι άλλο να ζητήσω! Τουλάχιστον θα μπορώ να τον δηλώσω για να μπει ο πρώτος μισθός όταν με το καλό βρω δουλειά.

Χαίρομαι που ξαναδιαβάζω post σου και, κυρίως, ότι έφυγες για καλλίτερη ζωή στo ΗΒ.

Πιστεύω ότι και πολλοί άλλοι συμφορουμίτες θέλουν να σε καλωσορίσουν και πάλι στο forum.

• Like 1

Ok χρήσιμη πληροφορία αυτο, το θέμα ομως ειναι αμα θέλει καποιος να στείλει εμβασμα απο εξωτερικό σε ένα τέτοιο λογαριασμό πως γίνεται? ή δν γινεται καθόλου?

Η Πειραιώς μπορεί και να μην το κάνει από το e-banking της, αλλά υπάρχουν και άλλες τράπεζες (σοβαρότερες μάλλον) που το κάνουν. Η ΕΤΕ όταν πατάς στο "Προς", τσεκάρεις το "αριθμός λογαριασμού" αντί του ΙΒΑΝ, δίνει επιλογή να τσεκάρεις ένα κουτάκι που γράφει "Ειδικό σύστημα εκκαθάρισης". Στη συνέχεια εκεί έχει διάφορες επιλογές για να σταλεί το έμβασμα. Συνεχίζω να μην καταλαβαίνω πάντως τι ζόρι έχετε τραβήξει με αυτό το θέμα και συνεχίζετε να το συζητάτε! Στο λογαριασμό των στερλινών έχουμε πει ότι ούτως ή άλλως ΔΕΝ στέλνουμε από Ελλάδα η οποιαδήποτε άλλη χώρα της ευρωζώνης! Δεν συμφέρει. Ακόμα όμως κι αν θέλει να στείλει σώνει και καλά εκεί κάποιος, -ξαναλέω- ότι έχει 2ο tab στα δεξιά από αυτό που σε βγάζει αρχικά, το οποίο έχει όλα τα στοιχεία αποστολής με ΙΒΑΝ.

• Like 1

Αν δεν υπάρχει IBAN τότε πρακτικά δεν μπορεί να στείλει. Εκτός αν η τράπεζα έχει ειδικά ανάλογα πεδία.

Παλληκαρια ας μου πει καποιος που θα βρω το pin  στις personal details δεν βλεπω κατι...υποψιν εχω αλλαξει τηλεφωνο.

Στην κάρτα θα το βρεις το pin. Όχι στα personal details...

Στις πρωτες σελιδες  κοιταξα  σχετικα ...  αλλα στο my card που βλεπω εκτος  απο --το add new card --δεν υπαρχει τιποτα αλλο.

Ρε μάστορα αν δεν έχεις βγάλει κάρτα τι ΡΙΝ περιμένεις να σου γράφει; Πάλι με εσένα λέγαμε το ίδιο πράγμα προ καιρού ή ήταν άλλος;

Καρτα εχω βγαλει απο παλια αλλα εχω γραψει οτι αλλαξα τηλεφωνο....ισως οι επιλογες ---αυτες που περιγραφονται στις πρωτες σελιδες--- να εμειναν στο παλιο τηλεφωνο . Στο τηλεφωνο που εχω τωρα δεν υπαρχουν ...

Καρτα εχω βγαλει απο παλια αλλα εχω γραψει οτι αλλαξα τηλεφωνο....ισως οι επιλογες ---αυτες που περιγραφονται στις πρωτες σελιδες--- να εμειναν στο παλιο τηλεφωνο . Στο τηλεφωνο που εχω τωρα δεν υπαρχουν ...

Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς "τηλέφωνο". Αν εννοείς συσκευή δεν παίζει κανένα ρόλο η αλλαγή. Αν εννοείς αριθμό, τότε έχεις αλλάξει και revolut account. Σε κάθε περίπτωση, αν δεν βλέπεις κάρτα δεν θα βλέπεις και PIN. Εκεί μέσα το δείχνει με την επιλογή "Show PIN". Αν δεν έχεις παραγγείλει φυσική κάρτα επίσης δεν θα βλέπεις ΡΙΝ. Το μόνο που εξυπηρετεί το ΡΙΝ είναι τη χρήση της φυσικής κάρτας.

Ειναι η περιπτωση διαφορετικου αριθμου οπως γραφεις  οποτε  εχει αλλαξει το revolute account .Την εγγραφη στην revolut την εκανα με αλλο αριθμο που ειχα τοτε  μετα συνδεθηκα ξανα με νεο αριθμο πατωντας τον κωδικο ...να πατησω να  στειλουν αλλη καρτα η παιζει τιποτα αλλο ? 

Ειναι η περιπτωση διαφορετικου αριθμου οπως γραφεις οποτε εχει αλλαξει το revolute account .Την εγγραφη στην revolut την εκανα με αλλο αριθμο που ειχα τοτε μετα συνδεθηκα ξανα με νεο αριθμο πατωντας τον κωδικο ...να πατησω να στειλουν αλλη καρτα η παιζει τιποτα αλλο ?

Επρεπε να αλλαξεις το νουμερο απο τον παλιο λογαριασμο για να μπορεις να κανεις log-in με το νεο νουμερο στο παλιο λογαριασμο

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...