grinder_ Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2017 αν εχεις την Nougat μπορεις να ελέγχεις πληρως τα permission απο καθε εφαρμογη. Για τα στοιχεια δεν γίνεται αλλιώς. Οπως κάθε τραπεζα σου χει τα πάντα ολα από στοιχεία ετσι αναγκάζουν κ αυτους. Δεν ξέρω τι συμβαίνει με το app της revolut, αλλά αν κόβεις τα permissions που η εφαρμογή θεωρεί "σημαντικά" απλά θα κρασάρει και ουσιαστικά δεν θα μπορείς να την δουλεύεις, εκτός εάν συνειδητά αυτή την φορά δεν δώσεις το "οκ". Βέβαια η πλειοψηφία δεν γνωρίζει ή ακόμα χειρότερα δεν ενδιαφέρεται για το που έχει πρόσβαση η κάθε εφαρμογή, οπότε... Αυτό πιστεύω είναι και το business plan της revolut, ηλεκτρονικό πορτοφόλι και "φακέλωμα" του πελάτη. Έτσι βέβαια πετυχαίνει τις σχεδόν μηδενικές προμήθειες. Δεν είναι κανένα φιλανθρωπικό ίδρυμα...
theopan Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2017 Αυτό πιστεύω είναι και το business plan της revolut, ηλεκτρονικό πορτοφόλι και "φακέλωμα" του πελάτη. Έτσι βέβαια πετυχαίνει τις σχεδόν μηδενικές προμήθειες. Δεν είναι κανένα φιλανθρωπικό ίδρυμα... Ποιό είναι το μείζον θέμα πραγματικά δεν καταλαβαίνω! Πρόσβαση στις επαφές ζητάει για να βλέπει ποιοί από τον κατάλογό σου έχουν Revolut (και να στέλνει αν το επιλέξεις invitations σε όσους δεν έχουν). Πρόσβαση στην κάμερα θέλει για να μπορεί να σκανάρει την κάρτα που τυχόν θα θελήσεις να συνδέσεις για φόρτιση. Την τοποθεσία τη θέλει για να μπορεί να ενεργοποιεί τη location based security. Αν φοβάσαι τόσο πολύ μην τυχόν και μάθει η Revolut το τηλέφωνο από ...το Μαράκι ή του σουβλατζίδικου της γειτονιάς, ή μην ανοίξει από μόνη της την κάμερα και σε κατασκοπεύει στην τουαλέτα, απλά κόψε το ανάλογο permission. Ούτε κρασάρει ούτε τίποτα! Δουλεύει κανονικότατα για να βλέπεις το υπόλοιπό σου απλά και το υποστηρίζουν όλες οι εκδόσεις Android τουλάχιστον μετά την 5.0 και όχι μόνο η Nougat όπως αναφέρθηκε. Αγγίζουμε τα όρια της παράνοιας νομίζω πλέον με τα περί "προσωπικών δεδομένων"... Δεν είμαστε ούτε το κέντρο του κόσμου, ούτε ατομικά όσο σημαντικοί νομίζουμε παιδιά. Χαλαρώστε... Φακέλωμα μπορεί να είναι τα στοιχεία που ζητάει για το verification μόνο. Αλλά δυστυχώς τα ζητάνε όλοι πλέον βάση νόμου για τον οποίο ουδέποτε ρωτηθήκαμε από αυτούς που δώσαμε την εξουσία αν τον θέλουμε. Κι εμένα προσωπικά με χαλάει περισσότερο που τα δίνω στον κάθε τεμπέλη γραβατοφορεμένο της τράπεζας Πειραιώς και της Εθνικής, παρά στην όποια Revolut. Έχει αποδειχθεί -δυστυχώς- ότι ο 1ος έχει πολύ μεγαλύτερες πιθανότητες να κάνει παράνομη χρήση αυτών των στοιχείων και να με βλάψει παρά η όποια Revolut... 6
georgeγ Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2017 Ποιό είναι το μείζον θέμα πραγματικά δεν καταλαβαίνω! Πρόσβαση στις επαφές ζητάει για να βλέπει ποιοί από τον κατάλογό σου έχουν Revolut (και να στέλνει αν το επιλέξεις invitations σε όσους δεν έχουν). Πρόσβαση στην κάμερα θέλει για να μπορεί να σκανάρει την κάρτα που τυχόν θα θελήσεις να συνδέσεις για φόρτιση. Την τοποθεσία τη θέλει για να μπορεί να ενεργοποιεί τη location based security. Αν φοβάσαι τόσο πολύ μην τυχόν και μάθει η Revolut το τηλέφωνο από ...το Μαράκι ή του σουβλατζίδικου της γειτονιάς, ή μην ανοίξει από μόνη της την κάμερα και σε κατασκοπεύει στην τουαλέτα, απλά κόψε το ανάλογο permission. Ούτε κρασάρει ούτε τίποτα! Δουλεύει κανονικότατα για να βλέπεις το υπόλοιπό σου απλά και το υποστηρίζουν όλες οι εκδόσεις Android τουλάχιστον μετά την 5.0 και όχι μόνο η Nougat όπως αναφέρθηκε. Αγγίζουμε τα όρια της παράνοιας νομίζω πλέον με τα περί "προσωπικών δεδομένων"... Δεν είμαστε ούτε το κέντρο του κόσμου, ούτε ατομικά όσο σημαντικοί νομίζουμε παιδιά. Χαλαρώστε... Φακέλωμα μπορεί να είναι τα στοιχεία που ζητάει για το verification μόνο. Αλλά δυστυχώς τα ζητάνε όλοι πλέον βάση νόμου για τον οποίο ουδέποτε ρωτηθήκαμε από αυτούς που δώσαμε την εξουσία αν τον θέλουμε. Κι εμένα προσωπικά με χαλάει περισσότερο που τα δίνω στον κάθε τεμπέλη γραβατοφορεμένο της τράπεζας Πειραιώς και της Εθνικής, παρά στην όποια Revolut. Έχει αποδειχθεί -δυστυχώς- ότι ο 1ος έχει πολύ μεγαλύτερες πιθανότητες να κάνει παράνομη χρήση αυτών των στοιχείων και να με βλάψει παρά η όποια Revolut... οταν ανοιγω λογαριασμο στην Πειραιως Εθνικη κτλ θα μου ζητησουν ταυτοτητα αλλα ουτε selfie θα ζητησουν ουτε θα με ρωτησουν ποιοι ειναι οι φιλοι μου την ταυτοτητα μου δεν την σκαναρουν για να την καταχωρησουν ηλεκτρονικα σε καποιο σερβερ ας πουμε οτι θεωρω την rev μια αξιοπιστη τραπεζα (παρολο που δραστηριοποιειται στο χωρο καπου 2 χρονια νομιζω) ποιος σου εγγυαται οτι καποιος χακερ δεν μπορει να υποκλεψει τα στοιχεια των πελατων μεσω της εφαρμογης? το θεωρεις αδυνατον? και μιλαμε για πληρη στοιχεια ταυτοτητας,διευθυνσεις,φωτογραφιες σελφι,διπλωμα αυτοκινητου,αριθμους πιστωτικων καρτων,επαφες κτλ... φανταζεσαι τι μπορει να κανει καποιος κακοηθης εν αγνοια σου εχοντας ολα αυτα τα στοιχεια στα χερια του?
asdfnikos Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2017 οταν ανοιγω λογαριασμο στην Πειραιως Εθνικη κτλ θα μου ζητησουν ταυτοτητα αλλα ουτε selfie θα ζητησουν ουτε θα με ρωτησουν ποιοι ειναι οι φιλοι μου την ταυτοτητα μου δεν την σκαναρουν για να την καταχωρησουν ηλεκτρονικα σε καποιο σερβερ ας πουμε οτι θεωρω την rev μια αξιοπιστη τραπεζα (παρολο που δραστηριοποιειται στο χωρο καπου 2 χρονια νομιζω) ποιος σου εγγυαται οτι καποιος χακερ δεν μπορει να υποκλεψει τα στοιχεια των πελατων μεσω της εφαρμογης? το θεωρεις αδυνατον? και μιλαμε για πληρη στοιχεια ταυτοτητας,διευθυνσεις,φωτογραφιες σελφι,διπλωμα αυτοκινητου,αριθμους πιστωτικων καρτων,επαφες κτλ... φανταζεσαι τι μπορει να κανει καποιος κακοηθης εν αγνοια σου εχοντας ολα αυτα τα στοιχεια στα χερια του? Η τράπεζα εχει και την ταυτότητα σου και μάλιστα πολλά αντίγραφα.. Η selfie δεν χρειάζεται γιατι σε βλέπει μπροστά του!Ασε που η ελληνική τράπεζα μπορεί αναπασα στιγμή να σε παρει οτι εχεις και δεν εχεις απο τον λογαριασμό.Η τραπεζα κιολας εχει ενας λογαριασμό ΔΕΚΟ, εχει την φορολογική σου ενημερότητα ξέρει που δουλεύεις....Αυτα που ζητάει η revolut ειναι τα ελάχιστα... 1
minotavros Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2017 Οταν ανοιγεις λογαριασμο στην πειραιως, στην εθνική κτλ και τους δινεις ταυτότητα ξερουν και τι ωρα πηγες τελευταια φορά για πιπι. Μην εχεις καμία αμφιβολία γι'αυτο
jkoukos Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2017 οταν ανοιγω λογαριασμο στην Πειραιως Εθνικη κτλ θα μου ζητησουν ταυτοτητα αλλα ουτε selfie θα ζητησουν ουτε θα με ρωτησουν ποιοι ειναι οι φιλοι μου την ταυτοτητα μου δεν την σκαναρουν για να την καταχωρησουν ηλεκτρονικα σε καποιο σερβερ Λανθασμένη εντύπωση έχεις. Έχεις δώσει "selfie" ανώτερη. Την φωτοτυπία της ταυτότητας που περιέχει aρκετές πληροφορίες για σένα, όπως έδωσες και τον ΑΦΜ και πιθανότατα έχουν και την υπογραφή σου ηλεκτρονικά. Και όχι μόνο αυτό, αλλά υποχρεώνεσαι τουλάχιστον κάθε 2 χρόνια να επικαιροποιείς τα στοιχεία σου.
leros2004 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2017 οταν ανοιγω λογαριασμο στην Πειραιως Εθνικη κτλ θα μου ζητησουν ταυτοτητα αλλα ουτε selfie θα ζητησουν ουτε θα με ρωτησουν ποιοι ειναι οι φιλοι μου την ταυτοτητα μου δεν την σκαναρουν για να την καταχωρησουν ηλεκτρονικα σε καποιο σερβερ ας πουμε οτι θεωρω την rev μια αξιοπιστη τραπεζα (παρολο που δραστηριοποιειται στο χωρο καπου 2 χρονια νομιζω) ποιος σου εγγυαται οτι καποιος χακερ δεν μπορει να υποκλεψει τα στοιχεια των πελατων μεσω της εφαρμογης? το θεωρεις αδυνατον? και μιλαμε για πληρη στοιχεια ταυτοτητας,διευθυνσεις,φωτογραφιες σελφι,διπλωμα αυτοκινητου,αριθμους πιστωτικων καρτων,επαφες κτλ... φανταζεσαι τι μπορει να κανει καποιος κακοηθης εν αγνοια σου εχοντας ολα αυτα τα στοιχεια στα χερια του? Όχι μόνο σου κρατούν αντίγραφο της ταυτότητας σου, αλλά σου κρατούν και (ηλεκτρονικό) αντίγραφο της υπογραφή σου.... Εννοείται ότι η φωτοτυπία της ταυτότητας σου περνιέται και σε ηλεκτρονική μορφή.....
georgeγ Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2017 εμενα η Εθνικη εβγαλε φωτοτυπια ταυτοτητας και απλα καταχωρησε την φωτοτυπια σε φακελλο μαζι με αλλα χαρτια οχι ηλεκτρονικα επισης εκτιμω οτι ο οποιοσδηποτε κακοηθης που θα μπορεσει να αποκτησει προσβαση στον σερβερ της Εθνικης δεν θα εχει σκοπο να υποκλεψει τα δικα μου στοιχεια εχει πολυ πιο σημαντικα πραγματα να υποκλεψει Αντιθετα καποιος που θα μπορεσει να εχει προσβαση στα προσωπικα δεδομενα μου που τα στελνω μεσω μιας εφαρμογης smartphone (πραγμα αρκετα πιο ευκολο) σε μια νεοφερτη τραπεζα εξωτερικου ε ναι...παιζει πολυ το ενδεχομενο να το κανει για να μου παρει τα προσωπικα στοιχεια και να τα χρησιμοποιησει οπως θελει....απο μια απλη απατη εως και τρομοκρατια σορυ που εβγαλα την κουβεντα off topic συνεχιστε θα επανελθω οταν γινει η πρωτη στραβη :-D
elias54 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2017 Πριν αρκετά χρόνια βρέθηκα σε Ελληνική πολη πολύ μακριά απο τον τόπο κατοικίας. ΔΕΝ είχα μαζί μου ταυτότητα ούτε καν το δίπλωμα (LOL). Χρειάστηκα τραπεζική συναλαγή. Στην τράπεζα έδειξα το μόνο χαρτί που είχα, την άδεια κυκλοφορίας (ναι είμαι απίστευτος). Ο διευθυντής μου ζήτησε να υπογράψω σε ενα λευκό χαρτί 3 φορές μια μικρή μια μεσαία και μια μεγάλη υπογραφή. Κοίταζε για αρκετή ώρα μια το χαρτί και μια την οθόνη του υπολογιστή και στο τέλος με ρωτάει κ Πα...... πως μπορούμε να σας εξηπηρετήσουμε !. Τελικά ΕΚΑΝΑ την δουλειά μου. Νομίζω πως μερικά στοιχεία χρειάζονται καμιά φορά
turbat0s Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2017 εμενα η Εθνικη εβγαλε φωτοτυπια ταυτοτητας και απλα καταχωρησε την φωτοτυπια σε φακελλο μαζι με αλλα χαρτια οχι ηλεκτρονικα θα επανελθω οταν γινει η πρωτη στραβη :-D Η φωτοτυπία έχει ήδη σκαναριστεί και περαστεί στο σύστημα της τράπεζας, απλά εσύ δεν το έχεις αντιληφθεί διότι δεν έγινε μπροστά σου. Επιπλέον, έχουν γίνει ήδη πολλές στραβές και χακιές σε τεράστιες τράπεζες του εξωτερικού (και ίσως και του εσωτερικού) απλά οι τράπεζες "αποφεύγουν" να το κοινοποιούν. 1
grinder_ Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2017 Ποιό είναι το μείζον θέμα πραγματικά δεν καταλαβαίνω! Πρόσβαση στις επαφές ζητάει για να βλέπει ποιοί από τον κατάλογό σου έχουν Revolut (και να στέλνει αν το επιλέξεις invitations σε όσους δεν έχουν). Πρόσβαση στην κάμερα θέλει για να μπορεί να σκανάρει την κάρτα που τυχόν θα θελήσεις να συνδέσεις για φόρτιση. Την τοποθεσία τη θέλει για να μπορεί να ενεργοποιεί τη location based security. Αν φοβάσαι τόσο πολύ μην τυχόν και μάθει η Revolut το τηλέφωνο από ...το Μαράκι ή του σουβλατζίδικου της γειτονιάς, ή μην ανοίξει από μόνη της την κάμερα και σε κατασκοπεύει στην τουαλέτα, απλά κόψε το ανάλογο permission. Ούτε κρασάρει ούτε τίποτα! Δουλεύει κανονικότατα για να βλέπεις το υπόλοιπό σου απλά και το υποστηρίζουν όλες οι εκδόσεις Android τουλάχιστον μετά την 5.0 και όχι μόνο η Nougat όπως αναφέρθηκε. Αγγίζουμε τα όρια της παράνοιας νομίζω πλέον με τα περί "προσωπικών δεδομένων"... Δεν είμαστε ούτε το κέντρο του κόσμου, ούτε ατομικά όσο σημαντικοί νομίζουμε παιδιά. Χαλαρώστε... Φακέλωμα μπορεί να είναι τα στοιχεία που ζητάει για το verification μόνο. Αλλά δυστυχώς τα ζητάνε όλοι πλέον βάση νόμου για τον οποίο ουδέποτε ρωτηθήκαμε από αυτούς που δώσαμε την εξουσία αν τον θέλουμε. Κι εμένα προσωπικά με χαλάει περισσότερο που τα δίνω στον κάθε τεμπέλη γραβατοφορεμένο της τράπεζας Πειραιώς και της Εθνικής, παρά στην όποια Revolut. Έχει αποδειχθεί -δυστυχώς- ότι ο 1ος έχει πολύ μεγαλύτερες πιθανότητες να κάνει παράνομη χρήση αυτών των στοιχείων και να με βλάψει παρά η όποια Revolut... Και γώ δεν καταλαβαίνω τον λόγο που με quotαρεις και συνεχίζεις με το παραλήρημα... Η κουβέντα ξεκίνησε με τα πολλά (?) permissions που θέλει η εφαρμογή και απλά σχολίασα, γενικά, ότι οι περισσότεροι δεν βλέπουν καν που μπορεί να έχει πρόσβαση η κάθε εφαρμογή. Διαφωνείς κάπου; Μ αρέσει που τόνισα ότι δεν ξέρω τι συμβαίνει με το app της revolut, αλλά ακάθεκτος συνεχίζεις να "απαντάς". Το αν είμαι σημαντικός, ασήμαντος ή "τρομοκράτης" δεν σε αφορά, επομένως τους χαρακτηρισμούς για την μαρία και τα σουβλάκια σου τους επιστρέφω. Εσύ μπορείς να λες ότι θες αλλά σε διαψεύδει η ίδια η revolut, που προσφέρει τις υπηρεσίες της μόνο μέσω app. Και όχι σε οποιαδήποτε android/ios συσκευή (tablet δεν υποστηρίζονται), αλλά μόνο στο mobile phone που το κουβαλάς πάντα στην τσεπούλα σου. Επίσης έχεις αναρωτηθεί ποτέ γιατί δεν μπορείς να έχεις πρόσβαση στον λογαριασμό σου και μέσω browser; Πες τώρα κάνα "σχετικό" επιχείρημα για τους νεφελιμ που ξέχασες πριν... Σχολίασα λοιπόν ότι αυτό είναι το business plan τους. Profiling λέγεται. Φαντάσου κάποιον να συλλέγει πληροφορίες για τα subscriptions που πληρώνεις κάθε μήνα, τι ψωνίζεις, που πηγαίνεις ταξίδια, τι τρως, σε ποιόν στέλνεις χρήματα, ποσότητες, συχνότητες, συνήθειες γενικότερα. Και όλα αυτά, καρατσεκαρισμένα και επιβεβαιωμένα, όχι στο περίπου. Τι αξία θα είχαν όλα αυτά τα δεδομένα πιστεύεις; Αυτό λέω ότι φτιάχνουν ένα pool από πελάτες, εμφανίζοντάς τους ως τυράκι τα χαμηλά fees, που όμως σιγά σιγά η database που δημιουργούν, την οποία μπορούν να "πουλήσουν" σε τρίτες εταιρίες, έχει πολύ μεγαλύτερη αξία από τα χαμηλά fees. Αλλά φαντάζομαι σε καλύπτει η απάντησή τους έτσι;... How does Revolut make money? We earn a nominal fee paid to us by merchants every time you spend on your Revolut Card. Πολύ μπροστά οι τύποι, πως δεν το σκέφτηκαν και οι άλλοι. Στο τελευταίο κομμάτι συμφωνώ, αλλά όχι με την λογική "αφού γίνεται από αυτούς ας γίνεται και από τους άλλους".
jkoukos Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2017 Αλλά φαντάζομαι σε καλύπτει η απάντησή τους έτσι;... How does Revolut make money? We earn a nominal fee paid to us by merchants every time you spend on your Revolut Card. Πολύ μπροστά οι τύποι, πως δεν το σκέφτηκαν και οι άλλοι. Μόνο για το παραπάνω. Πως νομίζεις ότι κερδίζουν όλα τα πιστωτικά ιδρύματα παγκοσμίως, όπως π.χ. η τράπεζά σου, με χρήση των καρτών τους;
theod7 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2017 Επανερχομαι ξανα μιας και με κουρασε αυτη η ιστορια....λοιπον απο τις 16 του μηνος προσπαθω να στειλω εκατο ευρω .. την πρωτη φορα τα λεφτα πηγαν αλλα ξαναγυρισαν πισω- χρεωθηκα ενια ευρω Την δευτερη φορα ουτε πηγαν ουτε χρεωθηκε ο λογαριασμος --τον εβαλα εδω μηπως καπιο λαθος με το ΙΒΑΝ κλπ αλλαξα το ΙΒΑΝ και ξαναστειλα..για τριτη φορα .... και αυτη τη φορα δεν χρεωθηκε λογαριασμος αλλα εγραψε rejected Καπου διαβασα οτι εκλεισε η πειραιως και απο το νεο ετος ξανα.. δικαιλογειται ομως να γυρισουν πισω ? [λεω γι αυτα που εστειλα την πρωτη φορα στις 16 του μηνος ] δεν ξερω τι παιζει ευχαριστω . αυτα απο τον δεκεμβριο...καινουργια προσπαθεια δυο ιανουαριου και επιστροφη χθες τεσσερα συν ενα ευρο μειον .Τι παιζει θα μου πει κανενα καλο παιδι γιατι δεν μπορω να το πιασω ?
grinder_ Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2017 Μόνο για το παραπάνω. Πως νομίζεις ότι κερδίζουν όλα τα πιστωτικά ιδρύματα παγκοσμίως, όπως π.χ. η τράπεζά σου, με χρήση των καρτών τους; Σαρκαστικά το είπα για να τονίσω την ανεπαρκή απάντησή τους. Θέλω να πω ότι, αυτό που ισχυρίζονται ότι είναι η πηγή των κερδών τους, ισχύει και για τους υπόλοιπους που προσφέρουν αντίστοιχες υπηρεσίες με την διαφορά ότι χρεώνουν πολύ μεγαλύτερες προμήθειες. Δεν γίνεται λοιπόν η revolut να εμφανίζει κέρδη χρεώνοντας πολύ λιγότερα. Οι τράπεζες έχουν ληστρικές χρεώσεις και κερδίζουν από επιτόκια δανείων, fx rates μέχρι... ενημέρωση βιβλιαρίου. Σίγουρα πάντως όχι μόνο απο κει, όπως η revolut. Και αυτό που λένε είναι εντελώς λάθος. Δεν πληρώνει κανένας έμπορος fee στην revolut. Δεν υπάρχει δυνατότητα να δει ο έμπορος εάν είναι revolut mastercard η κάρτα ή insomnia mastercard. To fee που εννοούν είναι της mastercard και visa αντίστοιχα από το οποίο ένα μικρό ποσοστό θα καταλήγει στην revolut.
NikosKallithea Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2017 αυτα απο τον δεκεμβριο...καινουργια προσπαθεια δυο ιανουαριου και επιστροφη χθες τεσσερα συν ενα ευρο μειον .Τι παιζει θα μου πει κανενα καλο παιδι γιατι δεν μπορω να το πιασω ? Ελπίζω να είναι στο ίδιο ονομα, ο λογαριασμός της τράπεζα και το eBanking απο το οποιο στελνεις τα χρήματα με το όνομα που έχεις δηλώσει στην ρεβολουτ
Προτεινόμενες αναρτήσεις