Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κανονικα πρεπει να σε χρεωνει στο νομισμα του πωλητη και οχι σε GBP διοτι εκει κανει μετατροπη το paypal.

Ακριβώς. Αυτό είναι το θέμα.

Όλες τις προηγούμενες φορές με χρέωσε στο νόμισμα του πωλητή (είτε USD, είτε GBP) και η μετατροπή έγινε από Revolut.

Αυτή τη φορά -ενώ δεν έχω αλλάξει ρύθμισή- εκάνε μετατροπή το Paypal στη δική του ισοτιμιά, παραβλέποντας την επιλογή που έχω δώσει ως primary, δηλαδή να χρεώνομαι στο νόμισμα του πωλητή και η μετατροπή να γίνεται στην ισοτιμία της κάρτας.

• Like 1
  • Απαντ. 12,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αστο το ιδιο εγινε και σε μενα, δεν σε αφήνει να κανεις τιποτα το ππ και υποχρεωτικά στελνει λιρες στην ρεβολουτ σε οτι νομισμα και να αγοράσεις, μολις πριν λιγο εχασα 4 ευρω

• Like 1
Δημοσ.

Ακριβώς. Αυτό είναι το θέμα.

Όλες τις προηγούμενες φορές με χρέωσε στο νόμισμα του πωλητή (είτε USD, είτε GBP) και η μετατροπή έγινε από Revolut.

Αυτή τη φορά -ενώ δεν έχω αλλάξει ρύθμισή- εκάνε μετατροπή το Paypal στη δική του ισοτιμιά, παραβλέποντας την επιλογή που έχω δώσει ως primary, δηλαδή να χρεώνομαι στο νόμισμα του πωλητή και η μετατροπή να γίνεται στην ισοτιμία της κάρτας.

Αστο το ιδιο εγινε και σε μενα, δεν σε αφήνει να κανεις τιποτα το ππ και υποχρεωτικά στελνει λιρες στην ρεβολουτ σε οτι νομισμα και να αγοράσεις, μολις πριν λιγο εχασα 4 ευρω

Αγαπητοί συμφορουμίτες επιβεβαιώνω οτι όντως έτσι γίνεται. Αδιανόητο να έχεις τσεκαρισμένη την επιλογή να σε χρεώσουν στο νόμισμα του πωλητή και να κάνει η κάρτα την μετατροπή και αυτοί τα δικά τους!!! Μίλησα στο chat με revolut και μου εξήγησαν οτι ΤΟ PAYPAL ΤΟΥΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΠΟΣΟ ΣΕ GBP (ενω η αγορά έγινε σε ευρώ στη Γαλλία) οπότε αναγκάστηκαν να τα μετατρέψουν σε ευρώ.  

Να έχει σχέση με το ΒRΕΧΙΤ ;  Δηλαδή αν αγοράσει κάποιος απο κινεζομάγαζο σε USD θα τα μετατρέψουν σε GBP και θα στείλουν το ποσό στην revolut για να τα ξαναμετατρέψει σε EUR  :shock: "Kλάφτα .... Χαράλαμπε"

Με κάποια άλλη κάρτα δοκίμασε κανείς; Ισχύουν τα ίδια για αγορές εκτός ευρώ;  

Δημοσ.

Να έχει σχέση με το ΒRΕΧΙΤ ;  Δηλαδή αν αγοράσει κάποιος απο κινεζομάγαζο σε USD θα τα μετατρέψουν σε GBP και θα στείλουν το ποσό στην revolut για να τα ξαναμετατρέψει σε EUR  :shock: "Kλάφτα .... Χαράλαμπε"

Με κάποια άλλη κάρτα δοκίμασε κανείς; Ισχύουν τα ίδια για αγορές εκτός ευρώ;  

Πριν λίγο αγόρασα από κινεζομάγαζο και με χρέωσε κανονικά usd.

(ωστόσο η προεπιλογή ήταν να χρεώσει σε PayPal currency conversion rate, το οποίο άλλαξα εύκολα σε card issuer's rate)

Δημοσ.

Οχι αγαπητοι συμφορουμιτες, δεν ειναι μονοδρομος η πληρωμη σε οποιο νομισμα θελει το ΡΡ. Τι εννοω;

Οταν πατε να πληρωσετε, σας ζητειται να γινει επιλογη της καρτας που θα χρησιμοποιησετε και καπου χαμηλοτερα στην ιδια σελιδα αναφερεται με ΕΝΕΡΓΟ ΛΙΝΚ η τρεχουσα ισοτιμια. Το ΡΡ βλεπει αγγλικη καρτα, ζηταει πληρωμη σε λιρες ενω εμεις θελουμε να πληρωσουμε π.χ. σε ευρω ή σε δολαρια. Αν πατησετε στο ενεργο λινκ θα εχετε τις γνωστες επιλογες ("bill me...") και θα διαλεξετε φυσικα να κανει η καρτα μας την χρεωση.

Ισως δεν τα γραφω καλα επειδη σε δυο συναλλαγες χθες και προχθες διαπιστωσα οτι πηγε να με χρεωσει σε λιρες, οποτε το εψαξα λιγο και βρηκα αυτη τη λυση. Το πρωτο καμπανακι που πρεπει να σας κτυπησει ειναι το γεγονος οτι υπαρχει το ποσο ΚΑΙ σε ευρω ΚΑΙ σε δευτερο νομισμα (παρενθεση). Εκει πρεπει να αλλαξετε την επιλογη, ακομα κι αν ΗΔΗ το εχετε κανει μεσα απο τις ρυθμισεις του λογαριασμου σας στο ΡΡ.

Αν τα παραπανω ειναι ακαταλαβιστικα, πειτε το να προσπαθησω να φτιαξω 1-2 σκρινσοτ και να σας το δειξω με φωτο πλεον.

• Like 1
Δημοσ.

Πριν λίγο αγόρασα από κινεζομάγαζο και με χρέωσε κανονικά usd.

(ωστόσο η προεπιλογή ήταν να χρεώσει σε λίρες, το οποίο άλλαξα εύκολα σε card issuer's rate)

Αυτό θέλω να διαπιστώσω αν το paypal χρεώνει όλες τις συναλλαγές σε GBP αποκλειστικά και μόνο για τη revolut γιατι ξαφνικά την "βλέπει" ως Αγγλική κάρτα !    

Δηλαδή το paypal προφανώς έχει αλλάξει κάτι στην εφαρμογή του έτσι ωστε να εμφανίζεται ως προεπιλογή η χρέωση στο νόμισμα που έχει εκδοθεί η κάρτα, ανεξάρτητα απο το νόμισμα στο οποίο γίνεται η συναλλαγή ;

Για αυτό είτε αγοράσεις σε ευρώ όπως εγώ ή σε δολλάρια όπως κάποιοι άλλοι τα μετατρέπει σε λίρες αγγλίας;

Οχι αγαπητοι συμφορουμιτες, δεν ειναι μονοδρομος η πληρωμη σε οποιο νομισμα θελει το ΡΡ. Τι εννοω;

Οταν πατε να πληρωσετε, σας ζητειται να γινει επιλογη της καρτας που θα χρησιμοποιησετε και καπου χαμηλοτερα στην ιδια σελιδα αναφερεται με ΕΝΕΡΓΟ ΛΙΝΚ η τρεχουσα ισοτιμια. Το ΡΡ βλεπει αγγλικη καρτα, ζηταει πληρωμη σε λιρες ενω εμεις θελουμε να πληρωσουμε π.χ. σε ευρω ή σε δολαρια. Αν πατησετε στο ενεργο λινκ θα εχετε τις γνωστες επιλογες ("bill me...") και θα διαλεξετε φυσικα να κανει η καρτα μας την χρεωση.

Ισως δεν τα γραφω καλα επειδη σε δυο συναλλαγες χθες και προχθες διαπιστωσα οτι πηγε να με χρεωσει σε λιρες, οποτε το εψαξα λιγο και βρηκα αυτη τη λυση. Το πρωτο καμπανακι που πρεπει να σας κτυπησει ειναι το γεγονος οτι υπαρχει το ποσο ΚΑΙ σε ευρω ΚΑΙ σε δευτερο νομισμα (παρενθεση). Εκει πρεπει να αλλαξετε την επιλογη, ακομα κι αν ΗΔΗ το εχετε κανει μεσα απο τις ρυθμισεις του λογαριασμου σας στο ΡΡ.

Αν τα παραπανω ειναι ακαταλαβιστικα, πειτε το να προσπαθησω να φτιαξω 1-2 σκρινσοτ και να σας το δειξω με φωτο πλεον.

Σωστός  B)

Δημοσ.

Για αυτό είτε αγοράσεις σε ευρώ όπως εγώ ή σε δολλάρια όπως κάποιοι άλλοι τα μετατρέπει σε λίρες αγγλίας;

Ναι αν χρησιμοποιήσεις τη ρεβολουτ, θα σου ζητήσει από προεπιλογή να σε χρεώσει σε λίρες.

Δημοσ.

Αγαπητέ μου, αν δε σου είναι κόπος, ανέβασε 1-2 screenshot να το δούμε στην πράξη  :)

Δημοσ.

Απλά επειδή επικοινώνησες μαζι τους σου έδωσαν προτεραιότητα, πιστεύω αν δεν τους είχες ενοχλήσει, θα τα έβλεπες μέχρι το βράδυ στο λογαριασμό σου.... Δεν καταλαβαίνω τα περι εμπιστοσύνης .... Έδωσες εντολή βράδυ 5/12, δλδ to πρωί 6/12 αρχισε η ολη διαδικασία και σήμερα 8/12 φαίνονται.. σύνολο 3 μέρες not bad.

Άρα μου λέτε ότι είναι εντος των προβλεπομενων ημερων και τσάμπα ανησυχησα . Ομως ανησυχησα γιατι στο support τους μου ειπανε οτι έλειπε το reference .

Δεν μπορείς να καταλάβεις γιατί δεν έχεις καταλάβει πως λειτουργεί το σύστημα Revolut. Τα λεφτά που στέλνεις φτάνουν στο ΙΒΑΝ το οποίο όμως είναι ένα, μοναδικό και κοινό για όλες τις χιλιάδες χρηστών της Revolut στον κόσμο. Δεν έχει καμία σημασία τι κατάσταση σου βγάζει η Alpha Bank, γιατί από τη στιγμή που θα φτάσουν, πρέπει υπάλληλος να επεξεργαστεί το έμβασμα που έγινε και με βάση το reference που του γράφεις, να αντιστοιχίσει με το Revolut account σου και να πιστώσει το ποσό σε αυτό. Ε αυτή η διαδικασία είναι αρκετά πιο αργή από το να έστελνες σε ατομικό τραπεζικό λογαριασμό και παίρνει 2-3 εργάσιμες. ΄Δεν υπάρχει καθυστέρηση λοιπόν στην περίπτωσή σου με βάση τις ημερομηνίες που δίνεις. Ανεμενόμενος χρόνος είναι. Και όχι, να μην στείλεις πολλά λεφτά -ειδικά πλέον με τις πρόσφατες εξελίξεις- στη Revolut. Κατέβασε ρολά σε αρκετές χώρες γιατί ετοιμάζεται να αλλάξει τρόπο λειτουργίας. Δεν μπορεί να βεβαιώσει κανείς ότι αύριο δεν θα είναι η Ελλάδα η επόμενη και θα αναγκαστείς να τραβήξεις τα λεφτά που θα έχεις εκεί.

Το διαβασα και εγώ για τις αλλαγές που θα κανουν . Σκεφτομαι να την καταργησω γιατι ετσι και αλλιως παιρνανε και οι ελληνικες καρτες . Αν και εγώ για αλλο λογο ηθελα την revolut που με τις αλλαγες αυτο αλλαζει .

Σας ευχαριστω πολυ για την βοηθεια σας.

Δημοσ.

Αγαπητέ μου, αν δε σου είναι κόπος, ανέβασε 1-2 screenshot να το δούμε στην πράξη  :)

Lol προσπαθησα να κανω μια αγορα πριν λιγο, αλλα με αφηνε να πληρωσω σε δολαρια χαχαχαχα. Το ΡΡ δεν ειχε προβλημα με τη συγκεκριμενη αγορα φαινεται :D

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια. Μπορει να αγοραζει καποιος επαγγελματιας απο εξωτερικο με αυτη τη μεθοδο? Μιλαμε για ποσα γυρω στα 2000€ ανα βδομαδα.

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια. Μπορει να αγοραζει καποιος επαγγελματιας απο εξωτερικο με αυτη τη μεθοδο? Μιλαμε για ποσα γυρω στα 2000€ ανα βδομαδα.

Αυτά είναι τα όρια που λέει οτι επιτρέπει για συναλλαγές με κάρτες

Card spending is limited to £30,000 or equivalent per year with a sublimit of £5,000 or equivalent per 96 hours meaning that you cannot exceed £5,000 or equivalent in card spending in a 96 hour period. Cash withdrawals from ATMs are limited to £2,000 or equivalent per day.

Οπότε με 2000 την εβδομάδα τα ξεπερνάς

Δημοσ.

Αυτά είναι τα όρια που λέει οτι επιτρέπει για συναλλαγές με κάρτες

Card spending is limited to £30,000 or equivalent per year with a sublimit of £5,000 or equivalent per 96 hours meaning that you cannot exceed £5,000 or equivalent in card spending in a 96 hour period. Cash withdrawals from ATMs are limited to £2,000 or equivalent per day.

Οπότε με 2000 την εβδομάδα τα ξεπερνάς

Ευχαριστω την απαντηση. Υπαρχει περιπτωση να ανοιξω καπως το οριο η απλα αν υπαρχει αλλος τροπος για τοσα ποσα την εβδομαδα? Υπαρχει η Skrill αλλα δυστηχως ανακοινωσε οτι ο τραπεζικος λογαριασμος πειραιως της Skrill θα καταργηθει.

Επισεις κατι ψιλοασχετο. Λογου οτι οι πληρωμες γινονται με Mastercard υπαρχει θεμα αν φενονται εμβασματα των 2000 την εβδομαδα προς το εξωτερικο? Ο ανθρωπος που τα κανει ομως ειναι επιχειρηματιας με επαγγελματικο ΑΦΜ και λοιπα. Παιζει να εχει μελλοντικα προβλημα? Ευχαριστω.

Δημοσ.

Ευχαριστω την απαντηση. Υπαρχει περιπτωση να ανοιξω καπως το οριο η απλα αν υπαρχει αλλος τροπος για τοσα ποσα την εβδομαδα? Υπαρχει η Skrill αλλα δυστηχως ανακοινωσε οτι ο τραπεζικος λογαριασμος πειραιως της Skrill θα καταργηθει.

Υπάρχει αυτό https://business.revolut.com/   που όμως δεν έχει ενεργοποιηθεί ακόμη και δεν ξέρουμε όρους και όρια, κάνε pre-register και ρώτα τους εάν είναι. Μετά μπορείς και να ψάξεις και άλλες υπηρεσίες όπως N26 και Leupay στα αντίστοιχα νήματα

Επίσης μπορείς και να τους ρωτήσεις στο forum τους https://community.revolut.com/  για να σου απαντήσει κάποιος υπάλληλος

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...