topmar Δημοσ. 1 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2016 Από τη συναλλαγή σου και μόνο φαίνεται ότι τα λεφτά τα είχες στείλει στο λογαριασμό των λιρών, οπότε μπορεί να έφυγαν ευρώ από εσένα, αλλά κατέληξαν σε λίρες στη Revolut. Αν προσέξεις καλύτερα, θα δεις ότι κάνει μετατροπή από λίρες σε δολλάρια για να μπορέσει να πληρώσει τον πωλητή που χρεώνει σε δολλάρια και όταν σου γίνεται το refund, γίνεται εκ νέου μετατροπή σε λίρες, όπως ακριβώς ήταν τα χρήματα πριν τη συναλλαγή. Τσέκαρε στο site της Winbank να δεις από το ιστορικό ποιο IBAN χρησιμοποίησες στο πεδίο "Λογαριασμός Δικαιούχου". Το IBAN για ευρώ λήγει σε 33 Φίλε μου καλέ, μόλις κοίταξα ξανά την συναλλαγή, ιδού τα στοιχεία της: Στοιχεία Δικαιούχου Λογαριασμός Δικαιούχου:GB73BARC20364759245833 Ονοματεπώνυμο / Επωνυμία Δικαιούχου:REVOLUT LTD Τράπεζα Δικαιούχου:BARCGB22XXX Επωνυμία Τράπεζας Δικαιούχου:BARCLAYS BANK PLC Διεύθυνση Τράπεζας Δικαιούχου:1 CHURCHILL PLACE Χώρα Τράπεζας Δικαιούχου:ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ Πληροφορίες για το δικαιούχο:ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ Οπότε όπως βλέπεις, είναι ο προβλεπόμενος λογαριασμός σε € ....τι γίνεται λάθος??
NikosKallithea Δημοσ. 1 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2016 Καλησπέρα παιδιά, διάβασα την αρχική σελίδα μα έχω μια απορία ακόμη για ένα θέμα που διαπίστωσα πριν λίγο, σχετικά με μια συναλλαγή μου με Revolut μέσω PayPal. Να σημειώσω εξαρχής ότι στο Conversion Options του PayPal, έχω ήδη τσεκαρισμένη την επιλογή "Bill me in the currency listed on the seller's invoice." Στα τέλη Μαρ έκανα μια αγορά από Vickmall, αξίας 275,69$ και την οποία στο πλήρωσα με Revolut. Στο PayPal λοιπόν εμφανιζόταν η συναλλαγή: Mar 24, 2016 Charge From Credit Card - Completed - Details £203.11 GBP Mar 24, 2016 Currency Conversion - Completed - Details -£203.11 GBP Mar 24, 2016 Currency Conversion - Completed - Details $275.69 USD Έκανε λοιπόν την μετατροπή νομισμάτων με ισοτιμία 1 British Pound = 1.3573 U.S. Dollars που ήταν τότε. Επειδή δεν έφτασε ποτέ το πακέτο μου, πήρα refund από το PayPal σήμερα, το ποσό που πλήρωσα $275,69 USD και εμφανίζεται η παρακάτω συναλλαγή: May 31, 2016 Refund - Completed - $275.69 USD May 31, 2016 Currency Conversion - Completed - -$275.69 USD May 31, 2016 Currency Conversion - Completed - £183.51 GBP May 31, 2016 Credit to Credit Card - Completed - -£183.51 GBP Έκανε λοιπόν την μετατροπή νομισμάτων με ισοτιμία 1 U.S. Dollar = 0.6656 British Pounds που είναι σήμερα. Αυτά τα -£20 GBP που έχασα είναι λόγω αλλαγής ισοτιμίας μόνο ή κάτι έκανα λάθος? Nα σου πω και εω με την σειρά μου οτι, παρ' ολο που εσυ εχεις τσεκάρει αυτο που αναφέρεις επισημασμένα το ππ το εχει γυρισει απο μονο του και εστειλε την χρέωση στην ρεβολυτ σε λιρες αγγλιας αντι για δολλαρια, οποτε το ποσο που αναφέρεις στο έφαγε το ππ, Οταν λοιπόν αγοράζουμε κατι σε άλλο νόμισμα πλην της λιρας αγγλιας, πρέπει να τσεκαρουμε καθε φορά το currency του ππ γιατί το αλλάζει μόνο του(την πάτησα και εγω μια φορά ευτυχώς με μικρο ποσό)
topmar Δημοσ. 1 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2016 Nα σου πω και εω με την σειρά μου οτι, παρ' ολο που εσυ εχεις τσεκάρει αυτο που αναφέρεις επισημασμένα το ππ το εχει γυρισει απο μονο του και εστειλε την χρέωση στην ρεβολυτ σε λιρες αγγλιας αντι για δολλαρια, οποτε το ποσο που αναφέρεις στο έφαγε το ππ, Οταν λοιπόν αγοράζουμε κατι σε άλλο νόμισμα πλην της λιρας αγγλιας, πρέπει να τσεκαρουμε καθε φορά το currency του ππ γιατί το αλλάζει μόνο του(την πάτησα και εγω μια φορά ευτυχώς με μικρο ποσό) Και πως + που το τσεκάρω αυτό;;
antikinsor Δημοσ. 1 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2016 Αφού επιβεβαιωμένα πλέον τα έχεις στείλει σε Ευρώ, τότε έχει συμβεί αυτό που σου αναφέρει ο Νίκος παραπάνω. Το PayPal, από τότε που άλλαξε το interface του πριν λίγους μήνες, ακόμα κι όταν ορίζουμε "Bill me in the currency listed on the seller's invoice", ανά πάσα στιγμή μπορεί να το γυρίσει πάλι από μόνο του και να χρεώνει αυτό τις μετατροπές του νομίσματος με τη δικιά του ασύμφορη ισοτιμία. Έτσι, στην περίπτωσή σου, βλέποντας ότι πληρώνεις με αγγλική κάρτα, πρώτα μετέτρεψε τα ευρώ σε λίρες και μετά έκανε και δεύτερη μετατροπή σε δολλάρια για να πληρώσει τον πωλητή και φυσικά το ίδιο έγινε αντίστροφα κατά το refund, με αποτέλεσμα να σου "κλέψει" όλα αυτά τα λεφτά που διαπίστωσες κι εσύ ο ίδιος με τις ασύμφορες διπλές ισοτιμίες του. Αυτό που πρέπει να κάνεις, είναι το εξής: Αρχικά θα πας στα Settings (πατώντας στο γρανάζι πάνω δεξιά) και θα ακολουθήσεις τη διαδρομή -> Payments -> Preapproved Payments -> Set Available Funding Sources -> Conversion Options. Εκεί θα τσεκάρεις το "Bill me in the currency listed on the seller's invoice", αν δεν είναι ήδη ττσεκαρισμένο, θα πατήσεις "Submit" και τέλος "Save" για να αποθηκευτεί η επιλογή. Από εκεί και πέρα, κάθε φορά που θα θέλεις να κάνεις μια συναλλαγή μέσω PayPal, όταν θα είσαι στο τελικό στάδιο της πληρωμής πριν πατήσεις "Confirm and pay" θα τσεκάρεις κάτω από την επιλεγμένη κάρτα το "Other Conversion Options" για να δεις αν παραμένει η επιλογή "Bill me in the currency listed on the seller's invoice" (γιατί, όπως σου έγραψα μπορεί να ξαναλλάξει ανά πάσα στιγμή) και αφού το σιγουρέψεις, μόνο τότε θα πατάς "Confirm and pay" για να ολοκληρώσεις τη συναλλαγή. 3
NikosKallithea Δημοσ. 1 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2016 Και πως + που το τσεκάρω αυτό;; To τσεκάρεις κάθε φορά Την ώρα που κάνεις λογιν για να πληρώσεις το κάθε αντικείμενο, αν προσέξεις ακριβώς στην πρώτη σελίδα (οταν πρόκειται να γινει η μετατροπή απο το ππ) υπάρχει η επισήμανση Νο1 με τις τρέχουσες ισοτιμίες του ππ, τοτε απο κάτω υπάρχει πάντα και η επιλογή Νο2 για να αλλάξεις τον τρόπο μετατροπής "Other conversion options" ΥΓ σε μένα το κανει πάντα οταν μπαίνω και ετσι καθε φορά το αλλάζω εκεινη την ωρα, άσχετα αν το εχω κανει save απο τις ρυθμίσεις 2
akis_supernatural Δημοσ. 1 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2016 δε χρειαζεται να μπαινετε σε τοσες ρυθμισεις καθε φορα να βλεπετε αν ειναι ενεργοποιημενο........ ειναι πολυ απλο οταν ειστε στο τελευταιο σταδιο οπου δειχνει τι τελικο ποσο θα πληρωσεις αν εμφανιζει την τιμη σε ευρω τοτε δεν ειναι ενεργοποιημενο ενω αν την εμφανιζει στο ξενο νομισμα τοτε ειναι ενεργοποιημενο 1
antikinsor Δημοσ. 1 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2016 Μα αυτό λέμε και οι 2 παραπάνω. Μια φορά την κάνει τη βασική ρύθμιση από το μενού και μετά πριν από κάθε συναλλαγή, στο τελικό στάδιο πριν πληρώσει, μπορεί εύκολα από το link "Other Conversion Options" να το επαναφέρει όταν έχει αλλάξει από μόνο του πάλι. 1
akis_supernatural Δημοσ. 1 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2016 Μα αυτό λέμε και οι 2 παραπάνω. Μια φορά την κάνει τη βασική ρύθμιση από το μενού και μετά πριν από κάθε συναλλαγή, στο τελικό στάδιο πριν πληρώσει, μπορεί εύκολα από το link "Other Conversion Options" να το επαναφέρει όταν έχει αλλάξει από μόνο του πάλι. ναι και εγω λεω οτι δε χρειαζεται καν να πατησει το link "Other Conversion Options" απλα κοιτωντας την τελικη τιμη αν εμφανιζει την τιμη σε ευρω τοτε δεν ειναι ενεργοποιημενο ενω αν την εμφανιζει στο ξενο νομισμα τοτε ειναι ενεργοποιημενο 1
theopan Δημοσ. 1 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2016 Στείλτε πάντως κανένα μήνυμα στο support του Paypal όσοι αντιμετωπίζετε αυτό το πρόβλημα με το χάσιμο της ρύθμισης για το conversion. Κάποιο bug είναι δεν εξηγείται αλλιώς. Ούτε μια φορά δεν το έχω αντιμετωπίσει εγώ. 1
Billator Δημοσ. 2 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2016 Παιδιά από aliexpress Πόσες μέρες κάνει να επιστραφεί refund στην Revolut? Του έχει τύχει κανενός;
Maitre Δημοσ. 2 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2016 Εγώ έχω refunds μόνο από paypal. Ο χρόνος που έκαναν να μπουν τα χρήματα στην κάρτα ήταν από μερικές ώρες μέχρι 4-5 μέρες (με μεσολάβηση Σ/Κ ανάμεσα). Μια φορά μόνο που άργησαν 10 ημέρες επικοινώνησα με το support και τους έστειλα και screenshot μέσω της εφαρμογής της συναλλαγής του paypal που έγραφε για την επιστροφή των χρημάτων και την αιτιολογία που θα μου εμφανιζόταν στην κάρτα. Τους ζήτησα αν μπορούν να το ελέγξουν και μέσα σε 10 λεπτά το κοίταξαν και μου πίστωσαν τα χρήματα πίσω. Οπότε αν έχεις και εσύ μεγάλη καθυστέρηση δοκίμασε να επικοινωνήσεις με το support και να τους στείλεις και ένα screenshot που να φαίνεται η εντολή επιστροφής στην κάρτα. 1
minotavros Δημοσ. 2 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2016 Παιδιά από aliexpress Πόσες μέρες κάνει να επιστραφεί refund στην Revolut? Του έχει τύχει κανενός; Μια μέρα
topmar Δημοσ. 2 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2016 Μια μέρα Από refund του PayPal στην Revolut, πόσες μέρες μήπως ξέρεις?
topmar Δημοσ. 2 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2016 Μια με δύο μέρες Σε ευχαριστώ, μόλις τα εμφάνισε στην Revolut αλλά στην καρτέλα των λιρών Αγγλίας........
Προτεινόμενες αναρτήσεις