Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εκτός του ότι δεν είμαι σίγουρος αν περνάει η πληρωμή με ξένη κάρτα μέσω paypal εφόσον δεν περνάει με την κάρτα σκέτη, δεν έχουν όλοι paypal.

Το είχα αναφέρει και παλιότερα.

"Αλλο κουφό! Για να δοκιμάσω την κάρτα Revolut  έκανα στην Wind on line ανανέωση χρόνου για 5 Ευρώ. Όταν πέρασα την κάρτα μου απάντησε ότι δέχεται μόνο ελληνικές κάρτες. Σωστό. Παω πάλι απο την αρχή και ζητάω να πληρωθεί μέσω Paypal. Μου ανοίγει παράθυρο στο Paypal οπου υπήρχαν οι παλιές κάρτες. Με το change διαλέγω την Revolut που ήδη είχα δηλώσει. Μου δείχνει την ισοτιμία GBP με το ευρώ. Συνεχίζω απτόητος. Ολοκληρώνεται η συναλλαγή μπαίνει το ποσό των 5 Ευρώ στο τηλέφωνό μου. Το ωραίο είναι εδώ! Αφαιρούνται από την Revolut  μόνο 4.49 Ευρώ . "

• Απαντ. 12,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ρωτησες αν γινεται και απαντησα θετικα. Δεν καταλαβαινω τον προβληματισμο σου

Σε ποιο post μου κατάλαβες ότι ρώτησα;

Απλά, απάντησα σε ερώτηση του stamo ότι δεν έχω χρησιμοποιήσει την κάρτα και δεν έχω άποψη, και στο δικό σου post ανέλυσα τους λόγους για τους οποίους δεν τη θεωρώ χρήσιμη, κατά την προσωπική μου άποψη, βέβαια.

Δεν νομίζω ότι αξίζει η συνέχιση αυτής της συζήτησης.

Δημοσ.

"Αλλο κουφό! Για να δοκιμάσω την κάρτα Revolut έκανα στην Wind on line ανανέωση χρόνου για 5 Ευρώ. Όταν πέρασα την κάρτα μου απάντησε ότι δέχεται μόνο ελληνικές κάρτες. Σωστό. Παω πάλι απο την αρχή και ζητάω να πληρωθεί μέσω Paypal. Μου ανοίγει παράθυρο στο Paypal οπου υπήρχαν οι παλιές κάρτες. Με το change διαλέγω την Revolut που ήδη είχα δηλώσει. Μου δείχνει την ισοτιμία GBP με το ευρώ. Συνεχίζω απτόητος. Ολοκληρώνεται η συναλλαγή μπαίνει το ποσό των 5 Ευρώ στο τηλέφωνό μου. Το ωραίο είναι εδώ! Αφαιρούνται από την Revolut μόνο 4.49 Ευρώ . "

Το ειχα διαβασει παλαιωτερα. Καταλαβες τι σηνεβει; Το σχολιασε καποιος αλλος;
Δημοσ.

"Αλλο κουφό! Για να δοκιμάσω την κάρτα Revolut  έκανα στην Wind on line ανανέωση χρόνου για 5 Ευρώ. Όταν πέρασα την κάρτα μου απάντησε ότι δέχεται μόνο ελληνικές κάρτες. Σωστό. Παω πάλι απο την αρχή και ζητάω να πληρωθεί μέσω Paypal. Μου ανοίγει παράθυρο στο Paypal οπου υπήρχαν οι παλιές κάρτες. Με το change διαλέγω την Revolut που ήδη είχα δηλώσει. Μου δείχνει την ισοτιμία GBP με το ευρώ. Συνεχίζω απτόητος. Ολοκληρώνεται η συναλλαγή μπαίνει το ποσό των 5 Ευρώ στο τηλέφωνό μου. Το ωραίο είναι εδώ! Αφαιρούνται από την Revolut  μόνο 4.49 Ευρώ . "

Η εύκολη εξήγηση είναι ότι η Wind (δεν ξέρω για τις υπόλοιπες) έχει επιλογή πληρωμής με κάρτα ή paypal. 

Εάν δέχεται μόνο τις ελληνικές στην 1η περίπτωση, δέχεται όποια κάρτα χρησιμοποιείς στη 2η.

Δεν διευκρινίζεις, όμως, αν πλήρωσες με € ή £, για να δούμε αν η Revolut έκανε μετατροπή ή όχι.

Δημοσ.

όταν λες μπήκαν 5 ευρώ εννοείς 4.46 ή 5? γιατί εάν μπήκαν 5 ευρώ σημαίνει ότι με κάρτα ξένης χώρας γλυτώνεις και τον φπα. για το άλλο κομμάτι ευθύνεται η ισοτιμία.

Δημοσ.

Δεν πλήρωσα σε  £  διότι  δεν είχα  £ στον λογαριασμό. Μόνο €. Ούτε έκανα κάποια μετατροπή μόνος μου. Αυτό με το ΦΠΑ ακούγεται λογικό. Αλλά τότε έπρεπε να αφαιρεθούν 4.06€. Οπότε για την ώρα δεν έχω μια εξήγηση.  Στην sim της Wind προστέθηκαν 5 €. Εξάλλου δεν έχει μικρότερο πακέτο χρέωσης από €. Αλλά την επόμενη φορά που θα κάνω ανανέωση θα προσέξω ακριβώς το ποσό που θα προστεθεί τον λογαριασμό της Wind και θα σας ενημερώσω.

Δημοσ.

Πλήρωσα σε  £  (αυτό το κατάλαβα διοτι το paypal προτού πληρώσω μου εδειξε μια ισοτιμία μεταξύ € και  £)  αλλά δεν είχα  £ στον λογαριασμό. Μόνο €. Ούτε έκανα κάποια μετατροπή μόνος μου. Αυτό με το ΦΠΑ ακούγεται λογικό. Αλλά τότε έπρεπε να αφαιρεθούν 4.06€. Οπότε για την ώρα δεν έχω μια εξήγηση.  

άρα επιβεβαιώνεις ότι μπήκαν 5 ευρώ? εάν ναι τότε γλύτωσες τον φπα και η ισοτιμία ήταν όπως πρέπει.

Δημοσ.

μια ερωτηση παρακαλω...

εκανα ολη την διαδιασια με revolut (εδω και 20 μερες περιπου), φορτωσα την καρτα με χρηματα (στις 30 μαρ 16  και μετα απο 2 μερες εμφανιστηκαν στον λογαριασμο μου)...ολα καλα....και σημερα μου ηρθε ενα sms που λεει πως το pin μου ελλαξε και να μπω στο app για να το δω κτλ.

λοιπον εγω δεν αλλαξα pin και οταν μπηκα στο app το pin μου ειναι ιδιο οπως ηταν.

αν καποιος ξερει, τι σημαινουν ολα αυτα?

αυτο ειναι το sms απο revolut (οπως λεει):

"hi, your pin has changed, please go to card > show my pin to find it in the app. if you'd like to change it, please use a chip-enebled atm"

Δημοσ.

μια ερωτηση παρακαλω...

εκανα ολη την διαδιασια με revolut (εδω και 20 μερες περιπου), φορτωσα την καρτα με χρηματα (στις 30 μαρ 16 και μετα απο 2 μερες εμφανιστηκαν στον λογαριασμο μου)...ολα καλα....και σημερα μου ηρθε ενα sms που λεει πως το pin μου ελλαξε και να μπω στο app για να το δω κτλ.

λοιπον εγω δεν αλλαξα pin και οταν μπηκα στο app το pin μου ειναι ιδιο οπως ηταν.

αν καποιος ξερει, τι σημαινουν ολα αυτα?

αυτο ειναι το sms απο revolut (οπως λεει):

"hi, your pin has changed, please go to card > show my pin to find it in the app. if you'd like to change it, please use a chip-enebled atm"

Αλλαξε για κάποιο λόγο το Pin της κάρτας, όχι της εφαρμογής. Εκανες κάτι συγκεκριμένο με τη φυσική καρτα;
Δημοσ.

άρα επιβεβαιώνεις ότι μπήκαν 5 ευρώ? εάν ναι τότε γλύτωσες τον φπα και η ισοτιμία ήταν όπως πρέπει.

Δεν είναι 0,54€ (όσα γλύτωσε ο stamo) ο ΦΠΑ σε τελική τιμή 5€, αλλά 0,94€. Και δε νοείται (δεν επιτρέπεται) να μη χρεώνει ΦΠΑ ο πάροχος για συναλλαγή που υπόκειται σε ΦΠΑ. Ξέχνα το. Κάτι άλλο συμβαίνει που μάλλον έχει να κάνει με τις μετατροπές νομισμάτων...

Δημοσ.

Δεν πλήρωσα σε  £  διότι  δεν είχα  £ στον λογαριασμό. Μόνο €. Ούτε έκανα κάποια μετατροπή μόνος μου. Αυτό με το ΦΠΑ ακούγεται λογικό. Αλλά τότε έπρεπε να αφαιρεθούν 4.06€. Οπότε για την ώρα δεν έχω μια εξήγηση.  Στην sim της Wind προστέθηκαν 5 €. Εξάλλου δεν έχει μικρότερο πακέτο χρέωσης από €. Αλλά την επόμενη φορά που θα κάνω ανανέωση θα προσέξω ακριβώς το ποσό που θα προστεθεί τον λογαριασμό της Wind και θα σας ενημερώσω.

Επειδή έκανα και εγω πρόσφατα μια τέτοια δοκιμή δηλ. φόρτιση 5 ευρω wind με paypal μέσω revolut με την εφαρμογη για κινητά F2go επιβεβαιώνω πως ο φπα πληρώθηκε και μπηκαν 4 ευρώ και κάτι ψιλά (δεν θυμάμαι ακριβώς) σε καμία περίπτωση 5 καθαρα !

To δε χειρότερο ήταν οτι η συναλλαγή δεν πραγματοποιήθηκε άμεσα όπως περίμενα αλλά μετά απο 6 ώρες περίπου !!

Οπότε η συγκεκριμένη υπηρεσία δεν συμφέρει (εκτος και αν χρειάζεσαι χρόνο ομιλίας και είσαι μακριά απο κατάστημα wind)

Δημοσ.

Οταν αγοράζει κανείς 5 ευρω σε καρτοκινητό πιστώνονται 4,46 καθαρά. Αυτο συμβαίνει λόγω του φόρου συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας (από το 2009)

• Like 1
Δημοσ.

Παιδια να σας ρωτησω!! μπορούμε να κανουμε συναλλαγή με το εξωτερικο με καταστήματα δλδ έχοντας ευρω στην καρτα μας και το καταστημα να ειναι πχ Αμερικη! το οποιο δεχεται δολαρια! θα γινει αυτοματα η συναλλαγη?? απο € σε $??? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν είπε ότι πιστώθηκαν 4,46 στο καρτοκινητό του αλλά ότι χρεώθηκαν στη Revolut τόσα.

Επεξ/σία από theopan
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...