theopan Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2016 Στο faq γράφουν αυτό https://revolut.com/site/faq/gettingstarted.php?faq_question=How%20can%20I%20send%20money%20to%20another%20Revolut%20user%3F#parentVerticalTab4 το οποίο είναι επιτηδευμένα ασαφές όπως βλέπεις,γιατί λογικά θα προτιμούν να κάνουν νέους χρήστες.Στην πράξη δεν ξέρω τί ισχύει και δεν με ενδιαφέρει προσωπικά η συγκεκριμένη παράμετρος,οπότε ας δοκιμάσει κάποιος που το χρειάζεται. To "advise" και το "suggest" νομίζω κάνουν ξεκάθαρο το ότι είναι εφικτό. Τώρα το αν το ελέγχουν και υπάρχει κάποιο όριο πάνω από το οποίο παίρνουν τα μέτρα τους είναι άλλο θέμα. Αρχίζει να μου φαίνεται ένα καλό υποκατάστατο του POS η Revolut! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pedrojay Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2016 Στο επόμενο βήμα για να προσθέσεις χρήματα όμως σου βγαζει τη διευθυνση σου και ρωτα αν ειναι οκ για να προχωρησει αρα γίνεται κάποιου είδους ταυτοποίηση μετά... το security check γίνεται στην αντιστοιχία των στοιχείων που εισάγεις για την κάρτα με αυτά που είναι δηλωμένα στην τράπεζα για αυτήν την κάρτα,κοινώς για να διαπιστωθεί ότι έχει γνώση ο κάτοχος ότι χρησιμοποιείται η κάρτα του.Το ότι βγάζει εκεί την δική σου δ/νση έτοιμη,πρέπει να είναι για διευκόλυνση μιας και θεωρεί δεδομένο ότι ο κάτοχος της revolut θα βάλει δική του κάρτα όπως "πρέπει" ,άρα έχει έτοιμα τα στοιχεία.Λογικά απλά αλλάζεις και βάζεις τη δ/νση της "άλλης" κάρτας εκεί,το αν περάσει θα δούμε μόλις δοκιμάσει κάποιος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vgiozo Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2016 το security check γίνεται στην αντιστοιχία των στοιχείων που εισάγεις για την κάρτα με αυτά που είναι δηλωμένα στην τράπεζα για αυτήν την κάρτα,κοινώς για να διαπιστωθεί ότι έχει γνώση ο κάτοχος ότι χρησιμοποιείται η κάρτα του.Το ότι βγάζει εκεί την δική σου δ/νση έτοιμη,πρέπει να είναι για διευκόλυνση μιας και θεωρεί δεδομένο ότι ο κάτοχος της revolut θα βάλει δική του κάρτα όπως "πρέπει" ,άρα έχει έτοιμα τα στοιχεία.Λογικά απλά αλλάζεις και βάζεις τη δ/νση της "άλλης" κάρτας εκεί,το αν περάσει θα δούμε μόλις δοκιμάσει κάποιος. Αυτό μού φαίνεται κι εμένα πιο ακριβές, επί της διαδικασίας δλδ. Τα όρια ανάληψης απ' ότι ξέρω είναι για κάθε φυσικό πρόσωπο ανά τράπεζα, κι όχι για κάθε λογαριασμό σε τράπεζα και μερικές φορές το καλοκαίρι θα διευκόλυνε αν μπορούσε ο πατέρας μου να φορτώσει τη δική μου Revolut και να γίνει ανάληψη από εκεί μετά. Αν πάει να το χρησιμοποιήσει κανείς ως POS, παράνομα, υποθέτω θα ήταν πολύ ύποπτο για τον πελάτη να του ζητείται να παράσχει τα στοιχεία της ΄δηλωμένης διεύθυνσής του κατά τη χρήση της κάρτας του, καθώς και η έλλειψη μηχανήματος POS. Στο e-shop πάντως έχουν μια σαχλαμάρα που για να δεχθούν να πλήρώσεις με κάρτα σε υποκατάστημα θέλουν να τους δώσεις τη κάρτα, τα στοιχεία της κτλ και να κάνουν αυτή τη διαδικασία μεσω τηλεφώνου με τα κεντρικά. ...μια φορά μου χρειάστηκε να το κάνω και δεν μου άρεσε καθόλου. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
theopan Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2016 Αν πάει να το χρησιμοποιήσει κανείς ως POS, παράνομα, υποθέτω θα ήταν πολύ ύποπτο για τον πελάτη να του ζητείται να παράσχει τα στοιχεία της ΄δηλωμένης διεύθυνσής του κατά τη χρήση της κάρτας του, καθώς και η έλλειψη μηχανήματος POS. Το "παράνομο" είναι υπό συζήτηση και αμφισβήτηση. Παράτυπο ως προς τους όρους χρήσης της Revolut και μόνο μπορεί να είναι (γιατί ενδεχομένως χάνει προμήθειες που θα είχε αν παρείχε τη χρήση επίσημα αντί POS). Η δε χρήση POS για τη χρέωση καρτών δεν είναι μονόδρομος. Υπάρχουν online πλατφόρμες που κάνουν ακριβώς αυτό. Νομίζω και κάποιος επαγγελματικός σύλλογος (ιατρικός, οδοντιατρικός ή κάτι τέτοιο) εδώ στην Ελλάδα σχετικά πρόσφατα έκλεισε συμφωνία για να το αγοράζουν και χρησιμοποιιούν τα μέλη του. Τέτοιες λύσεις είναι το μέλλον και θα δεις να εξαπλώνονται σιγά σιγά ιδιαίτερα για ορισμένες κατηγορίες επαγγελματιών που η έδρα μας μπορεί να είναι το σπίτι μας και υπάρχει ανάγκη να χρεώνουμε τους πελάτες μας στο σπίτι μας, στο σπίτι τους, στο δρόμο κλπ. Υ.Γ. Αυτή η "παραξενιά" του eshop είναι γνωστή και πραγματικά πολύ ενοχλητική γιατί ουσιαστικά χρεώνει την κάρτα το κεντρικό λογιστήριό τους με τα στοιχεία που τους στέλνει ο υπάλληλος από το υποκατάστημα. Καθυστερεί πάρα πολύ και αδυνατεί να χρεώσει μάλιστα σε περιπτώσεις χρεωστικών καρτών που έχουν περισσότερους από 1 λογαριασμό συνδεδεμένους (είχε τύχει σε φίλη μου ενώ ήμουν παρών ενώ είχαν χρήματα όλοι οι λογαριασμοί). Απαράδεκτο σύστημα όντως. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vgiozo Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2016 Το "παράνομο" είναι υπό συζήτηση και αμφισβήτηση. Παράτυπο ως προς τους όρους χρήσης της Revolut και μόνο μπορεί να είναι (γιατί ενδεχομένως χάνει προμήθειες που θα είχε αν παρείχε τη χρήση επίσημα αντί POS). Η δε χρήση POS για τη χρέωση καρτών δεν είναι μονόδρομος. Υπάρχουν online πλατφόρμες που κάνουν ακριβώς αυτό. Νομίζω και κάποιος επαγγελματικός σύλλογος (ιατρικός, οδοντιατρικός ή κάτι τέτοιο) εδώ στην Ελλάδα σχετικά πρόσφατα έκλεισε συμφωνία για να το αγοράζουν και χρησιμοποιιούν τα μέλη του. Τέτοιες λύσεις είναι το μέλλον και θα δεις να εξαπλώνονται σιγά σιγά ιδιαίτερα για ορισμένες κατηγορίες επαγγελματιών που η έδρα μας μπορεί να είναι το σπίτι μας και υπάρχει ανάγκη να χρεώνουμε τους πελάτες μας στο σπίτι μας, στο σπίτι τους, στο δρόμο κλπ. Υ.Γ. Αυτή η "παραξενιά" του eshop είναι γνωστή και πραγματικά πολύ ενοχλητική γιατί ουσιαστικά χρεώνει την κάρτα το κεντρικό λογιστήριό τους με τα στοιχεία που τους στέλνει ο υπάλληλος από το υποκατάστημα. Καθυστερεί πάρα πολύ και αδυνατεί να χρεώσει μάλιστα σε περιπτώσεις χρεωστικών καρτών που έχουν περισσότερους από 1 λογαριασμό συνδεδεμένους (είχε τύχει σε φίλη μου ενώ ήμουν παρών ενώ είχαν χρήματα όλοι οι λογαριασμοί). Απαράδεκτο σύστημα όντως. Άλλο διαφορετικά του γνωστού μηχανήματος-POS συστήματα συναλλαγών κι άλλο η χρήση μεθόδων που το μόνο που διευκολύνουν είναι η απόκρυψη εσόδων και η μη απόδοση των φόρων/τελών. Δεν νομίζω ότι θα μπορούσε να υπάρχει τρόπος να χρησιμοποιεί επαγγελματίας τη Revolut (ή κάτι άλλο αντίστοιχο) χωρίς να παρανομεί. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
theopan Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2016 Άλλο διαφορετικά του γνωστού μηχανήματος-POS συστήματα συναλλαγών κι άλλο η χρήση μεθόδων που το μόνο που διευκολύνουν είναι η απόκρυψη εσόδων και η μη απόδοση των φόρων/τελών. Δεν νομίζω ότι θα μπορούσε να υπάρχει τρόπος να χρησιμοποιεί επαγγελματίας τη Revolut (ή κάτι άλλο αντίστοιχο) χωρίς να παρανομεί. Τελούμε σε σύγχυση νομίζω πλέον σε κάποια θέματα! Από που προκύπτει ότι η χρήση μεθόδων πλην της εκκαθάρισης των συναλλαγών επαγγελματιών από την Πειραιώς και τις άλλες "συστημικές" τράπεζες συνιστά φορολογική παρανομία; Μια απολύτως ασαφής και κακογραμμένη υποπαράγραφος στην ΠΝΠ που αφορούσε τα capital controls προστέθηκε κάποια στιγμή (γιατί τους διέφυγε προφανώς στην αρχή) για τις ανάγκες διαφύλαξης κεφαλαίων και μόνο (καμία σχέση με τις διατάξεις περί φοροδιαφυγης). Αν δεν θέλω να κόψω σαν επαγγελματίας απόδειξη και σε συνεννόηση με τον πελάτη, πολύ απλά δεν θα το κάνω και θα εισπράξω μετρητά. Αν πάλι θέλω να το κάνω, θα το κάνω όπου κι αν περάσω την κάρτα του πελάτη. Και ασφαλώς και διευκολύνει πολύ περισσότερα: τη μη ύπαρξη προμηθειών, παγίων τελών "συντήρησης" και αγοράς ή ενοικίασης POS (τη στιγμή που όλοι έχουμε κινητά με πολλαπλάσιες δυνατότητες από ένα POS). Άσε που ουσιαστικά υπάρχει ήδη σε χρήση εδώ και χρόνια τέτοιος μηχανισμός: Paypal. Απλά δεν γίνεται ακριβώς άμεσα η χρέωση. Μήπως για την Ελλάδα ειδικά είναι παράνομο και το Paypal γιατί δεν δίνουμε λόγο στα Ελληνικά τραπεζομάγαζα ώστε να δίνουν με τη σειρά τους πρόθυμα λόγο στο κράτος; Είμαστε εκτός θέματος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
zirobabis Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Να επιβεβαιώσω και εγώ επιτυχή top up απο visa Πειραιώς χρεωστική . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
harakiri Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Καλησπέρα. Θα ήθελα να ρωτήσω, αν κάποιος το ξέρει, αν μπορώ να τραβήξω χρήματα που έχω στον ΡΡ λογαριασμό μου μέσω της Revolut κάρτας από ATM. Επίσης αν γίνεται να κάνω κάποια αγορά χρησιμοποιώντας την Revolut κάρτα, αλλά τα χρήματα να αφαιρεθούν από τον ΡΡ λογαριασμό μου. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
theopan Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Καλησπέρα. Θα ήθελα να ρωτήσω, αν κάποιος το ξέρει, αν μπορώ να τραβήξω χρήματα που έχω στον ΡΡ λογαριασμό μου μέσω της Revolut κάρτας από ATM. Επίσης αν γίνεται να κάνω κάποια αγορά χρησιμοποιώντας την Revolut κάρτα, αλλά τα χρήματα να αφαιρεθούν από τον ΡΡ λογαριασμό μου. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Για το πρώτο η απάντηση είναι όχι. Το Paypal κάνει withdraw μόνο σε ΙΒΑΝ και η Revolut δεν παρέχει τέτοιο. Στο 2ο δεν είναι κατανοητό τι εννοείς. Μπορείς να συνδέσεις τη Revolut στο Paypal και να αγοράζεις αλλά τα λεφτά θα τα τραβάει από την κάρτα Revolut. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
harakiri Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Για το πρώτο η απάντηση είναι όχι. Το Paypal κάνει withdraw μόνο σε ΙΒΑΝ και η Revolut δεν παρέχει τέτοιο. Στο 2ο δεν είναι κατανοητό τι εννοείς. Μπορείς να συνδέσεις τη Revolut στο Paypal και να αγοράζεις αλλά τα λεφτά θα τα τραβάει από την κάρτα Revolut. Να ευχαριστήσω για τον κόπο που κάνατε να μου απαντήσετε. Για το 2ο: εννοώ ότι έχεις κάποια χρήματα στον ΡΡ λογαριασμό σου, αλλά δεν έχεις στην Revolut κάρτα η οποία όμως είναι συνδεδεμένη με τον ΡΡ λογαριασμό. Μπορείς να αγοράζεις με την φυσική Revolut κάρτα εις βάρος του PP λογαριασμού; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jkoukos Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Σε καμία κάρτα δεν γίνεται αυτό που ρωτάς. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Giannis Ch. Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 το security check γίνεται στην αντιστοιχία των στοιχείων που εισάγεις για την κάρτα με αυτά που είναι δηλωμένα στην τράπεζα για αυτήν την κάρτα,κοινώς για να διαπιστωθεί ότι έχει γνώση ο κάτοχος ότι χρησιμοποιείται η κάρτα του.Το ότι βγάζει εκεί την δική σου δ/νση έτοιμη,πρέπει να είναι για διευκόλυνση μιας και θεωρεί δεδομένο ότι ο κάτοχος της revolut θα βάλει δική του κάρτα όπως "πρέπει" ,άρα έχει έτοιμα τα στοιχεία.Λογικά απλά αλλάζεις και βάζεις τη δ/νση της "άλλης" κάρτας εκεί,το αν περάσει θα δούμε μόλις δοκιμάσει κάποιος. Το δοκιμασα εγω με την καρτα της μητερας μου και περασε κανονικα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vgiozo Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Το δοκιμασα εγω με την καρτα της μητερας μου και περασε κανονικα. Ευχαριστούμε για την επαλήθευση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
asdfnikos Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Περασε κανονικα prepaid visa πρωην κυπρου.Εκανε κανενας το verify της καρτας με τον κωδικο και με το σκαναρισμα της καρτας; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Questioner Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Περασε κανονικα prepaid visa πρωην κυπρου.Εκανε κανενας το verify της καρτας με τον κωδικο και με το σκαναρισμα της καρτας; Εγώ την πέρασα με NFC. Ουσιαστικά το σκανάρισμα και το NFC είναι δύο τρόποι ώστε να περνάει αυτόματα την κάρτα χωρίς να χρειαστεί να πληκτρολογείς. Για την ακρίβεια το μόνο που χρειάζεται να περάσεις εσύ χειροκίνητα είναι το CCV. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις