poulinos Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2015 Φιλε poulinos καταρχας σε υπερευχαριστω για την απαντηση! (Εννοειται πως ευχαριστω ολα τα παιδια που ασχοληθηκαν -και το εγραψα αλλωστε- απλα εσυ αδερφε μου εγραψες ολοκληρο τομο εγκυκλοπαιδειας! ) Τελικα ναι. Δεν εκανα καποια ενεργεια για νεο ρουτερ. Οντως πολλα λεφτα. Στην αρχη σκεφτομουν οτι οκ θα το κρατησω για αρκετα χρονια και θα βγαλει τα λεφτα του αλλα αλλο τι σκεφτομαι κ αλλο οταν φτανει η ωρα της αγορας!! Και η αληθεια ειναι πως αυτο που εγραψες δεν το ειχα σκεφτει… Παρολα αυτα το σηματακι του wifi στο κινητο οταν ειχα το netgear dng 2200 (στην adsl μου) ηταν στα περισσοτερα μερη του σπιτιου full. Ενω τωρα εχω συνηθως 2/3 γραμμες. Γι αυτο ελεγα μηπως με ενα καλο ρουτερ κερδισω. Το ΜΙΜΟ μου το ανεφερε για το ρουτερ απ οτι καταλαβα (οχι για το pc)… Οτι στελνει και λαμβανει σημα ταυτοχρονα απ τις συσκευες και δεν περιμενει να στειλει σε καποια κ μετα να στειλει σε καποια αλλη. Το κανει παραλληλα δηλαδη. Αυτο καταλαβα οτι εννοουσε αλλα μπορει να κανω και λαθος… Συγκεκριμενα μου ειπε: 1pc κατεβαζει και αλλα 2 streamαρουν ταυτοχρονα και δεν κανει καθολου διακοπες. Ναι ειναι και οι 2 οροφοι στο ιδιο ρολοι. tp-link ηταν πραγματι τα powerline που ειχα. Θυμαμαι (γιατι πανε χρονια) οτι δεν τα ειχα παρει πολυ ακριβα αλλα ο πωλητης μου ελεγε οτι εχουν μηδενικη απωλεια και οτι ειναι σαν να εχω συνδεσει το pc με το router πραγμα που δεν ισχυε… Ισως επαιζε κατι αλλο. Σκεφτομουν παλι αυτη τη λυση. Να παρω powerline με wifi κιολας για να μην μπλεκω με repeaters/access point για να βγαινει ασυρματα το σημα. Αλλα σκεφτομαι κιολας μηπως παλι ειμαι στα ιδια και πεταξω αδικα λεφτα που θα μπορουσα να επενδυσω σε ενα καλο ρουτερ. Τα devolo δεν ηξερα. Αυτο κοιταζα τελευταια. Απλα διαβασα σε ενα review οτι δυσκολευεται πολυ να συγχρονιστει με την vdsl του οτε. Στο skroutz το εγραφε ενας χρηστης. To speedport υποστηριζει και τις 2 μπαντες απλα μολις επιλεγω τη μια ''σβηνει'' η αλλη.. Αρα μαλλον δεν μπορει να τις '’τρεχει’’ ταυτοχρονα. Το καναλι το τσεκαρα κ επελεξα το 13 που ειχε και τις λιγοτερες παρεμβολες. Router ac δεν νομιζω να παρω υπο την εννοια οτι 1 συσκευη μονο του σπιτιου υποστηριζει ac. Eπιπλεον δεν ξερω αν τα λεω σωστα αλλα οι ταχυτητες μεταφορας του 802.11n καλυπτουν νομιζω μια 50αρα συνδεση (αφου θεωρητικα η ταχυτητα μεταφορας φτανει τα 300 Mbps). Εκτος κ αν υπαρχει καποιο ρουτερ ac σε λογικο ποσο οπως το tplink που ειπαμε παραπανω. Δηλαδη ενα ρουτερ concurrent dual band, ac, με καλη εμβελεια και γυρω στα 150 ευρω θα ηταν ενα καλο deal (γιατι μεχρι τωρα oσα εχω δει με ac ειναι στο 200αρι) Δεν το ειχα καταλαβει… Γνωριζα τι παθαινει η ταχυτητα οταν ανεβαινει ή αντιστοιχα κατεβαινει το margin αλλα δεν ηξερα οτι οταν εχει τερματισει η γραμμη, ενα υψηλο margin δειχνει την ποιοτητα της… (Βασικα δεν μπορουσα να το διανοηθω γιατι παντα η forthnet οτι προβλημα ειχα το εριχνε στο οτι εχω χαλια γραμμη ) Οσο για το συγχρονισμο νομιζα οτι οσο συγχρονιζει τοσο πρεπει να κατεβαζει… my bad To ping που εχω τωρα ειναι συνηθως μεταξυ 25-40. Αξιζει να θυσιασω την σταθεροτητα της γραμμης για καλυτερο ping?(δεν μπορω να σκεφτω καν τι εννοουν λεγοντας σταθεροτητα- φανταζομαι αποσυνδεσεις και τετοια-) Μου φαινεται ηδη λιγο(με την καλη εννοια) το 30ms που εχω κατα μεσο ορο. Θα καταλαβω διαφορα αν παει 1ms δηλαδη? Για το snr εννοεις οτι θα κατεβει λογικα, ε? Αφου το fast path ριχνει την ταχυτητα για να με κρατησουν στα 50 θα κατεβασουν το snr, ετσι? αναλογως την χρηση που κανεις δεν θα παει χαμενο ενα νεο ρουτερ.αλλα πχ to tplink 9980 εχει σχεδον 90 ευρω και το Draytek 2760n εχει 150 που δεν δινει dual band.το tp link ειναι καλη αγορα και οπως ειπες θα το κρατησεις αρκετο καιρο.ναι μικρες διαφορες θα δεις σιγουρα απο ρουτερ σε ρουτερ.το Netgear μπορει να εχει καλυτερο wifi απο το speedport.βεβαια θα μπορουσες νακλεισεις το wifi του speedport και να βαλεις το netgear επανω να κανει το access point απλα κανοντας μια δυο ρυθμισεις.οποτε ισως με αυτο να τερματιζει το wifi.σιγουρα το 9980 πιστευω οτι θα παιζει καλυτερα σε σημα και σε ταχυτητα απο οτι το speedport. απλα επειδη εγραψε οτι σε παλιο Pc Κτλ για αυτο και εγω σου εγραψα οτι δεν ειναι μονο θεμα αν το Pc ειναι παλιο.το βασικο ειναι τι καρτα φοραει πανω. δηλαδη αν σε ενα καινουριο Pc εχει καρτα 802.11g θα παει πιο αργα απο ενα λιγο πιο παλιο Pc που φοραει καρτα ac. γενικως αν θες να παρεις τα μεγιστα στο wifi θα ηταν το πιο καλο ενα vdsl router με 802.11ac και αντιστοιχες καρτες.σαν αυτο που λες οτι πηρε ο φιλος σου. επισης θα ειναι και dual band οποτε θα καλυψεις και τα 2 bands ακομα και για τις παλιες συσκευες.γενικα ειναι ρουτερ που θα αντεξει πολυ traffic Πανω .απο την αλλη ειναι και λιγο πολλα τα λεφτα. ναι με τετοια ρουτερ θα κανεις 500 πραγματα μαζι και δεν θα εχουν θεμα. τωρα για τα powerline τα tp link ειναι κατι φτηνο.επισης αν ειναι να παρεις τσεκαρε τη ταχυτητα βγαζουν στο wireless.γιατι αν πχ ειναι N150 και θες να μεταφερεις ταινιες ε ναι δεν ειναι οτι καλυτερο. για αυτο ειπα οτι μπορει να μπει καποιο powerline και πανω σε αυτο καποιο access point.μπορει απο την αλλη να μην ηταν τα καταλληλα Powerline για σενα πχ τριφασικο ρευμα ή να υπαρχει κατι αλλο που να τα εμποδιζει να παιξουν καλα. αλλα καποιοι που εχουν devolo και τριφασικο εχουν παιξει.πχ thresh οπως και καποιος αλλος που πηρε τα devolo 1200 αλλα ειναι ακριβα. repeater ειναι καλη επιλογη.access point με καλωδιο ethernet Μεχρι αυτα ναι ειναι οτι καλυτερο.ανα οροφο και ενα ap. Πανω θα ειναι ενα ρουτερ και κατω ενα access point. τωρα για το 9980 ρωτα στο θεμα για αγορα adsl router που ειναι Sticky.οτι το εγραψε ενας δεν λεει κατι.μπορει να εχει και λαθος την καλωδιωση του για αυτο να γινεται αυτο. ο περισσοτερος κοσμος που βαζει vdsl δεν ξερει οτι για να παρει τα μεγιστα πρεπει νακανει αυτο. https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf πολλα ρουτερ και μαλλον και το speedport ειναι Dual band αλλα οχι Concurrent .απεφυγε καναλι 12 και 13 γιατι συσκευες απο αμερικη δεν το πιανουν επειδη αμερικη ειναι 1-11.για ac ναι μπορει να χρειαστει να παρεις αντιστοιχες καρτες για pc/laptop που ειναι ενα κοστος. γιατι αμα το λαπτοπ ειναι N1500 ή g54 τοτε δεν θα κερδισεις ακομα και με ac.το 9980 δεν ειναι ac.υπαρχουν καποια αλλα Archer VR900 αλλα ανεβαινει η τιμη.μετα σε netgear ¨η asus αν βρεις κατι φτηνοτερο αλλα το ac68u της asus ειναι 180 ευρω. τωρα η ταχυτητα σου εννοειται οτι εξαρτατε απο την αποσταση και την ποιοτητα της γραμμης. απλα ο καθε παροχος οπως και Forthnet αμα εχεις θεμα και φταιει η γραμμη θα σου ανεβασει Margin για να πεσει η ταχυτητα και να παιζεις πιο σταθερα. οταν ομως παιρνεις vdsl απο Kv που ειναι διπλα σου οτε δεν εχεις τετοια θεματα. τωρα για το θεμα συγχρονισμου.αν συγχρονιζεις 50 Mbit καποιος θα ελεγε οτι 1 Mbit =128 kilobytes αρα 50 Mbit = 6400kilobytes αρα οτι πρεπει να κατεβαζει με 6.4 mbyte.στην πραξη ειναι μεσα και Headers κτλ. οποτε στην πραξη θα δεις κοντα στα 5 Mbyte/sec. απλα το πρωτο που σε νοιαζει ειναι το ποσο συγχρονιζεις.αφου δεις οτι εισαι πχ 50/5 μετα κανεις δοκιμες με speedtests/downloads ή δεν ξερω τι.απλα και οι δοκιμες γινονται με καλωδιο ethernet και κατεβασμα απο καποιον Fpt ή με καποιον Download manager απο καποιο καλο site.\ τωρα για το Fast path>αν βαλεις fast path δεν θα γινει 1Ms αλλα απο 30 πχ θα γινει 15. στην πραξη δεν εχεις κατι να χασεις διοτι παλι 50 Mbit θα συγχρονιζεις .απλα θα πεσει λιγο το Margin αλλα δεν θα σου δημιουργησει κανενα απολυτως προβλημα.ειναι τεραστια τα margin σου ηδη. ναι αποσυνδεσεις εννοω οταν λεω για σταθεροτητα.αν ηταν adsl θα χανες και σε ταχυτητα και σταθεροτητα.τωρα με vdsl απο kv δεν θα χασεις τιποτα αφου εισαι διπλα. διαφορα θα δεις μικρη αν δεν παιζεις παιχνιδια αλλα δεν εχεις λογο να μην το βαλεις αφου παλι τεζα θα πηγαινεις. ναι το snr θα κατεβει λιγακι. ναι το Fast path κατεβαζει ταχυτητα.αλλα επειδη εσενα εχει περιθωριο το Margin για αυτο θα πεσει το Margin λιγοοοοο για να κρατησει την ταχυτητα στα 50 παλι 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα