Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Καλησπερα παιδια. 
Πριν λιγες μερες εβαλα vdsl 50.
Το status του ρουτερ μου λεει αυτα:

34dndoi.png

Και οι ταχυτητες ενσυρματα ειναι:
Ping: 29msec
Download: 45.23
Upload: 4.80

Ειναι οκ με βαση τα SNR / Attenuation ?
Ασυρματα παντως δεν με ενθουσιαζει πολυ. Καθως η ταχυτητα ακομα και διπλα του ακριβως πεφτει στα 35-40.
Για τον επανω οροφο δε, παιζει καπου στα 25-35 για το pc  και <25 για το κινητο.

Δυο ακομα ερωτησεις:
Α) αξιζει να παρω καποιο αλλο ρουτερ? Θα κερδισω τιποτα σε ταχυτητα? Λογικα ασυρματα (αν εχει δυνατες κεραιες) δεν θα πρεπει να πιανω κατι παραπανω απ τα 35 τουλαχιστον στο pc?

Β) παρατηρω οτι η ταχυτητα ασυρματα δεν ειναι σταθερη αλλα κανει σκαμπανεβασματα. Αξιζει να αλλαξω το frequency band  απο 2.4 σε 5? 
Υποτιθεται οτι το ρουτερ που μου εδωσαν ειναι dual band κ οτι θα μπορουσε να εκπεμπει και σε 2.4 και σε 5 ταυτοχρονα αλλα δεν μπορω να βρω πουθενα αυτη τη ρυθμιση (υπαρχει τελικα? )

Ευχαριστω και συγνωμη για το 'σεντονι' ερωτησεων αλλα ειμαι ασχετος και δεν εχω καπου αλλου να απευθυνθω...

ΥΓ. Το ρουτερ που μου εδωσε ο ΟΤΕ ειναι το Speedport W 724V Type Ci και κοντα στο σπιτι μου εχω 2 καφαο. Το ενα στα 50 μετρα (ειναι ακριβως διαγωνια μου) και το αλλο στα 150-300 -δινω διαστημα γιατι ξερω οτι το καλωδιο δεν κινειται σε ευθεια γραμμη-. Το τελευταιο με την αποσταση το αναφερω γιατι μου ελεγαν οτι επειδη και στις 2 περιπτωσεις ειμαι αρκετα κοντα θα βλεπω down speed στα 47-48. Οχι οτι με χαλαει το 45 :P απο εκει που ειχα 4. Απλα σκεφτομαι μηπως πρεπει να αλλαξω κατι στις ρυθμισεις.

Δημοσ.

Υποθέτω άμα παίζεις σε 5freq θα είναι καλύτερα γιατι δεν θα έχει τοση παρεμβολή οσο στα 2.4 που είναι η πλειοψηφεία συνηθως τριγυρω.

Για το PC Στον πανω οροφο θεωρητικά πρέπει να κοιτάξεις το σημειο που βρισκεται το ρουτερ σου και το pc αναμεσα τους μηπως υπαρχει κατι στην ευθεια που κανει παρεμβολή.

Επισης εξαρταται απο τον τροπο που συνδεεσαι με το πσ αν ειναι ethernet δε θα ειχες θεμα, με ασυρματο και εκει τοτε ισως καποια καλυτερη κεραια με περισσοτερο Gain power για το πσ η εναλλακτικα αλλο ρουτερ οπως πχ της TP-Link που εχουν 3 κεραιακια οπου εκει εχει καλυτερη καλυψη.

Εν τέλει ομως πάλι έρχεται στο αρχικο αν υπάρχει κάτι που παρεμβάλει/κανει θορυδο στο σημα σου ενδιαμεσα στα 2. Για περισσοτερο τεχνικες λεπτομέρειες ισως καποιος ποιο εξοικειωμένος με τα δικτυα γιατι εγώ προγραμματιστης ειμαι :P αλλα χοντρικα αυτο πρεπει να παιζει.

Υ.Γ. Σε περιπτωση που δεν εχεις ethernet αλλά εχεις τη δυνατότητα να το κανεις καντο γιατι από όσο ξέρω έχει μηδαμινή απώλεια <100μ

Δημοσ.

Δοκιμασα να το βαλω να παιζει στα 5 αλλα το μονο που ειδα ειναι περισσοτερη σταθεροτητα στην ταχυτητα...

Κατα τ αλλα οταν δουλευει στα 5 ειναι σαν να μην εχει το σημα την ιδια εμβελεια (εχει μικροτερη απ οτι στα 2.4) και επισης ο υπολογιστης του πατερα μου δεν μπορουσε να βρει καθολου το wifi... Μαλλον υπαρχει θεμα στις παλιες συσκευες και δεν μπορουν ''βρουν'' το σημα οταν δουλευεις στα 5 και οχι στα 2.4.

Εthernet δεν μπορω να χρησιμοποιησω και η λυση των powerlines που ειχα κανει παλιοτερα παλι ειχε απωλειες και η τιμης τους τελικα δεν αξιζε για  τα  μικρα οφελη που προσεφεραν...

Δημοσ.

Όλες οι φορητές συσκευές υποστηρίζουν την μπάντα των 2,4GHz, αλλά αυτή των 5GHz ούτε το 20%.

Επίσης στους 5GHz έχουμε λιγότερο θόρυβο από άλλα ασύρματα δίκτυα, αλλά χειρότερη διαπερατότητα στα φυσικά εμπόδια.

Σαν το καλώδιο δεν συγκρίνεται τίποτα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

To γνωριζω οτι σαν το καλωδιο τιποτα αλλα δυστυχως το ρουτερ ειναι στο σαλονι στον κατω οροφο και τα δωματια στον επανω οποτε αναγκαστικα το ασυρματο ειναι μονοδρομος.

Εχω μπει σε σκεψεις γι αυτο το ρουτερ:

http://www.plaisio.gr/anavathmisi-diktia/diktyaka/wifi-adsl-modem-router/Netgear-WiFi-Modem-Router-AC2600-D7800-VDSL-D7800-100PES.htm

που το πηρε φιλος και μου ειπε οτι φευγει απ το σπιτι που ειναι στον 4ο οροφο και κατεβαινει στο δρομο κ ακομα εχει wifi 2 γραμμες κ μαλιστα στο κινητο που εχει (οσο να ναι) πιο αδυναμο δεκτη απ το pc. Επισης μου λεει οτι επειδη υποστηριζει ΜΙΜΟ μπορει και κατεβαζει ταινιες απο ενα παλιο pc χωρις να χανει καθολου ταχυτητα απ τις αλλες συσκευες....

Φυσικα ειναι πανακριβο οποτε ακομα ειναι στη σκεψη και μονο.

Yπαρχει ωστοσο και αυτο 

http://www.plaisio.gr/anavathmisi-diktia/diktyaka/wifi-adsl-modem-router/Netgear-WiFi-Modem-Router-AC1900-D7000-VDSL-D7000-100PES.htm

που ειναι κατα πολυ φθηνοτερο αλλα δεν το εχει καποιος γνωστος μου για να τσεκαρω ...

YΓ. Ενα αλλο που με προβληματιζει ειναι η τιμη του SNR που ειναι 21.3.

Μα καλα γιατι τοσο πολυ? Οι περισσοτεροι που διαβαζω παιζουν μεχρι 14. Και απ οτι καταλαβαινω οσο πιο χαμηλο τοσο καλυτερη ταχυτητα....

Επεξ/σία από Leon.
Δημοσ.

To γνωριζω οτι σαν το καλωδιο τιποτα αλλα δυστυχως το ρουτερ ειναι στο σαλονι στον κατω οροφο και τα δωματια στον επανω οποτε αναγκαστικα το ασυρματο ειναι μονοδρομος.

http://www.plaisio.gr/anavathmisi-diktia/diktyaka/wifi-adsl-modem-router/Netgear-WiFi-Modem-Router-AC2600-D7800-VDSL-D7800-100PES.htm

που το πηρε φιλος και μου ειπε οτι φευγει απ το σπιτι που ειναι στον 4ο οροφο και κατεβαινει στο δρομο κ ακομα εχει wifi 2 γραμμες κ μαλιστα στο κινητο που εχει (οσο να ναι) πιο αδυναμο δεκτη απ το pc. Επισης μου λεει οτι επειδη υποστηριζει ΜΙΜΟ μπορει και κατεβαζει ταινιες απο ενα παλιο pc χωρις να χανει καθολου ταχυτητα απ τις αλλες συσκευες....

Yπαρχει ωστοσο και αυτο 

http://www.plaisio.gr/anavathmisi-diktia/diktyaka/wifi-adsl-modem-router/Netgear-WiFi-Modem-Router-AC1900-D7000-VDSL-D7000-100PES.htm

που ειναι κατα πολυ φθηνοτερο αλλα δεν το εχει καποιος γνωστος μου για να τσεκαρω ...

Μα καλα γιατι τοσο πολυ? Οι περισσοτεροι που διαβαζω παιζουν μεχρι 14. Και απ οτι καταλαβαινω οσο πιο χαμηλο τοσο καλυτερη ταχυτητα....

Οσο ήμουν στο ΟΤΕ είχα το zte-108hns το κλασσικο που εδινε τελως παντων και μενω στον 5ο όροφο, και εγώ επιανα wifi από το δρομο. τι δέκτη έχεις στο πσ επάνω που δεν έχεις καλή ταχύτητα παίζει ρόλο και το Gain Power της κεραίας στο πάνω πσ εκτός από το ρούτερ όπως και η θέση του ρούτερ. ισως να δοκιμάζες να το μεταφέρεις λιγο ποιο πέρα και φαντάσου η ευθεία ανάμεσα στο ρουτε και το πσ να υπάρχουν οσο λιγότερα φυσικά εμπόδια. Στο zte π.χ. το σαλόνι ειναι σαν Γ κεφαλαίο και στην ευθεία πιάνει μια χαρα (το ρουτερ στο δωματιο μου ) ενώ στη γωνια του σαλονιού τιποτα γιατι στην ευθεια παρεμβάλοντε 3 τοίχοι και τηλεόραση. παίξε λίγο με το χώρο μέχρι και εκκατοστά μπορεί να κάνουν την διαφορά μερικές φορές.

Δημοσ.

Ολοι οι υπολογιστες που λεω ειναι φορητοι (ενα dell και ενα macbook) και αγορασμενοι ο ενας πριν 3 χρονια κ ο αλλος πριν 1 χρονο.

Δεν ξερω τι δεκτη τους φορανε επανω αλλα σε θεμα ταχυτητας κ οι 2 ειναι 802.11 b/g/n.  Ο mac ειναι και ac.

Στα πλαισια του επιτρεπτου εχω αλλαξει αρκετες θεσεις στο ρουτερ αλλα δεν ειδα τρομερη διαφορα.. Κατι αξιοσημειωτο δηλαδη. Οποτε το αφησα στην αρχικη του θεση που ηταν κ η καλυτερη κατ εμε.

Τελος παντων... Θα δω τι θα κανω.. Δεν ειναι και κατι τρομερο δηλαδη αφου η ταχυτητα που πιανω εστω κ ετσι ειναι πολυ παραπανω απ αυτη που επιανα με adsl οποτε ακομα και με αυτες τις απωλειες λογω σηματος παλι ειναι πιο γρηγορα τα download/upload.

Αυτο που θελω να κανω τωρα ειναι να παρω τον ΟΤΕ και να ρωτησω γιατι το SNR ειναι τοσο ανεβασμενο...

Δημοσ.

To SNR είναι ανεβασμένο διότι παίζει ως "κόφτης" στη γραμμή σου.

Παίρνεις από καμπίνα που είναι πολύ κοντά σου σε σχέση με το ADSL που ερχόταν από το αστικό κέντρο. Έτσι μπορείς να πιάσεις αρκετά παραπάνω από το συμβόλαιο που έχεις (50Mbps), εξού και ο "κόφτης".

Δημοσ.

To SNR είναι ανεβασμένο διότι παίζει ως "κόφτης" στη γραμμή σου.

Παίρνεις από καμπίνα που είναι πολύ κοντά σου σε σχέση με το ADSL που ερχόταν από το αστικό κέντρο. Έτσι μπορείς να πιάσεις αρκετά παραπάνω από το συμβόλαιο που έχεις (50Mbps), εξού και ο "κόφτης".

Δηλαδη να φανταστω οτι αν τους ζητησω να το ριξουν θα φαω πορτα??? :P

Δημοσ.

Φυσικά, αφού σήμερα το μέγιστο που δίνουν είναι το 50άρι, οπότε είναι περιορισμός, άσχετα αν μπορείς να πιάσεις παραπάνω.

Είναι σαν να έχεις σύνδεση ADSL και να μπορείς να συγχρονίσεις στο μέγιστο (24Mbps) αλλά το συμβόλαιό σου να είναι για 8Mbps. Ότι και να κάνεις με το SNR (με συμβατό εξοπλισμό), δεν πρόκειται να το κατεβάσεις, καθώς είναι κλειδωμένο.

Αν αύριο-μεθαύριο δώσουν πακέτα με μεγαλύτερη ταχύτητα, το συζητάμε.

Δημοσ.

Mαλιστα... Καταλαβα.

Απλα ελεγα μηπως χρησιμοποιησω το γεγονος οτι συγχρονιζω στα 45 και οχι στα 50 και τους στειλω και τη μετρηση..

Anyway ! Ευχαριστω!

Δημοσ.

Αφού στην εικόνα που δίνει στο 1ο μήνυμα φαίνεται ξεκάθαρα ότι συγχρονίζεις ακριβώς στα 50Mbps.

Το 45Mbps είναι η πραγματική ταχύτητα πλοήγησης και είναι φυσιολογική λόγω του overhead.

Δημοσ.

Κι εγώ βλέπω ότι κλειδώνει σε 50. Αν θέλεις να αλλάξεις σε  netgear στο amazon θα βρεις το d7800 100 ευρώ κάτω. Προσωπικά δεν θα έδινα τόσα λεφτά για modem router.

Δημοσ.

Yπαρχει ωστοσο και αυτο 

α.πολλα λεφτα για ρουτερ.β.οτι το ρουτερ παιζει δυνατα δεν σημαινει οτι θα παιζεις στα 200 μετρα.η επικοινωναι ειναι αμφιδρομη.τα κινητα εχουν μια μικρη χαλια κεραια με σχεση το router που θες.οποτε μπορει να μην μπορει να σου δωσει σε τετοιες συσκευες την εμβελεια που θα ηθελες.δηλαδη το vdsl router θα φτανει το κινητο αλλα το κινητο δεν θα φτανει πισω στο ρουτερ.

το mimo δεν εχει σχεση με το παλιο pc.ολα ειναι θεμα καρτας στο pc ειτε παλιο ειτε καινουριο.και λογικο ειναι να μην χανεις σε ταχυτητες απο αλλες συσκευες αφου δινει 2 bands και δινει και αρκετο bandwidth συνολικα οποτε δυσκολο να το μπουκωσεις.αν ο κατω οροφος ειναι ιδιο διαμερισμα με τον πανω με κοινο ρολοι δεη υπαρχουν και τα powerlines πχ devolo που ειναι μια καλη λυση για να μην χασεις σε ταχυτητα.και μπορεις να το παρεις και wifi ή να βαλεις καλωδιο ethernet ή να συνδεσεις και καποιο access point πανω.τα devolo παιζουν και σε τριφακικο

Δοκιμασα να το βαλω να παιζει στα 5 αλλα το μονο που ειδα ειναι περισσοτερη σταθεροτητα στην ταχυτητα...

Κατα τ αλλα οταν δουλευει στα 5 ειναι σαν να μην εχει το σημα την ιδια εμβελεια (εχει μικροτερη απ οτι στα 2.4) και επισης ο υπολογιστης του πατερα μου δεν μπορουσε να βρει καθολου το wifi... Μαλλον υπαρχει θεμα στις παλιες συσκευες και δεν μπορουν ''βρουν'' το σημα οταν δουλευεις στα 5 και οχι στα 2.4.

Εthernet δεν μπορω να χρησιμοποιησω και η λυση των powerlines που ειχα κανει παλιοτερα παλι ειχε απωλειες και η τιμης τους τελικα δεν αξιζε για  τα  μικρα οφελη που προσεφεραν...

τα 5 δεν πανε τοσο μακρυα οσο τα 2,4 στα ιδια mw.αλλα ειναι πιο καθαρο απο παρεμβολες οποτε συνηθως κερδιζουν σε ταχυτητα οσοι παιζουν εκει.ναι πολλες συσκευες δεν παιζουν 5 ghz δυστυχως.για powerline θελει καλο powerline πχ devolo.δεν ξερω τι powerlines ειχες . tp link???kai μαλλον το ρουτερ σου δεν παιζει ταυτοχρονα και στα 2 bands οποτε fail.δες και για το tp link 9980 αν θες κατι πιο φτηνο αλλα να παιζει ταυτοχρονα.

Καλησπερα παιδια. 
Πριν λιγες μερες εβαλα vdsl 50.
Το status του ρουτερ μου λεει αυτα:

34dndoi.png

Και οι ταχυτητες ενσυρματα ειναι:
Ping: 29msec
Download: 45.23
Upload: 4.80

Ειναι οκ με βαση τα SNR / Attenuation ?
Ασυρματα παντως δεν με ενθουσιαζει πολυ. Καθως η ταχυτητα ακομα και διπλα του ακριβως πεφτει στα 35-40.
Για τον επανω οροφο δε, παιζει καπου στα 25-35 για το pc  και <25 για το κινητο.

Δυο ακομα ερωτησεις:
Α) αξιζει να παρω καποιο αλλο ρουτερ? Θα κερδισω τιποτα σε ταχυτητα? Λογικα ασυρματα (αν εχει δυνατες κεραιες) δεν θα πρεπει να πιανω κατι παραπανω απ τα 35 τουλαχιστον στο pc?

Β) παρατηρω οτι η ταχυτητα ασυρματα δεν ειναι σταθερη αλλα κανει σκαμπανεβασματα. Αξιζει να αλλαξω το frequency band  απο 2.4 σε 5? 
Υποτιθεται οτι το ρουτερ που μου εδωσαν ειναι dual band κ οτι θα μπορουσε να εκπεμπει και σε 2.4 και σε 5 ταυτοχρονα αλλα δεν μπορω να βρω πουθενα αυτη τη ρυθμιση (υπαρχει τελικα? )

Ευχαριστω και συγνωμη για το 'σεντονι' ερωτησεων αλλα ειμαι ασχετος και δεν εχω καπου αλλου να απευθυνθω...

ΥΓ. Το ρουτερ που μου εδωσε ο ΟΤΕ ειναι το Speedport W 724V Type Ci και κοντα στο σπιτι μου εχω 2 καφαο. Το ενα στα 50 μετρα (ειναι ακριβως διαγωνια μου) και το αλλο στα 150-300 -δινω διαστημα γιατι ξερω οτι το καλωδιο δεν κινειται σε ευθεια γραμμη-. Το τελευταιο με την αποσταση το αναφερω γιατι μου ελεγαν οτι επειδη και στις 2 περιπτωσεις ειμαι αρκετα κοντα θα βλεπω down speed στα 47-48. Οχι οτι με χαλαει το 45 :P απο εκει που ειχα 4. Απλα σκεφτομαι μηπως πρεπει να αλλαξω κατι στις ρυθμισεις.

50 εισαιιιιιιιιιι.και παιρνεις απο ενασυγκεκριμενο καφαο.δεν διαλεγεις εσυ ουτε σε αλλαζει ο οτε.ειναι που καταληγει το απερχομενο σου.κανε και το firmware update.σεοποιο και απο τα 2 να εισαι εισαι κοντα.αλλα μαλλον με βαση τα νουμερα εισαι στο κοντινο.υπαρχει τροπος να το δεις.κοιτας τα νουμερα στα καφαο που γραφει πχ κκ 135 και το αλλο πχ 136 και μετα κοιτας στο boxaki ή στον κατανεμητη που εχεις ποιο νουμερο γραφει.θα γραφει ειτε 135 ειτε 136 περα απο καποια αλλα νουμερα μετα.αμα αλλαξεις σε 5 ghz δεν θα παιζουν οι συσκευες που ειναι στα 2,5.αν και κανονικα πολλα ρουτερ παιζουν ταυτοχρονα και στα 2 bands.δεν το κανουν ολα.το speedport δεν ξερω αν ειναι concurrent dual band.oti ειναι dual band δεν σημαινει οτι παιζουν και οι 2 bands μαζι.

αν παρεις αλλο ρουτερ απλα μπορεις να το παρεις ac με αντιστοιχες καρτες και να παρεις το max.ή ακομα και n να ειναι ισως ναπαιξει καλυτερα απο το speedport.επισης παιξε και με το καναλι μηπως ειναι καπως καλυτερα.αλλα αμα εισαι μακρυα απο το ρουτερ πχ πανω οροφο τοτε και ac να παρεις μπορει να μην πιανεις ουτε τα 50 αφου οσο πιο μακρυα ρουτερ με pc τοσο χειροτερο σημα τοσο μικροτερη ταχυτητα.ναι εισαι μια χαρα με βαση τα snr.ζητα fast path για να κερδισεις σε ping.δεν θα σου ριξει την ταχυτητα απλα θα χασεις λιγο σε snr που δεν σε νοιαζει.τα χαρακτηριστικα της γραμμης σου ειναι μια χαρα.

Ολοι οι υπολογιστες που λεω ειναι φορητοι (ενα dell και ενα macbook) και αγορασμενοι ο ενας πριν 3 χρονια κ ο αλλος πριν 1 χρονο.

Δεν ξερω τι δεκτη τους φορανε επανω αλλα σε θεμα ταχυτητας κ οι 2 ειναι 802.11 b/g/n.  Ο mac ειναι και ac.

Στα πλαισια του επιτρεπτου εχω αλλαξει αρκετες θεσεις στο ρουτερ αλλα δεν ειδα τρομερη διαφορα.. Κατι αξιοσημειωτο δηλαδη. Οποτε το αφησα στην αρχικη του θεση που ηταν κ η καλυτερη κατ εμε.

Τελος παντων... Θα δω τι θα κανω.. Δεν ειναι και κατι τρομερο δηλαδη αφου η ταχυτητα που πιανω εστω κ ετσι ειναι πολυ παραπανω απ αυτη που επιανα με adsl οποτε ακομα και με αυτες τις απωλειες λογω σηματος παλι ειναι πιο γρηγορα τα download/upload.

Αυτο που θελω να κανω τωρα ειναι να παρω τον ΟΤΕ και να ρωτησω γιατι το SNR ειναι τοσο ανεβασμενο...

το ac για να το εκμεταλευτεις θες και αντιστοιχο ρουτερ.για το snr γραφω απο κατω.θα σε ακουσει κανεις οτι κανεις παραπονα για μεγαλο margin και θα τρελαθει.χαχα.και επισης εχει αναφερθει οτι πολλα ατομα με 50 αρα γραμμη οταν ειναι με ασυρματο ειδικα στα 2,4 ghz δεν μπορουν να βγαλουν 50 mbit.στα 5 καπως καλυτερα.

Δηλαδη να φανταστω οτι αν τους ζητησω να το ριξουν θα φαω πορτα??? :P

εχεις μεγαλο snr και εχεις και παραπονο.μαλλον δεν εχεις καταλαβει πως λειτουργει το snr.θα στο γραψω εδω και επισης μπορεις να δεις και το θεμα στην υπογραφη μου.

ας παμε στο adsl αλλα το ιδιο ισχυει και στο vdsl.

ο καθε παροχος δινει adsl μεχρι 24 mbit.το ποσο θα πιασεις εξαρτατε απο την αποσταση βεβαια οπως και τι margin σου βαζει ο παροχος σαν κατωτατο οριο.η αποσταση ειναι η ιδια .οποτε ας πουμε οτι με οτενετ παιζεις στα 10mbit με 9 margin που δινει.

η forthnet δινει 6 margin δηλαδη αφηνει παραπανω bits per tone να παιξουν οποτε δεν θα εισαι στα 10 αλλα πχ στα 12 mbit.οσο ριχνεις το margin ανεβαινει η ταχυτητα αλλα αυξανεις και τα errors οπως θεωρητικα και την ασταθεια.αν καποιος εχει ασταθει του ανεβαζουν το margin.τωρα αν εσυ εισαι διπλα στον οτε το margin θα αρχισει να πεφτει να το πω με χαζα λογια με σκοπο να φτασει στο 9 πχ που το εχει ορισει ο οτε.οταν φτασει στο 9 σου δινει πχ συγχρονισμο 10 mbit.αν ομως εισαι διπλα στον οτε το margin δεν θα φτασει στο 9 γιατι πρωτα η γραμμη σου θα εχει φτασει στο δευτερο οριο ποθ ειναι τα 24 mbit.δηλαδη το οριο σε καθε παροχο δεν ειναι μονο το margin που βαζει αλλα ειναι και τα 24mbit.απλα στο adsl ελαχιστα ατομα φτανουν 24mbit και εχουν και margin πχ 10-11.εκει αν σου βγαζαν πχ το οριο των 24mbit θα εφτανες πχ 27 mbit.το ιδιο στο vdsl.επειδη εισαι διπλα στο α/κ παιζεις πολυ καλα.οποτε ο οτε σου λεει.

θα σε σταματησω ειτε οταν η ταχυτητα σου φτασει πχ 30 mbit η οταν το snr σου φτασει στο 9.οτι γινει πρωτο. εσενα λογω οτι το καφαο ειναι διπλα φτανεις στα 30 και σε κοβει εκει.το margin ομως ειναι πολυ μεγαλο επειδη χρησιμοποιεις λιγα bitsper tone .δηλαδη η γραμμη παιζει χαλαρααααααα.αν ο οτε εκεινη την στιγμη που εσυ εχεις πχ 30 mbit και 25 margin στο down σου δωσει 50 mbit τοτε το margin θα πεσει πχ στα 15 επειδη χρησιμοποιεις παραπανω bits per tone.αν σου δωσει 70 mbit ο οτε θα πεφτε στο 10.ε καποια στιγμη θα φτανε στο minumum που θα ειναι το 9 και η γραμμη μπορει να ειχε φτασει στο attainable της που εσενα μπορει να ειναι πανω απο 100.οποτε οσο πιο πολυ margin τοσο πιο καλα εφοσον εχεις τερματισει την γραμμη σου.αλλιως αν δεν τερματιζει η γραμμη οσο ανεβαζεις margin μειωνεις την ταχυτητα.

Mαλιστα... Καταλαβα.

Απλα ελεγα μηπως χρησιμοποιησω το γεγονος οτι συγχρονιζω στα 45 και οχι στα 50 και τους στειλω και τη μετρηση..

Anyway ! Ευχαριστω!

αλλο το ποσο συγχρονιζεις αλλο το ποσο κατεβαζεις.το ποσο συγχρονιζεις το βλεπεις μεσα απο τον ρουτερ.ουτε speedtest ουτε τιποτα.και σου γραφει 49998που ειναι 50mbit.εισαι τερμα.για το speedport υπαρχει και firmware update στο site του οτε .καλο θα ηταν να το κανεις αν δεν το εχει.

• Like 1
Δημοσ.

Φιλε poulinos καταρχας σε υπερευχαριστω για την απαντηση!

(Εννοειται πως ευχαριστω ολα τα παιδια που ασχοληθηκαν -και το εγραψα αλλωστε- απλα εσυ αδερφε μου εγραψες ολοκληρο τομο εγκυκλοπαιδειας!  :-) )

α.πολλα λεφτα για ρουτερ.β.οτι το ρουτερ παιζει δυνατα δεν σημαινει οτι θα παιζεις στα 200 μετρα.η επικοινωναι ειναι αμφιδρομη.τα κινητα εχουν μια μικρη χαλια κεραια με σχεση το router που θες.οποτε μπορει να μην μπορει να σου δωσει σε τετοιες συσκευες την εμβελεια που θα ηθελες.δηλαδη το vdsl router θα φτανει το κινητο αλλα το κινητο δεν θα φτανει πισω στο ρουτερ.

Τελικα ναι. Δεν εκανα καποια ενεργεια για νεο ρουτερ. Οντως πολλα λεφτα. Στην αρχη σκεφτομουν οτι οκ θα το κρατησω για αρκετα χρονια και θα βγαλει τα λεφτα του αλλα αλλο τι σκεφτομαι κ αλλο οταν φτανει η ωρα της αγορας!! :ph34r: 
Και η αληθεια ειναι πως αυτο που εγραψες δεν το ειχα σκεφτει… Παρολα αυτα το σηματακι του wifi στο κινητο οταν ειχα το netgear dng 2200 (στην adsl μου) ηταν στα περισσοτερα μερη του σπιτιου full. Ενω τωρα εχω συνηθως 2/3 γραμμες. Γι αυτο ελεγα μηπως με ενα καλο ρουτερ κερδισω.

το mimo δεν εχει σχεση με το παλιο pc.ολα ειναι θεμα καρτας στο pc ειτε παλιο ειτε καινουριο.και λογικο ειναι να μην χανεις σε ταχυτητες απο αλλες συσκευες αφου δινει 2 bands και δινει και αρκετο bandwidth συνολικα οποτε δυσκολο να το μπουκωσεις

Το ΜΙΜΟ μου το ανεφερε για το ρουτερ απ οτι καταλαβα (οχι για το pc)… Οτι στελνει και λαμβανει σημα ταυτοχρονα απ τις συσκευες και δεν περιμενει να στειλει σε καποια κ μετα να  στειλει σε καποια αλλη. Το κανει παραλληλα δηλαδη. Αυτο καταλαβα οτι εννοουσε αλλα μπορει να κανω και λαθος…
Συγκεκριμενα μου ειπε: 1pc  κατεβαζει και αλλα 2 streamαρουν ταυτοχρονα και δεν κανει καθολου διακοπες.

αν ο κατω οροφος ειναι ιδιο διαμερισμα με τον πανω με κοινο ρολοι δεη υπαρχουν και τα powerlines πχ devolo που ειναι μια καλη λυση για να μην χασεις σε ταχυτητα.και μπορεις να το παρεις και wifi ή να βαλεις καλωδιο ethernet ή να συνδεσεις και καποιο access point πανω.τα devolo παιζουν και σε τριφακικο [.] για powerline θελει καλο powerline πχ devolo.δεν ξερω τι powerlines ειχες . tp link???

Ναι ειναι και οι 2 οροφοι στο ιδιο ρολοι. tp-link ηταν πραγματι τα powerline που ειχα. Θυμαμαι (γιατι πανε χρονια) οτι δεν τα ειχα παρει πολυ ακριβα αλλα ο πωλητης μου ελεγε οτι εχουν μηδενικη απωλεια και οτι ειναι σαν να εχω συνδεσει το pc με το router πραγμα που δεν ισχυε Ισως επαιζε κατι αλλο. Σκεφτομουν παλι αυτη τη λυση. Να παρω powerline με wifi κιολας για να μην μπλεκω με repeaters/access point για να βγαινει ασυρματα το σημα. Αλλα σκεφτομαι κιολας μηπως παλι ειμαι στα ιδια και πεταξω αδικα λεφτα που θα μπορουσα να επενδυσω σε ενα καλο ρουτερ. Τα devolo δεν ηξερα.

δες και για το tp link 9980 αν θες κατι πιο φτηνο αλλα να παιζει ταυτοχρονα.

Αυτο κοιταζα τελευταια. Απλα διαβασα σε ενα review οτι δυσκολευεται πολυ να  συγχρονιστει με την vdsl του οτε. Στο skroutz το εγραφε ενας χρηστης.

πολλα ρουτερ παιζουν ταυτοχρονα και στα 2 bands.δεν το κανουν ολα.το speedport δεν ξερω αν ειναι concurrent dual band.oti ειναι dual band δεν σημαινει οτι παιζουν και οι 2 bands μαζι.
αν παρεις αλλο ρουτερ απλα μπορεις να το παρεις ac με αντιστοιχες καρτες και να παρεις το max.ή ακομα και n να ειναι ισως ναπαιξει καλυτερα απο το speedport.επισης παιξε και με το καναλι μηπως ειναι καπως καλυτερα.αλλα αμα εισαι μακρυα απο το ρουτερ πχ πανω οροφο τοτε και ac να παρεις μπορει να μην πιανεις ουτε τα 50 αφου οσο πιο μακρυα ρουτερ με pc τοσο χειροτερο σημα τοσο μικροτερη ταχυτητα.

To speedport υποστηριζει και τις 2 μπαντες απλα μολις επιλεγω τη μια ''σβηνει'' η αλλη.. Αρα μαλλον δεν μπορει να τις '’τρεχει’’ ταυτοχρονα. Το καναλι το τσεκαρα κ επελεξα το 13 που ειχε και τις λιγοτερες παρεμβολες. Router ac δεν νομιζω να παρω υπο την εννοια οτι 1 συσκευη μονο του σπιτιου υποστηριζει ac. Eπιπλεον δεν ξερω αν τα λεω σωστα αλλα οι ταχυτητες μεταφορας του 802.11n καλυπτουν νομιζω μια 50αρα συνδεση (αφου θεωρητικα η ταχυτητα μεταφορας φτανει τα 300 Mbps). Εκτος κ αν υπαρχει καποιο ρουτερ ac σε λογικο ποσο οπως το tplink που ειπαμε παραπανω. Δηλαδη ενα ρουτερ concurrent dual band, ac, με καλη εμβελεια και γυρω στα 150 ευρω θα ηταν ενα καλο deal (γιατι μεχρι τωρα oσα εχω δει με ac ειναι στο 200αρι)

θα σε ακουσει κανεις οτι κανεις παραπονα για μεγαλο margin και θα τρελαθει.χαχα
[] οποτε οσο πιο πολυ margin τοσο πιο καλα εφοσον εχεις τερματισει την γραμμη σου.αλλιως αν δεν τερματιζει η γραμμη οσο ανεβαζεις margin μειωνεις την ταχυτητα.
[αλλο το ποσο συγχρονιζεις αλλο το ποσο κατεβαζεις.το ποσο συγχρονιζεις το βλεπεις μεσα απο τον ρουτερ.ουτε speedtest ουτε τιποτα

:lol: 
Δεν το ειχα καταλαβει… Γνωριζα τι παθαινει η ταχυτητα οταν ανεβαινει ή αντιστοιχα κατεβαινει το margin αλλα δεν ηξερα οτι οταν εχει τερματισει η γραμμη, ενα υψηλο margin δειχνει την ποιοτητα της… (Βασικα δεν μπορουσα να το διανοηθω γιατι παντα η  forthnet οτι προβλημα ειχα το εριχνε στο οτι εχω χαλια γραμμη :huh:  :lol: 
 Οσο για το συγχρονισμο νομιζα οτι οσο συγχρονιζει τοσο πρεπει να κατεβαζει my bad :X

ζητα fast path για να κερδισεις σε ping.δεν θα σου ριξει την ταχυτητα απλα θα χασεις λιγο σε snr που δεν σε νοιαζει.τα χαρακτηριστικα της γραμμης σου ειναι μια χαρα.

To ping που εχω τωρα ειναι συνηθως μεταξυ 25-40. Αξιζει να θυσιασω την σταθεροτητα της γραμμης για καλυτερο ping?(δεν μπορω να σκεφτω καν τι εννοουν λεγοντας σταθεροτητα- φανταζομαι αποσυνδεσεις και τετοια-)
Μου φαινεται ηδη λιγο(με την καλη εννοια) το 30ms που εχω κατα μεσο ορο. Θα καταλαβω διαφορα αν παει 1ms δηλαδη?
Για το snr εννοεις οτι θα κατεβει λογικα, ε? Αφου το fast path ριχνει την ταχυτητα για να με κρατησουν στα 50 θα κατεβασουν το snr, ετσι?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...