Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Έχω ήδη στο σύστημά μου την Ram της υπογραφης. Παρήγγειλα αυτή χθές ώστε να αναβαθμίσω.

2 ερωτήσεις:

1)Θα δουλέψει μαζί με τις άλλες (έχουνε διαφορετικά timings)

2)Να κρατήσω το 1dim ή να κάνω αλλαγή την παραγγελία σε 2x4 (ρωτάω γιατί απ'ότι κατάλαβα η μοναδική real world διαφορά είναι αν έχει apu ή κάνεις δεκάδες ώρες video editing, μεταξύ dual και single)

Για τώρα είμαι κομπλέ με 8 gb ram αλλά μπορεί να αναβαθμίσω σε 16 στο μέλλον.

Η μητρική μου είναι συμβατή μέχρι 1333Mhz (p8h67 πλατφόρμα)

Ευχαριστώ για την όποια βοήθεια.

Δημοσ.

Αυτή που παρήγγειλες είναι στα 1.50V(αυτές είναι οι μνήμες σου? ) ενώ αυτές που έχεις είναι στα 1.65V. Οπότε παιρνεις μνήμη στα ίδια Volt. Επιπλέον θα χάσεις και το Dual channel

Ποια είναι η μητρική σου?

Δημοσ.

Δεν με νοιάζει και τόσο αν δεν λειτουργούν οι παλιές μαζί με την καινούρια (απλά αν λειτουργούν why not), ας μείνω με 8gb, το θέμα είναι αν χάνω κάτι ουσιαστικά μή έχοντας dual channel. Αν αξίζει δηλαδή να τους πώ να μου βάλουν 2x4 αντί για 1x8. Αυτές που έχω τώρα είναι 1333 μιας και στο cpuz δείχνει 668 (σε dc).

Για την mobo αυτό βρήκα, το κουτί το δεν το έχω εδώ που είμαι.

Untitled.png

Untitled.png

Δημοσ.

Στα games θα σε βοηθήσει, όπως αν κάνεις πιο βαριά πράγματα. Καλό είναι να υπάρχει. 

Αν είνι στα ίδια volt θα λειτουργήσουν. Σε αντίθετη περίπτωση μπορει, μορεί και όχι. Πάρε μνήμες στα ίδια volt.

Δημοσ.

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να πάρεις από τώρα 2χ8 και να πουλήσεις αυτές που έχεις. Αλλά αν έχεις σχοπό στα επόμενα 2-3 χρόνια να αλλάξεις πλατφόρμα και να πας σε ddr4 τότε πάρε 2χ4.

Δημοσ.

Δεν έχω λεφτά να πάρω 2x8 αυτή την στιγμή καθώς έφυγαν σε άλλες αναβαθμίσεις, αλλιώς αυτό θα έκανα. Πλατφόρμα να αλλάξω στα επόμενα 2-3 χρόνια δύσκολα, ο 2500 νομίζω πως (πολύ) καλά κρατεί ακόμα, κάρτα θα αλλάξω του χρόνου. Δεν πιστεύω καν να δούμε games (τουλάχιστον στην πλειοψηφία τους) να εκμεταλεύονται πάνω απο 16gb τα επόμενα 2-3 χρόνια πάντως, ώστε να φτάσω στο σημείο να μην μπορώ να αναβαθμίσω άλλο έχοντας 4x4..

Δημοσ.

Ωραία επομένως για να το συνοψίζουμε, αν ήσουν στην θέση μου, και διέθετες 50 ευρώ για μνήμες, θα πήγαινες σε 2x4,έτσι; Που προφανώς μελλοντικά μπορεί να γίνουν 4x4. Απλά δεν ξέρω αν όλες οι mobo υποστηρίζουν χωρίς προβλήματα quad channel κλπ.

Δημοσ.

Αν βάλεις 4χ4gb ram δε σημαίνει αυτόματα ότι θα έχεις quad channel. Λίγες είναι οι μητρικές που υποστηρίζουν quad channel κι αυτές δεν είναι στο socket που έχεις εσύ. Γνώμη μου πάρε 2x4gb ή 1x8gb, ότι σου βγαίνει φθηνότερο, εξάλλου η διαφορά στις επιδόσεις είναι πολύ μικρές. Btw ανέβασε και ένα λινκ από την καρτέλα spd να δούμε στα πόσα volts λειτουργούν οι τωρινές σου μνήμες.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...