Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά σας, θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση τεχνικής φύσης.Θέλω να τοποθετήσω ένα i5 6600 (non K) σε μητρική που υποστηρίζει ddr3.

Στην ιστοσελίδα της Intel αναφέρεται οτι ο επεξεργαστής υποστηρίζει Ram ως 1,35V.

http://ark.intel.com/products/88188/Intel-Core-i5-6600-Processor-6M-Cache-up-to-3_90-GHz

Στην ιστοσελίδα της ASUS η Β150 Pro Gaming D3 για παράδειγμα (μ'ενδιαφέρει παράλληλα) φαίνεται να υποστηρίζει το τύπο της μνήμης που έχω ήδη : KHX1600C9D3K2/8GX(XMP) οι οποίες είναι όμως 1,65V.

http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/mb/LGA1151/B150_PRO_GAMING_D3/B150_PRO_GAMING_D3_DIMM_QVL.pdf

Το ερώτημά είναι θα γλιτώσω τα 60~70 ευρώ για μνήμες ή θα κάψω τον επεξεργαστή των 250 ευρώ.

Έστειλα ερώτημα στην Asus εδώ και 10 μέρες αλλά απάντηση ακόμα τίποτα !

Ευχαριστώ !

• Moderators
Δημοσ.

Γειά σας, θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση τεχνικής φύσης.Θέλω να τοποθετήσω ένα i5 6600 (non K) σε μητρική που υποστηρίζει ddr3.

Στην ιστοσελίδα της Intel αναφέρεται οτι ο επεξεργαστής υποστηρίζει Ram ως 1,35V.

http://ark.intel.com/products/88188/Intel-Core-i5-6600-Processor-6M-Cache-up-to-3_90-GHz

Στην ιστοσελίδα της ASUS η Β150 Pro Gaming D3 για παράδειγμα (μ'ενδιαφέρει παράλληλα) φαίνεται να υποστηρίζει το τύπο της μνήμης που έχω ήδη : KHX1600C9D3K2/8GX(XMP) οι οποίες είναι όμως 1,65V.

http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/mb/LGA1151/B150_PRO_GAMING_D3/B150_PRO_GAMING_D3_DIMM_QVL.pdf

Το ερώτημά είναι θα γλιτώσω τα 60~70 ευρώ για μνήμες ή θα κάψω τον επεξεργαστή των 250 ευρώ.

Έστειλα ερώτημα στην Asus εδώ και 10 μέρες αλλά απάντηση ακόμα τίποτα !

Ευχαριστώ !

Επισιμα η Intel έχει πει υποστήριξη για ddr4 και ddr3lμνηνες στους skylake, από ότι βλέπω όμως οι κατασκευαστες μητρικών δίνουν υποστήριξη ddr3l καθώς και ddr3 τώρα το επιπτωση μπορεί να έχει στο επεξεργαστή δεν ξέρω δυστυχώς φίλος εδώ και κανένα μήνα πάντως δεν έχει αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα και όλα φενεται ότι δουλεύουν καλά
Δημοσ.

ο 6500 δουλεύει άψογα με όλες τις ddr3

μέχρι τώρα τον έχω στήσει σε H110 , B150 μητρικές(gigabyte) με kingston fury 1600 , 18600  , crusial 1600 , gskill 1600 και λειτουργούν όλα ρολόι εδώ και εβδομάδες.

Δημοσ.

1.65ν έχω την εντύπωση ότι θα τον καταστρέψεις.

Κοιτά αν οι μνήμες σου μπορούν να δουλέψουν σε 1.35ν και ανάλογα timings για να γλιτώσεις την αλλαγή

Δημοσ.

1.65ν έχω την εντύπωση ότι θα τον καταστρέψεις.

Κοιτά αν οι μνήμες σου μπορούν να δουλέψουν σε 1.35ν και ανάλογα timings για να γλιτώσεις την αλλαγή

Μπορώ να ρυθμίσω εγώ τα timings ?

post-359322-0-34701400-1446901991_thumb.jpg

Δημοσ.

1600mhz 1.65v πρέπει να ειναι μνήμες 5ετιας ε;

Κοιτά αν μπορείς απο το bios να κατέβεις ποιο κάτω απο το 1.5v εάν γνωρίζεις την διαδικασία φυσικά.

Αλλιώς πάρε καινούργιες ddr3L

Υπόψην για να ανακοινώσει η Ιντελ το παραπάνω προφανώς αν κάψεις τον memory controller δεν έχεις εγγύηση.

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

1600mhz 1.65v πρέπει να ειναι μνήμες 5ετιας ε;

Κοιτά αν μπορείς απο το bios να κατέβεις ποιο κάτω απο το 1.5v εάν γνωρίζεις την διαδικασία φυσικά.

Αλλιώς πάρε καινούργιες ddr3L

Υπόψην για να ανακοινώσει η Ιντελ το παραπάνω προφανώς αν κάψεις τον memory controller δεν έχεις εγγύηση.

Απο την αλλη για να βγαλουν ολοι οι κατασκευαστες μητρικες που να της υποστιριζουν κανονικα σημαινει οτι δεν υπαρχει θεμα , σκεψου και το αλλο , ακομα σε Z170 δεν ειδα ddr3 μνημες , τα B/H chipset δεν εχουν πολλες επιλογες για OC οποτε δεν νομιζω να ρισκαραν να τρεχουν με μυνησεις απο καταναλωτες βγαζοντας προιοντα που στο τελος θα δημιουργουσαν ζημιες

Μνημες που λες 5ετιας κανεις καποιο λαθος το 90 % τον kit που βγαινει και σημερα σε ddr 3 (ειδικα υψηλων συχνοτητων ) ειναι 1.5-1,65

το ddr3L δεν ειναι νεο προτυπο ddr απλα η μονη διαφορα ειναι η ταση λειτουργειας

Δημοσ.

Βιάστικα μου φαίνεται, πήρα τον 6600 και τώρα χρειάζομαι τουλάχιστον άλλα 200+ για μητρική και μνήμες.Πίστευα οτι θα ταίριαζε η ram,ψιλοαπογοητεύτικα.. Αν έπαιρνα τον 4690 θα ήμουν 100€ κάτω !

Δημοσ.

Απο την αλλη για να βγαλουν ολοι οι κατασκευαστες μητρικες που να της υποστιριζουν κανονικα σημαινει οτι δεν υπαρχει θεμα , σκεψου και το αλλο , ακομα σε Z170 δεν ειδα ddr3 μνημες , τα B/H chipset δεν εχουν πολλες επιλογες για OC οποτε δεν νομιζω να ρισκαραν να τρεχουν με μυνησεις απο καταναλωτες βγαζοντας προιοντα που στο τελος θα δημιουργουσαν ζημιες

Μνημες που λες 5ετιας κανεις καποιο λαθος το 90 % τον kit που βγαινει και σημερα σε ddr 3 (ειδικα υψηλων συχνοτητων ) ειναι 1.5-1,65

το ddr3L δεν ειναι νεο προτυπο ddr απλα η μονη διαφορα ειναι η ταση λειτουργειας

Υψηλές συχνότητες απο 2133 ειναι όλες 1.65ν αλλά απο 1866 και κάτω είμαστε σε 1.50 - 1.35.

Ο φίλος εδώ όμως έχει μνήμες 1600mhz στα 1.65ν.

Έτσι ηταν οι πρώτες ddr3. Τώρα δεν φοράνε τα ίδια chip, και σε αυτά πέφτει σμίκρυνση και χαμηλώνει το ρεύμα τους.

Η γνώμη μου ειναι να μην χρησιμοποιήσει αυτές τις μνήμες, η μητρική λέει ότι τις σηκώνει, ο επεξεργαστής όχι.

Το memory controller του επεξεργαστή ειναι για ddr4 1.2v η ddr3 1.35v ανάλογα το motherboard.

Πως αλλιώς πρέπει να σας το πει η Ιντελ ;

O memmory controller του επεξεργαστή δεν θα έχει πρόβλημα ? Η μητρική θα δίνει λιγότερα volt στη μνήμη ?

Η μητρική μπορεί να δώσει λιγότερο ρεύμα στις μνήμες, το κανείς εσύ μέσο του bios, το θέμα ειναι να μπορούν να λειτουργήσουν.

Κοιτά τις προδιαγραφές στο site αν μπορείς να τις δηλώσεις κάτω του 1.5ν

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...