ALLisCHAOS Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2015 Καλησπέρα, θέλω να αναβαθμίσω τη ram απο το laptop μου(φοράει μια 4άρα και θέλω να του βάλω άλλη μια). Το θέμα όμως είνα ότι η ram που έχω είναι στα 800Mhz και 1.5V . Λίγο που έψαξα δεν βρήκα κάποια σε αυτά τα χαρκτηριστικά και ρώτάω, θα υπάρξει θέμα αν πάρω μια στα 1600Mhz πχ?(το laptop υποστηρίζει μέχρι 1600) ή γενικά υπάρχει θέμα αν οι ram δεν είναι στα ίδια Hz?
selianx Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2015 800MHz που το είδες; Επειδή στα προγράμματα όπως πχ. CPU-Z, αυτό που αναφέρουν είναι το μισό, διότι DDR = Double Data Rate, οπότε το "πραγματικό" είναι 800x2=1600MHz.Από κει και πέρα, δε νομίζω να έχεις πρόβλημα αν πάρεις μια στα ίδια MHz (ή και διαφορετικά), αρκεί να είναι στα ίδια Volts, αλλά εγώ σα κανόνα σε laptop προτιμώ να πάρω την ίδια RAM ακριβώς ώστε να είναι σίγουρο ότι θα δουλεύουν σε dual channel για καλύτερες επιδόσεις και μεγαλύτερη σιγουριά ότι θα δουλέψουν απροβλημάτιστα.
ALLisCHAOS Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2015 800MHz που το είδες; Επειδή στα προγράμματα όπως πχ. CPU-Z, αυτό που αναφέρουν είναι το μισό, διότι DDR = Double Data Rate, οπότε το "πραγματικό" είναι 800x2=1600MHz. Σ' ωραίος. Από το CPU-Z το είδα και μου έκανε εντύπωση ότι είναι μόνο 800MHz. Οπότε πέρνω μία 1600Mhz και 1.5V.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα