Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τον Ιούλιο κυκλοφόρησαν επίσημα τα Windows 10 και σημαντικό ποσοστό των χρηστών πραγματοποίησε την αναβάθμιση στο νέο λειτουργικό σύστημα. Ωστόσο, ορισμένοι κατασκευαστές προσωπικών υπολογιστών φαίνεται να συμβουλεύουν τους πελάτες τους να αποφύγουν την αναβάθμιση.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Laptopmag, η Dell και η HP προτείνουν στους πελάτες τους να μην αναβαθμίσουν τους υπολογιστές τους σε Windows 10 και μάλιστα, σε ορισμένους συστήνουν να επανεγκαταστήσουν την έκδοση που διέθεταν πριν (Windows 7, 8 ή 8.1) σε περίπτωση που έχουν ήδη προβεί σε αναβάθμιση.

Για την ακρίβεια, το φαινόμενο παρατηρήθηκε σε περιπτώσεις παροχής τεχνικής υποστήριξης των δύο εταιριών στους πελάτες τους. Αρκετοί εκπρόσωποι των δύο εταιριών συμβούλευσαν τους πελάτες να μην αναβαθμίσουν τους υπολογιστές τους σε Windows 10, ώστε να εξασφαλίσουν την απροβλημάτιστη λειτουργία των συσκευών τους.

Οι δύο εταιρίες εξακολουθούν να υποστηρίζουν τα Windows 10, ωστόσο έχουν ως πρώτη προτεραιότητα την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών τους. Για τον λόγο αυτό, δεν διστάζουν να προτείνουν παλιότερη έκδοση των Windows, σε περίπτωση που αυτή ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες του πελάτη.

Επιπλέον λόγος για την παραπάνω τακτική είναι ότι μια εταιρία δεν μπορεί να εγγυηθεί πως μια έκδοση λογισμικού, η οποία δεν υπήρχε καν κατά την κυκλοφορία ενός υπολογιστή, θα μπορεί να «τρέξει» απροβλημάτιστα στον συγκεκριμένο υπολογιστή.

Σαφώς, η εν λόγω τακτική έρχεται αντιμέτωπη με την επιδίωξη της Microsoft περί υιοθέτησης των Windows 10 από όσο το δυνατόν περισσότερους χρήστες. Και φυσικά, στη μέση αυτής της «διαμάχης» βρίσκονται οι χρήστες, οι οποίοι αποπροσανατολίζονται και δεν μπορούν να αποφασίσουν ποια είναι η ορθότερη επιλογή.

Link.png Site: Engadget

• Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Προφανώς και καλά κάνουν. Τα προκατασκευασμένα desktop/laptop είναι χτισμένα και ρυθμισμένα πάνω στα Windows με τα οποία έρχονται και λειτουργούν με αυτά, όπως κάνουν και τα Mac δηλαδή. Aν εσύ κάνεις αναβάθμιση σε 10, ασχέτως αν πρέπει να λειτουργούν ή όχι, δεν μπορεί να σε υποστηρίξει η εκάστοτε εταιρεία κατασκευαστής.

• Like 1
Δημοσ.

Προφανώς και καλά κάνουν. Τα προκατασκευασμένα desktop/laptop είναι χτισμένα και ρυθμισμένα πάνω στα Windows με τα οποία έρχονται και λειτουργούν με αυτά, όπως κάνουν και τα Mac δηλαδή. Aν εσύ κάνεις αναβάθμιση σε 10, ασχέτως αν πρέπει να λειτουργούν ή όχι, δεν μπορεί να σε υποστηρίξει η εκάστοτε εταιρεία κατασκευαστής.

+1

Αλλά στην πραγματικότητα η Dell τουλάχιστον δίνει υποστήριξη για την αναβάθμιση με καινούρια Windows 10 drivers,

οπότε δεν είναι ακριβές το δημοσίευμα

ως προς τη μη υποστήριξη της αναβάθμισης.

Απλά όλα θέλουν το χρόνο τους:

με τον ίδιο τρόπο που τα Windows 10 δεν έχουν γίνει ακόμα αψεγάδιαστα,

με τον ίδιο τρόπο και οι ΟΕΜ δεν έχουν φτιάξει αψεγάδιαστους drivers ακόμα.

• Like 1
Δημοσ.

Τραγικοί κατασκευαστές. Απλά προσπαθούν να αποτρέψουν τη μείωση των πωλήσεων νέων μηχανημάτων.

Επιπλέον λόγος για την παραπάνω τακτική είναι ότι μια εταιρία δεν μπορεί να εγγυηθεί πως μια έκδοση λογισμικού, η οποία δεν υπήρχε καν κατά την κυκλοφορία ενός υπολογιστή, θα μπορεί να «τρέξει» απροβλημάτιστα στον συγκεκριμένο υπολογιστή.

Χμμ... Άρα τα Windows XP θα πρέπει να τρέχουν μια χαρά σε μηχάνημα που ήρθε με Windows 7/8.

• Like 5
Δημοσ.

Ναι, φυσικά.. Προφανώς καλά θα ήταν αν θέλω "το πιο καινούριο" θα πρέπει να πετάξω το παλιό μου λαπτοπ, και να πάρω το καινούριο.. Γιατί το παλιό δεν υποστηρίζεται ή σέρνεται.. 

Γιά στάσου!!! τί μου θυμίζει αυτό; Το android που το νέο το έχουν μόνο για αρκετό καιρό οι νέες συσκευές; Marshmallow έχει 0,3% της πίτας; ή το lollipop κάπου στο 1/4 νομίζω; 

Αυτή η μισοφαγωμένου μήλου συνταγή ήταν επιτυχημένη δε λέω.. 

Οι καιροί άλλαξαν όμως.. Η κάνουλα έκλεισε και αρχίζουν οι μειωμένοι τζίροι κάποιων.. 

Το να έχω το καινούριο, το τελευταίο το "in" θα ξεφτίσει πολύ περισσότερο όταν όλοι ξυπνήσουμε από το τύφλωμα των διαφημίσεων και του μάρκετινγκ και πάμε σε επίπεδο αναγκών. 

Η νέα τάση τους είναι ο βασικός ένας χρόνος εγγύησης. Και η πρόσθετη επέκταση.. Έρχεται και στους άλλους κατασκευαστές....

Γι αυτό αναβάθμισε και συ!!!! Μπορείς!!!!!!

• Like 1
Δημοσ.

Γιά στάσου!!! τί μου θυμίζει αυτό; Το android που το νέο το έχουν μόνο για αρκετό καιρό οι νέες συσκευές; Marshmallow έχει 0,3% της πίτας; ή το lollipop κάπου στο 1/4 νομίζω; 

στο android η αναβάθμιση δεν έρχεται όμως από την google , αλλά από την αντίστοιχη dell /hp οπότε τελείως διαφορετικό το πρόβλημα 

Τα προκατασκευασμένα laptop , τα περισσότερα έστω, αποκλείεται να είναι "ρυθμισμένα" πάνω στα windows με τα οποία έρχονται 

με αυτή την λογική δεν θα έπρεπε ο κατασκευαστής να βάζει 123432141 άσχετα προγράμματα που κάνουν ένα μέτριο σύστημα να γονατίζει χωρίς λόγο 

• Like 1
Δημοσ.

Κοιτάξτε, ενα μηχάνημα πουλιεται κομπλέ να δουλέψει as it is sold. Ειναι απολυτα λογικό ο κατασκευαστής να υποστηριζει αυτό που σου πουλάει και όχι οτι κατέβει στον κάθε χρήστη. Βεβαια οι κατασκευαστές παραδοσιακά προσφέρουν drivers και για την επόμενη εκδοση των Windows.

Βέβαια, δεν ειναι ολα πάντα στο χέρι του κατασκευαστή. Αν ο προμηθευτης του σταματήσει να δίνει drivers για ενα component η HP, η Toshiba κλπ... λιγα μπορουν να κάνουν για αυτό.

Προσωπικά στο HP μου που ερχόταν με Win8, η HP εχει δώσει κανονικά bios και drivers για Win10 και δουλευουν ολα κομπλέ.

Σε παλιοτερο φορητό μου ομως με Win7... 3-4 χρονών μηχάνημα, η HP δεν υποστηρίζει Win10... και τα Win10 δεν δουλευουν σωστά, απλά γιατι η AMD δεν δινει drivers! Κριμα βεβαια γιατι τα Win10 κατα τα αλλα τρέχουν σωστά, αλλά απο την αλλη η AMD δεν... και εχει και τα χρονάκια του το μηχάνημα. Δεν εχω παράλογες απαιτήσεις λοιπον.

@ shad: εχω την εντυπωση πως έχεις μπερδέψει διάφορα μέσα και τα βάλες στο blender...

Δημοσ.

πολύ καλά κάνουν άμα αναβαθμίσεις σε 10 συνουσιάζεται ο υπολογιστής,ενώ αν κάνεις καθαρό format όλα μέλι γάλα.

τα έχω δοκιμάσω και με τις δύο περιπτώσεις και είναι μέρα με νύχτα το καθαρό format με την αναβάθμιση απο 8.

γιατί να καταστρέψει ο άλλος τον υπολογιστή του με την αναβάθμιση? 

η ms σε αυτό τον τομέα είναι πολύ πίσω στην αναβάθμιση γιατί όταν αναβαθμίζεται το osx,τα ubuntu,το android κλπ δεν χαλάει τίποτα,στα windows γιατί τόσα προβλήματα? 

μόνο το καθαρό format είναι λύση?

Δημοσ.

Τα προκατασκευασμένα laptop , τα περισσότερα έστω, αποκλείεται να είναι "ρυθμισμένα" πάνω στα windows με τα οποία έρχονται 

με αυτή την λογική δεν θα έπρεπε ο κατασκευαστής να βάζει 123432141 άσχετα προγράμματα που κάνουν ένα μέτριο σύστημα να γονατίζει χωρίς λόγο 

Άλλο το ένα άλλο το άλλο. Ο κατασκευαστής σου εξασφαλίζει ότι το laptop λειτουργεί σωστά, όχι πόσο καλά λειτουργεί. Τα bloatware που σου φορτώνουν είναι για διαφημιστικούς λόγους. Αυτό δεν επηρεάζει ούτε την υποστήριξη από την εταιρεία ούτε το γεγονός ότι το laptop λειτουργεί.

Η κάθε εταιρεία σου πουλάει ένα ακέραιο προϊόν. Αν εσύ το πειράξεις με οποιοδήποτε τρόπο, η εταιρεία δεν μπορεί να σου εξασφαλίσει τη σωστή λειτουργία του. Αν εσύ λοιπόν πάρεις ένα laptop και αλλάξεις Windows ή γενικά λειτουργικό, πως περιμένεις να σε υποστηρίξει η εταιρεία; Υποστήριξη για Windows 10 σου κάνει η Μ$ όχι ο κατασκευαστής του laptop.

Δημοσ.

Γιατι αργει τοσο πολυ η Google να κατασκευασει λειτουργικο για την αρχιτεκτονικη x86; Οτι και να λεμε δεν ειναι νεκρη αγορα απο τωρα. Εχει κερδος η αγορα αυτη.
Βαρεθηκα την MS τοσα χρονια.

• Like 1
Δημοσ.

Γιατι αργει τοσο πολυ η Google να κατασκευασει λειτουργικο για την αρχιτεκτονικη x86; Οτι και να λεμε δεν ειναι νεκρη αγορα απο τωρα. Εχει κερδος η αγορα αυτη.

Βαρεθηκα την MS τοσα χρονια.

Υπάρχει το Chrome OS. Επίσης υπάρχουν Mac και Linux. Σύντομα θα βγει επίσημα το SteamOS οπότε βάλε κανένα Linuxάκι να δεις τι παίζει.

Δημοσ.

Η Lenovo παντος εβγαλε οδηγους για τα windows 10 και δουλευουν ολα αψογα. Το εβαλα σε yoga 500 που εχω απο αναβαθμιση και επισης το εβαλα και στο z50-75 amd fx7500 μαλιστα κατεβασα ολους τους οδηγους απο το επισημο σιτε του κατασκευαστη και ολα κομπλε παιδια. Η HP εφοσον εχει δημιουργησει δικο της tablet με windows 10 γιατι το λεει αυτο ;

Δημοσ.

Η HP μέχρι τώρα μου φαίνεται η χειρότερη σε θέμα drivers...

Έχει βγάλει 5000000 διαφορετικά μοντέλα με πολύ μικρές διαφορές και έχει χάσει τη μπάλα ή απλά αδιαφορεί.

• Like 1
Δημοσ.

Μα τι κατασταση ειναι αυτη καθε τρεις και λιγο τσουπ και ενα καινουριο λαπτοπ,ενας καινουριος επεξεργαστης,μία καινουρια κάρτα γραφικων,καινούριος δίσκος!!!Γίνεται ενω εχεις αγορασει πριν ένα μηνα πχ κάποιο φορητό να τον αλλαξεις και να παρεις τον καινουριοτερο??Ελεος πια!Το ίδιο γίνεται σε όλα τα προϊόντα τεχνολογικής προέλευσης!ΥΠΕΡΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΣΜΟΣ.Το λεγαμε το 1995 στο σχολείο,το γραφαμε σε εκθεσεις και πάλι πέσαμε στην παγίδα του!!!!

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...