Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παίδες. Σκέφτομαι να κάνω root τη συσκευή μου και να της περάσω την CM 12. Προτού ξεκινήσω όμως, θα ήθελα να ρωτήσω κάποια πράγματα για την "μετάβαση". Και ως εξής.

1)Τα google accounts που έχω (και συγκεκριμένα αυτό στο οποίο έχω τις διάφορες εφαρμογές κατεβασμένες, τις επαφές μου) θα δουλεύουν κανονικά; Θα μπορώ δηλαδή να συγχρονίσω ξανά εφαρμογές, επαφές κλπ στο νέο περιβάλλον;

2) Πώς είναι το camera app στο CM και πως συγκρίνεται με το stock της Samsung;

3) Ποιές λειτουργίες της συσκευής μου θα χάσω (έχω διαβάσει π.χ. οτι χάνεις το fingerprint reader);

Αν σκεφτώ κι άλλα, θα τα συμπληρώσω.

Δημοσ.

Με τους συγχρονισμούς δεν θα έχεις πρόβλημα. Όσον αφορά την κάμερα το app σε aosp είναι χάλια και δεν συγκρίνεται με το stock οπότε αν θες την κάμερα σου μην το κάνεις. Προσωπικά θα έκανα μόνο root και debloat. Δεν αξίζει aosp σε τέτοιες συσκευές πάντως. Θα άξιζε αν είχες κάνα low-mid range που σέρνεται

Δημοσ.

Καλησπέρα παίδες. Σκέφτομαι να κάνω root τη συσκευή μου και να της περάσω την CM 12. Προτού ξεκινήσω όμως, θα ήθελα να ρωτήσω κάποια πράγματα για την "μετάβαση". Και ως εξής.

1)Τα google accounts που έχω (και συγκεκριμένα αυτό στο οποίο έχω τις διάφορες εφαρμογές κατεβασμένες, τις επαφές μου) θα δουλεύουν κανονικά; Θα μπορώ δηλαδή να συγχρονίσω ξανά εφαρμογές, επαφές κλπ στο νέο περιβάλλον;

2) Πώς είναι το camera app στο CM και πως συγκρίνεται με το stock της Samsung;

3) Ποιές λειτουργίες της συσκευής μου θα χάσω (έχω διαβάσει π.χ. οτι χάνεις το fingerprint reader);

Αν σκεφτώ κι άλλα, θα τα συμπληρώσω.

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=413599
Δημοσ.

Με τους συγχρονισμούς δεν θα έχεις πρόβλημα. Όσον αφορά την κάμερα το app σε aosp είναι χάλια και δεν συγκρίνεται με το stock οπότε αν θες την κάμερα σου μην το κάνεις. Προσωπικά θα έκανα μόνο root και debloat. Δεν αξίζει aosp σε τέτοιες συσκευές πάντως. Θα άξιζε αν είχες κάνα low-mid range που σέρνεται

Δηλαδή προτείνεις απλώς να σβήσω τη σαβούρα που έχει μέσα;

Δημοσ.

Αυτό ακριβώς:)

Ίσως να 'χεις δίκιο. Σαφώς και μου αρέσει το look του stock (ή σχεδόν stock) αλλά το μεγαλυτερο μου πρόβλημα είναι τα κολλήματα. Για να βγαλεις το bloatware χρειαζεσαι root-custom recovery και απλώς χρησιμοποιεις το superuser;

Δημοσ.

Δεν χρειάζεται custom recover. Root χρειαζεσαι. Κατεβαζεις link2sd εφαρμογή από το playstore. Μόλις την ανοίξεις ζητάει άδεια από το super user. Μετά από την εφαρμογή μέσα απεγκαταστεις οποία δεν χρειάζεται

Δημοσ.

έχει και τα καλά του το CM δεν είναι μόνο για κινητά που σέρνονται

Εντύπωση πολυ μου είχε κανει το theme system του ας πούμε...

Δοκιμασε το αν το ροοτάρεις, δεν χάνεις τίποτε. Αν δεν σου αρέσει ξανα περνάς στοκ Ρομ

Αν χάνεις το fingertip sensor μλκια βέβαια, αλλα ψαξτο

Δημοσ.

έχει και τα καλά του το CM δεν είναι μόνο για κινητά που σέρνονται

Εντύπωση πολυ μου είχε κανει το theme system του ας πούμε...

Δοκιμασε το αν το ροοτάρεις, δεν χάνεις τίποτε. Αν δεν σου αρέσει ξανα περνάς στοκ Ρομ

Αν χάνεις το fingertip sensor μλκια βέβαια, αλλα ψαξτο

Πράγματι έχει τα καλά του και προσωπικά μου αρέσει ιδιαίτερα. Βασικά μειονεκτήματα μιας τέτοιας μετάβασης θα ήταν το fingerprint scanner (το οποίο βέβαια λειτουργεί πολύ προβληματικά σε σχέση με άλλες υλοποιήσεις εκείνης της περιόδου, οπότε το χρησιμοποιώ σπάνια. Αλλά αν θέλω να αφήσω κάπου τη συσκευή μου κλειδωμένη για λίγο, είναι πολύ βολικο) και το camera app. Έχω δει βιντεακια κι έχω διαβάσει και κειμενα που δε θα έλεγες ότι εξυμνούν το camera app στο CM. Το αντίθετο

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Μάγκες επανέρχομαι στο θέμα γιατί ψάχνομαι αλλά δε βρίσκω άκρη. 

Όλοι οι οδηγοί που βρίσκω αναφέρονται στο SM-G900F. Εμένα η συσκευή μου είναι η SM-G901F και γι'αυτήν την έκδοση δε βρίσκω τίποτα.

Κοίταξα και τον οδηγό που παρέθεσε ο Saruman (και άλλους οδηγούς στην ίδια τοποθεσία) αλλά νομίζω δεν αναφέρεται καμία στη συσκευή μου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...