Dimitris Nikolopoulos Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2015 Καλημέρα σας, Μιας και ασχολούμαι με games που απαιτούν επεξεργαστική ισχύ και όχι δύναμη στην κάρτα γραφικών (Europa Universalis 4) αποφάσισα να αναβαθμίσω τον fx 8350 με τον καινούριο i5 6600k 6ης γενιάς. Ο στόχος μου είναι καθαρά το gaming. Οπότε σε εφαρμογές τύπου video editing που ο 8350 είναι θηρίο, δεν μου χρησιμεύει κάπου. Το μόνο που θέλω είναι να μου πείτε την γνώμη σας για τον i5 6600k. Δεν τον έχω αγοράσει ακόμα. Ευχαριστώ.
TheELF Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2015 Τι γνώμη περιμένεις να ακούσεις δηλαδή; Είναι επεξεργαστής με μια από τις υψηλότερες ταχύτητες ανά πυρήνα και μπορείς και να τον κλοκάρεις και από πάνω αλλά είναι πολύ ακριβώς ακόμα ιδίως αν συνυπολογίσεις όλη την πλατφόρμα. 3
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2015 Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί αγοράζει κάποιος 8350 εξαρχής αν θέλει games. Παίρνεις έναν i5 εξαρχής και τελείωσες, τώρα πρέπει αν μπεις στο τρυπάκι να πουλήσεις τον 8350 και να βάλεις και κάνα κατοστάρι και βάλε για τον 6600k. Για gaming φτάνει και ένας κλειδωμένος i5 6500 ο οποίος θα σου έρθει φθηνότερα, δεν χρειάζεσαι ντε και καλά i5 6600k. Επίσης είσαι σε λάθος ενότητα, στην ενότητα των επεξεργαστών και των μητρικών πρέπει να ανοίξεις θέμα. Επικοινώνησε με έναν mod να στο μεταφέρει το θέμα είτε άνοιξε νέο αν δεν μπορεί να μεταφερθεί το θέμα. 3
spyros007 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2015 Εγω παλι δεν καταλαβαινω γιατι υπαρχουν ανθρωποι που επιμενουν να ασχολουνται με κουλα games που εν ετη 2015 τρεχουν ακομα σε ενα και δυο πυρηνες .Διαφορετικα ο 8350 μπορει να μην ειναι intel αλλα δεν νομιζω οτι κολωνει και πουθενα .Τωρα αν αξιξει να δωσει καμια 400αρα για την καψουρα του αυτο μονο ο TS το ξερει...... 4
TheELF Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2015 Εγω παλι δεν καταλαβαινω γιατι υπαρχουν ανθρωποι που επιμενουν να ασχολουνται με κουλα games που εν ετη 2015 τρεχουν ακομα σε ενα και δυο πυρηνες . Επειδή υπάρχουν ακόμα και εν έτη 2015 ακόμα άτομα που προτιμούν να έχει ουσία ένα παιχνίδι αντί να έχει μόνο γραφικά και πίου πίου. 4
jgeorgiou Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2015 πολλές φορές έχω κάνει την αφελή ερώτηση γιατί αγοράζουν ορισμένοι FX επεξεργαστές και μετά με επιπλέον χρήματα , κόπο (ψυξεις , κλοκαρισμα) προσπαθούν να πλησιάσουν την ταχύτητα του Ι5 που καταλήγει να είναι πολύ φθηνότερη και απλούστερη λύση. Άβυσσος η ψυχή του gamer. Στο 95% των παιχνιδιών ο FX θέλει 30% υπερχρονισμό και υδρόψυξη για να πιάσει την ταχύτητα του Ι5 που καταλήγει να είναι 30-50% φθηνότερος.
spyros007 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2015 Επειδή υπάρχουν ακόμα και εν έτη 2015 ακόμα άτομα που προτιμούν να έχει ουσία ένα παιχνίδι αντί να έχει μόνο γραφικά και πίου πίου. Συμφωνο μαζι σου , περι ορέξεως κολοκυθοπιτα ,αλλα να στρωσουν το κολο τους και να γραψουν τον κώδικα του παιχνιδιου σωστα και να μην να με αναγκάζουν να παω σε 6600 επειδή ειναι γιδια και το τρεχουν σε 1 , 2 πυρήνες.Αυτο εγω δεν το βρισκο λογικο .Τωρα τι κανεις εσυ δικαίωμα σου.Όπως ειπαι και καποιος αλλος εδω μεσα ,η τσιπουρα και η καψουρα πληρώνονται...............
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2015 Προσωπικά θα έπαιρνα fx 8320/8350 αν ήθελα έναν φθηνό cpu που να κάνει παράλληλο multitasking και gaming χωρίς να χωλαίνει μιας και έχω δοκιμάσει 8320 και σε πολλά ανοιχτά πράγματα μαζί με games δεν νιώθει, όπως επίσης θα τον αγόραζα αν είχα χόμπυ το oc και είχα τα χρήματα να ασχοληθώ, μιας και με μια sabertooth και μια custom υδρόψυξη παίζεις με πολύ ωραία ρολόγια και το oc έχει πολλή φάση. Διαφορετικά, αν ήθελα έναν cpu μόνο για παιχνίδια, να τρέχει μόνο το παιχνίδι άντε και κάνα skype με κάνα spotify θα έπαιρνα i5, ναι μεν θα είχα καλύτερες επιδόσεις στα games αλλά θα θυσίαζα multithreaded ικανότητες. Επομένως επειδή ο ts δεν κάνει βαριές δουλειές από ότι κατάλαβα και ο 8350 του είναι άχρηστος, ας πάει σε έναν i5 6500, που φτάνει και περισσεύει για αυτά που θέλει, παίρνει και μια b150 μητρική, κουμπώνει i5, την ψύκτρα και τέλος δίνει πόνο στα games μετά. 3
spyros007 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2015 Μαλλον η ενοια "νιωθει"εχει διαφορικη τιμη αναλογα με τα γυαλια που φοραει ο καθενας μας.
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2015 Εννοείται, καθένας το βλέπει διαφορετικά ανάλογα με την χρήση που κάνει. Ας πούμε στις δικές μου ανάγκες επειδή θέλω πολλά πράγματα ανοιχτά κουμπώνει καλύτερα ένας 8320, σε άλλους που θέλουν παιχνίδι μόνο και πιο light καταστάσεις τους βολεύει ο i5. Είναι απλό .
spyros007 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2015 Τα γυαλια εχουν μπλε η κοκκινο χρωμα ασε τα ψοφια.Και εγω σε καποιον που θελει να στησει καινούριο συστημα τωρα θα προτεινα ιντελ συμφωνωντας σε πολλα πραγματα μαζι σου. Αλλα οχι οτι ο 8350 δεν "νιωθει'. Προτεινεται καποιο πακετακι στον ΤΣ για να δει που παει οικιονομικα.Δεν θελω να το κανουμε το θεμα κουλουβαχατα.
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2015 Δεν υπάρχουν γυαλιά όπως ούτε και ψόφια, υπάρχει τι βλέπεις χωρίς αυτά και εγώ είδα ότι κάθε επεξεργαστής είναι για διαφορετική χρήση, έχοντας δοκιμάσει fx 8320, i5 4690k, i7 4790k με τον τελευταίο και ακριβότερο να είναι ο καλύτερος. Δεν υποστηρίζω καμιά εταιρεία, όλες τα ίδια σκατά είναι, πολυεθνικές που θέλουν να μεγιστοποιήσουν το κέρδος τους, ωστόσο έχω μάθει να προτιμώ επεξεργαστή ανάλογα με το πόσα δίνω και τι θέλω να κάνω. Ας μείνουμε λίγο on topic και ας αφήσουμε τις προτιμήσεις του καθενός, δεν αφορούν κανένα παρά εμάς τους ίδιους μόνο οι προτιμήσεις μας. Ο ts θέλει απλά να παίζει όλα τα παιχνίδια με τα καλύτερα δυνατά καρέ και να έχει την δυνατότητα να παίζει με άνεση παιχνίδια που θέλουν δυνατούς πυρήνες, όπως προείπα ο i5 6500 είναι μονόδρομος για αυτά που θέλει, αφότου φυσικά πουλήσει τον 8350 με το τωρινό mobo και συμπληρώσει την διαφορά για i5 και mobo. Από την στιγμή που μέσω αυτής της οδού θα καλύψει τις ανάγκες του, τότε θα είναι κομπλέ. Για να μην μολύνουμε άλλο το θέμα, ότι θες να μου πεις για 8350 και i5 θα σε παρακαλούσα να μου το στείλεις σε πμ, θα το εκτιμούσα μια φορά να ανατρέψουμε το κατεστημένο και να μην αρχίσει πάλι vs. 4
Fulgore Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2015 Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί αγοράζει κάποιος 8350 εξαρχής αν θέλει games. Παίρνεις έναν i5 εξαρχής και τελείωσες, τώρα πρέπει αν μπεις στο τρυπάκι να πουλήσεις τον 8350 και να βάλεις και κάνα κατοστάρι και βάλε για τον 6600k. Για gaming φτάνει και ένας κλειδωμένος i5 6500 ο οποίος θα σου έρθει φθηνότερα, δεν χρειάζεσαι ντε και καλά i5 6600k. Επίσης είσαι σε λάθος ενότητα, στην ενότητα των επεξεργαστών και των μητρικών πρέπει να ανοίξεις θέμα. Επικοινώνησε με έναν mod να στο μεταφέρει το θέμα είτε άνοιξε νέο αν δεν μπορεί να μεταφερθεί το θέμα. Την απορια γιατι ρωτανε αφου εχουν κανει την αγορα που την πας? Προφανως γιατι υπαρχει αγνοια ρε συ,βλεπε πχ στο Πλαισιο που σου πλασαρουν 6πυρηνους και 8πυρηνους στα ετοιμα pc και καποιοι λενε ουαου. Οταν οι περισσοτεροι που δεν ασχολουνται τους βαλεις διπλα πχ τον Fx 6300 και τον i7 5820k(και οι 2 υποτιθεται 6πυρηνοι)αυτος που εχει αγνοια σου λεει,ε σιγα μην δωσω τα 4πλασια λεφτα για τον Intel θα πρω τον 6300 που ειναι ο ιδιος(6πυρηνες και ιδια συχνοτητα στα site)και ασε τα ΄΄΄κοροιδα΄'΄να πληρωνουν την Intel λες και ειναι Apple. Εγω το γραφω εδω και καιρο οτι ο μεσος Ελληνας ουτε με overclock ασχολειται,ουτε με τα Hz του monitor ουτε με τιποτα οσον αφορα το gaming. Πιο πολυ τον ενδιαφερει να βγαζει πολλα fps για να χαρει ή να την πει στους γυρω του ή για την εμφανιση του κουτιου και τα περιφερειακα(με φωτακια,gaming και λοιπα). Απλα μερικοι στο forum δεν λενε να το καταλαβουν αυτο. οταν βλεπεις καθε μηνα πωλησεις σε μαγαζια να ειναι αυτες http://www.gameslife.gr/top-10-september-26277(βεβαια τα κλειδαδικα συμφερουν πιο πολυ αλλα και παλι καπως ετσι ειναι οι αγορες και σε αυτα)και με αλλα παιχνιδια στο Pc να ειναι μονο τα mainstream Call of duty,dota,lol,hearthstone κλπ σιγα μην κατσει ο αλλος να ασχοληθει με overclocking. Καλημέρα σας, Μιας και ασχολούμαι με games που απαιτούν επεξεργαστική ισχύ και όχι δύναμη στην κάρτα γραφικών (Europa Universalis 4) αποφάσισα να αναβαθμίσω τον fx 8350 με τον καινούριο i5 6600k 6ης γενιάς. Ο στόχος μου είναι καθαρά το gaming. Οπότε σε εφαρμογές τύπου video editing που ο 8350 είναι θηρίο, δεν μου χρησιμεύει κάπου. Το μόνο που θέλω είναι να μου πείτε την γνώμη σας για τον i5 6600k. Δεν τον έχω αγοράσει ακόμα. Ευχαριστώ. Στο θεμα μας τωρα αρχικα να πω οτι δεν το γνωριζω το παιχνιδι. Βλεποντας μετα τις απαιτησεις του παιχνιδιου http://gamesystemrequirements.com/game/europa-universalis-ivμε πιασανε τα γελια γιατι λεω δεν παιζει με 8350 να εχει θεμα σε παιχνιδι που εχει προτεινομενες απαιτησεις Pentium 4 και 2gb ram.,,, Ψαχνοντας λοιπον στο Internet πετυχα αυτο http://store.steampowered.com/app/236850/?l=greek&utm_source=hs_email&utm_medium=email&utm_content=9973549&_hsenc=p2ANqtz-9_mKTEAoG9d35lp8K6VQOwKcU2H59fwY2OAbc8dbPh4H2inJLztLjW0GatJR_37rCMEH8hx1JxbTF8lj8qxQ8_IGRrJw&_hsmi=9973549#app_reviews_hashαλλα και αλλα που παραπονιουνται για την αποδοση του παιχνιδιου μετα το τελευταιο patch ακομα και με pc με I7 4790. Αν λοιπον παιζεις κυριως τετοια παιχνιδια μενεις οπως εχεις,αν παλι θες ουτως ή αλλως να πας σε Intel κοιτας μονο τον 6500(δεν θα κατσω παλι να ασχοληθω με το γνωστο θεμα του να μυρισουμε τα νυχια μας για το αν θα ασχοληθεις ή ασχολεισαι ηδη με overclock και κοιτας σε αυτον τον i5,ουτε αναφερεις απο τι αποτελειται το υπολοιπο συστημα σου γιατι μετα μιλας για χρηση γενικα το gaming, και τα περισσοτερα παιχνιδια πλεον θελουν δυνατη καρτα γραφικων περισσοτερο) 2
jgeorgiou Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2015 spyros007 αυτό που λες περι 2 πυρήνων είναι ανακρίβειες ο Ι3 που έχει 2 πυρήνες είναι ποιο αργός από τον Ι5 στα ΣΥΓΧΡΟΝΑ παιχνίδια. Απλά ο AMD έχει πολύ ποιο αργούς πυρήνες και δεν σώζουν την κατάσταση οι περισσότεροι που έχει. 1
Fulgore Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2015 Τα γυαλια εχουν μπλε η κοκκινο χρωμα ασε τα ψοφια.Και εγω σε καποιον που θελει να στησει καινούριο συστημα τωρα θα προτεινα ιντελ συμφωνωντας σε πολλα πραγματα μαζι σου. Αλλα οχι οτι ο 8350 δεν "νιωθει'. Προτεινεται καποιο πακετακι στον ΤΣ για να δει που παει οικιονομικα.Δεν θελω να το κανουμε το θεμα κουλουβαχατα. να προτεινουμε στον ts τι ακριβως??Ουτε αν ασχολειται με oc μας λεει,ουτε τι εχει το υπολοιπο συστημα(μην εχει καμια αδυναμη καρτα γραφικων και δωσει τσαμπα λεφτα σε καρτα γραφικων)ουτε τι οθονη(αναλυση δηλαδη)εχει/παιζει ουτε τιποτα.....Να μυρισουμε τα νυχια μας για ολα τα παραπανω και να προτεινουμε στα τυφλα επειδη ειναι λεφτα αλλος που θα τα δωσει(αν αγορασει στην τελικη παιζει και αυτο το ενδεχομενο τελικα να μην παρει τιποτα)?? 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα