artakias Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2015 καλησπερα σας, θελω να κανω το εξης αλλα δεν ξερω αν γινεται. λοιπον εχω εναν υπολογιστη αρκετα παλιο με socket 1366 κ θελω να κανω το εξης: θελω να εχει 2 δισκους οπου στον καθε ενα δισκο θα εχει απο ενα λειτουργικο.η διαφορα κ δεν ξερω πως να το κανω ειναι οτι θελω ο ενας απο τους 2 δισκους να μπαινοβγαινει στον υπολογιστη. δηλαδη ειμαι σπιτι κ θελω να ανοιξω τον υπολογιστη μου κουμπωνω σε μια θυρα sata τον ssd μου παταω το power button και ανοιγει ο υπολογιστης κανονικα. δεν ειμαι σπιτι...υπαρχει ο αλλος δισκος επανω οπου εχει λειτουργικο κ οποιος θελει μπαινει μεσα κ κανει οτι θελει.γυριζω σπιτι βαζω τον ssd κ μπαινω απο εκεινον. δηλαδη πιο απλα θελω να εχει 2 δισκους οπου ο καθε ενας θα εχει το δικο του λειτουργικο αλλα θελω να βγαζω τον ενα δισκο κ ο υπολογιστης αν καποιος πατησει να τον ανοιξει αυτοματα να περναει στον επομενο δισκο. πηγα στο bios κ αλλαξα την σειρα κ εβαλα first boot hdd second boot hdd third boot cd rom. υπαρχει καποιος/α που να εχει κανει κατι παρομοιο να με βοηθησει να μου πει καμια συμβουλη???? καποια πληροφορια?
Silverage Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2015 Το ίδιο λειτουργικό θα βάλεις και στους δύο ή διαφορετικό; Αν βάλεις διαφορετικό, απλά βάζεις το δισκάκι και τα κάνεις εγκατάσταση μέσα απο τα windows στο δίσκο που θες όπως θα έκανες με ένα παιχνίδι.
artakias Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2015 το ιδιο λειτουργικο θα ειναι. απλα θελω οταν βγαλω τον εναν δισκο να περασει ο υπολογιστης στον αμεσως επομενο δισκο που εχει λειτουργικο κ οταν ξαναβαλω τον πρωτο δισκο που εβγαλα να ξανα ανοιξει με αυτον.
artakias Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2015 το εκανα αυτο αλλα τι γινεται. λοιπον ο ενας δισκος ο οποιος εχει τα windows 7 starter και ο αλλος δισκος εχει τα windows 7 ultimate. οταν απο την αρχη εβαλα τον δισκο με τα starter ο δισκος ειχε το C κ ο δευτερος δισκος που εχει τα ultimate εχει το αρχικο D. εβγαλα λοιπον τον δισκο με τα starter και πραγματι ο υπολογιστης πηγε στον επομενο δισκο οπου ηταν ο δισκος με τα ultimate ο οποιος ομως πηρε την πρωτη θεση με αρχικο C.ξανα εβαλα λοιπον τον αρχικο δισκο με τα starter για να δω αν οταν ξανα ανοιξω τον υπολογιστη θα ξεκινησει με τον δισκο που θελω δηλαδη τον δισκο με τα starter ομως αυτο δεν εγινε γιατι ο υπολογιστης ανοιξε με τον δευτερο δισκο που εχει τα ultimate. ο λογος ειναι μαλλον οτι ο αρχικα δευτερος δισκος(ultimate) εγινε προτευων κ ετσι απο αρχικο D πηρε αρχικο C, ενω οταν ξαναεβαλα τον αρχικο πρωτο δισκο πανω(starter) δεν αλλαξε η σειρα κ ετσι ο δισκος με τα starter που εγω θελω να ξεκιναει κανονικα δεν ξεκινησε. πως μπορω να ''κλειδωσω'' την σειρα των δισκων? δεν ξερω αν εδωσα να καταλαβεται τι ακριβως θελω αλλα αν υπαρχει απορια μπορω να διευκρινησω πιο πολυ αν χρειαστει καποιος.
TheELF Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2015 πως μπορω να ''κλειδωσω'' την σειρα των δισκων? Η σειρά κλειδώνει με την θύρα sata στον οποίο βάζεις τον δίσκο σε συνδυασμό με το bios,αν στο bios ορίσεις σειρά δίσκων εκκίνησης θα υπερισχύσει αυτή.
artakias Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2015 αυτο που εχω στο bios κανει ειναι οτι γραφω κ πιο πανω δηλαδη first boot hard disk second boot hard disk third boot cd rom. μπορω να κανω κατι αλλο? απλα το θεμα ειναι οτι εχω 2 δισκους 1 δισκος 2 δισκος. οταν ειναι επανω κ οι δυο τα περνει με οποια σειρα τα εχεις εξαρχης οταν βγαζω τον 1 περναει μεν στον 2 αλλα οταν ξανατοποθετω τον 1 δεν τον περνει πρωτο αλλα τον αφηνει δευτερο. αν μπορεσω να το λυσω αυτο πιστευω οτι θα το εχω καταφερει να το κανω. απλα δεν ξερω πως να το κλειδωσω ωστε τον δισκο 1 να τον εχει με το αρχικο C και τον δισκο 2 με το αρχικο D και αυτο να μην αλλαξει οταν θα βγαλω τον 1 απο πανω.
TheELF Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2015 αυτο που εχω στο bios κανει ειναι οτι γραφω κ πιο πανω δηλαδη first boot hard disk second boot hard disk third boot cd rom. μπορω να κανω κατι αλλο? Υπάρχει και άλλο μέρος στο bios όπου δεν ορίζεις την σειρά για boot αλλά ορίζεις την σειρά των δίσκων. Δηλαδή ναι μεν first boot hard disk αλλά ορίζεις ποιον δίσκο να δει πρώτο και αν δεν έχει λειτουργικό να κοιτάξει τον επόμενο. Ανέβασε καμιά φωτό από το Bios να δούμε τι παίζει, 1
BlueBlood7 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2015 Ότι είπε ο ELF και επιπλέον αν θέλεις να μπαίνεις κάποιες φορές στον 2ο δίσκο(γιατί επέλεξες να είναι ο 2ος hdd από το BIOS) όταν ξεκινά το pc μπορείς να πατάς διακεκομένα το F11. Τοτε θα σου βγει μια λίστα με επιλογές και μπορείς να επιλέξεις τον δίσκο που θέλεις ή κάποιο άλλο μέσο.
overpower Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2015 Δεν σου βγαζει στο ανοιγμα να επιλεξεις λειτουργικο?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα