Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα

Έχω έναν υπολογιστήπου αποτελείται από τα εξής:

Μητρική:gigabyte ga-h55m-s2

CPU i3 550(απ' ότι θυμάμαι)

Τροφοδοτικό pantech atx-s550

Ο υπολογιστήΣ δουλεύε κανονικά μέχρι το μεσημέρι αλλά τώρα πήγα να τον ανοίξω και είδα ότι δεν έδινε σήμα στην οθόνη και άρχιζε να μυρίζει.όταν πατάω να ανοίξει, πάει να ξεκινησει αλλά σταματάει.δοκιμασα άλλο τροφοδοτικό αλλα κάνει τα ίδια. Υπάρχει περίπτωση να έχει καεί και ο επεξεργαστής?

Αν έχει καίει κανένα τσιπάκι της μητρικής υπάρχει δυνατότητα επισκευής (γιατι ειναι παλιό σοκετ και δεν βρίσκεται εύκολα άλλη).

Ξέχασα να πω επίσης (αν και δεν νομίζω να έχει ιδιαίτερη σημασία )πως ο υπολογιστήΣ είχε να λειτουργήσει περίπου 20 μέρες και πριν είχε πάνω μια gts 450 την οποία είχα βγαλει και χρησιμοποιούσα τη onboard.

Δημοσ.

κανε ενα οπτικο ελεγχο στην μητρικη για κατι καμμενο

επισης δες αν μυριζει κατι καμμενο η μητρικη ή το τροφοδοτικο

ο επεξεργαστης λιγο δυσκολο να καηκε και να εζησε η μητρικη (οχι απιθανο παντως) 

μαλλον ειναι η μητρικη, ειδικα αν δοκιμασες και με αλλο τροφοδτικο και αυτα τα δυο παιζουν σε αλλο συστημα

Δημοσ.

Το 2ο τροφοδοτικό(ποιο είναι?)  το σύνδεσες σωστά? Έβαλες το 24πινο (άσπρο βύσμα) και το 4πινο (επίσης άσπρο βύσμα πάνω αριστερά) ?

Δημοσ.

Ειναι deer 8650btx και το συνδέσα καλά και δουλεύει σίγουρα.το αλλο δεν το συνδέω σε άλλη μητρική για να μην κου την κάψει και αυτη.

και τα 2 τροφοδοτικά είναι για κλωτσιές πάντως,μακριά.

οπτικό έλεγχο κάνε για τίποτα καμμένο,να κάψεις επεξεργαστή είναι λίγο απίθανο.

• Like 1
Δημοσ.

Αμάν ρε παιδιά με αυτά τα τροφοδοτικά. Ολόκληρη ενότητα για επιλογή τροφοδοτικού υπάρχει στο φόρουμ. Από λάθος σε λάθος είσαι.

Δημοσ.

Απο το κακο στο χειροτερο και τα δύο τροφοδοτικά. Και μετα γκρινιάζετε για καμενο hw.... 

To πιο πιθανο είναι οτι το κακιστο τροφοδοτικό σου πήρε και την μητρική μαζί.... Τώρα το να επιδιορθώσει καποιος την μητρική απο δύσκολο έως απίθανο!

Δημοσ.

Κατ αρχήν τον υπολογιστη αυτον τον είχα πάρεΙ πριν από 7-8χρονια (έτοιμο)όταν δεν ήξερα καν τι σημαίνει τροφοδοτικό. Η απορία ειναι πως ειναι δυνατόν να Κάηκε η μητρική μιας και το τροφοδοτικό εξακολουθεί να παρέχει τάση μέσα στα επιτρεπτά όρια.

Δημοσ.

Κατ αρχήν τον υπολογιστη αυτον τον είχα πάρεΙ πριν από 7-8χρονια (έτοιμο)όταν δεν ήξερα καν τι σημαίνει τροφοδοτικό. Η απορία ειναι πως ειναι δυνατόν να Κάηκε η μητρική μιας και το τροφοδοτικό εξακολουθεί να παρέχει τάση μέσα στα επιτρεπτά όρια.

Ούτε τώρα ξέρεις τι σημαίνει τροφοδοτικό. Με το συμπάθιο έτσι?

Δημοσ.

Ο επεξεργαστής είναι, συνήθως, το τελευταίο εξάρτημα που θα καεί...

Με τροφοδοτικό pantech (μάλλον lamtech θα πρέπει νάναι) είναι μάλλον προφανές τι έγινε...

Το τροφοδοτικό δε λειτούργησε σωστά και το "λογαριασμό" τον πλήρωσε η μητρική σου.

Το ότι το τροφοδοτικό εξακολουθεί να λειτουργεί, δεν λέει τίποτα: όλα αυτά τα τροφοδοτικά της συμφοράς δεν έχουν ποιοτική κατασκευή ούτε πραγματική ασφάλεια με αποτέλεσμα να μην είναι σταθερά στη παροχή ρεύματος στις διάφορες γραμμές που τροφοδοτούν τα εξαρτήματα του υπολογιστή αλλά και να τα αφήνουν εκτεθειμένα σε συνεχή κίνδυνο, από οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει.

Αν μάλιστα το pcάκι λειτουργεί 7-8 χρόνια με αυτό το τροφοδοτικό είναι να απορεί κανείς πως δεν έγινε η ζημιά νωρίτερα...

Σε τόσα χρόνια μπορεί να "παραδώσει πνεύμα" και οποιοδήποτε επώνυμο τροφοδοτικό με τη σημαντική διαφορά ότι δεν θα πάρει μαζί του τη μητρική ή οποιοδήποτε άλλο εξάρτημα...

• Like 1
Δημοσ.

Το κατά πόσο ξέρω ή δεν ξέρωτι σημαίνει τροφοδοτικό δεν μπορείΣ να το κρίνεις από ένα ποστ σε ένα φόρουμ(αν θες μπορώ να σου εξήγησω την αρχή λειτουργίας του και να σου κάνω και ένα κυκλωματικο διάγραμμανα το καταλάβεις).επίσης το αν ειναι καλή ή όχι μια αγορά κρίνεται σε βάθος χρόνου και για εμένα η αγορά του τροφοδοτικου ηταν καλή γιατι πιστεύω πως κάποιο φθηνό (και κακής ποιότητας) τροφοδοτικό μπορεί να ειναι καλύτερη επιλογή από ενΑ platinum τροφοδοτικο (για αυτό υπάρχει και τέτοια ποικιλία διαφορετικά όλες οι εταιρίες θα κατασκεύαζαν το ίδιο, "ιδανικο" για όλες περιπτώσεις, τροφοδοτικό.

Όλα αυτά δεν τα έγραψα για ξα κάνω τον ξερόλα(δεν είμαι ,γιΑ αυτό και ρωταω) αλλά για να σου πω να σκέπτεσαι περισσοτερο πριν δημοσιεύσεις ενΑ σχόλιο

Φιλικά

Δημοσ.

Το κατά πόσο ξέρω ή δεν ξέρωτι σημαίνει τροφοδοτικό δεν μπορείΣ να το κρίνεις από ένα ποστ σε ένα φόρουμ(αν θες μπορώ να σου εξήγησω την αρχή λειτουργίας του και να σου κάνω και ένα κυκλωματικο διάγραμμανα το καταλάβεις).επίσης το αν ειναι καλή ή όχι μια αγορά κρίνεται σε βάθος χρόνου και για εμένα η αγορά του τροφοδοτικου ηταν καλή γιατι πιστεύω πως κάποιο φθηνό (και κακής ποιότητας) τροφοδοτικό μπορεί να ειναι καλύτερη επιλογή από ενΑ platinum τροφοδοτικο (για αυτό υπάρχει και τέτοια ποικιλία διαφορετικά όλες οι εταιρίες θα κατασκεύαζαν το ίδιο, "ιδανικο" για όλες περιπτώσεις, τροφοδοτικό.

Όλα αυτά δεν τα έγραψα για ξα κάνω τον ξερόλα(δεν είμαι ,γιΑ αυτό και ρωταω) αλλά για να σου πω να σκέπτεσαι περισσοτερο πριν δημοσιεύσεις ενΑ σχόλιο

Φιλικά

Επιμένεις...

Δημοσ.

Για κάθε χρήση υπάρχει και το κατάλληλο τροφοδοτικό..με ούτε platinum ούτε πανάκριβο χρειάζεται να είναι ένα τροφοδοτικό για να είναι καλό.

Τροφοδοτικά όμως σαν τα deer, Lamtech κτλ ΔΕΝ είναι για χρήση σε υπολογιστή. .. ίσως κάνουν κάνουν για την κατασκευή καμιας βόμβας αλλά για pc όχι!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...