Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με ψύκτρα Coolermaster T4 - υψηλές θερμοκρασίες

thephotoshoped

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έχω ένα πρόβλημα με την Coolermaster T4. Μόλις αγόρασα άλλες 2 ram για να μπουν στη μητρική όμως η T4 μου μπλοκάρει τη 1 εκ των 4 θέσεων στη μητρική. Από τη μεριά που είναι ο ανεμιστήρας, στη βάση προεξέχει ένα μεταλλικό κομμάτι το οποίο οριακά μπλοκάρει την 1η θύρα.

Για να βάλω την ram αναγκάστηκα να επιστρέψω στην stock του intel i7. Τώρα όμως σε Lightroom, photoshop κλπ έχω idle 70c και σε Load 100c. Είναι εφικτό να λυθεί το πρόβλημα με τη θέση της ram και της ψύκτρας;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πρώτα πρώτα ανέβασε μια φωτό να το δούμε.

Δεύτερον οι  θερμοκρασίες που έχεις τόσο σε idle όσο και load δεν είναι δυνατόν να υφίστανται. Άρα κάτι κάνεις λάθος. Οι θερμοκρασίες αυτές είναι με την stock ή με την Coolermaster?

Επίσης ανέφερε τι fans έχεις και που στο κουτί σου. Βγάλε και μια φωτό από κάθε fan για να δούμε αν έχουν τη σωστή φορά στην αντίστοιχη θέση.

Η ψύκτρα του intel είχε ενσωματωμένη πάστα που "έσπασε" όταν την τοποθέτησα. Εννοείται πως καθάρισα πρώτα τον επεξεργαστή από την παλιά πάστα. Οι θερμοκρασίες που ανέφερα είναι με την στοκ ψύκτρα του intel. 

Το κουτί δεν είναι στον χώρο μου οπότε είναι δύσκολο να το φωτογραφίσω. Όλοι οι ανεμιστήρες βέβαια έχουν σωστή φορά, ελεγμένα, όταν τους τοποθέτησα. 

Έχω επισυνάψει το πως ήταν η στοκ ψύκτρα από κάτω. 

post-218759-0-68001100-1446824100_thumb.jpg

Ακόμα και με stock ψύκτρα τέτοιες θερμοκρασίες είναι αδύνατες. Όπως είπε και ο WalkerSW δεν την έχεις κουμπώσει καλά.

Όταν λες ότι έσπασε τι εννοείς? Τι έσπασε ακριβώς? Οι άσπρες μύτες να υποθέσω?

Όχι ρε παιδιά η πάστα εννοώ από την στερεή μορφή της που ήταν με το που ακούμπησε στον επεξεργαστή ένιωσα να υγροποιείται. Αυτό εννοώ σαν "σπάσιμο". Από τα όσα είδα η ψύκτρα δεν κουνιέται, είναι πολύ σταθερή. Αρχικά "έπαιζε" γιατί δεν είχαν κουμπώσει καλά τα ποδαράκια από πίσω. Τα πίεσα και τα έστριψα κατά τη φορά που έδειχνε και άνοιξαν από πίσω ώστε να γατζώσουν. 

Εν πάσει περιπτώσει τι προτείνετε; Αυτές είναι οι ram http://www.e-shop.gr/ram-kingston-khx16c9t3k2-16x-16gb-2x8gb-ddr3-1600mhz-xmp-beast-series-dual-channel-kit-p-PER.550407. Να δούμε για κάποια άλλη ψύκτρα; 

Πες αναλυτικά ποιο είναι το σύστημα. Εφόσον είναι 2 οι μνήμες και 4 τα slot τότε οι μνήμες μπαίνουν στο 2ο και 4ο slot. Από ότι βλέπω στα βίντεο ίσω να ακουμπά ελαφρά στο σιδεράκι. Δεν νομίζω ότι το πρόβλημα είναι τόσο μεγάλο όσο το περιγράφεις. 

• Moderators

Πες αναλυτικά ποιο είναι το σύστημα. Εφόσον είναι 2 οι μνήμες και 4 τα slot τότε οι μνήμες μπαίνουν στο 2ο και 4ο slot. Από ότι βλέπω στα βίντεο ίσω να ακουμπά ελαφρά στο σιδεράκι. Δεν νομίζω ότι το πρόβλημα είναι τόσο μεγάλο όσο το περιγράφεις.

Δεν έχουν όλες οι μητρικές το ίδιο layout μου έχει τύχει σε 1155 μητρική σε μια ή ψυκτρα έκλεινε τα 2 πρώτα SLOT και σε άλλη ίσα ίσα έφτανε κοντά στο πρώτο (πάντα η ίδια ψυκτρα)

Παρεπιπτοντως ειναι 4 οι μνημες, ειπε οτι αγορασε αλλα 2 dimm.

Ο ανεμιστηρας της ψυκτρας η την ιδια την ψυκτρα δεν μπορεις να τα βαλεις προς την αλλη πλευρα?

Δεν έχουν όλες οι μητρικές το ίδιο layout μου έχει τύχει σε 1155 μητρική σε μια ή ψυκτρα έκλεινε τα 2 πρώτα SLOT και σε άλλη ίσα ίσα έφτανε κοντά στο πρώτο (πάντα η ίδια ψυκτρα)

Ναι όντως υπάρχει περίπτωση. Μια φωτό θα μας διαφώτιζε.

Παρεπιπτοντως ειναι 4 οι μνημες, ειπε οτι αγορασε αλλα 2 dimm.

Ο ανεμιστηρας της ψυκτρας η την ιδια την ψυκτρα δεν μπορεις να τα βαλεις προς την αλλη πλευρα?

Έχεις δίκιο είναι 4.

Καλό είναι το fan να μπαίνει μπροστά.

Παιδιά τόσες ώρες παιδευόμουν! Ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές σας. Εν τέλει δεν είχε τοποθετηθεί εξ αρχής η T4 σωστά.

Το σίδερο που συνδέει τα 2 άκρα και έχει το μοχλό που κλειδώνει την ψύκτρα δεν είχε τοποθετηθεί στη σωστή θέση. Το εξόγκωμα που έπρεπε να μπει στη μέση ήταν λίγο πιο δίπλα οπότε και εμπόδιζε οριακά την θύρα. 

Εν τέλει μπήκε σωστά και χώρεσαν και οι 4!! Η πρώτη ακουμπάει απλά στο πλαστικό του ανεμιστήρα χωρίς όμως να είναι σε σημείο που να επηρεάζει το fan ή την ροή αέρα. Σας επισυνάπτω φωτογραφία. 

Πλέον οι θερμοκρασίες είναι 38-40 σε idle και 68-70 σε load με mass exports, photoshop κλπ.

post-218759-0-58986800-1446838479_thumb.jpg

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...