Προς το περιεχόμενο

windows 7 ή windows 8.1

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

σε μερικες μερες θα παρω ενα λαπτοπ 

το οποιο υπαρχει με windows 7 αλλα και με windows 8.1

η διαφορα στην τιμη τους ειναι αμελητέα 

ομως ποτε δεν εχω χρησιμοποιησει τα windows 8.1 γιατι εχω τα windows 7 στο pc και vista παλιοτερα

ποιο θα ηταν καλυτερο να αγορασω?

εγω θα προτιμουσα τα windows 7 αλλα δεν ξερω τι πλεονεκτήματα εχουν τα windows 8 ή αν τα 7 θα σταματησουν

οποτε οποια πληροφορια και συμβουλη ειναι δεκτη

Δημοσ.

Η υποστήριξη των 7 σταματά το 2020 ενώ των 8.1 το 2022. Η επιλογή έιναι δική σου ανάλογα τι σε βολεύει περισσότερο σαν χρήστη.

Δημοσ.

Παρε αυτα που προτιμας. Η υποστηριξη δεν λεει κατι. Ακομα και τα xp που εχω μια χαρα ειναι ακομα και χωρις υποστηριξη απο την Μικρομαλακη. Προσωπικα δοκιμασα και τα 10αρια αλλα ειναι για τα σκουπιδια. Εμεινα στα 7 και εχω μονο τα 8.1 στο λαπτοπ.

• Like 1
Δημοσ.

δηλαδη δεν εχουν αλλα πλεονεκτηματα τα win 8.1 ?

αν ειναι μονο η υποστηρηξη θα παρψ τα win 7

διαβασε σε ξενα φορουμ οτι τα win8.1 ειναι πιο γρηγορα και καλυτερα για παιχνιδια

ισχυει κατι τετοιο σε μεγαλο βαθμο ή ειναι σχεδον απαρατήρητο ?

Δημοσ.

.... Η υποστηριξη δεν λεει κατι. ...

Δεκτή η αποψή σου. αλλά οι ενημερώσεις κλείνουν τρύπες του λειτουργικού ενώ χωρίς υποστήριξη είναι πιο ευάλωτο σε ιούς κτλ.

@ DoctorDonLoL και εγώ διάβασα ότι τα 8.1 είναι πιο γρήγορα αλλά κατα τη χρήση δεν παρατήρησα διαφορά. Πάρε αυτό με τα 8.1 και αν θες βάζεις το classic shell για έναρξη.

Δημοσ.

δηλαδη δεν εχουν αλλα πλεονεκτηματα τα win 8.1 ?

αν ειναι μονο η υποστηρηξη θα παρψ τα win 7

διαβασε σε ξενα φορουμ οτι τα win8.1 ειναι πιο γρηγορα και καλυτερα για παιχνιδια

ισχυει κατι τετοιο σε μεγαλο βαθμο ή ειναι σχεδον απαρατήρητο ?

Ειναι λιγο πιο γρηγορα τα 8.1,γινεται αισθητο σε παλια συστηματα και αφορα τους χρονους που κλεινει και ανοιγει ο υπολογιστης,στα παιχνιδια εχουν σχεδον αν οχι ακριβως την ιδια αποδοση.Οποτε ο μονος λογος που διαλεγεις μεταξυ 7,8.1 εχει να κανει με την εμφανιση του μενου που και αυτο αλλαζει στα 8.1.

Δημοσ.

Δεκτή η αποψή σου. αλλά οι ενημερώσεις κλείνουν τρύπες του λειτουργικού ενώ χωρίς υποστήριξη είναι πιο ευάλωτο σε ιούς κτλ.

δηλαδη πως δουλευει η υποστηριξη?

πως κλεινουν αυτες οι τρυπες του λειτουργικου που λες? 

αρα περα απο αυτο και την εμφανιση ειναι ομοια και τα 2 windows

Δημοσ.

Το λειτουργικό έχει κενά ασφαλείας, τα οποία εκμεταλλεύονται οι ιοι, malware κτλ. Οι ενημερώσεις 'κλείνουν' αυτά τα κενά βοηθώντας στην ασφάλεια των windows. Όταν τα windows δεν ενημερώνονται πλέον και ας έχεις ενημερωμένο antivirus υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να κολλήσεις ιο. Όμως full ενημερωμένα να έχεις τα πάντα (windows, προγράμματα, antivirus) πάλι μπορείς να κολλήσεις ιο.

Δημοσ.

Τα 8.1 είναι αισθητά πιο γρήγορα από τα 7 (όσο πιο αδύναμο το μηχάνημα, τόσο πιο ορατή η διαφορά).

Βάζεις και classic shell και είσαι άρχοντας.

Δημοσ.

εψαξα για το classic shell και ειδα οτι  κανει τα win 8.1 σαν win 7 εμφανισιακα

δεν βρισκω διαφορα οποτε λογικα θα παρω τα win 8.1 που ειναι πιο καινουρια

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπόν:

Και από τα δύο μπορείς να αναβαθμίσεις στα 10 δωρεάν

Τα 7 για εμένα είναι πιο όμορφα(αυτό είναι υποκειμενικό)

Στα παιχνίδια τα 7 είναι λίγο καλύτερα, όμως σε εφαρμογές τα 8 είναι έλάχιστα καλύτερα.

Κάτι άσχετοι από εδώ μέσα που λένε ότι η υποστήριξη δεν έχει σημασία δεν έχουν ιδέα.

Γνώμη μου, αν δεν έχεις πάρει, δες λίγο τα δύο λειτουργικά και πάρε αυτό που σου αρέσει καλύτερα...

Επίσης σου προτείνω, ό,τι και να επιλέξεις, να αναβαθμίσεις στα 10 για να έχεις ενημερώσεις εφ'όρου ζωής της συσκευής.

Επεξ/σία από Makeran
Δημοσ.

Πάρε το φθηνότερο.

Έτσι και αλλιώς, είτε 7 είναι, είτε 8, αργά ή γρήγορα θα αναβαθμίσεις το λειτουργικό σε 10, που η αναβάθμιση είναι δωρεάν είτε 7-αρια έχεις, είτε 8-ρια.

Απλά να προσέξεις, αυτό που θα πάρεις, αν υποστηρίζει UEFI για να μπουτάρεις πιο γρήγορα.

Αυτό με τα 8, σίγουρα πρέπει να δουλεύει με UEFI.

Το άλλο με τα 7, μπορεί και όχι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...