Edel Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2015 Καλημέρα, θα χρειαζόμουν βοήθεια!!! 600-700 Ο υπολογιστής θα χρησιμοποιηθεί για απλά πράγματα και εφαρμογές, κυριώς ίντερνετ, ωστόσο θα ήθελα να το πρώτο καιρό να μπορεί να παίξει παιχνίδια σε ικανοποιητικό βαθμό. Θα ήθελα να έχει κι αυτός προοπτικές 8-10 χρόνια ζωής, όπως ο τωρινός μου (έκλεισε το 9χρονο αισίως). Γνωρίζω ότι μετά από ένα σημείο 2-2,5 χρόνια ίσως να μη μπορεί να χρησιμοποιηθεί για gaming, δε με ενοχλεί αυτό. Για το πρώτο καιρο θα θελα να δοκιμάσω κανένα από τα καινούρια rpg που έχουν βγει (witcher 3 to ζαχαρώνω). Επίσης βλέπω ταινίες από το PC το οποίο το έχω συνδεδεμένο με τη τηλεόραση δίπλα μου, full hd. Επίσης ερασιτεχνικά ασχολούμαι με το μοντάζ. Adobe premiere, αν θεωρείται "ειδικό πρόγραμμα" Αν χωράει οθονή σε αυτό το μπάτζετ καλοδεχούμενη. Αν όχι, με τη τηλεόραση συνδεδεμένη δίπλα για να βλέπω ταινίες/ανιμε/σειρές θα γίνεται η δουλειά. Η οθόνη περισσότερο πολυτέλεια θα είναι για όποιο game παίξω κι αν παίξω... ηχεία ποντικί πληκτρολόγια όχι Θα προτιμούσα να αγοραστούν από ένα μαγαζί το όλο πακέτο, γιατί μόνος μου δε ξέρω να συναρμολογώ ούτε γι αστείο, και δε θα θέλα να μάθω μέσω youtube Windows 8.1 καλά δεν είναι ? Μελλοντικά, άντε να προσθέσω παραπάνω ram. Αλλά κι αυτό δύσκολο με κάτι 8αρια και 12αρια που κυκλοφορούν (υποθέτω κάτι τέτοιο θα προτείνετε). Δε πρόκειται να βάλω δεύτερη κάρτα γραφικών. Oc δε θα γίνει καθόλου και ποτέ. επίσης hardware από το παλιό δε θα χρησιμοποιηθεί. Ελπίζω να μη κούρασα, θα θελα τη βοήθεια σας, ευχαριστώ προκαταβολικά.
Scatman Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2015 Mε αυτό το μπάτζετ και βάζοντας οθόνη στο πακέτο, συνυπολογίζοντας ότι κάνεις και μοντάζ..προϊόντα της AMD είναι καλύτερη επιλογή. Από visionstudio.gr To σύστημα θα παίζει τα πάντα από παιχνίδια για τα επόμενα 1 έως 3 χρόνια. Αργότερα ίσως χρειαστεί να αλλάξεις κάρτα γραφικών για καλύτερες επιδόσεις. Στο μοντάζ δε θα έχεις θέματα γιατί αυτά τα προγράμματα αξιοποιούν τους πολλούς πυρήνες. Μητρική δε θα χρειαστείς καλύτερη αφού δεν κάνεις o/c. Εφόσον βέβαια αλλάξεις γνώμη μέχρι τότε, λογικά αντέχει έναν 4.0Ghz 8320 (όχι όμως πολύ παραπάνω). Η οθόνη είναι αρκετά καλή. Αν έχεις ήδη κάποιον σκληρό μεγάλης χωρητικότητας, αντί για τον Toshiba 1Τ, μπορείς να χωρέσεις κάποιον SSD 120GB. Προφανώς εφόσον δεν βάλεις την οθόνη στο πακέτο,χτίζεις ένα πολύ πιο δυνατό σύστημα με 700euros ή και λιγότερα.
Edel Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2015 Μ αρέσει πολύ η σύνθεση και είναι μέσα στο μπάτζετ ακριβώς, απλά αντίστοιχο μαγαζί στην Αθήνα με τον ίδιο πλουραλισμό έχουμε? Για να μη πληρώσω κερατιάτικα για μεταφορικά, κι αν πάθει τίποτα (χτύπα ξύλο) να μπορώ να τον μεταφέρω με το αυτοκίνητο στα πλαίσια της όποιας εγγύησης.
Chocobo Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2015 8320 και χωρίς overclock μην περιμένεις πολλά στα παιχνίδια.Προσωπικά θα προτιμούσα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και i3 παρά σε stock 8320.Δεν νοείται FX stock για gaming.Αν βάλεις και δυνατή κάρτα γραφικών θα τρως μπουκάλι.Ένα σχετικό συκγριτικό για να δεις πόσο αδύναμοσ είναι στοκ , υπόψην πως έχουν και πολύ καλύτερη κάρτα γραφικών αλλά παρε ιδεα απο τα fps. https://www.youtube.com/watch?v=gNt_KS0UUhI
Scatman Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2015 Φυσικά και γίνεται αλλά να ξέρεις, αγοράζοντας απ'το eshop πληρώνεις περισσότερο κ λογικά θα μας πέσει λιγο η ποιότητα (eshop.gr): Η r7 260X είναι αντίστοιχη της 750ti. η Οθόνη για λόγους μπατζετ πάει σε λίγο μικρότερες ίντσες. 8320 και χωρίς overclock μην περιμένεις πολλά στα παιχνίδια.Προσωπικά θα προτιμούσα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και i3 παρά σε stock 8320.Δεν νοείται FX stock για gaming.Αν βάλεις και δυνατή κάρτα γραφικών θα τρως μπουκάλι.Ένα σχετικό συκγριτικό για να δεις πόσο αδύναμοσ είναι στοκ , υπόψην πως έχουν και πολύ καλύτερη κάρτα γραφικών αλλά παρε ιδεα απο τα fps. https://www.youtube.com/watch?v=gNt_KS0UUhI Εμένα ο FX8300 παίζει τα πάντα που είναι σχετικά πιο αδύναμος απ'τον 8320. Πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει το παραμύθι με τα CPUs. Ειδικώς στα παιχνίδια τη διαφορά την κάνει η κάρτα γραφικών. 2
Chocobo Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2015 Φυσικά και γίνεται αλλά να ξέρεις, αγοράζοντας απ'το eshop πληρώνεις περισσότερο κ λογικά θα μας πέσει λιγο η ποιότητα (eshop.gr): Η r7 260X είναι αντίστοιχη της 750ti. η Οθόνη για λόγους μπατζετ πάει σε λίγο μικρότερες ίντσες. Εμένα ο FX8300 παίζει τα πάντα που είναι σχετικά πιο αδύναμος απ'τον 8320. Πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει το παραμύθι με τα CPUs. Ειδικώς στα παιχνίδια τη διαφορά την κάνει η κάρτα γραφικών. Πιο παραμύθι,βλέπεις και μόνος πως σε επιδώσει στοκ σε τούρμπο είναι χειρότερος απο i3.Τσέκαρε και λίγο το φόρουμ πόσα άτομα παραπονιούντε για bottlenecks όταν βάζουνε πιο βαρυές κάρτες γραφικών.Το παραμύθι που λες εσύ πρέπει να σταματίσει...Τα πάντα παίζει και ο dual core celeron αλλά σε τι fps είναι το θέμα και το τι σηκώνει απο gpu.Ο 8320 είναι καλός αλλά όχι για στοκ. Εγώ στο παιδί λέω να πάει σε κάτι τέτοιο.Τιμές επειδή είναι ακριβά eshop βρίσκει απο σκρουτζομάγαζα φτηνότερα.
Scatman Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2015 Δε με ενδιαφέρουν τα Bottlenecks του κάθε χρήστη , τα οποία εξαρτώνται από διάφορους παράγοντες όπως δε με ενδιαφέρουν τι λένε τα benchmarks τα οποία σηκώνουν πολύ διάλογο και δεν είναι επί της παρούσης. Με απασχολεί η απόδοση σε πραγματικές συνθήκες. Αν τα 1-3 fps που δίνει ένας διπύρηνος i3 στις τιμές που έχει αυτή την περίοδο θεωρούνται σοβαρό κριτήριο , σηκώνω τα χέρια. Επαναλαμβάνω, η κάρτα γραφικών απογειώνει ένα σύστημα.
Chocobo Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2015 Δε με ενδιαφέρουν τα Bottlenecks του κάθε χρήστη , τα οποία εξαρτώνται από διάφορους παράγοντες όπως δε με ενδιαφέρουν τι λένε τα benchmarks τα οποία σηκώνουν πολύ διάλογο και δεν είναι επί της παρούσης. Με απασχολεί η απόδοση σε πραγματικές συνθήκες. Αν τα 1-3 fps που δίνει ένας διπύρηνος i3 στις τιμές που έχει αυτή την περίοδο θεωρούνται σοβαρό κριτήριο , σηκώνω τα χέρια. Επαναλαμβάνω, η κάρτα γραφικών απογειώνει ένα σύστημα. Συμφωνώ για την κάρτα γραφικών πως είναι η δύναμη.Το αν σε ενδιαφέρουν benchmarks,bottlenecks κλπ είναι δικό σου θέμα που πρέπει όμως να το λάβει υπόψην ο αγοραστής του ποριόντος που προτείνεις.Για 20 ευρώ παραπάνω που έχει ο ι5 αξίζει να πάει σε αυτόν όταν θα μείνει με τον στοκ 8320. Επίσης το παιδί τον θέλει να κρατήσει μέχρι και 10 χρόνια οπότε απο προσωπική εμπειρία θα τον έστελνα σε ιντελ με κλειστά μάτια και σε αυτόν τον τομέα. Τέλος εσύ ο ίδιος τρέχεις στοκ τον 8300.? 1
Scatman Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2015 Tα bottlenecks του κάθε χρήστη δε με ενδιαφέρουν διότι είναι διαφορετικά κάθε φορά και συνήθως αγνοούνται σημαντικοί παράμετροι. Για παράδειγμα, δε γίνεται να έχεις την Titan και να την κολλήσεις με τον FX6300 , προφανώς δε θα έχεις την αναμενόμενη απόδοση. (Το έχω διαβάσει δε το αναφέρω τυχαία) Αυτή την περίοδο χρησιμοποιώ διάφορα συστήματα αλλά για πάρτι μου έχω τον FX8300 σε στοκ 3.3, με μία μέτρια μητρική για δοκιμή και οκ κάρτα γραφικών. Δεν αντιμετωπίζω το παραμικρό πρόβλημα πουθενά. Ίσα ίσα που παίζω σύγχρονα παιχνίδια σε υψηλες ρυθμίσεις. Μα και με τον FX8320 μπορεί να βγάλει δεκαετία. Αυτό που λες θα ίσχυε αν μιλούσαμε για κατηγορίες Sempron, Athlon x2 κτλ Ο FX 8320 είναι ένας εξαιρετικός επεξεργαστής που με τους 8 πυρήνες του μπορεί να αξιοποιηθεί άριστα σε θέματα μοντάζ που ζητάει o νεαρός και γενικώς να κάνει οτιδήποτε θέλει από gaming Μέχρι απλό surfing. Η μητρική που του πρότεινα , λογικά υποστηρίζει και turbo boost που σημαίνει ότι με μία απλή ρύθμιση τον πάει αυτόματα στα 4.2 οπότε ουσιαστικά τον μετατρέπει σε FX8350. Δε διαφωνώ με καμία πρόταση, ωστόσο πιστεύω ότι με I5 που προτείνεις αφενός τον βγάζεις εκτός μπατζετ, αφετέρου ουσιαστικές διαφορές δε θα εντοπίσει. Εκτός κι αν δήλωνε σκληροπυρηνικός Gamer που δίδει έμφαση σε κάθε fps κτλ κτλ Αλλά δικό του είναι το πορτοφόλι ας αποφασίσει. Καλό είναι να υπάρχει πάντα στο ίδιο τραπέζι διπλή επιλογή, διαφορετικών χαρακτηριστικών. 2
Chocobo Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2015 20-30 eυρώ δεν το λες και εκτός budget.... Επίσης λες πως δεν αντιμετοπίζεις κανένα θέμα,αυτό είναι για τις δικές σου απαιτήσεις προφανός.Για σένα μπορεί να είναι όλα οκ για άλλον όχι.Εμένα πχ στα παιχνίδια που δοκίμασαν στο βίντεο που ανέβασα με την 960gtx δεν είναι ικανοποιητικό.Τα περισσότερα έτρεχαν σε χαμηλά fps. Δεν είπα ποτέ πως είναι κακός,αλλά για τόσο μικρή διαφορά απο i5 μου φαίνεται γελοίο να μην πάει σε αυτόν.Επίσης στοκ ακόμα και σε προγράμματα επξεργασίας παρόλους τους πυρήνες είναι το ίδιο αν όχι χειρότερος απο i5.Επίσης το τούρμπο πάει 4 ghz και αφού είπε πως δεν θα ασχοληθεί με κάτι άλλο πέρνουμε ταβάνι το τα 4. Τέλος για μένα το να πάρεις έναν ενεργοβόρο επεξεργαστή με σκοπό να τον έχεις χρόνια και μάλιστα να τον επιλέξεις επειδή είναι μόλις 20-30 κάτι ευρώ λιγότερο δεν είναι καλή επιλογή.Mακροπρόθεσμα τα λίγα αυτά χρήματα θα τα δώσει σε ρεύμα π.χ αν το κρατίσει όσο λέει. Ο 8320 μπορεί να γίνει το ίδιο σε gaming και καλύτερος σε video edit,multitask με καλό overclock όμως.Το οποίο και την κατανάλωση θα αυξήσει αλλά και την ανάγκη για ψύξη.Παραμένω στην γνώμη πως όποιος πέρνει FX για να τον έχει stock speeds σπαταλάει τα χρήματα του. 1
Scatman Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2015 Σεβαστή η γνώμη σου.Σχετικά με αυτό που παραθέτω για να κλείσω και το θέμα : Επίσης λες πως δεν αντιμετοπίζεις κανένα θέμα,αυτό είναι για τις δικές σου απαιτήσεις προφανός.Για σένα μπορεί να είναι όλα οκ για άλλον όχι.Εμένα πχ στα παιχνίδια που δοκίμασαν στο βίντεο που ανέβασα με την 960gtx δεν είναι ικανοποιητικό.Τα περισσότερα έτρεχαν σε χαμηλά fps. Προφανώς, αν δώσω 200 ευρώ για κάρτα άλλα τόσα και παραπάνω για CPU οι απαιτήσεις μεταβάλλονται. Το δικό μου σύστημα όπως είναι αυτή τη στιγμή δομημένο με τις δοκιμές που κάνω, για 500-600 ευρώ είναι άριστο αφού μου επιτρέπει να κάνω οτιδήποτε σε επιδόσεις αντάξιες ακριβοτέρων. Οπότε οι απαιτήσεις μου είναι άμεσα εξαρτώμενες απ'το μπάτζετ κάθε φορά. 1
Mydestiny Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2015 Από Guaranty.gr Αθήνα : Παίρνεις και ένα κουτάκι από E-shop.gr : Site: Raijintek-Arcadia Παίζεις ανετότατα τα παιχνιδάκια σου σε υψηλές ρυθμίσεις και κρατάει και ο υπολογιστής σου για αρκετά χρονάκια.Με την πρώτη ευκαιρία καλό θα ήταν να πάρεις έναν Ssd (Samsung Evo 120Gb 75€) και μια οθονούλα μετέπειτα και είσαι πανέτοιμος. 1
madnifestah Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2015 θα χρησιμοποιηθεί για απλά πράγματα και εφαρμογές, κυρίως ίντερνετ, ωστόσο θα ήθελα να το πρώτο καιρό να μπορεί να παίξει παιχνίδια σε ικανοποιητικό βαθμό θα θελα να δοκιμάσω κανένα από τα καινούρια rpg Επίσης ερασιτεχνικά ασχολούμαι με το μοντάζ Γνώμη μου είναι, αφού θέλει να κρατήσει και χρόνια χωρίς αναβαθμίσεις να πάει σε skylake και σε ddr4... στα 700 μπορεί να βγει αξιοπρεπέστατη βασική σύνθεση και με ssd και μετά να προσθέσει gpu,και μια οθόνη ( και πίθηκος μπορεί να συνδέσει gpu ) προς το παρών είναι λίγο overkill για τόσο απλά πράγματα, αλλά για τα επόμενα (πολλά) χρόνια θα είναι άρχοντας.. με τα ενσωματωμένα γραφικά θα μπορεί να παίξει αρκετά παιχνίδια. Και με μια gpu και μια οθόνη στο μέλλον θα παίζει τα πάντα σε ultra
Millennium Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2015 Φυσικά και γίνεται αλλά να ξέρεις, αγοράζοντας απ'το eshop πληρώνεις περισσότερο κ λογικά θα μας πέσει λιγο η ποιότητα (eshop.gr): Η r7 260X είναι αντίστοιχη της 750ti. η Οθόνη για λόγους μπατζετ πάει σε λίγο μικρότερες ίντσες. Εμένα ο FX8300 παίζει τα πάντα που είναι σχετικά πιο αδύναμος απ'τον 8320. Πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει το παραμύθι με τα CPUs. Ειδικώς στα παιχνίδια τη διαφορά την κάνει η κάρτα γραφικών. +1 με μια άλλη οθoνούλα και τροφοδοτικό αν γίνεται. Σε αυτά τα χρήματα για τέτοια χρήση+μοντάζ πας σε FX 8. 1
hliastsek Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2015 θα χρησιμοποιηθεί για απλά πράγματα και εφαρμογές, κυρίως ίντερνετ, ωστόσο θα ήθελα να το πρώτο καιρό να μπορεί να παίξει παιχνίδια σε ικανοποιητικό βαθμό θα θελα να δοκιμάσω κανένα από τα καινούρια rpg Επίσης ερασιτεχνικά ασχολούμαι με το μοντάζ Γνώμη μου είναι, αφού θέλει να κρατήσει και χρόνια χωρίς αναβαθμίσεις να πάει σε skylake και σε ddr4... στα 700 μπορεί να βγει αξιοπρεπέστατη βασική σύνθεση και με ssd και μετά να προσθέσει gpu,και μια οθόνη ( και πίθηκος μπορεί να συνδέσει gpu ) προς το παρών είναι λίγο overkill για τόσο απλά πράγματα, αλλά για τα επόμενα (πολλά) χρόνια θα είναι άρχοντας.. με τα ενσωματωμένα γραφικά θα μπορεί να παίξει αρκετά παιχνίδια. Και με μια gpu και μια οθόνη στο μέλλον θα παίζει τα πάντα σε ultra Ο TS γράφει για παιχνιδια οπως το witcher.. πραγμα που σημαίνει οτι με τα ενσωματωμένα γραφικα του i5 δεν θα μπορει να το παιξει, μεχρι να βαλει gpu. Ωραια η συνθεση του scatman, ισως αλλαζα την gpu σε r9 380 (αν και θα ξέφευγε λιγο απο το budget) 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα