Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα στη παρέα,

Η κατάσταση έχει ως εξής: εχθές ο υπολογιστής έφαγε μεγάλο κρασάρισμα και μάλλον πρέπει να ήταν από τους drivers της nvidia που έγιναν αυτόματα update και από ότι είδα αντιμετώπισαν και άλλοι το ίδιο πρόβλημα. Επειδή λοιπόν έιχα ένα backup με macrium reflect για τον υπολογιστή μου, έκανα ένα rescue cd και επανέφερα το παλιό image. Την εγκατάσταση από το rescue cd την έκανα με usb 2 σε θύρα usb 2 και στο BIOS επέλξα καρφωτά να bootari από το στικάκι χωρίς να αλλάξω το boot option. Μετα τις εγκαταστάσεις που έλειπαν έκανε ένα restart και άνοιξε. Μετά από αυτό το restart ο υπολογιστής μετά το logo της μητρικής δείχνει μαύρη οθόνη και δε προχωράει. Στη μητρική επάνω στο panel που δείχνει τη κατάσταση της λέει error code AE. Στο manual λέει ότι αυτό συμαίνει legacy boot event. Μάλλον πρέπει να έχει κολλήσει στο να κάνει boot από το στικάκι. Έχει κανείς καμία ιδέα ή προσωπική εμπειρία πως να το κάνω να ξεκινήσει; Δοκίμασα live εκδόσεις και bootari κανονικά μάλλον έχει κολλήσει στο να βρει το σκληρό με το λειτουργικό. Το σύστημα είναι της υπογραφής μου και λειτουργικο Windows 10 pro 64. Φυσικά και ξαναέβαλα να κάνει boot καρφωτά και από το σκληρό αλλά και τα boot options άλλαξα, απενεργοποίησα secure boot το ξανενεργοποίησα. Τα sata είναι ήδη σε ACHI για τον ssd. Δε βλέπω κάτι άλλο.

Δημοσ.

Λέτε να υπάρχει δυνατότητα να flasharo το BIOS στην ίδια version ή αν το κάνω θα μου πει ότι είναι ήδη updated?

• Moderators
Δημοσ.

Σε κάτι παρόμοιο με άλλο error code, έκανα το flashaki (με την εφαρμογή της Asus για bios flash back η πως τι λένε και δεν είχα θέμα το πέρασε κανονικά

• Like 1
Δημοσ.

Με ποια εφαρμογή υπάρχει στο site της ROG ; Αν μπορείς πες μου τι έκανες γιατί δε το έχω ξανακάνει. Έχει φάει τρελό κόλλημα φαντάσου την έβγαλα από ρεύμα, της έβγαλα μπαταρία για κανά μισάωρο και ενώ έχασε ώρα και τε σχετικά ακόμα ψάχνει να βρει το usb για να κάνει boot.

Δημοσ.

Το ελπίζω γιατί αν έχει φάει κανένα ανεπανόρθωτο κόλλημα θα χτυπήσω το κεφάλι μου τοίχο μέχρι να το σπάσω.

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Με ποια εφαρμογή υπάρχει στο site της ROG ; Αν μπορείς πες μου τι έκανες γιατί δε το έχω ξανακάνει. Έχει φάει τρελό κόλλημα φαντάσου την έβγαλα από ρεύμα, της έβγαλα μπαταρία για κανά μισάωρο και ενώ έχασε ώρα και τε σχετικά ακόμα ψάχνει να βρει το usb για να κάνει boot.

μόλις σχολασω θα κοιτάξω και θα σου πω
  • Like 1
Δημοσ.

Δεν είναι στο supported list... Μάλλον θα πάρω το ..... 

Αν και το δικό μου το bios δεν έχει κρασάρει μπαίνει κανονικά. Θα δοκιμάσω με κάποια άλλα utilities που έχει για chipset z77.

Από ότι βλέπω έχει ένα παρόμοιο utility που το λέει renamer και δουλεύει με τον ίδιο περίπου τρόπο. Θα ψάξω για guide για τη δικιά μου μήπως έχει κάτι διαφορετικό που δε ξέρω.

Από ότι βλέπω η διαδικασία είναι παρόμοια παρόλο που δεν είναι στο supported list. 

Δημοσ.

γιαυτο στο εγραψα. αυτο καταλαβα κι εγω (ξεκινησαν με τα κορυφαια μοντελα σε Ζ77 και το συνεχισαν σε Ζ87)

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Αυτός είναι ο οδηγός βάζεις το bios που θες με το πρόγραμμα στο usb stick το αλλάζει όνομα, το βάζεις στην άσπρη θύρα και κάνει το fkasharisma, από την στιγμή που μπορείς να μπεις στο bios βάλε το bios που θες στο stick και κάνε την αναβάθμιση μέσα από το bios ο παραπάνω οδηγός είναι αν φτάσεις σε σημείο να μην μπορείς να bootaris καν εγώ το δοκίμασα μόνο και μόνο για να δω πώς δουλεύει, στην χειρότερη περίπτωση περνά πρώτα ένα παλιότερο bios και μετά το τελευταίο

• Moderators
Δημοσ.

USB bios flashback ειναι ξεχασα να ανεβασω χθες εικονα , αλλα οπως ειπα απο την στιγμη που εχεις προσβαση στο bios μπορεις να το κανεις manual απο εκει

post-339798-0-42420700-1446875397_thumb.jpg

Δημοσ.

Παιδες τελικα το προβλημα ηταν στο image που εκανα restore. Έκανα και flash bios δούλεψε κανονικά αλλά πάλι δε φόρτωνε. Πριν τρελαθώ και την έστελνα πίσω με την εγγύηση είπα να κάνω μια τελευταία δοκιμή να ξανακάνω καθαρή εγκατάσταση τα Windows μήπως και στρώσει. Τελικά το πρόβλημα όπως αποδείχθηκε εκεί ήατν από την αρχή και απλά δε το είχα πάρει χαμπάρι. Ευτυχώς τέλος καλό όλα καλά. Ευχαριστώ για την ανταπόκριση και τη βοήθεια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...