Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έδω και 3 μήνες δουλεύω ως java dev για μια μεγάλη εταιρία, πλέον έχω αρχίσει να βαριέμαι καθώς

1. Ο κώδικας που υπάρχει μπορει να περιγραφεί επιεικώς ως άθλιος.
  2. Και κυρίος τα tasks που μου ζητουνται (και γενικά οι αλλαγές που παίζουν στο project που είμαι) είναι χωρίς κανένα challenge,αλλαγές στα γραφικά άντε και καμία μικρή αλλαγή σε queries γενικά ελάχιστη java για την οποία και προσελήφθην. 

Είμαι πολύ μικρό διάστημα στην δουλεία και λόγο οτι θα ήθελα το όνομα να μπεί στο CV μου λέω να κάτσω και να μην τα παρατήσω αλλά αξίζει να χάσω το χρόνο μου (είναι η 2η δουλειά μου στην πρώτη ήμουν για 1 χρόνο πάλι σε java), ποιό είναι το ελάχιστο χρονικό διάστημα εργασίας στο οποίο δεν φάινεται άσχημο στο βιογραφικό?

Έχω προσπαθήσει να ζητήσω να κάνω refactor, να φτίαξω κανα test αλλα έχω φάει άκυρα απο τον manager, έλεγα να ζητούσα να έστηνα κανα jenkins που δεν υπάρχει. Υπάρχει κάτι άλλο που μπορώ να κάνω για να ξεφύγω ή έστω να να μην ασχολούμε μόνο με ανιαρές αλλαγές στην html?

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν έχω να σου προτείνω κάτι αλλά εγώ είμαι σε μια εταιρία όπου ψάχνουμε java devs που να την παλεύουν λίγο και δεν βρίσκουμε εδώ και κάτι μήνες. Οπότε υποθέτω πως ζήτηση υπάρχει γενικά και σε άλλες εταιρίες, σε περίπτωση που δεν σε καλύπτει εκεί που είσαι. Για την κουβέντα πάντως και μόνο, ο κώδικας που υπάρχει στο project που είμαι είναι τουλάχιστον άθλιος (γραμμένος απο άλλες εταιρίες), αλλα τουλάχιστον γίνονται προσπάθιες για refactor απο όλες τις πλευρές (developers, managers, πελάτη, κτλ). Eπίσης γράφονται unit/integration tests για τα πάντα, πλέον. Καμία σχέση δηλαδή με αυτό που αναφέρεις.

Java γράφουμε όποτε υπάρχει χρόνος, που συνήθως για 100% Java υπάρχει από Μάρτιο μέχρι Σεπτέμβριο, μετά αρχίζουν κάτι ιστορίες που απαιτούν άλλες γλώσσες (angularJS, python, κ.α), όπου η ανάγκη για features και tasks σε Java περιορίζεται λίγο. Jenkins υπάρχει και διάφορα άλλα ενδιαφέρον καλούδια (π.χ docker). Στα θετικά επίσης (για μένα), ότι είναι όλο το project open source, και δεν υπάρχει περιορισμός απο κάποια τεχνολογία (π.χ έχω στημένο κανονικά το Arch Linux μου με τα εργαλεία μου όπως τα θέλω εγώ).

Εγώ για να μην βαριέμαι αλλά και για να μαθαίνω καλύτερα αυτά που θα χρειαστεί να κάνω, καθώς junior είμαι με 1,5 χρόνο προυπηρεσία πλέον, έχω φτιάξει και μικρά δικά μου projectaκια και τα δουλεύω όταν υπάρχει χρόνος. Από JavaFX, Maven, Spring, H2, MySQL, Semantic databases(sesame, virtuoso), μέχρι και OSGi Apps. Φυσικά όλα αυτά με versioning σε git/svn και προσπάθεια για full χρήση των δυνατοτήτων τους(tags, branches, rebasing, squash commits σε git, sparse directories σε svn, κτλπ).

Τα περισσότερα απο αυτά τα χρειάζομαι και στην δουλειά που και που. Μέσα απο αυτά και απο ανάγκη για χρήση εργαλειών έχω προσφέρει και σε γνωστά open source projects με bug reports κ.α (π.χ hibernate, basex, κ.α), και εκεί αποκτάει και λίγο ενδιαφέρον γιατι νιώθεις και λίγο part του community. Δυστυχώς όπως ανέφερα, λόγω του ότι δεν βρίσκουμε devs, δεν υπάρχει πλέον χρόνος για πειραματισμούς γιατί δουλεύουμε απο το πρωί μέχρι το βράδυ :P

Μερικές φορές είναι βαρετά κάποια πράγματα, αλλά προσωπικά δεν είμαι και σε θέση ακόμα να αποφασίζω με τι ακριβώς θα δουλεύω. Ίσως όταν γίνω πιο έμπειρος και πιο efficient σαν developer να μπορώ να το κάνω και να ρίχνω άκυρα απο εδώ και απο εκεί ;)

Επεξ/σία από Luciddream
  • Like 2
Δημοσ.

Μια από τα ίδια και σε μένα. Μόνο που είναι η πρώτη μου δουλειά και δουλευώ 2 μήνες ( ως php developer) ,σε μια μικρή εταιρεία.

-Κώδικας χωρίς σχόλια (μόνο ο "συγγραφέας" ενός module καταλαβαίνει 100% τι κάνει το module)

-καμιά χρήση version control

-manual quality assurance (δηλαδή καθόλου unit /integration testing )

-τρισάθλιο  management των alerts / warning που πετάει ο κώδικας

-τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα   θα τύχει εργασία τα σαββατοκύριακα και 11ώρο μια καθημερινή. 

Το χειρότερο είναι ότι δεν βλέπω να μαθαίνω τίποτα καινούργιο.

Οπότε προσπαθώ με hobby projects στο σπίτι , όταν δεν γυρνάω κουρασμένος από την δουλειά...

Δημοσ.

Γενικά για development εδώ Ολλανδία που ξέρω τι γίνεται, δεν είναι περίεργο οι συχνές αλλαγές στη δουλειά, βλέπω πολλούς που αλλάζουν κάθε 8-12 μήνες.

Νομίζω από την πλευρά σου σωστά το χειρίζεσαι που προσπαθείς να πάρεις πρωτοβουλίες και να κινήσεις τα πράγματα λίγο μόνος σου. Αν δεις ότι βρίσκεις σε τοίχο, θα πρέπει να δεις λίγο και τι είναι καλό για σένα. Μπορεί να φύγεις μετά από 4 μήνες να μην είναι και το καλύτερο για το βιογραφικό σου, αλλά να μείνεις και στάσιμος για ένα χρόνο είναι χειρότερο. Συνήθως μετά από 6 μήνες το πολύ μπορείς να καταλάβεις αν πρόκειται να αλλάξει κάτι εκεί που είσαι και αν η απάντηση είναι αρνητική δεν έχει νόημα να περιμένεις. Επιφυλάσσομαι μόνο για την κατάσταση στην Ελλάδα που καταλαβαίνω πλέον πόσο δύσκολο είναι να βρεις κάτι καλό αλλά και πάλι έχω την εντύπωση ότι καλοί developers δεν μένουν χωρίς δουλειά.

Επίσης αυτό που σου λένε τα παιδιά για open source project είναι καλή ιδέα, αν δεν μπορείς να αλλάξεις άμεσα, κοίτα μόνος σου να εξελιχτείς με τέτοια πρότζεκτ και θα νιώσεις και ωραία αν προσφέρεις στην κοινότητα.

Δημοσ.

Αυτό με δικά μου projectακια προσπαθώ να το κάνω αλλα όταν γυρνάω 7-8 το βράδυ δεν μπορώ εύκολα να κάτσω πάλι στο pc για να γράψω κώδικα, συν οτι έχω και άλλα ενδιαφέροντα πέρα απο τον προγραμματισμό ( γυμναστήριο, φίλους, κοπέλα κτλ) που στο κάτω κάτω ειναι πιο σημάντικα.

Δυστυχώς ότι είναι να γίνει πρέπει να γίνει στα πλαίσιας της δουλείας ή να φεύγω στην ώρα μου ( πράγμα που σπάνια πλέον συμβαίνει) και ας είμαι ο μόνος που θα το κάνει, ωστε να προλαβαίνω να κάνω τα υπόλοιπα. Οπότε θα κάνω υπομονή ένα 6-8 μηνο να δώ μπας και αλλάξει τίποτα και μετά βλέπουμε τι θα κάνω. 

• Like 2
Δημοσ.

Γενικότερα λόγω κρίσης, είναι πλέον αρκετά συνηθισμένο να αλλάζεις εταιρεία σε μικρό χρονικό διάστημα. Αν αυτό έχει γίνει μία φορά στο βιογραφικό σου δεν τρέχει κα τίποτα. Αν γίνει 15...οκ είναι red-flag.

Εγώ θα σου έλεγα το εξής. Στην δουλειά μας υπάρχουν άμεσες αποδοχές (ο μισθός μας) και έμμεσες (το κεφάλαιο γνώσης που χτίζουμε). Θεωρώ ότι ιδιαίτερα στα πρώτα χρόνια που δουλεύουμε, όταν το 2ο αρχίζει και δεν αναπτύσσεται, είναι καιρός να τη κάνεις.

Βαρετά πράγματα υπάρχουν πάντα, το θέμα είναι να υπάρχουν και ενδιαφέροντα ταυτόχρονα αφενός και αφετέρου να είμαστε ικανοποιημένοι με αυτό που αποκομίζουμε.

Κάτσε να σκεφτείς. "Τι μου προσφέρει η εργασία μου?", "μαθαίνω νέες τεχνολογίες, νέες διαδικασίες, να διαχειρίζομαι ομάδες". Αν απλά είσαι στάσιμος είναι καιρός να ψάξεις για κάτι καλύτερο, και όταν το βρείς να τη κάνεις.

Απο την άλλη βέβαια σκέψου. Μπορεί να δεις καμια ωραία εταιριούλα που να σου λέει "εμείς χρησιμοποιούμε όλες τις υπεργαμάτες τεχνολογίες, και όλα τα εργαλεία...αλλά δεν ξέρω αν θα είμαστε ανοιχτοί σε 2 χρόνια. Απο την άλλη έχεις βαρετή δουλειά σε μεγάλη και σταθερή εταιρεία...η οποία μάλλον θα υπάρχει για πολλά χρόνια ακόμα (κάνοντας βαρετά projects).  Τα ζυγίζεις και αποφασίζεις.

Δημοσ.

Γενικότερα λόγω κρίσης, είναι πλέον αρκετά συνηθισμένο να αλλάζεις εταιρεία σε μικρό χρονικό διάστημα. Αν αυτό έχει γίνει μία φορά στο βιογραφικό σου δεν τρέχει κα τίποτα. Αν γίνει 15...οκ είναι red-flag.

Ας μην γράψει ολες τις αλλαγες στο βιογραφικο του φιλε τον υποχρεωνει κανεις????

Δημοσ.

Έδω και 3 μήνες δουλεύω ως java dev για μια μεγάλη εταιρία, πλέον έχω αρχίσει να βαριέμαι καθώς

• Ο κώδικας που υπάρχει μπορει να περιγραφεί επιεικώς ως άθλιος.
  • Και κυρίος τα tasks που μου ζητουνται (και γενικά οι αλλαγές που παίζουν στο project που είμαι) είναι χωρίς κανένα challenge,αλλαγές στα γραφικά άντε και καμία μικρή αλλαγή σε queries γενικά ελάχιστη java για την οποία και προσελήφθην. 

Αυτά είναι πολύ συχνά φαινόμενα, ειδικά αν η εταιρία είναι μεγάλη και έχει περάσει πολύς κόσμος από το project. Και βέβαια το τι σου ζητείται έχει να κάνει και με τη συγκεκριμένη θέση που ανέλαβες.

Είμαι πολύ μικρό διάστημα στην δουλεία και λόγο οτι θα ήθελα το όνομα να μπεί στο CV μου λέω να κάτσω και να μην τα παρατήσω αλλά αξίζει να χάσω το χρόνο μου (είναι η 2η δουλειά μου στην πρώτη ήμουν για 1 χρόνο πάλι σε java), ποιό είναι το ελάχιστο χρονικό διάστημα εργασίας στο οποίο δεν φάινεται άσχημο στο βιογραφικό?

Έχω προσπαθήσει να ζητήσω να κάνω refactor, να φτίαξω κανα test αλλα έχω φάει άκυρα απο τον manager, έλεγα να ζητούσα να έστηνα κανα jenkins που δεν υπάρχει. Υπάρχει κάτι άλλο που μπορώ να κάνω για να ξεφύγω ή έστω να να μην ασχολούμε μόνο με ανιαρές αλλαγές στην html?

Το ελάχιστο χρονικό διάστημα είναι αυτό που μπορείς να υποστηρίξεις με ικανοποιητικό τρόπο όταν σε ρωτήσουν γιατί έφυγες τόσο σύντομα. Τελείως γενικά ballpark 9 με 12 μήνες αλλά εξαρτάται κυρίως από σένα.

Έχει τεράστια σημασία το γιατί "έφαγες άκυρα από τον manager". Θα σου πρότεινα αντί να εστιάσεις στο άκυρο να εστιάσεις με αηδιαστική λεπτομέρεια στο για ποιούς λόγους ο manager σου πήρε αυτή την απόφαση, IMO τα συμπεράσματα που μπορείς να βγάλεις απο κει θα είναι πολύ πιο χρήσιμα από το "να ξεφύγεις" όπως λες.

Φαίνεται σα να είσαι σε junior φάση, ο τρόπος με τον οποίο βλέπεις τον κόσμο εσύ δεν έχει και πολλή σχέση με τον τρόπο που τον βλέπει ο manager σου. Εγώ αν άκουγα έναν junior λίγους μήνες στην εταιρία (aka you know nothing Jon Snow) να μου λέει "θέλω να κάνω refactor" το μόνο πράγμα που σίγουρα δε θα ένιωθα είναι ενθουσιασμός. Κι αυτό δεν έχει να κάνει με τα τεχνικά του προσόντα.

Μια από τα ίδια και σε μένα. Μόνο που είναι η πρώτη μου δουλειά και δουλευώ 2 μήνες ( ως php developer) ,σε μια μικρή εταιρεία.

-Κώδικας χωρίς σχόλια (μόνο ο "συγγραφέας" ενός module καταλαβαίνει 100% τι κάνει το module)

-καμιά χρήση version control

-manual quality assurance (δηλαδή καθόλου unit /integration testing )

-τρισάθλιο  management των alerts / warning που πετάει ο κώδικας

-τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα   θα τύχει εργασία τα σαββατοκύριακα και 11ώρο μια καθημερινή. 

Το χειρότερο είναι ότι δεν βλέπω να μαθαίνω τίποτα καινούργιο.

Οπότε προσπαθώ με hobby projects στο σπίτι , όταν δεν γυρνάω κουρασμένος από την δουλειά...

Φύγε από αυτή τη δουλειά το συντομότερο δυνατό, δηλαδή μόλις βρεις την επόμενη. 2 μήνες είναι βέβαια πολύ νωρίς και αφού είσαι τόσο νέος θα έχεις ακόμα πράγματα να πάρεις (και σίγουρα όχι τεχνικά ή μόνο τεχνικά), αλλά το ψάξιμο για την επόμενη πρέπει να είναι μέσα στα σχέδιά σου πριν το καλοκαίρι.

Γενικά για development εδώ Ολλανδία που ξέρω τι γίνεται, δεν είναι περίεργο οι συχνές αλλαγές στη δουλειά, βλέπω πολλούς που αλλάζουν κάθε 8-12 μήνες.

Νομίζω από την πλευρά σου σωστά το χειρίζεσαι που προσπαθείς να πάρεις πρωτοβουλίες και να κινήσεις τα πράγματα λίγο μόνος σου. Αν δεις ότι βρίσκεις σε τοίχο, θα πρέπει να δεις λίγο και τι είναι καλό για σένα. Μπορεί να φύγεις μετά από 4 μήνες να μην είναι και το καλύτερο για το βιογραφικό σου, αλλά να μείνεις και στάσιμος για ένα χρόνο είναι χειρότερο. Συνήθως μετά από 6 μήνες το πολύ μπορείς να καταλάβεις αν πρόκειται να αλλάξει κάτι εκεί που είσαι και αν η απάντηση είναι αρνητική δεν έχει νόημα να περιμένεις. Επιφυλάσσομαι μόνο για την κατάσταση στην Ελλάδα που καταλαβαίνω πλέον πόσο δύσκολο είναι να βρεις κάτι καλό αλλά και πάλι έχω την εντύπωση ότι καλοί developers δεν μένουν χωρίς δουλειά.

Έξω η κινητικότητα είναι πολύ πολύ μεγαλύτερη, όπως λες και συ δε μπορεί να γίνει απευθείας σύγκριση.

Ας μην γράψει ολες τις αλλαγες στο βιογραφικο του φιλε τον υποχρεωνει κανεις????

Αρκεί να ξέρει τι θα πει αν τον ρωτήσουν τι παίζει με τα χρονικά κενά.

• Like 2
Δημοσ.

Φαίνεται σα να είσαι σε junior φάση, ο τρόπος με τον οποίο βλέπεις τον κόσμο εσύ δεν έχει και πολλή σχέση με τον τρόπο που τον βλέπει ο manager σου. Εγώ αν άκουγα έναν junior λίγους μήνες στην εταιρία (aka you know nothing Jon Snow) να μου λέει "θέλω να κάνω refactor" το μόνο πράγμα που σίγουρα δε θα ένιωθα είναι ενθουσιασμός. Κι αυτό δεν έχει να κάνει με τα τεχνικά του προσόντα.

Εγω το έχω ξαναπει ..... με τους προισταμενους πρέπει παντα να έχεις μια αποσταση ουτε φιλιες ουτε βολτες μαζι ουτε να πας να του δειξεις οτι εισαι εξυπνοτερος θα φυγεις νυχτα και δεν θα το καταλαβεις και οι καιροι ειναι δυσκολοι εγω εχω να προτεινω στον θεματοθετη μας χωρις βεβαια να νιωσει οτι υποτιμώ τις δυνατοτητες του οτι ας παραμεινει και ας κοιτάξει τη δουλειτσα του εδω αλλοι πληροφορικοι δεν δουλευουνε καν πανω στο αντικειμενο τους κάνουνε αλλες δουλειές και αν τις κάνουν και αυτές.

Αν βεβαια εισαι τοσο σιγουρος για τις δυνατοτητες σου τοτε φυγε οπως ειπε και ο ντιφεισερ αλλα να μεινεις στην εταιρεια και να πεις στον προισταμενο ο κωδικας που κανετε ειναι χάλια ακομα και αν ειναι ετσι ειναι πολυ επικινδυνο σημειο.Ο προισταμενος πρωτα θα δει αμα τον προσβάλλεις και μετα αν εχεις δικιο φυσικα εγω θα κοιτούσα το δευτερο αλλα εγω ειμαι εγω και ο αλλος ειναι άλλος.

Εχω δει απιστευτα πραγματα να γινονται και να διώχνουν άτομα τα οποια και αγαπητα ηταν στο κοσμο αλλα και εκαναν πολυ καλη δουλεια αλλα εκαναν ενα μεγαλο λαθος εκαναν τον προισταμενο να νιώθει ανασφάλεια. Αυτο και μονο ηταν αρκετο βρισκουν μια δικαιολογια και σε διώχνουν νυχτα.Τι σε ενδιαφερει εσενα πως δουλευουνε? αραξε εκει κανε αυτο που σου λενε πάρε τα λεφτά και φυγε.

Οι καιροι ειναι δυσκολοι αμα δεν μπορεις να κανεις τα πραγματα καλυτερα μεινε στασιμος αλλα μην τα κανεις χειροτερα.Στο μελλον θα βρεις σιγουρα ευκαιρια να φυγεις αλλα οποτε το θες εσυ οχι να σε διωξουν αυτοι κ να μεινεις ρέστος.

Δημοσ.

Τι διαβάζω Χριστέ μου... δηλαδή τι περίμενες? να κάνεις ενδιαφέροντα πράγματα? σοβαρά?

Φίλε μου, νομίζω ότι δεν το έχεις πιάσει το νόημα της ζωής. Όπου και να πας, θα κάνεις πράγματα τα οποία θα είναι βαρετά. Είναι λογικό! η εταιρεία δεν φτιάχτηκε για να μην βαριέσαι εσύ!.... Έτσι είναι η φύση του ανθρώπου... βρίσκει ενδιαφέρον μόνο ότι κάνει για τον εαυτό του.

Συμβουλή μου είναι να μην ελπίζεις. Όσες δουλειές και να αλλάξεις, το ίδιο σκηνικό θα παιχτεί! Οπότε, κάνε το 8αωρο σου και μετά σπίτι κάνε τα χόμπι σου.

Thats life mate!

PS: Κοιτάξτε να "αποκτήσετε" προυπηρεσία για το βιογραφικό σας και μετά αλλάξτε κάθε χρόνο δουλειά αν θέλετε. Πέρα από τις δουλειές που κάνεις, είναι και το περιβάλλον που ζεις. Εγώ ήμουν σε μια εταιρεία "καρκίνο". Πληρώνανε καλά (@, απλά λίγο καλύτερα από τον ανταγωνισμό) και στο χτυπάγανε κάθε λίγο και σε αγχώνανε μέχρι να αρρωστήσεις. Οπότε, είναι σίγουρο ότι όπου και να πας θα κάνεις βαρετά πράγματα... απλά κοίτα να είσαι σε σωστή εταιρεία που δεν θα σε καρκινιάζει... και γενικά να περνάς καλά. Αυτό να κοιτάς μόνο!

• Like 1
Δημοσ.

Αρκεί να ξέρει τι θα πει αν τον ρωτήσουν τι παίζει με τα χρονικά κενά.

Ε τι θα πει; Θα πει οτι δεν ειχε δουλεια εκεινη την περιοδο.

Δημοσ.

Τι διαβάζω Χριστέ μου... δηλαδή τι περίμενες? να κάνεις ενδιαφέροντα πράγματα? σοβαρά?

Φίλε μου, νομίζω ότι δεν το έχεις πιάσει το νόημα της ζωής. Όπου και να πας, θα κάνεις πράγματα τα οποία θα είναι βαρετά. Είναι λογικό! η εταιρεία δεν φτιάχτηκε για να μην βαριέσαι εσύ!.... Έτσι είναι η φύση του ανθρώπου... βρίσκει ενδιαφέρον μόνο ότι κάνει για τον εαυτό του.

Συμβουλή μου είναι να μην ελπίζεις. Όσες δουλειές και να αλλάξεις, το ίδιο σκηνικό θα παιχτεί! Οπότε, κάνε το 8αωρο σου και μετά σπίτι κάνε τα χόμπι σου.

Thats life mate!

PS: Κοιτάξτε να "αποκτήσετε" προυπηρεσία για το βιογραφικό σας και μετά αλλάξτε κάθε χρόνο δουλειά αν θέλετε. Πέρα από τις δουλειές που κάνεις, είναι και το περιβάλλον που ζεις. Εγώ ήμουν σε μια εταιρεία "καρκίνο". Πληρώνανε καλά (@, απλά λίγο καλύτερα από τον ανταγωνισμό) και στο χτυπάγανε κάθε λίγο και σε αγχώνανε μέχρι να αρρωστήσεις. Οπότε, είναι σίγουρο ότι όπου και να πας θα κάνεις βαρετά πράγματα... απλά κοίτα να είσαι σε σωστή εταιρεία που δεν θα σε καρκινιάζει... και γενικά να περνάς καλά. Αυτό να κοιτάς μόνο!

Νοημα της ζωης ειναι να κανει ο καθενας αυτο που γουσταρει και κανεις να μη πρηζει κανεναν με επικρισεις και κλισέ.Μια ζωη την έχεις φιλε δεν θα σου πει ο αλλος τι θα κανεις επειδη σου δινει 5 κατοστάρικα το μήνα καλο ειναι να ξέρουν τα ορια άπαντες και εργοδοτες και εργαζομενοι.

Σε ένα τέτοιο συνολο θα ειχαμε πιο παραγωγικους πολιτες και επιχειρησεις αλλα εντάξει στην μπανάνια που την καταντησαν τοσα χρονια οι προηγουμενες γενιές τι να κάνεις θα πεις δοξα το θεο που εχω δουλεια και βοηθάω το σπιτι μου. Αλλα οχι πως ειναι και το νοημα της ζωης αυτο μη τρελαθουμε και τελειως επειδη διαστρεβλωθηκε η πραγματικοτητα.

Οσο για τις εταιρειες που επειδη σου εδιναν κατι παραπανω σε πρήζανε σε τοσο μεγαλο βαθμο ενταξει τι να πει κανεις πλεον τέτοιες μλκιες τις βλέπουμε συχνα. Λες και αυτος που σου δινει περισσοτερα λεφτά το κανει για τη καλη του τη καρδια δεν εχει τη σκεψη στο μυαλο οτι εσυ θα του δωσεις περισσοτερα και αν δεν του δωσεις να στα κοψει κακως τα δινει αυτος φταιει δεν ξερει τι θελει δε φταις εσυ.

ΥΓ Το οτι κάποιοι εκμεταλευονται την κατασταση για να τραμπουκισουν εργασιακα τον κοσμο και αυτο τους βγαινει επειδη ο κοσμος έχει αναγκη δεν σημαινει οτι αυτο ειναι φυσιολογικο.

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Thats life mate!

Good wines.

• Like 1
Δημοσ.

Εγω το έχω ξαναπει ..... με τους προισταμενους πρέπει παντα να έχεις μια αποσταση ουτε φιλιες ουτε βολτες μαζι ουτε να πας να του δειξεις οτι εισαι εξυπνοτερος θα φυγεις νυχτα και δεν θα το καταλαβεις και οι καιροι ειναι δυσκολοι εγω εχω να προτεινω στον θεματοθετη μας χωρις βεβαια να νιωσει οτι υποτιμώ τις δυνατοτητες του οτι ας παραμεινει και ας κοιτάξει τη δουλειτσα του εδω αλλοι πληροφορικοι δεν δουλευουνε καν πανω στο αντικειμενο τους κάνουνε αλλες δουλειές και αν τις κάνουν και αυτές.

Αν βεβαια εισαι τοσο σιγουρος για τις δυνατοτητες σου τοτε φυγε οπως ειπε και ο ντιφεισερ αλλα να μεινεις στην εταιρεια και να πεις στον προισταμενο ο κωδικας που κανετε ειναι χάλια ακομα και αν ειναι ετσι ειναι πολυ επικινδυνο σημειο.Ο προισταμενος πρωτα θα δει αμα τον προσβάλλεις και μετα αν εχεις δικιο φυσικα εγω θα κοιτούσα το δευτερο αλλα εγω ειμαι εγω και ο αλλος ειναι άλλος.

Εχω δει απιστευτα πραγματα να γινονται και να διώχνουν άτομα τα οποια και αγαπητα ηταν στο κοσμο αλλα και εκαναν πολυ καλη δουλεια αλλα εκαναν ενα μεγαλο λαθος εκαναν τον προισταμενο να νιώθει ανασφάλεια. Αυτο και μονο ηταν αρκετο βρισκουν μια δικαιολογια και σε διώχνουν νυχτα.Τι σε ενδιαφερει εσενα πως δουλευουνε? αραξε εκει κανε αυτο που σου λενε πάρε τα λεφτά και φυγε.

Οι καιροι ειναι δυσκολοι αμα δεν μπορεις να κανεις τα πραγματα καλυτερα μεινε στασιμος αλλα μην τα κανεις χειροτερα.Στο μελλον θα βρεις σιγουρα ευκαιρια να φυγεις αλλα οποτε το θες εσυ οχι να σε διωξουν αυτοι κ να μεινεις ρέστος.

Επειδή αναφέρεις την προτροπή μου ανάμεσα σε πράγματα με τα οποία μάλλον δε συμφωνώ, να ξεκαθαρίσω ενα δυο πράγματα.

Πρώτον όταν λεω "αν ερχόταν εμένα ο junior να μου πει refactoring" δεν εννοώ ούτε ότι θα υπήρχε "πρόβλημα" του στυλ να τις βγάλουμε να τις μετρήσουμε, ούτε προσβολής, ούτε ανασφάλειας.

Το να νιώθει κανείς ανασφάλεια επειδή οι υφιστάμενοί του είναι πολύ ικανοί μου ακούγεται φαιδρό. Οι θέσεις προϊσταμένων δε δίνονται με βάση την τεχνική ικανότητα. Το να έχεις ικανούς υφισταμένους δεν είναι πρόβλημα αλλά το πιο ευχάριστα αναπάντεχο πράγμα στον κόσμο.

Βέβαια αναφέρομαι σε μη-παθολογικά περιβάλλοντα. Δε θα καθόμουν ούτε μια μέρα σε παθολογικό αν είχα οποιαδήποτε άλλη επιλογή.

Το πρόβλημά μου σε μια τέτοια περίπτωση θα ήταν ότι, παρόλο που ο junior μπορεί να έχει τις καλύτερες προθέσεις, του λείπει η εμπειρία που είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ όταν πας να κάνεις τέτοια πράγματα. O junior μπορεί να είναι καβλωμένος με τον κώδικα και να γουστάρει να βαράει ολονυχτίες για ψύλλου πήδημα, εμένα όμως σα manager η δουλειά μου είναι να εξασφαλίσω ότι η ομάδα δουλεύει αποδοτικά και απροβλημάτιστα και ότι το παραγόμενο έργο είναι on time και in budget. Αυτά είναι τελείως διαφορετικά πράγματα. Επίσης, επειδή εγώ εκτός από junior υπήρξα και senior και manager έχω το πλεονέκτημα του να μπορώ να βλέπω τα συν/πλην κάποιων πραγμάτων από διαφορετικές οπτικές γωνίες και να τα ζυγίζω με κριτήρια τα οποία δεν έχουν περάσει ακόμα από το μυαλό του junior για πρώτη φορά.

Η πρωτοβουλία όταν είσαι junior δεν είναι πρόβλημα. Πρόβλημα είναι το να μη μπορείς να καταλάβεις γιατί σου την κατέρριψαν οι αποπάνω και μέσα στην άγνοιά σου να το αποδίδεις σε οργανωμένο έγκλημα ή να νομίζεις πως μόνο εσύ βλέπεις το πραγματικό φως και είναι υποχρέωσή σου να φέρεις τον πολιτισμό στους βαρβάρους. Και το άσχημο είναι πως και στα δύο αυτά σενάρια αν το παρακάνεις θα απολυθείς πολύ σωστά, αλλά θα το πάρεις τελείως στραβά σαν απόδειξη ότι η θεωρία σου ισχύει.

Thats life mate!

Υπάρχουν αρκετοί που θα διαφωνήσουν με την άποψή σου, και γω μέσα σ' αυτούς. Μέρες βαρεμάρας υπάρχουν και στις καλύτερες οικογένειες (γιατί στην τελική ο πελάτης πληρώνει για αποτέλεσμα όχι για συγκινήσεις) αλλά το τσουβάλιασμα που κάνεις είναι τουλάχιστον ατυχές.

Επίσης, το αν κάποιος βρίσκει ενδιαφέρον μόνο ο,τι κάνει για τον εαυτό του δεν ξέρω τι είναι, αλλά σίγουρα δεν είναι μέρος της ανθρώπινης φύσης. Εγώ πριν λίγο καιρό βρήκα πολύ ενδιαφέρον το να κάνω μια έρευνα για το ποιά είναι η καταλληλότερη λύση για να υλοποιήσουμε distributed transactions στο σύστημα που αναπτύσσουμε. Δεν ήταν για τον εαυτό μου, και δε θα μπορούσε να είναι για τον εαυτό μου.

• Like 2
Δημοσ.

Δεν λέω για σενα τωρα μη το παρεις προσωπικα αλλα πιστευω οτι δεν ειναι και πολυ παραλογο ένας προισταμενος να νιώσει ανασφαλεια αν ο υφισταμενος έχει περισσοτερες δυνατοτητες διοτι ισως σκεφτει οτι κάποια μέρα μπορει να του φάει τη θέση οποτε μπορει να αρχισει να τον βλέπει εχθρικά.Πρεπει να εισαι και λιγο πονηρος για να επιβιώνεις σημερα δυστυχως.Εγω θα απεφευγα να κανω τον εξυπνο ακομα και αν ημουν πιο εξυπνος απο αυτους παντως.

Η ιεραρχια ειναι ιεραρχια και θα πρεπει να τηρειται , ο προισταμενος πρεπει πάντοτε να φαινεται μπροστά και να απολαμβάνει τη δοξα αν τον επισκιάσεις θα φυγεις νυχτα και δεν θα σου πει και κανεις ποτε τον πραγματικο λογο που έφυγες για να μη φανει μικροπρεπης, εγω αυτο πιστευω μπορει να ειμαι και λάθος βεβαια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...