Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η ομάδα ασφαλείας του Project Zero της Google έστρεψε πρόσφατα την προσοχή της στο Samsung Galaxy S6 Edge και τα αποτελέσματα δεν είναι ευχάριστα.

Συγκεκριμένα, εντόπισε συνολικά 11 σημαντικά ζητήματα ασφαλείας στη συγκεκριμένη συσκευή, τα οποία πηγάζουν από το TouchWiz, το skin που εγκαθιστά στο Android η Samsung. Σε δημοσίευσή της, η ομάδα περιγράφει τα αποτελέσματα της έρευνας καθώς και το κίνητρο πραγματοποίησής της.

Για την ακρίβεια αναφέρεται ότι οι συσκευές αποτελούν σημαντική πηγή εξέτασης της ασφάλειας του Android, καθώς οι κατασκευαστές εισάγουν επιπλέον, και πιθανότατα ευάλωτο, κώδικα στις Android συσκευές σε όλα τα επίπεδα. Ακόμη, οι κατασκευαστές είναι εκείνοι που αποφασίζουν αποκλειστικά για τη συχνότητα των αναβαθμίσεων ασφαλείας που παρέχουν στις συσκευές.

Σε μόλις μία εβδομάδα ελέγχου, η ομάδα κατάφερε να εντοπίσει κενά ασφαλείας τα οποία τους έδιναν πρόσβαση σε επαφές, φωτογραφίες, γεωγραφική τοποθεσία και άλλα προσωπικά δεδομένα καθώς και τη δυνατότητα απομακρυσμένης διαγραφής των αρχείων της συσκευής. Ορισμένα κενά ασφαλείας δημιουργούνται από το Email Client και το Gallery App της Samsung.

Η συγκεκριμένη έρευνα μας υπενθυμίζει ότι η Google δεν έχει τον έλεγχο του λογισμικού που ενσωματώνει ο κάθε κατασκευαστής στο Android, το οποίο συχνά δημιουργεί κενά ασφαλείας. Επιπλέον, μπορεί στην προκειμένη περίπτωση η ομάδα της Google να εντόπισε μια σειρά από προβλήματα του Galaxy S6 Edge, ωστόσο είναι αδύνατο να πραγματοποιηθεί κάτι τέτοιο ξεχωριστά για κάθε συσκευή Android της αγοράς.

Τα περισσότερα από τα παραπάνω προβλήματα έχουν διορθωθεί από τη Samsung και τα υπόλοιπα θα διορθωθούν με αναβάθμιση που θα κυκλοφορήσει μέσα στον Νοέμβριο.

Link.png Site: Gizmodo

• Like 1
Δημοσ.

Κρίμα σε όσους το πήραν

Γιατι; Κενα ασφαλειας εχουν μονο τα edge ή υποθετεις οτι ολοι οσοι το εχουμε, ειμαστε θυματα των κενων αυτων ηδη;

Προσωπικα το τηλεφωνο πλην του θεματος με την μπαταρια, πεταει και ειναι απλα οτι πιο ομορφο εχω πιασει στα χερια μου απο κινητο.. ;)

• Like 7
Δημοσ.

Το θεμα με την μπαταρια ειναι θεμα σε ολα τα σμαρτφον και το οτι στο s6 φορτιζει σε μια οριτσα το σωζει. Φυσικα ειναι οτι ποιο ομορφο εχω πιασει και εγω στα χερια μου και ειναι το μονο κινητο που εχω καταφερει να κρατησω κοντα 2 μηνες και δεν σκεφτομαι να αλλαξω! Και εχουν περασει σχεδον ολες οι ναυαρχιδες απο τα χερια μου

• Like 1
Δημοσ.

to σ6 einai απιστευτο . .αν δεν ηταν η γραφιδα θα ειχα αλλαξει το νοτε 4 με το edge και υποψιν απο εμφανιση το νοτε 4 απλα τα σπαει , αλλα το edge δε παιζεται .. και η οθονγ αυτο το καμπυλο που κανει δινει αισθηση τρισδιαστατου τρομερο 

• Like 1
Δημοσ.

Αν το καταλάβαμε, ο σκοπός του άρθρου δεν είναι να πει μπράβο ή κακώς κάνατε κι αγοράσατε το S6...

Η συσκευή είναι ή "κορυφαία" android και παρ'ολα αυτά η προσοχή που έχει δοθεί από τον κατασκευαστή είναι ελιπέστατη. Σκεφτείτε τώρα τί γίνεται με τα παρακάτω και παλιότερα μοντέλα, για να μην αναφέρουμε τα διάφορα κινέζικα κλπ.

Δυστυχώς με τα smartphones, είναι οι πρώτη φορά που ένας υπολογιστής κρίνεται από την εξωτερική του εμφάνιση με μεγαλύτερη βαρύτητα από τις επιδόσεις, ευχρηστία, ασφάλεια, διάρκεια χρήσης κλπ...

• Like 2
Δημοσ.

γιαυτο πολυ απλα blackberry!

δεν σημαίνει ότι ΚΑΙ αυτό δεν παρακολουθείται από Κυβερνήσεις!  ;) τουλάχιστον είναι πιο ασφαλές γενικά.. 

Δημοσ.

Κρίμα σε όσους το πήραν

Φανταζομαι οτι το λες ειρωνικα..

Προσωπικα το τελευταιο που με νοιαζει ειναι τα κενα ασφαλειας.. Ασφαλεια σε ο,τιδηποτε ειναι δικτυωμενο δεν υπαρχει. Τωρα αν εισαι στοχος, ο,τι και να εχεις θα σε ανοιξουν. Εμενα με ενδιαφερει να κανω τη δουλεια μου.

• Like 1
Δημοσ.

Το θεμα με την μπαταρια ειναι θεμα σε ολα τα σμαρτφον και το οτι στο s6 φορτιζει σε μια οριτσα το σωζει. Φυσικα ειναι οτι ποιο ομορφο εχω πιασει και εγω στα χερια μου και ειναι το μονο κινητο που εχω καταφερει να κρατησω κοντα 2 μηνες και δεν σκεφτομαι να αλλαξω! Και εχουν περασει σχεδον ολες οι ναυαρχιδες απο τα χερια μου

τα σονυ δεν εχουν τετοιο θεμα, τουλαχιστον απο Ζ1 και επειτα, αλλα τι να το κανεις που το edge ειναι πανεμορφο. Παντως με την τελευταια αναβαθμιση η μπαταρια του παει πολυ καλυτερα. Εγω αν δεν το λιωνω βγαζω 2 ημερες, πχ οταν δουλευω πολυ και το εχω μονο για ομιλια και λιγο viber. Αλλιως μπορει να μην βγαλεις ουτε μιση αν το λιωσεις. Απο εκει και περα, η google εβγαλε και 2 κινητακια προσφατα, μηπως θελει να θαψει το 1ο σε πωλησεις ανδροιδ για τα δικα της?

Δημοσ.

Γιατι; Κενα ασφαλειας εχουν μονο τα edge ή υποθετεις οτι ολοι οσοι το εχουμε, ειμαστε θυματα των κενων αυτων ηδη;

Προσωπικα το τηλεφωνο πλην του θεματος με την μπαταρια, πεταει και ειναι απλα οτι πιο ομορφο εχω πιασει στα χερια μου απο κινητο.. ;)

εχει 11 κενα ασφαλειας μπρο..όπως και να το κανεις..

Δημοσ.

Φανταζομαι οτι το λες ειρωνικα..

Προσωπικα το τελευταιο που με νοιαζει ειναι τα κενα ασφαλειας.. Ασφαλεια σε ο,τιδηποτε ειναι δικτυωμενο δεν υπαρχει. Τωρα αν εισαι στοχος, ο,τι και να εχεις θα σε ανοιξουν. Εμενα με ενδιαφερει να κανω τη δουλεια μου.

Ειπα να κανω ποστ αλλα με καλυψες..

εχει 11 κενα ασφαλειας μπρο..όπως και να το κανεις..

Αν κατσουν κ ασχοληθουν για οποιαδηποτε συσκευη θα βρουν τοσες τρυπες ασφαλειας που θα μοιαζει με ελβετικό τυρι.

Περαν αυτου καλο θα ειναι ο Γουγλης να κοιταξει να εχει κλεισει τα τεράστια κενα που δημιούργησε με το lollipop κ μετα βλεπουμε.

Μάρκετινγκ βλακειουλες για να τσιμπαει ο κοσμος..

Δημοσ.

Ειπα να κανω ποστ αλλα με καλυψες..

Αν κατσουν κ ασχοληθουν για οποιαδηποτε συσκευη θα βρουν τοσες τρυπες ασφαλειας που θα μοιαζει με ελβετικό τυρι.

Περαν αυτου καλο θα ειναι ο Γουγλης να κοιταξει να εχει κλεισει τα τεράστια κενα που δημιούργησε με το lollipop κ μετα βλεπουμε.

Μάρκετινγκ βλακειουλες για να τσιμπαει ο κοσμος..

ετσι ακριβως, γιαυτο και εγω δεν ασχολουμαι με τα τυρια τους :P

Δημοσ.

Όταν λέω κρίμα σε όσους το αγόρασαν το εννοώ.

Ναυαρχίδα σου λέει ο άλλος με μπαταρία που δεν βγαζει μισή μέρα και 11 κενά ασφαλείας και τη τιμή στον θεό.

Τουλάχιστον έτσι το βλέπω εγω

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...