Προς το περιεχόμενο

HPET ( High Precision Event Timer ) on ή off;

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά, ψάχνοντας λίγο στα αποτελέσματα του google έπεσα πάνω στη συγκεκριμένη ρύθμιση με τους "timers" των windows. Συγκεκριμένα βρήκα χρήστες που πειράζοντας την εν λόγω ρύθμιση μείωσαν σε μεγάλο βαθμό κάποιο πρόβλημα stuttering που είχαν σε παιχνίδια. Κάποιοι λένε ότι άμα κλείσεις την επιλογή στο bios και στα windows μειώνει το stuttering στα περισσότερα παιχνίδια, άλλοι λένε ότι άμα το έχεις ανοιχτό και σε bios και σε windows έχεις τη μέγιστη απόδοση. Εχω κάνει δοκιμές χωρίς να μπορώ να βγάλω κάποιο καθαρό συμπέρασμα, τι από τα παρακάτω προτείνετε εσείς;

BIOS ON WINDOWS ON

BIOS ON WINDOWS OFF

BIOS OFF WINDOWS OFF

BIOS OFF WINDOWS ON

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Αν το κλεισεις απο το bios, δεν εχει σημασια πως ειναι στα windows, αφου δε θα σου βρισκει σαν συσκευη το high precision manager επομενως απλα δε θα δουλευει.Οποτε απλα παιξε με το on/off στο bios, και δεν αν οντως βλεπεις διαφορα γιατι οι γνωμες διιστανται.

Δημοσ.

Αυτο ειναι ενα βασικο ρολοι συχρονισμου που αν το απενεργοποιησεις το πιθανοτερο ειναι να εχεις προβληματα στο pc σου.

π.χ. ασυχρονιστο ηχο σε ταινια ειναι το πρωτο που μου ερχεται στο μυαλο.

Εγω δε θα το πειραζα στη θεση σου.

• Like 1
Δημοσ.

Μονο στα windows 10 ειναι disable by default αλλα το ενεργοποιουν μονα τους οταν αυτο χρειαζεται απο καποιο application. Απο τα win 8 και μετα, χρησιμοποιειται ακομη πιο εξελιγμενο timing sync control με TSC + LAPICs μεθοδο.

Στα windows μην ασχολεισαι αλλα στο uefi επιβαλλεται enable για να κοιμασαι ησυχος.

• Like 1
Δημοσ.

τα παιχνιδια δουλευουν με https://msdn.microsoft.com/en-us/library/windows/desktop/dn553408(v=vs.85).aspxαυτον τον timer. 

ΥΓ: Το stuttering ειναι αποτελεσμα κακογραμμενου κωδικα. Δεν μπορεις να κανεις πολλα για αυτο, πχ αν το παιχνιδι ζητησεις μια μεταφορα 1gb απο ram στη vram... θα κολλησει. 

• Like 1
Δημοσ.

Εγω θα τα αφηνα εως εχει, δλδ on στο uefi και στα windows δε θα ασχολιομουν καθολου.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...