Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Καλησπέρα.

Σε ένα desktop, υπάρχουν Windows 7 64-bit σε έναν SSD 120GB. Αυτό που θέλω να κάνω είναι να αγοράσω έναν SSD 250GB, και να κάνω αντιγραφή-κλωνοποίηση με ένα boot cd τον 120GB στον 250GB. Το έχω κάνει με επιτυχία σε μαγνητικούς δίσκους με το HDClone 4. Επειδή δεν έχω δοκιμάσει ακόμη κλωνοποίηση σε SSD, θέλω να κάνω μερικές ερωτήσεις...

α. μπορεί να γίνει κλωνοποίηση καί σε SSD;

β. αν ναι, η διαδικασία είναι το ίδιο απλή με τους μαγνητικούς, ή χρειάζεται κάτι άλλο; Όταν λέω απλή, εννοώ κάνεις boot με ένα cd με κατάλληλο πρόγραμμα, και κάνεις την αντιγραφή.

γ. αν τελικά γίνεται η κλωνοποίηση με τον ίδιο απλό τρόπο με τους μαγνητικούς δίσκους, με το HDClone 4 είμαι καλυμμένος;

δ. εκτός του HDClone, ποιό boot cd θα μού συστήνατε να έχω σαν εναλλακτική λύση;

Για να μην ανοίγω καί extra θέμα, ποιούς 1-2 SSDs 250GB θα μου συστήνατε (€100-€140);

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Κλωνοποίησε τον hdd σου στον ssd με το acronis true image, clonezilla ή EaseUS partition manager και μετά απλά αφαίρεσε τον hdd και μπούταρε απ'τον sdd (ή απλά άλλαξε το boot order priority).

Αν κάτι δε πάει καλά απλά ξαναμπουτάρεις από τον αρχικό.

Αν έχεις ήδη πάρει backup τα περισσότερα από αυτά τα προγράμματα μπορούν να το ελέγξουν και να κάνουν επιβεβαίωση αν μπορεί να γίνει recovery στον ssd.

Απλά μην ξεχάσεις να έχεις κάνει ανασυγκρότηση στον δίσκο πριν το cloning/backup και να επιβεβαιώσεις το alignment του ssd:

cmd ctrl-shft-enter -> Diskpart- > list disk -> select disk # (# = ο ssd σου, προσοχή εδώ) -> create partition primary align=1024 -> active -> exit

Αν ο ssd είναι αφορμάριστος ακόμα καλύτερα, δε χρειάζεται να ασχοληθείς με το alignment ειδικά αν χρησιμοποιείς το acronis που το αναλαμβάνει μόνο του (φαντάζομαι και κάποια από τα άλλα προγράμματα το κάνουν).

Λίγο πολύ απαντά στις περισσότερες ερωτήσεις σου

Δημοσ.

Όσο αφορά το HDClone δεν το έχω χρησιμοποιήσει και δεν γνωρίζω οτι ομως ακολουθείς με τους μηχανικούς δίσκους το ιδιο ειναι και για τους ssd αν και γενικά ποτέ δεν προτείνω την κλονοποίηση οταν πρόκειται για καινούργιο δίσκο , απο εκαι και πέρα για να πάρεις γνώμες για αγορά ρώτα στην κατάλληλη ενότητα Βοήθεια / Προτάσεις αγοράς σκληρών δίσκων

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...