Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδιά.Έχω ένα hp pavilion e015ev και έχει δημιουργηθεί το εξής θέμα.Ξαφνικά μου έκλεισε λες και κόβεται το ρεύμα.Όταν πάω να τ ανοίξω δεν ανοίγει.Αν βάλω την μπαταρία αναβοσβήνει το caps lock ανάβουν τα λαμπάκια πάλι όμως δεν ανάβει και δε δουλεύει τίποτα(ανεμιστηράκι,δισκος κλπ).Ανάβει όταν κρυώσει και πάλι σβήνει μετά από λίγη ώρα.Τσέκαρα θερμοκρασίες όλες είναι φυσιολογικές.Επεξεργαστή φτάνουν μέχρι 47,δίσκος μέχρι 41,γραφικών μέχρι 42.Επόμενο βήμα είναι η μητρική?

• Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Γεια σας παιδιά.Έχω ένα hp pavilion e015ev και έχει δημιουργηθεί το εξής θέμα.Ξαφνικά μου έκλεισε λες και κόβεται το ρεύμα.Όταν πάω να τ ανοίξω δεν ανοίγει.Αν βάλω την μπαταρία αναβοσβήνει το caps lock ανάβουν τα λαμπάκια πάλι όμως δεν ανάβει και δε δουλεύει τίποτα(ανεμιστηράκι,δισκος κλπ).Ανάβει όταν κρυώσει και πάλι σβήνει μετά από λίγη ώρα.Τσέκαρα θερμοκρασίες όλες είναι φυσιολογικές.Επεξεργαστή φτάνουν μέχρι 47,δίσκος μέχρι 41,γραφικών μέχρι 42.Επόμενο βήμα είναι η μητρική?

εμένα για βραχυκύκλωμα μου κάνει άνοιξε το laptop και καθάρισε το εσωτερικά μην υπάρχει κάτι μέσα μου είχε τύχει και σε μένα κάτι παρόμοιο είχε φύγει το bluetooth και ακουμπούσε στην μητρική και έκλεινε    

Δημοσ.

Το έχω ανοίξει 3 φορές φίλε.Άλλαξα πάστα κλπ το δουλεύω και συμβαίνει αυτό.Το ξαναάνοιξα κανονίζω πάλι την πάστα μήπως δε κούμπωσε κάτι καλά και συνεχίζει.

• Moderators
Δημοσ.

Το έχω ανοίξει 3 φορές φίλε.Άλλαξα πάστα κλπ το δουλεύω και συμβαίνει αυτό.Το ξαναάνοιξα κανονίζω πάλι την πάστα μήπως δε κούμπωσε κάτι καλά και συνεχίζει.

Τι thermal paste έβαλες? Μήπως κάποια αγωγιμη και αυτή σου δημιουργεί τι πρόβλημα?

Δημοσ.

Αν έβαλες και στην κάρτα γραφικών πάστα αντί για thermal pad, εκεί οφείλεται το πρόβλημά σου.

Το laptop κλείνει από υπερθέρμανση της κάρτας γραφικών.

Δημοσ.

Αν έβαλες και στην κάρτα γραφικών πάστα αντί για thermal pad, εκεί οφείλεται το πρόβλημά σου.

Το laptop κλείνει από υπερθέρμανση της κάρτας γραφικών.

δυο στα δυο έχεις 

Δημοσ.

Αγόρασα το συγκεκριμένο (http://www.e-shop.gr/akasa-ak-tt12-80-thermal-adhesive-tape-p-PER.805800) το πέρασα στην καρτα γραφικών πάνω έβαλα πάστα πάλι στον επεξεργαστή καινούργια αλλά το ίδιο μου έκανε 

Λάθος υλικό έβαλες πάλι.

Μάλιστα αυτό που έβαλες είναι χειρότερο από την πάστα που είχες πριν γιατί ούτε την θερμοαγωγιμότητα της πάστας έχει, αλλά ούτε και το πάχος του pad.

Αυτό που έβαλες είναι αυτοκόλλητη θερμοαγώγιμη ταινία διπλής όψης, πού χρησιμοποιείται για να κολλάνε μικρές ψύκτρες σε ολοκληρωμένα που θερμαίνονται, όπως π.χ. στις μνήμες των καρτών γραφικών.

Αυτό πρέπει να βάλλεις:

http://www.e-shop.gr/arctic-thermal-pad-50x50x15mm-p-PER.815242

Άλλο η θερμοαγώγιμη πάστα, άλλο τα thermal pads, και άλλο η θερμοαγώγιμη κολλητική ταινία.

post-294072-0-77010200-1446935452_thumb.jpg

Δες και αυτό:

http://www.insomnia.gr/topic/587813-υψηλές-θερμοκρασίες-σε-laptop-gpu/?p=54392369

Όταν και οι δυο επιφάνειες του heatsink είναι μηχανικά ενωμένες, τότε είναι πανάκριβη διαδικασία για τον κατασκευαστή να εξασφαλίσει την επιπεδότητα και τον παραλληλισμό που απαιτείται για την σωστή ψύξη.

Έτσι η λύση είναι να χρησιμοποιεί πάστα (που έχει καλύτερη αγωγιμότητα) για την CPU, και pad (που μπορεί να πάρει όλες τις ανοχές) για την GPU.

• Like 2
Δημοσ.

Λογικά τοτε υπάρχει ζημιά στην motherboard ή μπορεί να εχει υποστεί ζημιά η κάρτα γραφικών ή επεξεργαστής απο τυχόν υψηλές θερμοκρασίες που δημιουργήθηκαν

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...