Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Έχω ένα πρόγραμμα που το έχω παραλληλοποιήσει και θέλω να υπολογίσω το scale up του. Έναν τύπο που βρήκα στο internet λέει 

Scaleup is the factor m that expresses how much more work can be done in the same time period by a system times larger. With added hardware, a formula for scaleup holds the time constant, and measures the increased size of the job which can be done.

ch1_ua12.gif

where

Volume_Parallel

is the transaction volume processed in a given amount of time on a parallel system

For example, if the original system can process 100 transactions in a given amount of time, and the parallel system can process 200 transactions in this amount of time, then the value of scaleup would be equal to 2. That is, 200/100 = 2. A value of 2 indicates the ideal of linear scaleup: when twice as much hardware can process twice the data volume in the same amount of time.

Πρακτικά τώρα, πως μπορώ να υπολογίσω τα Volume; Να βάλω το πρόγραμμα να τρέξει στο παράλληλο και στο ακολουθιακό συγκεκριμένο χρόνο και να κάνω τις πράξεις μετά;

Δημοσ.

Πρακτικά τώρα, πως μπορώ να υπολογίσω τα Volume; Να βάλω το πρόγραμμα να τρέξει στο παράλληλο και στο ακολουθιακό συγκεκριμένο χρόνο και να κάνω τις πράξεις μετά;

Ή αυτό ή το τρέχεις μόνο το παράλληλο πρόγραμμα, μια φορά μόνο σε έναν πυρήνα με afinity, μετά σε 2 μετά σε 3 και πάει λέγοντας για να δεις πόσο κερδίζεις με κάθε επιπλέον πυρήνα. 

Δημοσ.

Έχω υπολογίσει ήδη τα παράλληλα προγράμματα για συγκεκριμένους πυρήνες και μεγέθη οπότε λέω να τρέξω το ακολουθιακό για χρόνο τόσο όσο έτρεξαν τα παράλληλα και να υπολογίσω μέχρι τι μέγεθος προβλήματος πρόλαβε να υπολογίσει. Το ζήτημα είναι πως θα μπορέσω να τρέξω μια συνάρτηση στην Java για συγκεκριμένα milliseconds. Και το πιο άμεσο ζήτημα είναι πως θα πρέπει να έχω παραδώσει εργασία μέχρι τις 12 :P

Αν έχετε κώδικα για την Java και τα milliseconds σφυρίχτε τον και από εδώ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...