Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδες

Θελω να φτιαξω εναν διαδραστικο χαρτη. Θα δωσω ενα παραδειγμα γιατι νομιζω οτι μονο ετσι μπορω να το εξηγησω.

Εστω οτι εχουμε σε ενα απλο αρχειο jpg η οτιδηποτε, εναν χαρτη της Ελλαδας χωρισμενο σε νομους, οτι πιο κλασσικο σας ερχεται στο μυαλο.

Εστω οτι θελω να δειξω ποιοι νομοι εχουν υψηλα ποσοστα ανεργιας, ποιοι νομοι εχουν υψηλα ποσοστα ρυπανσης και χαμηλα ποσοστα θνησιμοτητας (εντελως τυχαια αυτα τα τρια,θα μπορουσα να ψαχνω οτιδηποτε)

Ο χαρτης θα ηθελα να δουλευει ως εξης.

Πινακας με τους νομους της Ελλαδας και τα 3 αντικειμενα υπο διευρευνηση

δλδ αυτο i4SSpQ7.png

και αναλογα με τις τιμες που δινω να μου εμφανιζεται αναλογα ο χαρτης.

Λεγοντας τιμες εννοω ειτε ποσοστα που θελω να μου εμφανιζονται πανω στο χαρτη, ειτε να διαλεγω χρωμα και να μου εμφανιζεται στο χαρτη, να ομαδοποιω νομους οπως θελω εγω και να δινω συνολικες τιμες (ποσοστα η χρωματα) να δημιουργω νεες ομαδες (Πχ Καλαματα και Φλωρινα μια ομαδα)... 

Νομιζω οτι το πιασατε το νοημα.

Οι ερωτησεις μου λοιπον ειναι οι εξης

1. Ποιος μπορει να με βοηθησει σε κατι τετοιο; Καποιος προγραμματιστης; Καποιος που απλα σκαμπαζει απο Java; 

2. Το ολο κονσεπτ ειναι για ιδιωτικη χρηση και το πολυ πολυ να μπει σε καμια παρουσιαση Power Point. Aυτο απλοποιει τα πραγματα;

3. Δεδομενου οτι απο γνωσεις πληροφορικης,προγραμματισμου δηλαδη δε σκαμπαζω,ποσο εφικτο/λογικο ειναι να κατσω να το κανω μονος μου; ακομα κ αν παιδευτω,εχει νοημα;

4. Ποιο μπορει να ειναι το κοστος ενος τετοιου εγχειρηματος; Ακομα κ αν δεν μπορει να υπολογιστει με ακριβεια εστω και χοντρικα,στο περιπου

Νομιζω οτι αυτο που ζηταω ειναι πολυ ευκολο,και μπορει να μου κανει τη δουλεια ακομα και ενας φοιτητας πληροφορικης. Νομιζω...

Παρακαλω τα φωτα σας και ευχαριστω για την υπομονη και το χρονο σας :)

ps Αν καποιος μπορει να βαλει σε σποιλερ την εικονα για μεγαλυτερη ευκολια των αναγνωστων,ευχαριστω :)

Δημοσ.

microsoft powermap for excel

Έψαξα λίγο και βρήκα αυτό

http://www.databasejournal.com/sqletc/getting-started-with-microsoft-power-map-for-excel.html

και μπορείς να το κατεβάσεις απο δω κοίτα

https://www.google.gr/search?q=microsoft+powermap+for+excel+2010&ie=utf-8&oe=utf-8&gws_rd=cr&ei=eT8_VsHHJ4KXsgHYtrH4CQ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...